Hayatım Diyet

siz ne yapıyorsunuz kalori mi sayıyorsunuz?
Benim hareketsiz yaşamdan dolayı sıkıntım var ve düzensiz besleniyorum.
Az yiyorum ama tatlıdan vazgeçemediğim için kalorili şeyler fazla tüketebiliyorum.
Ben eğer bunu dengeleyebilirsem herşey yoluna girecek

Ekmek sadece kahvaltıda yerim oda haftasonu tatildeyken (çavdar ekmeği) Beyaz ekmek bizim ewe pek girmez.
Hafta içleride kepekli galete peynir ve şekersiz çay ile kahvaltılarımı yaparım şirkette.
Onun dışında dediğim gibi az yesemde hareketsiz yaşam ve yediğim o az şeyde bile fazla kalori olması beni sıkıntıya düşürüyor.

Sorununu anladım senin. Şeker direncin var.
Ekmekten daha tehlikeli ve direk trigiliserid ve kolesterole çeviriyor. Kanser dostu.
Kanser olmak isteyen şeker yesin. Bunları düşün. Şekeri doğal gıdalardan almaya çalış. Mesela kuru kayısı, kuru erik vs. Ben topiki açtıktan sonra ekmeği dahi sıfırladım. Kataray bas bas bağırıyor. Buğdayın bile genetiğiyle oynadılar. Daha kısa boylu, içi daha dolgun ve soğuğa daha dayanıklı başaklar elde etmek için genetiğiyle oynadılar. Bile bile kendimizi kendi ellerimizle bitiriyoruz. Kanser neden dalga dalga yayılıyor sence? Tamamen yediklerimizden dolayı işte.En azından büyük oranda ilişkisi var.

Aynen her şeyle oynadılar artık, hiç birşey doğal değil...
Cocuklarımıza bile ne yedireceğimizi şaşırıyoruz.
Kiii çocuklar şeker çikolataya daha da düşkünler...
Ewet dediğin gibi, azaltmalıyım ve tatlı ihtiyacımı daha sağlıklı şeylerle dengelemeliyim...
Regl zamanlarımda ben kuduruyorum biraz tatlı krizinden, bir tek ozaman beni kesmez kuru kayısı vs şeyler..
Onun dışındaki günler kendimi gerçekten frenlemeliyim.
Dün öğlen yemekte tatlı olarak profiterol vardı almadım yemedim yanii...

ipek merhaba;lilyananın tatlıya benimde ekmeğe karşı zaafım var ve bende hipoglisemi başlangıcı var

bende ekmekten kurtulmalıyımm bunuda ceviz fındık badem ile aşabilirim dimi

ipek merhaba;lilyananın tatlıya benimde ekmeğe karşı zaafım var ve bende hipoglisemi başlangıcı var

bende ekmekten kurtulmalıyımm bunuda ceviz fındık badem ile aşabilirim dimi

Selam canım,

Ben bu yola girdim Vefa bir daha da çıkacağımı sanmıyorum. Aslında her şey mantıklı o mantığı kabul edebilirsek beyinde iş bitiyor. Şöyle ki: Canan Karatay diyor ki: kanser hastalarına hastalık teşhisinde şekerli su verilir. Şekerli su nereye yoğunlaşıyorsa orada kanserli hücre vardır. Yani kanser şekerle besleniyor. Bitti! Çok net.

Sen kanserini seviyorsan ya da ileride Allah korusun kanser olmak istiyorsan ya da şu an Allah korusun bünyende fark etmediğin bir kanser oluşumu varsa glikozla onu direkt besliyorsun. Kanserli hücre şekerle beslenir. Olmazsa beslenemez diye düşün. Sağlıklı hücre neye ihtiyaç duyuyorsa tam tersi yani. Kim bile bile çocuğuna bu zemini hazırlar. İyi düşün bunları. Ben ekmekle glikozu sıfırladım. Hayatımda ilk kez beyin netliğinin ne demek olduğunu anlıyorum. Amacım kilo vermek değil zaten 57 kg ım şu an. Amacım sağlıklı yaşamak.

kesinlikle benimde amacım sağlıklı yaşamak ipek, inan hele o nöbet sırasında yaşadığımı bir ben bilirim

birde işteysem vay halime

titreme ter boşalması baygınlık hissi ve sonrası aşırı uyku ve yorgunluk hali

insanın kaliteli yaşamına en büyük riks faktörü

normalde şekerle arası olan bi insan değilim

15 yıldır çayı bile şekersiz içerim

regli dönemlerimde yersem yerim

ama şu ekmek yokmu bundan kesinlikle kurtulmam lazım,hamurişi v.b

şimdilik sabah kahvaltıda tüketiyorum akşam ve ögleni kestim

ara ögünsüz yapamıyorum ozamanda bir meyva yada kuruyemişe alıştırdım kendimi

tamamen hayatımdan çıkarmam lazım

topike uğra ara sıra o zaman. gerçi ben tiroid sorunumdan dolayı açtım ama sonra sağlıklı beslenmeye kadar vardı. Baştan sona hayatımızı idame ediyoruz.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...asimato-nodul-hakkinda-her-sey.899292/page-33

evet çok güzel anlatmışsın hepsini biliyorum elimden geldikçe uygulamaya çalışıyorum

ama önemli olana şey herkesin yaşantısında olan şey stres

bildiğimiz gibi streste her hastalığın başı demiii

stres ile nasıl baş edebiliyorsunnnn

ama sen beynini böyle şartlandırdıın için vazgeçemiyorsunnnnnnn ekmektennnn

Hayatında stres kontrolü yapabilen biri zaten iradesini çok rahat kontrol eder. Yani sağlıklıyı yer, sağlıksızı yemez. Canının istediğini değil, beyninin doğru kabul ettiğini uygular. O yüzden henüz strese tam çözüm bulamadım ama şöyle diyebilirim.

15 senelik iş hayatım var neredeyse. Özel sektördeyim ve tahmin edersin ki bir ton insan var.

En kötü ihtimal işten çıkarım. Hayatın sonu değil. Her bitiş ayrı bir başlangıçtır. Bunun dışında tek ciddiye aldığım şey kızım ve kızımla ilgili olaylar. Bir de sağlık tabi. Sağlık olduktan sonra olmayacak bir şey yok hayatta. Ama sağlık yoksa her şeyin olsa kaç yazar. Böyle düşün. En azından sağlıklı beslenince bu senin inan ki metabolizmanı ve psikolojini etkiliyor.

ama sen beynini böyle şartlandırdıın için vazgeçemiyorsunnnnnnn ekmektennnn
aynen düşün ki sigara içmenin akciğer kanseri başta olmak üzere bir çok kanserle ilgisi kesin.
ekmek de aynen öyle. Çünkü direkt şekere dönüyor. Ekmek sirkülasyonu belki sigara kadar hızlı olmaz ama ağzımızdan girip arkamızdan çıkan yani yediğimiz her şey için bağlantılı olan organlar risk altında. Mide, bağırsaklar vs vs..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…