Havuz mu transfer mi??

yuppie

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2019
318
379
Merhaba kızlar. Ben toplam iki kez opu oldum, iki opumdan toplam elde edilenler:
1 tane 5aa, 1 tane 5ab (bunlar 5. gün embriyosu)
1 tane 4ab, 3 tane 4bb (bunlar 6. gün embriyosu maalesef).

Ben henüz hiç transfer olmadım, şuan opu sonrası 2. adetimi bekliyorum. Opu sırasında prp de yapıldı. Bu aralıkta 5.gün embriyolarımı pgt’ye gönderdim, biri transfere uygun geldi.

Şuan çok kararsızım, bu pgtli embriyoyu hemen transfer etsem mi? Allah korusun eğer tutmazsa geride kalanlar hep 6. gün orta kalite embriyolar, onların pgtden düzgün gelme şansı daha düşük. Ki bu pgtli embriyoyla gebelik olsa bile, geride ikinci çocuk için iyi kalite embriyom kalmamış oluyor. Daha bir çocuğu bulamamışsın ikinciyi mi düşünüyorsun demeyin düşünmek zorundayız çünkü yumurta kalitem ilerde iyice düşer, şimdi toplattım kenara koydum koydum. Bi daha zor o iş.

Siz olsanız ne yaparsınız, bir opu daha yaptırsam mı yoksa transfer denesem mi? Prp’nin de olumlu etkisi olur belki hem üçüncü opumda.

Son düzenleme:
6. Gun icin neden malesef dediniz anlamadim? Bence kotu degil 5ve 6. Gun transferleri uygun oluyor ki donduruyorlar. Kaliteleri de fena degil bence. 5aa embriyosu olup tutmayan da var sonucta. 3bb ile tutan da. Bence o kisimlarina cok takılmayın. Pgtden gecip embriyosu kaliteli olup yine de transferi tutmayani da okudum ben burda. Allah in isi bence olacağı varsa oluyor

Beşinci gün 4bb embriyosu ile 6. gün 4bb embriyosu aynı olmaz diye korkuyorum, 6.gün embriyolarının enerjisi daha düşük oluyor falan diyorlar ya hep. İyi kalite iki embriyomun bile biri olumlu biri olumsuz geldi onların olumsuz çıkma olasılığı daha yüksek diye düşünüyorum.
Aslında tekrar opu kararından önce bu 6.günlerin dördünü birden pgtye yollasam çok iyi olurdu. En azından elimde ne var ne yok bilirdim. Ama çok yüksek bir masraf oluyor.

Ama sonuçta 6. Gune bile gelebilmis. 5. Gune gelemeyen embriyolar var. Belki o yumurta sonradan dollendi bilemezsin ki. Valla benimde yumurtalarım toplandi haber vercez dediler. Topladiktan 1 gun sonra aradilar şu kadar dollendi diye. 5-6 gun sonra aradilar şu kadarini dondurduk gelin imza atin. Inan kalitesini bile transfer zamani öğrendim. Fazla bilmek de iyi degil insanin kafasini karıştırıyor. Biz pgt bile yollamadik doktor soylemedi. Sadece pcos sorunumuz vardi.
Benden bir gun sonra transfer olan bir kadin vardi. Pgt yollayip yollanmamasi tartışmali biri. Embriyog yollamayin embriyoya zarar mi veriyorsunuz demis bir sey demis. Doktor niye yollamadin falan demis. O tartismali embriyo ile suan saglikli bir cocuk aldi kucağına. Yani biraz da nasip bilemiyorsun iste :) burda bak belki eski konularda hangi kalitedeki yumurta ile kimler kalmış

Eşinle beraber konuşup karar vermeniz daha uygun ama ben olsam transfere geçerdin, diyelim ki olumsuz oldu ve tutmadı o zaman tekrar toplatırdım ki öyle de yaptım. Bu süreçte kayıp 1-2 ay olucak ve 1-2 ayda da kalitesi o kadar düşmez.

Ayrıca 4ab 4bb kalite embriyolar da çok kötü embriyolar değil. Tekrar ayrıca, iyi kalitede embriyolarını kullanıp pozitif göremeyip daha daha düşük kalitede embriyoları ile çok sağlıklı sonuçlar alanlar da var.

Ben 3. opu sürecine girdim bile muayeneye gittiğimde doktor ilk başta transfer yapalım dedi. Sonra konuştukça onda da opu daha ağır bastı. Ben maliyeti düşünerek söylemiştim, yoksa tabii ki kafamız rahat olsun dersen toplatmak iyi olur dedi. Ama kalan embriyolardan hiç iş çıkmaz diye düşünme, o belli olmaz dedi. Ben aslında onlara 6.gün embriyosu oldukları için güvenmiyorum çok, 4bb oldukları için değil. Hep yavaş gelişiyor embriyolarım nedense, o yüzden bir kez daha yaptırmak istedim, belki 5.gün çıkar
Onu ben de önerdim, pgtliyi denesek olumsuz olursa orta kalitelere geçmek yerine tekrar toplatsak olur mu diye. Prp etkisini kaçırmadan toplamak daha iyi dedi, bir önceki opumda yumurtalıklara prp yapmıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…