How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Hayatım zindana dönmüş

cnm bnm senı cok ıı anlayabılıyorum ama hıcbısey ıcın gec degıldr halk egıtım kursları var oraya yazıl orda hem kendını gelırstrrsın hem de sosyallesırsın bence senın ıcn cok buyuk bı adım olur

yok cnm iki kez denedim bunu daha önce,biri 17 18 yaşımda,diğeri 3 sene önce falan faydasını görmedim çünkü bu işi tamamen ticarete dökmüşler gibi görünüyor artk..hapların kilo yapmasından başka bir faydası olmadı.çok fazla seçenek da yok zaten burda.şuan için değil ama kendi paramı kazanmaya başladığımda bir kez daha denerim.şuan için kendi kendime birşeyler yapmalıyım.. :(

bence kendinize yeni hobiler edinin mesela spora yazılın :) hem bedenen rahatlar hemde yeni insanlarla tanışırsınız..

arkadaşlar bi cesaret şimdi ücretli öğretmenliğe başvurmayı istiyorum.büyük ihtimal çıkmayacak ama hiç olmazsa bu suçluluk duygusundan kurtarır beni şimdilik atanana kadar.
ama işin doğrusu nasıl başvurucam nasıl yapıcam bilmiyorum,il millieğitime gittiğimde öylece kalıyorum nereye gidicem kime sorucam.annemi yanımda götürmekten de bıktım artk..offf ki offf.nasıl derim bunu sizden başkasına.:gitme:
Hadi canım bence hiç durma hemen başvur..Nasıl yapıcam nasıl başvurucam diye fazla düşünmeden çık git milli eğitime orada danışma mutlaka vardır sor korkma sana yardımcı olurlar..Sana kimse soruyosun diye bi şey demez çekinme öyle yerlerde herkes birbirine yardımcı oluyor.. zaten sen akıllı kızsın eğitimlisin...Benim korkumuda sana anlatmadan geçemiycem..Bende devlet dairelerine,hükümet binasına inan gidemiyordum sanki bana orada bir şey yapacaklarmış gibi geliyordu kaç defasında gittim iş halletmeye diye geri dönmüştüm şimdi bunlara gülüyorum nden o kadar korkuyormuşum diyorum:1: şimdi dışarıdaki bütün işleri ben hallediyorum eski halimden eser yok...Sende bir an önce bir yerden başla canım bak göreceksin gerisi gelecek zaten anlamıycan yeterki evde oturma çık guclubacismile Senin kendi kendine bir şeyleri başardığını görünce aileninde sana karşı davranışları farklı olur canım göreceksin.. kendine güven başarırsın yeterki iste opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

Hadi canım bence hiç durma hemen başvur..Nasıl yapıcam nasıl başvurucam diye fazla düşünmeden çık git milli eğitime orada danışma mutlaka vardır sor korkma sana yardımcı olurlar..Sana kimse soruyosun diye bi şey demez çekinme öyle yerlerde herkes birbirine yardımcı oluyor.. zaten sen akıllı kızsın eğitimlisin...Benim korkumuda sana anlatmadan geçemiycem..Bende devlet dairelerine,hükümet binasına inan gidemiyordum sanki bana orada bir şey yapacaklarmış gibi geliyordu kaç defasında gittim iş halletmeye diye geri dönmüştüm şimdi bunlara gülüyorum nden o kadar korkuyormuşum diyorum:1: şimdi dışarıdaki bütün işleri ben hallediyorum eski halimden eser yok...Sende bir an önce bir yerden başla canım bak göreceksin gerisi gelecek zaten anlamıycan yeterki evde oturma çık guclubacismile Senin kendi kendine bir şeyleri başardığını görünce aileninde sana karşı davranışları farklı olur canım göreceksin.. kendine güven başarırsın yeterki iste opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

oraya gidip de işimi halledemeden dönmek bu arada bir tanıdığa rastlamak düşüncesi falan korkutuyor beni.çalışmak istiyorum başvurmak istiyorum ama işimi halledemiyorum off zaten eğer çıkarsa da birsürü işlem var yapılıcak mafoldumben gidemedim mafoldumben belkide çok kolay olacak ama bilmiyorum işte bir gidip denesemmi anneme falan belli etmeden,sonra yapamadan geri döndüm diyemem çünkü.

