hayalim. .

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Merhaba arkadaşlar. Yardımcı olursanız sevinirim . Öğrenci iken hukuk okumayı çok istedim. Olmadı. Şimdi memurum çalışıyorum bu parayla özel bir uni de olsa okumak istiyorum. Süreç nasıl işliyor çok mu zor olur ?

süreç derken?
üniversite sınavına gireceksiniz, sonra tercih yapacaksınız. sonra da okul ve derrsler. zorluğu okula ve size bağlı.

Özeldeydim. Devletle arasında elbet farklılıklar oluyor. Fakat özelin hocaları zorlayabilir biraz.
Gideceğiniz özel okula bağlı mesela kaliteli koç, sabancı, bilkent, bilgi gibi özeller oldukça eğitim seviyesi yüksektir.
Mahalle özelleri var birde nişantaşı, üsküdar, özgeğin vs güzel bir puanınız var ise kaliteli bir özel tercih edebilirsiniz.
Bir dersten kalınınca burslu iseniz burs bir şekilde kesiliyordu. Bazı okullarda bu mevcut değilmiş.
Bir şekilde iyi bir birikiminiz varsa istikrarlı olup özele kayıt yaptırabilirsiniz aksi takdirde maddi sıkıntılardan dolayı ödeme yapılmazsa aksilik çıkabilir.

Özeldeydim. Devletle arasında elbet farklılıklar oluyor. Fakat özelin hocaları zorlayabilir biraz.
Gideceğiniz özel okula bağlı mesela kaliteli koç, sabancı, bilkent, bilgi gibi özeller oldukça eğitim seviyesi yüksektir.
Mahalle özelleri var birde nişantaşı, üsküdar, özgeğin vs güzel bir puanınız var ise kaliteli bir özel tercih edebilirsiniz.
Bir dersten kalınınca burslu iseniz burs bir şekilde kesiliyordu. Bazı okullarda bu mevcut değilmiş.
Bir şekilde iyi bir birikiminiz varsa istikrarlı olup özele kayıt yaptırabilirsiniz aksi takdirde maddi sıkıntılardan dolayı ödeme yapılmazsa aksilik çıkabilir.
Yok ben kazanma sürecini soruyorum

İlk 190binde olmanız gerekiyor.
Hevesiniz varsa okuyun, ama etraf hukuk mezunu dolu. Hakimlik sınavı vs var. Tanıdığım bir hukukçu devletten mezun olmasına rağmen 2 yıldır işsiz, asgari ücretle teklifler alıyor.
Hukuk dersleri hakkında çok fikrim yok amacım da kötülemek değil zaten ama madem özel üni. ye gidebiliyorsunuz psikoloji daha iyi derim.

İlk 190binde olmanız gerekiyor.
Hevesiniz varsa okuyun, ama etraf hukuk mezunu dolu. Hakimlik sınavı vs var. Tanıdığım bir hukukçu devletten mezun olmasına rağmen 2 yıldır işsiz, asgari ücretle teklifler alıyor.
Hukuk dersleri hakkında çok fikrim yok amacım da kötülemek değil zaten ama madem özel üni. ye gidebiliyorsunuz psikoloji daha iyi derim.
İnanın is değil derdim . Memurum zaten.
Sadece çok istiyorum kendimi bu alanda geliştirmek.

Birazcık hevese bağlı ben hakimliğe çok heves etmiştim hukuk okumasam da bölümüm gereği birçok hukuk dersleri görüyordum hocamız o kadar bağlayarak anlatıyordu ki çok iyi anlıyordum sanki olayı o an yaşıyormuşum gibi sınıf dökülüyordu ama başarılıydım. hevesiniz var ise olur diyeceğim.

Sınava girip tutturmaniz yeterli .okuyabilirsiniz ki hukuk bölümünde devam zorunlulugu yok sadece sınavlara gidersiniz sizi yormaz tabiki evde çok çalışmanız gerekecek o ayrı ama sürekli derslere gitme zorunlulugunuz yok en azından .hersey kalbinizden geçtiği gibi olsun inşallah :)

Back
X