• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Hayatımda duyduğum en saçma soru'

diyorum ki bu topikte o arkadaşın msjına kadar tartışılan konuda ki hakaret içerikli msjları alıntılar mısın?

eski topiklerden bahsetmiyorum şu anda burada yazışıyoruz.

o alaylar kılıçdaroğlu içinde yapıldı.ayrıca dün soma faciasını görmeyip,önemsemeyip,hiçe sayıp biri bir şiir okudu diye bu ülkenin önde gelen ismi ağlıyorsa dalganın alası geçilir! bu hakaret değil tepkidir.
tepkimii.. sence bu tarz tepkimi olurr.. olurmu sence...??

işte zaten benimde şaşırdığım o chp iktidara gelmemiş yahu kime sorsam ak partiye vermicem diyorlar eee kime diyorum chp mi diyorum gözlerini açıyorlar allah korusun ne chp si ..mhp ye atacağım oyumu diyorlar bu parti iktidar olmamış ama bu halk buna güvenmiyor.. geçmişte bu kadar ne yapmış bunlar.. kii üstünden kaç sene geçmişş.. hala yenileyememişlermi kendilerinii..

Nispeten muhafazakar kişilerle konuşuyor olabilir misin? Chp din düşmanı gibi bir şey olduğu için gözlerinde, soğuk bakıyor olabilirler ya da din düşmanıymış gibi düşünülmekten çekiniyor olabilirler.

Benim çevremde de Chp ve Hdp popüler mesela. Akp yok gibi bir şey, Mhp de eh.

insanlar sol görüşten korkuyor çünkü sol görüşlü olanlar dinsizdir,dini yok edecekler,onlar da vatan-millet sevgisi yoktur vs...tarzında bir algı oluşturulmuş kişilerde.bilinçli olan kesim bunun ne kadar yanlış olduğunun farkında ama şartlanan kesim hala böyle düşünüyor.ve evet bir çok kişi chp mi Allah korusun din elden gider diyorlar.

mesela k.validem diyor ki keşke herkes eşit olsa,fakir-zengin ayrımı olmasa,kazanılanlar ortak bölüşülse vs..anne dedim bu hangi yönetim şekli biliyor musun :)) kadın şok oldu :KK70:

arkadaş yok hayatım arkadaşlar.. şu siyaset topiğinde akp ile bir şey paylaşıldığı zaman hangi birini alıntılayıp sana gösterecem.. neler görüyoruz biz burdaa oky akp ile bir şey paylaşıyor altına hemen sıralanıyorsunuz .yok tayyip şeytan gibi bakmış,, yok zombi gibi olmuşş,, işte tayyibin içine şeytan kaçmıış vs vs.. bir şiir okunmuş ağlamışlar duygulandıkları için .edilen alaylara bir bakk..
:KK70::KK70::KK70:Kimin kabahati? Bunca lider geldi gecti Turkiyenin basindan, elestirildiler, karikaturlere, fikralara konu oldular, ama hic biri bu kadar genis bir kesim tarafindan her Allahin gunu hakarete ugramamisti.. Neden acaba?:KK53:

Eskiden biz sabahtan siraya girip aksama kadar muayene, film, laboratuar, MRimizi da yaptirip alt kattaki eczaneden de ilacimizi alip aksama kadar islerimizi halledip evimize gidebiliyorduk. En fazla ertesi gune sarkiyordu. Simdi siz hastaliginizin teshisini koyacak bir tomografi cekimi icin kac ay bekliyorsunuz? Hastalar esas simdi randevu kuyruklarinda olumu bekliyorlar.. Ben oldukten sonra gelen hizmeti neyleyim?
sakın insanların çoğaldığından olmasın buu... yerindemi
sayıyor bu türkiyee.. kendi akrabamdan biliyorum kemik kanseri ve umut yok en ön sıraya alındı ve özel hastanede yatışı sağlandı hemde hiç ücret alınmadan vs vs kii ben bu sistemi tayyibe ve iktidara yomuyorum yapılması gereken bir hizmet bu..