yok cnm iki kez denedim bunu daha önce,biri 17 18 yaşımda,diğeri 3 sene önce falan faydasını görmedim çünkü bu işi tamamen ticarete dökmüşler gibi görünüyor artk..hapların kilo yapmasından başka bir faydası olmadı.çok fazla seçenek da yok zaten burda.şuan için değil ama kendi paramı kazanmaya başladığımda bir kez daha denerim.şuan için kendi kendime birşeyler yapmalıyım.. :(

tatilde olduğum için uzun zamandır siteye girememiştim,ama,sizi okuyunca yazmadan edemedim.
tatil esnasında arkadaşımla karşılaştım,sizinlee benzer sorunlar yaşıyordu ve oda şu an aktif öğretmen.inanılmaz değişiklikler gördüm,kendini çok iyi hissediyordu.ve ayrıca kilo da vermişti.
bunu şunun için yazdım,o da kilo alıcam diye psikiyatriste gitmiyordu.depresyonu,sosyal fobiyi kendi kendine çözmeye çalıştı ancak yapamadı.
şu anda ilaç kullanıyor ve daha önceki halinden en az yüzde seksen daha iyi gerisini siz düşünün.
ayrıca,psikiyatriste gittiğinde özellikle kilo korkusunu vurgulamış ve de şu an ilacın yan etkisi olarak bir iştahsızlık var.öğünlerinde çok az yiyormuş,ekmeği neredeyse hayatından çıkarmış.
tahminim,yeni dönem doktorlar hep bu ilaçtan veriyor hastalarına.
şu anda arkadaşım daha önce gitmediğine çok pişman,keşke kendim halledicem diye bu kadar boğuşup gücümü tüketmeseydim diyor.şu an çok daha sağlıklı kararlar verdiğini söylüyor.
uzun uzun yazdım çünkü kendinize eziyet çektirmenizi istemedim,iyi bir uzmana gitmeye çalışın.değiştinizi görüceksiniz.
Allah,yardımcınız olsun.

Bak canım eve kapanıp yenemezsin bu korkunu..
Bende gençken aynı senin gibiydim çok çekingendim ama yinede insanlardan kaçmıyordum yanına gidiyordum sürekli..Benim arkadaşlarım vardı..sadece yabancı insanlarla konuşamıyordum.
sonra evlendim dahada kötü oldum herkez yabancıydı eşimin arkadaşlarına gidiyorduk bir tek söz dahi konuşmadan eve geliyordum..Onlar eşime senin eşinin dilimi yok hiç konuşmuyor derlerdi gülerlerdi ben sonra bütün gece ağlardım ama eşim bana hep destek oldu..konuşucak bir şey bulamıyordumki bir şey bilmiyordum sanki o zamanlar..sonra çok sürmedi alıştım ama mücadele verdim baya birde eşim bana kitap aldı sayılarca kitap okudum şimdi herkesten önce söze başlarım sanki o insan değilim
Biliyorum sende başarırsın buna hiç şüphe yok... birde senin elinde öğretmenlik gibi güzel onurlu meslek var çok çalış atan yer değiştir mesleğine başla.. birde hemen insanların içine karış evde oturma mesela kursa falan gidebilirsin öyle ortamdada güzel arkadaşlıklar oluyor..hadi canım kır kabuğunu bir an önce hayatın tadını çıkarmaya bak yerimseniben opuyorumnanaktan

eşlerin birbirlerine destek olması ne güzel.benim eşimde sessizdir,ortamlarda ben konuşurum sonra da eşimi sohbetin içine çekmeye çalışırım.konuyu onun cevap vereceği şekle getiririm.önceden yadırgardım bu durumu,hatta eşime kızardım bile.
hayat arkadaşımıza yardımcı omalıyız.şimdi eskisine göre daha iyi oldu konuşma açısından. demekki,insanlara aynı evi paylaştığı kişilerin etkisi büyük bu durumlarda.

