• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatım Diyet

Hayatında stres kontrolü yapabilen biri zaten iradesini çok rahat kontrol eder. Yani sağlıklıyı yer, sağlıksızı yemez. Canının istediğini değil, beyninin doğru kabul ettiğini uygular. O yüzden henüz strese tam çözüm bulamadım ama şöyle diyebilirim.

15 senelik iş hayatım var neredeyse. Özel sektördeyim ve tahmin edersin ki bir ton insan var.

En kötü ihtimal işten çıkarım. Hayatın sonu değil. Her bitiş ayrı bir başlangıçtır. Bunun dışında tek ciddiye aldığım şey kızım ve kızımla ilgili olaylar. Bir de sağlık tabi. Sağlık olduktan sonra olmayacak bir şey yok hayatta. Ama sağlık yoksa her şeyin olsa kaç yazar. Böyle düşün. En azından sağlıklı beslenince bu senin inan ki metabolizmanı ve psikolojini etkiliyor.

teşekkürler canımmmmmmm

strese bende bulamadım bir çöüzm bulursam haber veririm sizde

önce sağlık sonra evlatlarımızzzzz gerisi bir şekilde oluyorrrrr

aynen düşün ki sigara içmenin akciğer kanseri başta olmak üzere bir çok kanserle ilgisi kesin.
ekmek de aynen öyle. Çünkü direkt şekere dönüyor. Ekmek sirkülasyonu belki sigara kadar hızlı olmaz ama ağzımızdan girip arkamızdan çıkan yani yediğimiz her şey için bağlantılı olan organlar risk altında. Mide, bağırsaklar vs vs..

duydun mu vefa84 vefa84

teşekkürler canımmmmmmm

strese bende bulamadım bir çöüzm bulursam haber veririm sizde

önce sağlık sonra evlatlarımızzzzz gerisi bir şekilde oluyorrrrr
kesinlikle. kanserin dalga dalga yayıldığı şu dönemde kendimizi ve sevdiklerimizi koruduğumuz sürece mutluyuz. Gerisi ayrıntı.

Buradaki hata pirinç pilavı. Bunun yerine bulgur yersen daha geç acıkırsın. Çünkü pirincin gi daha yüksektir ve kana daha çabuk karışıp yükseltir.
merhaba ipek, bende bir ara karatay diyeti yaptım, tam uymasamda, 3 öğün yiyordum, ekmek tatlı, pirinç, patates unlu gıda tüketmiyordum,

yukarıda yazdıklarına hakveriyorum,

son zamanlarda dikkat etmez oldum, bana karatay çok iyi gelmişti oysaki

merhaba ipek, bende bir ara karatay diyeti yaptım, tam uymasamda, 3 öğün yiyordum, ekmek tatlı, pirinç, patates unlu gıda tüketmiyordum,

yukarıda yazdıklarına hakveriyorum,

son zamanlarda dikkat etmez oldum, bana karatay çok iyi gelmişti oysaki

Karatay diyet değildir aslında. Hayat tarzıdır ve uygularsan otomatikman kilo verirsin zaten ve mevcut olan hastalıkların zamanla ortadan kalkar.

3 aydır bizzat deniyorum hayatım değişti inanın bana.

Şimdi market arabalarında çocuklarına abur cubur alan annelere o kadar çok kızıyorum ki. Çok şükür ki benim kızım önceden de düşkün değildi çikolataya falan. Markette al derdim almazdı. Hele şimdi hiç çıkarmıyorum evde.

Yerine kuru meyve ve kuruyemiş.

Glikoz ve ekmek sıfır hayatımızda.

Karatay diyet değildir aslında. Hayat tarzıdır ve uygularsan otomatikman kilo verirsin zaten ve mevcut olan hastalıkların zamanla ortadan kalkar.