bu sağlık konusunda gerçekten hiç bilginiz yok eskiden hastalara ölümlü diye bakılırken,, eskiden hastane kuyrukları varken,, paran varsa en iyi hizmeti alıyorken,, ve hastaneleri bo...luk götürüyorken.. şimdi şu yazdıklarınıza şaşarım
Gecenlerde benzer bir tartisma oldu isyerinde. Ben yuksek gelirli bir aileden gelmeme ragmen, en basiti anadoludaki akrabalarimdan duyduklarimdan ve universitedeki "amerikali" hocamin, Turkiye'de aldigim saglik hizmetini dunyada hic bir yerde almamistim, demesinden yola cikarak Sagliktaki duzelmelerden bahsetmistim. Masamda oturanlar da, bir kere ozel hastanelerin nasil kotulestigini anlatip durdular. Hepsi CHP secmeni.
suan kesinlikle hic bir secmen kitlesini hedef almiyorum, herkese saygi duyuyorum cunku insanlarin "kendi oncelikleri" var. Ama o kisiler hastaneler kotulesti derken,aslinda ozel hastanelerde, kaybettikleri imtiyazlardan sikayet ediyorlardi.
Cunku ozel hastanelerin muhattap olduklari "kesim" degistiginden, yani halka indiginden, artik ozel hastanelere gittiklerinde, karsilastiklari muamele daha kotu hanfendiciklerin.

kimse bana girismesin, ilismesin. Dedigim gibi insanlarin "oncelikleri var" herkes, kendi hayatindaki eksikliklere gore oy veriyor. hayattan beklentisine gore oy veriyor. Senin oyun "daha ozgur bir ulke" icin olabilir, bir baskasinin ki "cocuguna ilac alabilmek" icindir.

:KK70::KK70::KK70:Kimin kabahati? Bunca lider geldi gecti Turkiyenin basindan, elestirildiler, karikaturlere, fikralara konu oldular, ama hic biri bu kadar genis bir kesim tarafindan her Allahin gunu hakarete ugramamisti.. Neden acaba?:KK53:
sence neden geldi bu özgürlükk şöyle bir düşünn.. 15 senede millete ne kadar özgürlük gelmiş demi saraylı.. eskiden liderine böyle dalga geçecektin haa. 15 sene önceyi bir araştır..

Gecenlerde benzer bir tartisma oldu isyerinde. Ben yuksek gelirli bir aileden gelmeme ragmen, en basiti anadoludaki akrabalarimdan duyduklarimdan ve universitedeki "amerikali" hocamin, Turkiye'de aldigim saglik hizmetini dunyada hic bir yerde almamistim, demesinden yola cikarak Sagliktaki duzelmelerden bahsetmistim. Masamda oturanlar da, bir kere ozel hastanelerin nasil kotulestigini anlatip durdular. Hepsi CHP secmeni.
suan kesinlikle hic bir secmen kitlesini hedef almiyorum, herkese saygi duyuyorum cunku insanlarin "kendi oncelikleri" var. Ama o kisiler hastaneler kotulesti derken,aslinda ozel hastanelerde, kaybettikleri imtiyazlardan sikayet ediyorlardi.
Cunku ozel hastanelerin muhattap olduklari "kesim" degistiginden, yani halka indiginden, artik ozel hastanelere gittiklerinde, karsilastiklari muamele daha kotu hanfendiciklerin.

kimse bana girismesin, ilismesin. Dedigim gibi insanlarin "oncelikleri var" herkes, kendi hayatindaki eksikliklere gore oy veriyor. hayattan beklentisine gore oy veriyor. Senin oyun "daha ozgur bir ulke" icin olabilir, bir baskasinin ki "cocuguna ilac alabilmek" icindir.
iştee buuu alkışlıyorumm..:KK9::KK9::KK9:

bu arada ben chp seçmeni de değilim,başımla gözümle savunuyor gibi oldum da kendime gülüyorum :)

Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir diye vaat mi olur yahu? Valla kusura bakmayın Akp halka yönelik hiçbir şey vaat etmiyor bu seçimde. Paralel yapıyla mücadele, başkanlık sistemi, yargı tasfiyesi, iç güvenlik tedbir arttırımı...Hangisi halk olarak bizim işimize yarar söyleyin? Akp çok bozdu :)
bozmuş olabilir bende akp seçmeni olarak
Bak aslında kendin de yazmışsın, geçen sene açıkladım diye. Geçen sene yerel seçim vardı bu genel seçim. Aradan koca yıl geçmiş, ama sen olduğun yerde kalmışsın. Biraz dinamik olun yahu bu seçimlerde Akp'nin hiçbir vaadi halkın yararına değil, geçmiş senelere takılıp kalmayın.
tamam

sakın insanların çoğaldığından olmasın buu... yerindemi
sayıyor bu türkiyee.. kendi akrabamdan biliyorum kemik kanseri ve umut yok en ön sıraya alındı ve özel hastanede yatışı sağlandı hemde hiç ücret alınmadan vs vs kii ben bu sistemi tayyibe ve iktidara yomuyorum yapılması gereken bir hizmet bu..
son 12 senede mi cogaldi insanlar? Hastanelerde doktor kalmadi, cunki hukumet yaptigi kanunlarla muayenehanesi olana SSK ve Devlet hastanesinde calismayi yasakladi. Ikisinden birini secmek zorunda birakti. Profesorler muayenehanelerine donduler, saglik stajyer doktorlara kaldi, onlar da bu kadarina yetisebiliyorlar iste..
Yakinin icin uzuldum, benim kayinpeder de kan kanserinden oldu, lakin bir kurus harcamadik biz 1991de.. Zaten bedavaydi, simdi parayla mi olmus kanser tedavisi?o_O

Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir diye vaat mi olur yahu? Valla kusura bakmayın Akp halka yönelik hiçbir şey vaat etmiyor bu seçimde. Paralel yapıyla mücadele, başkanlık sistemi, yargı tasfiyesi, iç güvenlik tedbir arttırımı...Hangisi halk olarak bizim işimize yarar söyleyin? Akp çok bozdu :)
bozmuş olabilir bende akp seçmeni olarak
Reklamlara bakarak mi oy veriyorsunuz yani? 13 senede kac tane bina yapmis onlarin reklamini mi veriyor? Parti reklamlari deyince aklima Ozal geldi.. bir reklam verirdi ki Bogaz Koprusunden baslardi Turkiye capinda sanayi hamlesinden Turkiyenin en buyuk yatirimi Gap'a, oradan ciftciye, isciye kadar.. Sizin reklamlarda "anani da al git" dedigi ciftci de oynuyor mu? Ya satilan fabrikalar, limanlar, ormanlar, telekominikasyon sirketleri, Bor madenine kadar... 12 yilda uce katlanan dis borc da cabasi.. Neredeymis bunca paralar? soyluyor mu reklamlarda? Oglunun 6 tane gemicigini de koymus mu reklamlara? Millet kendinin sanirdi, iyi hava olurdu yaa..:KK53: Soyle 10 milyon dolarlik koca koca gemicikler...:rolleyes:
akp geçmişini de yaptıklarını da yaşantımı da çok iyi biliyorum hiçbirinizin aklına ihtiyacım yok buyrun bir oyunuz var verin oyumdan da uzak durun mümkünse tabiii

kimsede alıntı yapmadan yazayım...

evet daha genç soluklar lazım özellikle CHP ve MHP ye bunu AKP başardı yaptı bu konuda tebrik etmek lazım...