oraya gidip de işimi halledemeden dönmek bu arada bir tanıdığa rastlamak düşüncesi falan korkutuyor beni.çalışmak istiyorum başvurmak istiyorum ama işimi halledemiyorum off zaten eğer çıkarsa da birsürü işlem var yapılıcak mafoldumben gidemedim mafoldumben belkide çok kolay olacak ama bilmiyorum işte bir gidip denesemmi anneme falan belli etmeden,sonra yapamadan geri döndüm diyemem çünkü.
Simgeciğim annene söylemene gerek yok yerimseniben
Sen çık bir dene yapamasanda boş ver aldırma bir daha git bak sonunda mutlaka yeneceksin bunu..Bende kaç defa hiç bir işi yapamadan eve dönmüştüm .Fakat hiç pes etmedim uğraştım..Sende bir dene eğer dahada olmuyosa psikolojik yardım alırsın...Akrabalarından iyi niyetli sevdiğin hiç kimse yokmu canım??sana yardımcı olur diye soruyorum...

eşlerin birbirlerine destek olması ne güzel.benim eşimde sessizdir,ortamlarda ben konuşurum sonra da eşimi sohbetin içine çekmeye çalışırım.konuyu onun cevap vereceği şekle getiririm.önceden yadırgardım bu durumu,hatta eşime kızardım bile.
hayat arkadaşımıza yardımcı omalıyız.şimdi eskisine göre daha iyi oldu konuşma açısından. demekki,insanlara aynı evi paylaştığı kişilerin etkisi büyük bu durumlarda.
Evet çok haklısın..Eşim bana hiç kızmadan sabırla yardımcı oldu.Bana çok şey öğretti..Onun hakkını hiç ödeyemem..Şimdi insanlarla kolay iletişim kurabiliyor ve konuşabiliyorsam eşimin sayesinde..benim azimli, sabırlı olma'mında payı büyük tabii.. Canım eşim yaa çok seviyorum onu :asigim: :nazar: :nazar:
Simge'yede allah onu anlayacak,yardımcı olacak birini çıkarır inşallah karşısına a.s.

Son düzenleme:
Evet çok haklısın..Eşim bana hiç kızmadan sabırla yardımcı oldu.Bana çok şey öğretti..Onun hakkını hiç ödeyemem..Şimdi insanlarla kolay iletişim kurabiliyor ve konuşabiliyorsam eşimin sayesinde..benim azimli, sabırlı olma'mında payı büyük tabii.. Canım eşim yaa çok seviyorum onu :asigim: :nazar: :nazar:
Simge'yede allah onu anlayacak,yardımcı olacak birini çıkarır inşallah karşısına a.s.

amin canım amin,inş öyle birini çıkarır allah karşıma a.s şuanda en çok ihtiyacım olan şey
:1hug:
benim de kuzenimin eşi çok çekingendi benim kadar varmıydı bilmiyorum ama,kuzenimden duymuştum,ilk evlendiği zamanlarda doktora falan gittiklerinde işini halledemez öylece beklemeye alırmış kendini hep kuzenimden yönlendirme beklermiş,ama şimdi 2 çocuğu var ve bütün işlerini kendi hallediyor.o da teyzemin yani kayınvalidesinin sayesinde oldu.yani allah karşımıza hayırlı insanalr çıkarsın diyorum bende bu yüzden

canm biraz gaza geldim şimdi bakalım yarın yada en geç perşembe günü gitmeyi deniycem anneme söylemeden.halledemezsem geri dönerim.inş bir tanıdığa rastlamam.

Simgeciğim annene söylemene gerek yok yerimseniben
Sen çık bir dene yapamasanda boş ver aldırma bir daha git bak sonunda mutlaka yeneceksin bunu..Bende kaç defa hiç bir işi yapamadan eve dönmüştüm .Fakat hiç pes etmedim uğraştım..Sende bir dene eğer dahada olmuyosa psikolojik yardım alırsın...Akrabalarından iyi niyetli sevdiğin hiç kimse yokmu canım??sana yardımcı olur diye soruyorum...

kendimi açabileceğim,beni anlayabilecek kimse yok canm etrafımda.zaten olsaydı şuan böyle olmazdım :(

çocukluk ve ergenlik döneminde bırak yardım etmeyi benimle resmen dalga geçerlerdi.okumuş insanlar değiller.kuzenim yada herhangi bi akrabam yada aile dostumuz da yok faydası dokunacak,en ufak şey doğruca ailemin kulağına gelecektir.

