Hayata küsen anne

Melisagun08

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2015
2.015
3.013
133
37
Arkadaşlar ben ailemden uzaktayım annemle telefon da konulurken en ufak birşeyde sinirlendi büyüttü de büyüttü olayı biri hakkında konuluyorduk nereden nereye geldi şimdi ne yemek yiyor ne bişey yapıyor ağlayıp duruyormuş evin içinde. İnşallah ölürüm falan diyormuş kardeşimin yanında.kardeşim küçük daha liseye yeni başladı .

kardeşim de ağlayıp duruyor sürekli sürekli bana yazıyor abla ne yapacağım çok sıkılıyorum odadan çıkmıyor diye.yemek yemiyormuş.aradım telefonu kapatıyor konuşmuyor inşallah ölürüm falan diyor neden abartıyorsun anne ne oldu diyorum bunda abartacak bişey Yok sana kötü bi laf etmedim yanındaki çocuğu düşün diyorum.

Dediğim laf ise yengeme helal olsun çok cevval kadın dedim. Sen olsan gitmezdin oralara dedim ." Vay efendim yengen şöyle yengen böyle... ne var bunda anne 70 yaşında kadın çok ayakta hayatta dimdik duruyor onun için dedim .ağlıyor içli içli nasıl içine oturmuş yemeden kesildi bu lafa. Hayata küstüm diyor.ben sizden birşey görmedim:/ ben kötüyüm öylemiii:[ inşallah ölürüm açlıktan ölecem:& diyor

Babamdan ailesinden çok ağır şeyler yaşadı .ben psikolojisine hak veriyorum .amaaaaa her seferinde yoruldum baş edemiyorum.çözemiyorum,yanlarına bi tanıdık gönderdim şimdi git öylesine gitmiş gibi yap da konuş açılsınlar dedim. Yemek yemiyor dedim .

Hep böyle oluyor her seferinde ben bişey yapamıyorum kitleniyorum.
İştwyşm mesele ablamla annem kavga ediyor beni arıyorlar annem oradan konuşuyor ablam kendi telinden arıyor arada o konulurken babam arkadan laf veriyor .ya ben km lerce ötedeyim. Beni şahit göstermeler öyle mi demişmiyimler! Sonra siz ne biçim evlatsınızlar... bu arada iş yerindeyim telefonu kapatmam lazım diyince bizden önemli mi oluyor ???
Bende tek yasadım yıllarca bekarım birçok zorluğun yalnızlığın üstesinden gelmeye çalışıyorum kavgadan uzak kalıp zorluğu göğüslemeyi tercih ettim ama ikisinide başaramıyorum tükendim tükendim.. telefonun ucunda kıyamet kopuyor ağlamalar bağırmalar ..her seferinde.babam da annem de çözümleyici değil .babam en sonunda ceketini alıp çıkıyor annem tüm gün söyleniyor ama tüm günn :/

Şimdi kardeşimin abla çok yalnızım içerden çıkmıyor ne yapıcam çok üzülüyorum" mesajlarında çok caresiz çok bitkinim. Ablacım takma git sen odana desemde çocuğun elinde değil ağlıyor ..
koca kadın küçük cocuk sanki .ona da üzülüyorum .
Küçükken de böyleydi babamla kavga ederdi odadan çıkmaz yemek yapmazdı o gün .biz bisey dedik mi cvp vermezdi .sadece ağlar söylenirdi.
Babam eve yemek yapmaya gelirdi huyunu bildiği için.
Herkes cocuk yapmasın yetiştirmiyorsun işte cocuk büyütmek yedirmek içirmek okutmak değil elin mahkum yapıyorsun onları bi zorunluluk gibi. Sevgi veremiyorsan doğurma işte. Hayatın çileli sıkıntılı ise yapma . Çok kere kardeşimin şimdi yaşadığı durumu yaşadım hayata küstüm. Herşeyden elini ayağını çeken bir anne var karşında oturup ağlıyordum insanların annelerine özenirdim .keşke bir hayalet olup evlerine girseydim derdim.
Ama anneme göre herşey mükemmeldi evde.cünkü sürekli temizlik yapıyor ve çamaşır yıkıyordu. Tertemiz giydirdim yedirdim içirdim diyip duruyor sürekli sanki biz onları inkar ettik gibi. Çok yorulup temizlikten günlerce hasta yatıyordu. Çocukluğum çok kötü geçti.şimdi aynı şeyleri kardeşim yaşıyor. O kadar içim acıyor ki. Evli olsam kardeşimi alıp yanımda okuturum ..içim çok doldu taştım kusura bakmayın . Dua edermisiniz lütfen .ne yapabilirim şuan aklım durdu da...

Son düzenleme:
sizin yapabileceğiniz bişey yok gibi duruyor. açlıktan kendini öldüreceğini sanmam. illaki toparlar ve yemek yemeye başlar.