ama ben liderlik özelliklerini sıralarken usluptandan bahsettim.liderlik vasfına şunu eklememişim bir lider ayrımcı olmuyacak bu ülkede her insanı insan gibi görüp ona göre konuşucak çıkıp askere laf etmiyecek,başörtülü bacım deyip açıkları ayırmayacak,hacım hocam deyip diğerlerini hor görmeyecek,alevi bunların inancı farklı deyip inancı ayrımcılığı yapmayacak,dedigim gibi bu ülkenin insanı gibi görücek

evet AKP tünel yol köprü vb ...yaptı doğrudur.fakat bunları kimle yaptı kendi adamlarıyla yaptı akp ye oy veren inşaat firmalarıyla yaptı...kamuda çalışanları değiştirip kendi adamlarını yerleştirdi sadece bu iş yolla tünelle bitmiyor ki bir dünya şey var bu ülke için ne yaptıysa hep kendini destekleyen firmalarla şirketlerele yaptı.digerleri iflas etti yada yok oldular gitti bazılarıda çıkar işleri için AKP YÖNELDİ...

CHP liderine gelince kılınçtaroglunu sevmiyorum önceki yazımda da dedim artık siyaset yerine karşılıklı camdan cama çekirdek çıtlatan kadınlar gibi hu hu komşu bugün neler oldu neler oldu dedikodus peşinde erdogan ona o ona laf salatası başka bir şey yok...bence lider değil.bakın video izleyin muharrem inci bence bu şahıs gibiler lider olmalı coşturacak halkı vay dedirtecek alkışlatcak güven vericek doğru söyleyecek bir yerlere gelmek için birilerini çiğnemeyecek yok etmiyecek dini malı mülkü kullanmayacak....heleki ülkenin geleceğini nereye sürüklediği belli olmayan bir kaosa sürüklemeyecek...

MHP ...devlet bahçeliye ona lafım hem çok hem hiç yok allah aşkına çıkıp halka konuşma yapıp sizde tarihleri söyleyecek ama 2 nin yanına 3 yok 4 ha olmadı 5 koy diyen ne dediği net belli olmayan bir lider olur mu yahu...şekil artık evine al o ilginç arabalarını gez toz eğlen kahveni yudumla NTV izle gazete oku ne bileyim şekil o partinin başından rahmetli Mehmet gül vardı.dayıma çok benzetirdim keşke o lider olsa derdim.çünkü Mehmet gülde aynen muharrem inci gibi sözünü esirgemeyen dümdüz bir adamdı.ama rahmetli oldu

yine önceki yorumda dediğim gibi şu yaşlılar gitse ve artık olması gereken cevherler başa geçse artık.partilerine gerçekten yazık ediyorlar...siyaset şuanda tek kişinin elinde daha atak liderler olsa işte o zaman daha renkli ve daha seçici olur oylarda daha net olur.

öyle güzel olur ki..evet tepki,sen kendi ülkende ki faciayı görmezden gelirsen işte o gözyaşlarına timsah göz yaşı denir.
kadesa neden görmezden gelsin bunun bakanları var hakimi var en sonunda gördüğüm yargıda bu olay ve ölenlerin bir çoğuna maaş bağlandı ve hatta ölmeyen bir işçi keşke ölseydim hiç olmassa ailem para alırdı dedi .. neden söyledi işsiz kaldı şuan için.. ne diyosun sen .. haberleri hangi pencered izliyorsun bilmiyorumki..

Neyden ne kadar firsat bularak bu sitede takildiginiz beni zerre irgalamaz. Sonucta gelip burada ortaya bir arguman atiyorsaniz biri aciklama talep ettiginde "ugrasamam" derseniz bu mahalle agzi olur. Bilmemek ayip degil bilmiyorum diyebilin :) sonra vay akepe secmeni koyun degildir diye yakinirsiniz. Kendi kendinizi bu durumlara dusurup aglamayin sonra.
seni ırgalamayabilir bu benim yaşamım...ben görüşümü söyledim hoşuna gider ya da gitmez ...sana cevap verme zorunluluğum da yok....
kimseye birşey açıklamak zorunda değilim ....
sen öyle bil ben neyi ne kadar bildiğimi biliyorum...
bu benim için yeterli seni tatmin etmek zorunda değil soon