amin canım amin,inş öyle birini çıkarır allah karşıma a.s şuanda en çok ihtiyacım olan şey
:1hug:
benim de kuzenimin eşi çok çekingendi benim kadar varmıydı bilmiyorum ama,kuzenimden duymuştum,ilk evlendiği zamanlarda doktora falan gittiklerinde işini halledemez öylece beklemeye alırmış kendini hep kuzenimden yönlendirme beklermiş,ama şimdi 2 çocuğu var ve bütün işlerini kendi hallediyor.o da teyzemin yani kayınvalidesinin sayesinde oldu.yani allah karşımıza hayırlı insanalr çıkarsın diyorum bende bu yüzden

canm biraz gaza geldim şimdi bakalım yarın yada en geç perşembe günü gitmeyi deniycem anneme söylemeden.halledemezsem geri dönerim.inş bir tanıdığa rastlamam.
Simge bak yakınındada görmüşsün kuzeninin eşide başarmış..Seninde karşına mutlaka biri çıkacak canım...İnşallah hayırlı insanlarla karşılaşırsın :1hug:
Hadi bakalım çık.Ogün olmazsa aldırma gitmiş olman önemli .opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan : güzel haberlerini alırız inşallah canım

Son düzenleme:
şimdi sınavlarımız iptal oldu,yeni sınav 31 ekim'de yapılacak ve ben buna iyi bir şekilde hazırlanmayı çok istiyorum.anladım ki tek kurtuluş yolum bu.ve kimseden bana hayır yok.

imkansız gibi düşünme,işin içine girince sen farkında olmadan değişeeksin.
daha güçlü bir hayat seni bekliyor canım.

Bence depresyondasınız siz.. Hem sosyal olamama, insanlardan çekinme hem de canın hiçbirşey yapmak istememesi, en basit işlerin bile gözde büyümesi vs.

İlaç kullanmak istemiyorsan psikologdan yardım alabilirisn ama ah ucuz olsalar. İnan ben hiç aksatmadan düzenli giderdim, ya insnana o kadar iyi geliyorlar ki :)

Birde canım iletişimde, insan ilşkilerinde herşey hemen olmaz.Hemen arkadaşlık kurulmaz mesela. Ben mesela çok konuşkanımdır, hemen kaynaşırım, sokulurum insanlara, güler yüzlüyümdür ama insanlar böyle değil. Ben bunu görünce ilk zaman üzülmüştüm, beni sevmediler yada çok mu cıvık buldular falan diye. Bazıları işi zamana bırakır, baştan seni tanıyana, sana alışana kadar uzak durur, sonradan sıcak davranmaya başlar.

Şimdi sen insanlar bana soğuk davranıyor diye üzülebilirsin ama onlar sevmediğinden böyle davranmıyorlar, aklında bulunsun..

o sınava ben de gireceğim,öncelikle sınavına odaklan bence kazanınca iş hayatına atılınca gerisi gelir mutlaka.

Birde canım sormaktan niye çekiniyorsun ki. Şimdi biri sana gelse güzelce birşey sorsa cevap veremeyeck misin, yardım etmeyecek misin. Devlet daireleri artık eskisi gibi değil ;) Memurlar da öcü değil ;) ;) Mutlaka yardımcı olacaklardır, korkma, çekinme.

şimdi sınavlarımız iptal oldu,yeni sınav 31 ekim'de yapılacak ve ben buna iyi bir şekilde hazırlanmayı çok istiyorum.anladım ki tek kurtuluş yolum bu.ve kimseden bana hayır yok.

evet bu çok iyi bir fırsat..
ben de çok çekingendim. (hala da bu biraz devam ediyor) dolmuşta inecek olsam inicem diyemezdim. hep benimle dalga geçecekler sanırdım. ama geçti hepsi, artık kendime güvenen bi insanım. senin çevren biraz engellemiş seni. ama aşabilirsin inan ki..

sosyal fobi yanında başka ruhsal sorunları da beraberinde getiriyor,depresyon gibi.
bir sosyal fobili olarak size tavsiyem kpss ye hazırlanıp iş hayatına atılmanız.iş yaşamı insana çok şey katıyor.
hem kendi paranızı kazandığınızda profesyonel yardım almanızda kolaylaşacaktır.
doktorlar sosyal fobinin tedavi edilebilen bir hastalık olduğunda hem fikir.ama sizin ısrarcı olmanız ve üstüne gitmeniz gerek.

Back