- 13 Nisan 2021
- 106
- 80
- 13
- 32
Aynen öyle hasta olmasin yeterli ilkini hasta diye kaybettim çünküÇok sevindimmm.Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Sağlıklı ya da taşıyıcı fark etmez. Yeter ki hasta olmasın. Sürecin devamını da yazar mısın bana? Neler yapacaksınız transfer için. Sağlıkla tutunsun inşallah
Aynen o dikkat etsin artık bizden bu kadarAynen öyle hasta olmasin yeterli ilkini hasta diye kaybettim çünkütaşıyıcı olması sorun değil ilerde evlenirken o dikkat etsin
Yaa bana covid aşısı çıkmıştı gecen ay ilk dozunu oldum 3 gün sonra 2.dozunu olacağım ama çok kararsızım acaba 2.dozu olsam mi bebege zarar verir mi tutunmayi etkiler mi diye
Hamilelik donemine denk gelmiyor aslında yani uzatadabilirim transferi 1 ay sonraya ama aşıyla ilgili çok da iyi şeyler okumadım. Zaten ilkini yaptirirkende cok emin degildim. Çünkü ilk defa olan bir aşı olduğu için bilimsel bir çalışma yok, veri yok kimsede. Biontech aşısı olmuştum 1.dozu 2.yi olmicam iptal ettimAynen o dikkat etsin artık bizden bu kadarCanım ben de oldum hatta bugün 2.dozu olucam. Doktorum bana transferden önce ol bitir. Hamilelikte olmanı istemiyorum dedi. Adet dönemini hesaplayarak olabilirsin bence. Hamile olmadığın sürece sorun yok demişti. 2 doz için hesapla hamileliğe denk gelip gelmediğini.
Aynen canım. Sonuçta ne olacak bilmiyoruz.Hamilelik donemine denk gelmiyor aslında yani uzatadabilirim transferi 1 ay sonraya ama aşıyla ilgili çok da iyi şeyler okumadım. Zaten ilkini yaptirirkende cok emin degildim. Çünkü ilk defa olan bir aşı olduğu için bilimsel bir çalışma yok, veri yok kimsede. Biontech aşısı olmuştum 1.dozu 2.yi olmicam iptal ettimilk dozu %70 koruyormus zaten hem de evden çıktığım yok yeterli olur heralde
Cookkk sevindim canımM Morsumbul07 canım benim de sonucum geldi. 7 embriyo göndermiştik. 1 hasta , 1 sağlıklı, 5 taşıyıcı geldi
Benim de 4 haziran canım çok heyecanlıCookkk sevindim canım1 sağlıklı bile var daha ne olsun hayırlısıyla kavusalim.
Benim 17 haziran transferim olacak.
Aaa sen benden sonra başladın daha erken transfer olacaksınBenim de 4 haziran canım çok heyecanlısağlıkla kavuşalım artık bebişlerimize
Evet canım kullanıyorum. Estrofem, Fitil, göbekten iğne, 2 tane de hap verdi Adetim hep erken geldi yetiştim sanaAaa sen benden sonra başladın daha erken transfer olacaksınilac falan kullanıyorsun demi verdi mi doktor?
Yaaa çok hizliymis sizin doktor her şeye sonuç gelmeden başladınızEvet canım kullanıyorum. Estrofem, Fitil, göbekten iğne, 2 tane de hap verdi Adetim hep erken geldi yetiştim sanabir de pgt yetiştirir bu adeti kaçırmayalım diyince böyle oldu
Aynen canım yaa 7 embriyo gönderince ilaçlara başlayalım en azından 1 tane taşıyıcı buluruz dedi. Boşuna zaman kaybetmemek adına başlatalım en fazla ilaç kullanmış olursun dediYaaa çok hizliymis sizin doktor her şeye sonuç gelmeden başladınızbiz hep sonuç bekledik sonra başladık her şeye ben daha 28inde ilac kullanmaya başladım 17sinde transfer benim transfer olana kadar senin güzel haberlerini almış olcaz
Amin inşallahAynen canım yaa 7 embriyo gönderince ilaçlara başlayalım en azından 1 tane taşıyıcı buluruz dedi. Boşuna zaman kaybetmemek adına başlatalım en fazla ilaç kullanmış olursun dedibenim için de çok sürpriz oldu yaa her şey hızlı hızlı inşallah sonucu da güzel olur. İnşallah isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip olur