aslında yatıp kalkıp inönüye dua etmemiz gerekiyor. 2. dünya savaşına girmedi diye.
Şimdikiler savaş yokken savaş çıkartmaya çalışıyorlar.
Bir de inönü zamanını ekmeği karneyle dağıttı diye eleştirmeye çalışmıyorlar mı, akkoyunlar da yiyorlar işte böyle.
Allah korusun 2 dünya savaşına girsek biz öyle avrupalılar gibi kolay da atlatamazdık. Avrupada yakılıp yıkılmayan şehir kalmadı. İnsanlar açlıktan öldü. Bizde İstanbul bombalansa ne sultan ahmet ne ayasofya kalsa ne yapacaktık. o dönem bence Türkiye'nin en güçlü ve dengeli dönemiydi. Tüm dünya yanarken neredeyse hiç yara almadan atlattık. Naziler bile türkiye üzerinden geçemedikleri için afrika, azerbaycan üzerinden stalingradı işgale gittiler ve savaşı da bu yüzden kaybettiler.
Şimdi ne sınır var, ne itibarımız var dünya üzerinde.

İnönü evet İkinci Dünya Savaşı'nda tarafsız kalmamızı sağlamıştır son anda sembolik olarak kazanan taraftan girdik ki bu bir başarıdır. Sınırlarında savaş kopuyorken haliyle orduyu hazır tutması lazım. Ancak ordu bakımı maliyetli. Genç bir cumhuriyet, üretimi sınırlı, tarımı sınırlı. Bu maliyeti nereden karşılayacak? Halktan, mecburen. Gereğinden fazla sertleştiği de olmuştur bu eleştirilebilir ama askeriye kökenli bir insan, devletçi anlayışa sahip. "İnönü dönemi çok kötüydüü" diye ağlayıp tüm suçu İnönü'ye yüklemek tarihten bihaber olmakla açıklanabilir.

Aslında İnönü'ye yüklenenlerin hedefi Atatürk de işte henüz tam söyleyemiyorlar, lafı dolandırıyorlar.

kadesa neden görmezden gelsin bunun bakanları var hakimi var en sonunda gördüğüm yargıda bu olay ve ölenlerin bir çoğuna maaş bağlandı ve hatta ölmeyen bir işçi keşke ölseydim hiç olmassa ailem para alırdı dedi .. neden söyledi işsiz kaldı şuan için.. ne diyosun sen .. haberleri hangi pencered izliyorsun bilmiyorumki..

haberleri yansız pencereden izliyorum ben.

Allah aşkına bu nasıl mantık ölenlerin ailelerine maaş bağlandı nasıl bir mantık.eğer denetimler düzgün yapılsaydı,chp soma madeniyle ilgili dosyayı sunduğunda kabul edilseyrdi,müfettişler sahte rapor vermeseydi o kişiler ölmeyecekti.insaf ya.he bakan var,301 madence yerin altındayken taner yıldız ühü ühü gömlek değiştiremedim diye yakınıyordu al sana bakan.

ayrıca ne adaleti,o tekmelenen somalı vatandaşa dava açmış devletimiz bu mu adalet ve adam iş bulamıyor.

ben çok gerildim artık mesajlaşmak istemiyorm.banlanmak da istemiyorum.iyi günler.

sence neden geldi bu özgürlükk şöyle bir düşünn.. 15 senede millete ne kadar özgürlük gelmiş demi saraylı.. eskiden liderine böyle dalga geçecektin haa. 15 sene önceyi bir araştır..
Sen ozgurluk mu diyorsun buna? Insanlar eskiden daha ozgurdu bence, simdi tayyipi n karikaturunu bile cizmek yasak, elestirenler hakaretten icerde, onlarca kisiye dava acmis adam.. Ben halktan birine hakaret davasi acmis hic bir lider hatirlamiyorum, hele cumhurbaskani asla.. Ben bu duruma rezillik diyorum. Tayyip halkin hatri sayilir bir yuzdesinin saygisini kazanamamis demek ki..

Back
X