- 21 Ağustos 2011
- 99
- 0
-
- Konu Sahibi VictoriaAngel
Öncelikle yazınız karmakarışık anlamak için birkaç kere okudum
2.Tavşan kadar küçük köpek olmaz
3.Havlamasın,ufak olsun vs çok yanlış,eşya sipariş etmiyorsunuz,can almaya karar vermişsiniz
4.Köpekleri kim sevmez anlayamadım,ama ailenizden biri köpek sevmiyor ve istemiyorsa o hayvanın da günahına girmeyin
Hayvan bakımı sandığınız kadar kolay değil
kusura bakmayın hızlı yazdım birden dedem sevmiyor ve minik köpek olabilir apartman hayatı için tabıkıde can alıyorum annem ezkiden eve terrier getirdi çok havlıyo ısırma eğilimi vardı bide komsumuzun köpeğide terier oda durmadan sevim derken elimi ısrıyordu acaba eğitimemi bağlı anlamadım bizim 2kele köpeğimiz oldu ilk terier dedem istemedi gönderdik husky gerçektende çok harika bir köpek eğlenceli çok sevimli ama büyük apartmam hayatı için çok uygun deyil mersin birde sıcak bi yer husky olmasın ama yorkshire bizim işyerimize gelen birinin köpeğide ondandı simgeninde ondan yorkshire nasıl bir köpek annem terier denince biraz yanılgıya uğruyor şimdiden tşk
Dedeniz istemediği için köpeğinizi vermek zorunda kalmışsınız
Tekrar aynı şey olmayacağının garantisini verebilir misiniz?
Hayvanlar da can taşıyor ve terk edildiklerinde psikolojileri çöküyor
Alalım daha sonra verelim evet bunu yapmak çok basit ama terk edilen köpek için çok zor
Barınaklar,sokaklar bakılamayıp ya da istenmeyip atılan bir sürü cins hayvanla dolu
Hayvanları seviyorsanız ve bakımı konusunda kendinize güveniyorsanız ailenizden ayrı eve çıktıktan sonra bir evcil edinin
zaten bu şekilde köpek alma bilincine sahip olmadan almayın. köpek havlamasın ne demek ya. size konuşmayın denmesi gibi bir şey bu
kaldı ki köpek almak öyle basit bir iş değil, eğer hakkıyla bakacaksanız aşısı, maması, bakımı, temizliği çocuk bakmaya yakın bir iştir. illa ki havlar tüy döker, tuvalet eğitimini veremezseniz ortalığı batırır vs. bilmiyorum ama yazılarınızdan anladığım kadarıyla alınan köpek sizde ömür boyu kalmayacak yine vereceksiniz gibi. bir anlık hevesle yapmayın lütfen..
yorum için tşk bizim bu 2.köpeğimiz oluyor söyledğim gibi birini havladığı için dedem biraz korktu sevmedi diye ama obur köpek gerçektende güzeldi ama ben köpekleri çok seven bir insanım butun hayvanları severim komşular yeni eve geldik imza toplar vs bunun gibi durumlar ama eğitim varsa onu bilemiyorum öğretmek için çabalarımda
evet kesinlikle katılıyorum dedeniz istemediği için verilmişse tekrar aynı sorunu yaşayabilirsiniz. ve bu canlar tahmin ettiğimizden daha duygusallar. onları sahipleniyosak ömrü boyunca (yani 13-15sene) bizimle birlikte olucanı bebekken eğitimiyle yaşlandığında yada bi sağlık problemi olduğunda herşeyiyle hiç sıkılmadan bunalmadan ilgilenmek zorunda olduğunuzu düşünerek kararınızı vermelisiniz. huskyler sıcakta yaşayamaz düşüncesi kesinlikle yanlış. bende marmariste yaşıyorum ve 1buçuk yaşında bi huskym var. yazın hiç problem yaşamadık ama şu soğuk günler başladığından beri sürekli bi rahatsız evde olmasına rağmen günde 1-2 saatlik yürüyüşler dışarı çıktığı halde üşüttü hem ishal hem kusma onlarla uğraşıyoruz. bünyeleri bulunduğu ortama tamamen alışıyo. havlaması zaten olmaz. evde olup olmadığını anlamazlar bile. ama dediğim gibi önce bi canı sahiplenmek için na anne olabilmek için ne kadar hazırsınız önce onu iyi düşünüp tartın lütfen..
işte bende bunu araştırıyım dedim meleklerime soruyım dedim ne önericekler diye tşkişte bu sorunları o yavrucağa yaşatmamak için önceden herşeyi araştırmalısınız. mesela şuanda imzada toplasalar kapıya polisde getirseler benim elimden bu canı Allah'tan başka kimse alamaz.
googleda cinsini yazıp aratırsanız bütün özelliklerini bulabilirsiniz. ama ısırma ve havlama konusunu eğitimle çözebilirsiniz. ha asla havlamaz diyemem illaki bi derdi bi isteği olduğunda mutlaka havlar doğası bu. ısırma konusuda bebekliğinde illaki dişleri kaşındığı için ısırma eğilimi bazı yerleri kemirme gibi yaramazlıkları olucak. gene eğitimle herşey çözülür. ama bence öncelikle apartmanda evcil hayvan beslenemez gibi bi karar varsa onu araştırın. yoksa sonra size sorun çıkartıp o canı evden göndermek zorundasınız gibi gelebilirler. ha belki asla bunu yapamazlar siz izin vermeden ama başınızı ağrıtabilirler.
havlamayan köpek nasıl bişey oluyor
kusura bakmayın hızlı yazdım birden dedem sevmiyor ve minik köpek olabilir apartman hayatı için tabıkıde can alıyorum annem ezkiden eve terrier getirdi çok havlıyo ısırma eğilimi vardı bide komsumuzun köpeğide terier oda durmadan sevim derken elimi ısrıyordu acaba eğitimemi bağlı anlamadım bizim 2kele köpeğimiz oldu ilk terier dedem istemedi gönderdik husky gerçektende çok harika bir köpek eğlenceli çok sevimli ama büyük apartmam hayatı için çok uygun deyil mersin birde sıcak bi yer husky olmasın ama yorkshire bizim işyerimize gelen birinin köpeğide ondandı simgeninde ondan yorkshire nasıl bir köpek annem terier denince biraz yanılgıya uğruyor şimdiden tşk
ya aslına bakarsanız hiç kimse eğitimle ilgili çok büyük bilgisi olarak sahiplemiyo belkide ama zamanala o eve gelince deli gibi araştırmala başlıyo. inanın ben 3sene araştırdım kendimi tarttım. 3sene boyunca almak için deli oldum ama aynı zamanda acaba hazırmıyım bu sorumluluğa diyede kendimi yedim. ve onun için en uygun zamanı evdeki bütün herşeyin düzenini oturtup onun rahat edebiliceği ortamı yarattıktan sonra sahiplendim. ki benim eşim köpeklerden deli gbi korkan biriydi şuanda ikisi sarılıp uyuyolar :) internettden eğitimle ilgili bilgi alabilirsiniz. ama dediğim gibi o eve girdikten sonra bazı şeylerde kendiliğinden gelişip sizde onunla birlikten öğreniyosunuz çoğu şeyi:)