Tabiki deAmin inşallahsonucunu bekliyorum burdan yaz bana da
Çok merak etmiştim seni. Kaç kere girdim baktım yazdin mi diyeM Morsumbul07 canım bugün transferim oldu. Acısız bir işlemmiş gerçekten 10 15 dk sürdü. İlaçlara ve iğnelere de devam ediyorum şimdilik. Sana da haber vermek istedim
Bir de özelden mesajlaşalim istersen. Senin ayarların kapali sanırım yazamadım ben. Sen bana mesaj at dm'denM Morsumbul07 canım bugün transferim oldu. Acısız bir işlemmiş gerçekten 10 15 dk sürdü. İlaçlara ve iğnelere de devam ediyorum şimdilik. Sana da haber vermek istedim
Maşallah yazışmadan sonra gebe kalmışsınız çok sevindim sağlıkla kucağınıza alırsınız İnşallah.Arkadasim gecmis olsun, insallah saglikli embriyolariniza kavusursunuzBen de Pgt sebebiyle tup bebek surecine giren biri olarak, saglikli embriyo icin canla basla bu tedaviyi yuruten herkesi cok iyi anliyorum
Fakat duzeltmek istedigim bir nokta var, ben Memorialde tedavi goruyorum. Setup ucretini pahali bulmussunuz, dogru, ucretler yuksek ama bu setup icerisinde ne kadar embriyonuz olursa olsun ek ucret almadan tum embriyolari inceliyorlar. Benim 9 embriyom girdi pgt ye, 2500 dolar dahilinde. Sanirim zam gelmis, 3000 olmus senin yazdigina gore.
Her merkezin sistemi farkli oluyor. Sizin gittiginiz sadece hastaligin haritasini cikarmaya setup adini vermis, embriyolarin incelenmesi bu ucrete dahil degilmis. Ekstra her embriyoya 500 dolar vermek bence cok yuksek, 10 embriyo olsa 5000 dolar demek oluyor.
Bu hesapla Memorialin fiyati cok cok uygun kaliyor. Zaten ben de arastirirken en insafli ve bu konuda deneyimli olarak Memorial e bulmustum.
Sadece bir yanlis anlasilmayi duzeltmek istedim. Burada pek cok arkadas bilgi sahibi olmaya calisiyor ve merkezini ona gore seciyor, ben dahil
Maşallah yazışmadan sonra gebe kalmışsınız çok sevindim sağlıkla kucağınıza alırsınız İnşallah.Merhaba eşimle biz de taşıyıcıyız. Biz de şuan kan verdik. Setup aşamasındayız. Hatay'da değilim ama sorunlarımız aynı. Setup için ne kadar ücret ödediniz. Sonrasında embriyolar için ayrıca ücret istendi mi? Bir de kaç yumurta toplandı. Hangi ilaçları kullandırdı doktorunuz? Cevaplarsanız çok sevinirim. İnşallah sağlıklı bebişlerimiz olur.
TANI KODU | HASTALIK ADI |
D56.1 | Beta Talasemi (HBB, geni) |
D66 | Kalıtsal Faktör VIII Eksikliği (F8, geni) |
D67 | Kalıtsal Faktör IX Eksikliği (F9, geni) |
D81.3 | Adenozin Deaminaz [ADA] Eksikliği (ADA, geni) |
E71 | Dallı-Zincirli Amino Asit Metabolizması Ve Yağ asidi Metabolizması Bozujlukları (ACAT1, BCKDHA, BCKDHB, DBT, GCDH, HMGCL, IVD, MCCC1, MCCC2, MCEE, MMAA, MMAB, MMACHC, MMADHC, MMUT, PCCA, PCCB, PRDX1, geni) |
E72.2 | Üre Siklus Metabolizması Bozuklukları (ARG1, ASL, ASS1, CPS1, NAGA, OTR, geni) |
E75 | Sfingolipid Metabolizması Bozuklukları Ve Diğer Lipid Depo Bozuklukları (GLA, geni) |
E76.0 | Mukopolisakkaridozlar, Tip I (IDUA, geni) |
E76.1 | Mukopolisakkaridozlar, Tip II (IDS, geni) |
E76.2 | Mukopolisakkaridoz, Diğer (GLB1, HYAL1, ARSB, GUSB, HGSNAT, GALNS, NAGLU, SGSH, geni) |
E76.3 | Mukopolisakkaridoz, Tanımlanmış (GLB1, HYAL1, ARSB, GUSB, HGSNAT, GALNS, NAGLU, SGSH, geni) |
E84 | Kistik Fibrozis (CFTR, geni) |
G11.3 | Ataksitelenjektazi (ATM, geni) |
G12 | Spinal Musküler Atrofi Ve İlgili Sendromlar (SMN1, geni) |
G71.0 |
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?