Şimdi market arabalarında çocuklarına abur cubur alan annelere o kadar çok kızıyorum ki. Çok şükür ki benim kızım önceden de düşkün değildi çikolataya falan. Markette al derdim almazdı. Hele şimdi hiç çıkarmıyorum evde.

benimde önceliğim kuruyemiş, ama diğer paketli ürünlerde alınıyor maalesef

cnm ben evde çoğunluk badem fındık fıstık kuruyemiş bulundururum ama dışarda çocukları malesef engeleyemiyoruzzz

heleki benim oğlum müthiş çikolataya düşkünnn

ekmek o kadar çok yemezzzz alma anne der hattaaa kahvaltı ceviz ve fıstık fovarisi bunu yanında 1 kase bal yerrr mesala

Mesela ne alıyorsun?

ipek benimde 6 yaşında bi oğlum var kuruyemişi çok sever benimde önceliğim o

ve benim oğlum bu seneye kadar yemek ayrımı yapmazdı sağolsunlar babanne ve dedesi sayesinde damak zevki değişti:110:

sebze hiç yemek istemiyor balıkda

baklagil peynir yoğurt yumurta ve et çok seviyor

ben markete gittiğimde kraker alırım süt ile

dedemiz alır bi çanta ıvır zıvır:KK62::KK62::KK62::KK62:

anlatamadım anlamadılar şimdi çocuk ben acıktım bana makarna yap bana patates tost yap demeye başladı h.sonları:cry:

cnm ben evde çoğunluk badem fındık fıstık kuruyemiş bulundururum ama dışarda çocukları malesef engeleyemiyoruzzz

heleki benim oğlum müthiş çikolataya düşkünnn

ekmek o kadar çok yemezzzz alma anne der hattaaa kahvaltı ceviz ve fıstık fovarisi bunu yanında 1 kase bal yerrr mesala

Aslında bu bebeklikten gelme bir şey. Damak tadını alıştırmak veya alıştırmamak gibi.

Biz Türk insanı şekere düşkünüz. Mesela kızıma annem portakal suyu sıkıyor anneme göre şekersiz olduğundan bir de sofra şekeri ya da bal ekliyor. Dedim artık portakal suyunu akşamları vericem sen verme falan diye..

Bazen şans oluyor benim kızım düşkün değil. Bir de ben çok konuşuyorum bu konuları öğrensin, bilsin diye..

Annemle memlekete gitti şubat tatilinde dedim ona “annanen domates alırsa yeme sakın kanserojen olur bu mevsimde domates yazın olur biliyorsun vs svs” anlattım nedenleriyle. Annem aradı bir gün “kızın domates yemiyor annem yeme dedi” neden diyorsun böyle??

Şimdi yaşlı insanlar pek bilmiyor bu işi. Çünkü onların zamanında kanser çok nadirdi ve şimdi olan vakaların çoğunun beslenmeyle ilişkisini bilmiyorlar.

Aslında bu bebeklikten gelme bir şey. Damak tadını alıştırmak veya alıştırmamak gibi.

Biz Türk insanı şekere düşkünüz. Mesela kızıma annem portakal suyu sıkıyor anneme göre şekersiz olduğundan bir de sofra şekeri ya da bal ekliyor. Dedim artık portakal suyunu akşamları vericem sen verme falan diye..

Bazen şans oluyor benim kızım düşkün değil. Bir de ben çok konuşuyorum bu konuları öğrensin, bilsin diye..

Annemle memlekete gitti şubat tatilinde dedim ona “annanen domates alırsa yeme sakın kanserojen olur bu mevsimde domates yazın olur biliyorsun vs svs” anlattım nedenleriyle. Annem aradı bir gün “kızın domates yemiyor annem yeme dedi” neden diyorsun böyle??

Şimdi yaşlı insanlar pek bilmiyor bu işi. Çünkü onların zamanında kanser çok nadirdi ve şimdi olan vakaların çoğunun beslenmeyle ilişkisini bilmiyorlar.

aynen canım bebeklikten gelirr ama benım oğlan büyüdü baya

bizde genellik mevsiminde tüketmeye çalışırız herşeyi

zaten çoğu yiyeckelrimiz annem yazdan köyde hazırlarlar gelirrrrrrr bunlarda artılarımızzz

Back