• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayata pozitif bakamıyorum

heliconia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2011
504
1
46
Manisa
kızlar ben hep kötü şeyler düşünüyorum derler de aklına gelen başına gelir diye düşündüğüm kötü şeyler de hep başıma geliyor hayata olumlu bakamıyorum bir arkadaşımla tartışsam sinirimden yerimde duramıyorum
çok başarılı bi öğrenciyim geleceğe yönelik hedefler koymak istiyorum eskiden bunu kolaylıkla yapardım ama artık çevremdeki sorunlarla uğraşmaktan ders çalışmak istemiyorum hedeflerim hep aklımda ama bunlar hiç işe yaramıyor
bana ne önerirsiniz öneriniz bitkisel bişeyde de olur kitap da olur artık bıktım sürekli kafamın içinde eskiden benim canımı acıtanlar bakalım daha bana neler yapcak düşüncesi var çok mutlu olmam gerekir çok iyi bi ailem ve erkek arkadaşım var ama kafamın içinde de hep soru işaretleri var
önerilerinizi bekliyorum artık gülümsemek istiyorum:2:

Büyük olasılıkla depresyondasın ama hemen koş psikiyatra git demeyeceğim, ben yıllarca gittim pek bi işe yaradıklarını söyleyemem. Ama şuan gittiğim doktor ilaç kullanmak yerine sinirleri güçlendirdiği bilinen omega3 ve B6-B12 vitaminleri önerdi, bir de sarı kantaron çayı. Bunlar depresyona iyi geliyormuş, sinirleri güçlendiriyormuş.

Beslenmene kesinlikle dikkat et derim.Beden ve ruhu birbirinden ayıramayız.İki başlı varlıklar gibiyiz biz.Birine önem vermezsek çok geçmeden diğeri de etkileniyor bundan.Bol su,bol meyve sebze,yeşilçay çok iyi geliyor.Vücutta zehirli atıklar ne kadar fazlaysa insan da kendini o kadar hantal hissediyor.Dolaşım bile bozuluyor.

Spor bir diğer olmazsa olmaz.Yürüyüşe mutlaka zaman ayır.Her gün yarım saat bile olsa dışarıda yürü.Belli bir zaman sonra kendindeki değişiklikleri görmemen imkansız hale gelir.

Ayrıca hep yeni şeyler denemeye gayret göster ki beyin nöronlarında değişik yollar açılsın.Yeni bir yemek,yeni bir düşünce,yeni bir film,bir arkadaş...Monoton bir hayat belli bir süre sonra yosun tutmana neden olur ruh ve bedenen.O yosunları temzilemek gerekir bu yazdığım yöntemlerle.

Son olarak kişisel gelişim kitaplarına hayatında yer aç derim.Okudukça yanlış düşünce ve bakış açıları siliniyor ve pozitif bakmayı öğreniyorsun.Nihayetinde karamsar olmak bir alışkanlık ve her alışkanlık gibi bir anda merdivenlerden atamaz,basamak basamak indirirsin.(Yazarken aklıma geldi.Adım umutsuz ama bunları yazıyorum ya,tezat teşkil etmesin.Benimki biraz ironi:)

Beslenmene kesinlikle dikkat et derim.Beden ve ruhu birbirinden ayıramayız.İki başlı varlıklar gibiyiz biz.Birine önem vermezsek çok geçmeden diğeri de etkileniyor bundan.Bol su,bol meyve sebze,yeşilçay çok iyi geliyor.Vücutta zehirli atıklar ne kadar fazlaysa insan da kendini o kadar hantal hissediyor.Dolaşım bile bozuluyor.

Spor bir diğer olmazsa olmaz.Yürüyüşe mutlaka zaman ayır.Her gün yarım saat bile olsa dışarıda yürü.Belli bir zaman sonra kendindeki değişiklikleri görmemen imkansız hale gelir.

Ayrıca hep yeni şeyler denemeye gayret göster ki beyin nöronlarında değişik yollar açılsın.Yeni bir yemek,yeni bir düşünce,yeni bir film,bir arkadaş...Monoton bir hayat belli bir süre sonra yosun tutmana neden olur ruh ve bedenen.O yosunları temzilemek gerekir bu yazdığım yöntemlerle.

Son olarak kişisel gelişim kitaplarına hayatında yer aç derim.Okudukça yanlış düşünce ve bakış açıları siliniyor ve pozitif bakmayı öğreniyorsun.Nihayetinde karamsar olmak bir alışkanlık ve her alışkanlık gibi bir anda merdivenlerden atamaz,basamak basamak indirirsin.(Yazarken aklıma geldi.Adım umutsuz ama bunları yazıyorum ya,tezat teşkil etmesin.Benimki biraz ironi:)

Bende uygulayım bunları çok ihtiyacım şu sıralar. :61:

Teşekkürler.

2 gündür yürüyorum ve her gün bir film izliyorum kitap okuyorum eskisine göre daha iyiyim sanki sevgilimle aram bozuldu onunla aramın bozulmasıyla belki inanmayacaksınız ama daha iyi oldum diyebilirim yani en azından "artık x üniversitesine girmek için bir bahanem kalmadı" gibi şeyler söylüyorum bunun dışında annemle alışverişe filan gidiyorum gerçekten iyiyim yürüyüş yaparken mantıklı şeyler düşündüğümü farkettim öyle iki elimi başımın arasına koyup düşünürken gerçekten saçmalıyormuşum bilmiyorum 2 günde böyle sonuçlar alınır mı ama eski halime göre daha farklı duygular içindeyim

