Beslenmene kesinlikle dikkat et derim.Beden ve ruhu birbirinden ayıramayız.İki başlı varlıklar gibiyiz biz.Birine önem vermezsek çok geçmeden diğeri de etkileniyor bundan.Bol su,bol meyve sebze,yeşilçay çok iyi geliyor.Vücutta zehirli atıklar ne kadar fazlaysa insan da kendini o kadar hantal hissediyor.Dolaşım bile bozuluyor.
Spor bir diğer olmazsa olmaz.Yürüyüşe mutlaka zaman ayır.Her gün yarım saat bile olsa dışarıda yürü.Belli bir zaman sonra kendindeki değişiklikleri görmemen imkansız hale gelir.
Ayrıca hep yeni şeyler denemeye gayret göster ki beyin nöronlarında değişik yollar açılsın.Yeni bir yemek,yeni bir düşünce,yeni bir film,bir arkadaş...Monoton bir hayat belli bir süre sonra yosun tutmana neden olur ruh ve bedenen.O yosunları temzilemek gerekir bu yazdığım yöntemlerle.
Son olarak kişisel gelişim kitaplarına hayatında yer aç derim.Okudukça yanlış düşünce ve bakış açıları siliniyor ve pozitif bakmayı öğreniyorsun.Nihayetinde karamsar olmak bir alışkanlık ve her alışkanlık gibi bir anda merdivenlerden atamaz,basamak basamak indirirsin.(Yazarken aklıma geldi.Adım umutsuz ama bunları yazıyorum ya,tezat teşkil etmesin.Benimki biraz ironi:)
Bende uygulayım bunları çok ihtiyacım şu sıralar.
Teşekkürler.
2 gündür yürüyorum ve her gün bir film izliyorum kitap okuyorum eskisine göre daha iyiyim sanki sevgilimle aram bozuldu onunla aramın bozulmasıyla belki inanmayacaksınız ama daha iyi oldum diyebilirim yani en azından "artık x üniversitesine girmek için bir bahanem kalmadı" gibi şeyler söylüyorum bunun dışında annemle alışverişe filan gidiyorum gerçekten iyiyim yürüyüş yaparken mantıklı şeyler düşündüğümü farkettim öyle iki elimi başımın arasına koyup düşünürken gerçekten saçmalıyormuşum bilmiyorum 2 günde böyle sonuçlar alınır mı ama eski halime göre daha farklı duygular içindeyim
Neden mantıklı düşünmeye başladın biliyor musun?Çünkü yürüyüş yaptıkça beynine daha çok oksijen gitmeye başladı.Biz hareketsiz bir yaşam tarzını benimsedikçe çürüdüğümüzü farketmiyoruz.Şimdi sporla bedeninin ve beyninin her hücresi beslenmeye başladı.Sen beynini beslersen o da seni besler:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?