Hatay Usulü Kısır

isabel

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.731
27.703
49

Bulgurun en güzel hallerinden biri olan kısır yöreden yöreye birçok değişik şekillerde yapılır.Daha önceleri bulgurun tamamını ıslatarak yapardım.Sonra Adanalı bir arkadaşımdan ıslatmadan salça ile yoğurarak arada ellerini ıslatarak hatay usulü kısırı yedikten sonra başka şekilde yapmadan sadece bu haliyle yapmaya başladım.Ama tek bir farkla ben çok çok az ıslattım.Çünkü diğer türlü yoğururken bayağı efor sarfediliyor.Onu yoğurarak yumuşatmak oldukça uzun süren bir iş.Bol nar ekşili ve sarımsaklı bu halini yiyen herkes çok beğeniyor.Erkekler normalde çok fazla kısır sevmezken eşim sık sık bir kısır yapsanda yesek der ve benim kısırdan başka kısırda beğenmez...

Malzemeler :

-2 su bardağı ince bulgur
-1 çay bardağı sıcak su
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1,5 yemek kaşığı biber salçası
-1 kuru soğan
-4-5 diş sarımsak
-Yarım demet maydanoz
-Yarım bağ yeşil soğan
-1 çay bardağı zeytinyağı
-1 çay bardağından az nar ekşisi
-Tuz,karabiber

Bulguru sıcak su ile ıslatıp şişmesi için ağzını kapatarak bekletiyoruz..
Bu arada kuru soğan ve sarımsağı ince ince kıyıyoruz
Maydanoz ve yeşil soğanı doğruyoruz..
Şişen bulgura domates salçası,biber şalçası ,tuz,karabiber,kurusoğan ve sarımsağı ekleyerek bulgur yumuşayıncaya kadar yoğuruyoruz...
Doğradığımız yeşillikleri,nar ekşisini ve zeytinyağını ekleyerek iyice harmanlıyoruz.Bu aşamada yoğurmuyoruz.Sadece yeşillikleri,yağ ve nar ekşisini bulgura yediriyoruz...

Marul ile servis yapıyoruz..Afiyet olsun

Bende bugun soganlari kavurarak yapayim dedim,yaptim (nereden ogrendim bilmiyorum )yaparim cunku neden olmasin ?esgali benziyor aslinda,nar eksisini ve zeytinyagini at, yesillikleri at ,limonu at,sarimsaga yol ver tamam iste tipki benimkisi...

Not:ince bultur pilavina benzemesi heyecanimi azaltmiyor

Ay hamilerisin allah kucağına almayı nasip ettisin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…