2 gündür yürüyorum ve her gün bir film izliyorum kitap okuyorum eskisine göre daha iyiyim sanki sevgilimle aram bozuldu onunla aramın bozulmasıyla belki inanmayacaksınız ama daha iyi oldum diyebilirim yani en azından "artık x üniversitesine girmek için bir bahanem kalmadı" gibi şeyler söylüyorum bunun dışında annemle alışverişe filan gidiyorum gerçekten iyiyim yürüyüş yaparken mantıklı şeyler düşündüğümü farkettim öyle iki elimi başımın arasına koyup düşünürken gerçekten saçmalıyormuşum bilmiyorum 2 günde böyle sonuçlar alınır mı ama eski halime göre daha farklı duygular içindeyim

Neden mantıklı düşünmeye başladın biliyor musun?Çünkü yürüyüş yaptıkça beynine daha çok oksijen gitmeye başladı.Biz hareketsiz bir yaşam tarzını benimsedikçe çürüdüğümüzü farketmiyoruz.Şimdi sporla bedeninin ve beyninin her hücresi beslenmeye başladı.Sen beynini beslersen o da seni besler:)

Neden mantıklı düşünmeye başladın biliyor musun?Çünkü yürüyüş yaptıkça beynine daha çok oksijen gitmeye başladı.Biz hareketsiz bir yaşam tarzını benimsedikçe çürüdüğümüzü farketmiyoruz.Şimdi sporla bedeninin ve beyninin her hücresi beslenmeye başladı.Sen beynini beslersen o da seni besler:)

evet haklısın içimde de mutluluk hissi var :) iyiki derdimi buraya yazmışım :)

Heliconia üniversiteye sırf erkek arkadaşın için gitmeyecektin değil mi yoksa yanlış mı anladım?Kimse için değil kendin için bi şeyler başar üniversite zihnini o kadar açacak ki emin ol bi çok şeyi öğreneceksin..Yarı akıllı ergenler pis kokulu yurt arkadaşları sürekli konuşup susmayanlar hiç konuşmayanlar esprisine gülmeyince bozulup kavgaya girişenler antin kuntin yemekler evde hiç iş yapmayan arkadaşlar .....vs..şaka bi yana çok güzel bi ortam..Bi sürü arkadaşın olucak..Hayatta en önemli şey ne biliyor musun iş meslek para.. başarılı olduğunda zaten herkes etrafında dolanacak..İnsanlarla ilişki kurabilmen için bir nedene ihtiyacın var yani bi şekilde tanışacak ortam ve neden..Yoksa sağlıklı ilişki pek kurulmuyor.

İnsanın arkadaş çekemesinin en önemli ana nedenleri (naçizane şahsi fikrim)

- Pozitif olmamak(yüze de yansır ağız çizgileri aşağıya doğrudur)
- Hareketsiz durgun kişilik
- hoşgörülü olamamak(bir arkadaşın obur olabilir,biri bodur olabilir,biri geveze olabilir vs.)
- Davranışlara sözlere fazla takılmak(ince düşünmek,alınganlık)
- Mükemmelliyetçi olmak (kusursuz davranılmasını beklemek) :38:

bir dakika yanlış anlaşılmışım ben
ben zaten türkiyenin en iyi üniversitelerinden birine gitmeyi istiyorum ama hemen hemen aynı puanda başka bir üniversiteye de erkek arkadaşım birlikte de gidebiliriz diyor
ama benim hayalimdeki üniversitenin kampüsü çoook güzelll demeye çalıştığım şey ben ona olan aşkımdan "nasılsa a üniversitesi de b üniversitesinin de puanları aynı en azından sevgilimin yanında olurum" diye düşünüyordum ama burdaki bir takım tavsiyeleri uyguladıktan sonra "bana ne yaa o şehir daha güzel o ünv. daha güzel" diyorum
görüşlerinize katılıyorum ama benim sorunum arkadaşsızlık değil ben zaten her onuda mükemmel olmak isteyen biri değilimdir ama yine dediğiniz gibi pozitif bakamam ve davranışlara ve sözlere çok takılırım. yanlış anlaşılmış olsam da tespitiniz gerçekten doğru

Makara_Kukara
Sen Kendini Sevmiyor musun?

yoo kendimi çok seviyorum kendimi fazlasıyla düşündüğüm için zaten sorunumu buraya yazdım. benim kendimi sevmemem için hiçbir nedenim yok ama özeleştiri yapmak zorundayım yazdığım sorunumum sosyal yaşantımı etkilemesini istemiyorum ben

iyiyim eskisi gibi kötü hissetmiyorum kendimi
erkek arkadaşımla ayrılma kararı aldık biraz moralim bozuk ama bunun dışında çok iyiyim
sanırım yaz tatilinde boş durmak psikolojimi bozmuştu yürüyüşler kitaplar iyi geldi
bayramdan sonra dershanem başlıyor o zaman daha iyi olacağımı umuyorum.

canım boş boş durunca da insan kendisine takıyo kafayı..hani şey gibi.. sevgilinle sürekli iyisindir, çok saçma bi sebepten birden kavga çıkar. önce çok üzülürsün, ama barışınca eskisinden de mutlusundur. seninki de aynı hesap.. bunları yaşıcaksın ki hayatın monotonluktan çıkıcak. bak şimdi dersanen başlayınca kitaplarınla haşır neşir olucaksın, bunun yanında yürüyüşünü, romanlarını, filmlerini de ihmal etmezsin. belki bi hobi kursuna katılırsın.. bunlarla oyalanırken zaten sorunları düşünmeye vaktin kalmıcak. bi bakmışsın eskisinden daha pozitifsin. bunlar insan psikolojisinin iyi olması için gereken hayatın reçetesi. gerektiğinde ilaçları ihmal etmemek lazım :34:

Back