Bence uğraşmayın

Duymayın görmeyin

Ararsa açmayın

Önemsenme modunda madem önemsemeyin

Babanız da varmış evdeki çocuğa biraz para versin ya da siz gönderin

Öğlen eve birşey söylesin yesin çıkıp gezsin annen kalsın evde yalnız

Baban akşam gelip yemek yapmasın ona bakmasın yine alsın çocuğu çıksın gece geç saate kadar gelmesin

Odadan çıkmayan annendeki değişim sizi bile şaşırtır

Umursamazsanız yapamaz söylenemez de

Gerçekten aklım almıyor gören de duyan da hakaret ettik sanır Yok hiç ilgilenmiyorum zaten baktık TEli kapatıyor ne yapayım daha

annein huyunu biliyorsun işte..konuşurken nasılsından öteye gitme artık..zamanla düzelir merak etme..

Annem bize karşı "ölmek istiyorum/keske Allah canımı alsa" gibi bir cümleyi bir kac defa kurdu. Bende acayip sinirlendim aldım karşıma ve dedim ki: Sen böyle şeyler söyleyerek ve böyle hareket ederek beni ve diğer çocuklarını hangi duruma düşürüyorsun farkında mısın?! Benden beklentin ne bunu söylerken? "Tamam yat da öl" dememi mi? Yoksa ben mi öldüriyim seni? Nedir? Böyle şeyler söyleyerek bizi ne tür çaresizliğe ittiğinin farkında mısın? Artık kendine gel ve bir daha bana ver kardeşlerime karşı bu tür şiddeti uygulamayı çalışma! Çünkü senin bunu annem olarak bana söylemeye hakkın yok!

Az cok bunu söyledim. Ondan sonra bir daha tekrarlamadi. Bazen karsimizdaki annemizde olsa net ve sert konuşmak lazım. Hicbir annenin cocugunun psikolojisini bozmaya hakki yok. Ayrıca küstüğü durum da acayip abartili

Anneniz abartmış fakat anneniz yengenizi biraz kıskanıyor gibi, siz de bir daha annenizle yengenizi değil annenizin yaptığı başarıları, güzellikleri konusun.
Annenizin gönlünü alın .

Annenizin psikolojisi bozuk sanırım babanız ve ailesi çok yormuş boşanmayı düşünmediler mi

Bu çok abartılı bir tepki,sanırım bir deşaj olası vardı size denk gelmiş

Bu işin pek çözümü yok. Annenize telkinde bulunabilirsiniz. Fedakarlıklarının farkındayız gibi... Maksat kardeşinize iyi baksın. Belli ki donanımlısınız. Kimseyi övmeden, anneyi gazlayın.

Simarik!
Aynı şımarıklik benim annemde de var, küçüklükten beri kendimi ondan soyutlamanin bir yolunu buldum. Hala böyle durumlarda yemezse kendi bilir diye düşünüyorum. Millet açlık grevine giriyor, ölmüyor da...
Kardeşiniz de bu durumla baş etmenin başka yollarını bulsun. Odasından cikmamazlik etmesin de tam tersi, sabah çıksın akşam girsin mesela eve. Arkadaşlarına gitsin, sinemaya gitsin, bu durumdan kurtulmanın yolunun okumaktan geçtiğini bilsin.
Ayrıca eğer kardeşinizi yanınıza almak istiyorsanız bekarken almak daha mantıklı değil mi? Hiç kimse evliliğinin ilk yılında eşinin kardeşini evde istemez. İnsanın cinsel hayatını bile kisitlar evdeki yabancı, insanı belli saatlerde ve tek mekanda ,kitli kapılar ve sessiz bir cinselliğe mahkum eder, sonra hoş geldin mutsuz evlilik!
Bence çok istiyorsan al kardesini yanına. Sanki erkek olsa yanında ne farkı var bugünkü halinden? Yine akşam çıkıp sabah gelecektin...
Ananı da sal kendi haline. Herkes yaptığını çekermiş. Annenin babanla evlenmesi, yıllarca her türlü sistematik hakarete, ezilmeye rağmen kurtulmak için adım atmaması, hatta yetmezmiş gibi durup durup üremesi ... Hepsi annenin suçu.
İsterse yeni bir hayata baslayabilirdi. Benim halam mesela , köylü kadın, kırkıni geckinken ,hatta belki de elli... Hayırsız kocasını def etti, çocuklarıyla şehre gidip konfeksiyon falan calisti durdu. Çileli bir hayatti yaşadığı ama şimdi durumu çok iyi .çok da mutlu hayırsız koca olmadan...

Anneniz siz böyle gereksiz alınganlıklar yapıp hayata küsseniz acaba ne şımarık duymayayım görmezden geleyim dermiydi annenizin psikolojik desteğe ihtiyacı var yıllarca çekilen çileler bir gün bi yerden patlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…