Dikkat eksikliği erişkin yaşta da devam edebilen bir şeydir. Öncelikle erişkin psikiyatrisine gidip muayene olun bence belki dikkat eksikliği için ilaç başlanırsevgili hanımlar içimi dökmeye dertleşmeye o kadar ihtiyacım var ki farklı yorumlar okumaya cunku son bir kaç haftadır ben kendımı cok yıpratmaya basladım.
Satıs danısmanı olarak yaklasık 1.5 ay önce işe girdim ev tekstili mobilya üzerine bu sektörde yeni değilim daha önce deneyimim oldu fakat açıkca konuya girmem gerekirse dokunduğum hersey kuruyor diyebilirim sizeherseyde bir hata yapıyorum ve bunu aşamıyorum.
Gösteriyolar nasıl yapmam gerektiğini, bana bıraktıklarında illa ya eksik ya hata yapmıs sekilde geri veriyorum onlara bu sürekli tekrarlanınca artık iş yaparken elim ayağım titremeye basladı yine hata yapma sakın diye diye iç sesimi susturamaz hale geldim buda öz güvenimde ciddi çöküntüye sebep açtı özellikle bir kaç gundur. yeni girdim işe belki normaldir sürekli böyle telkinlemeye calısıyorum kendimi fakat 4 kişi çalısıyoruz biz, ekip kalabalık olmadığı için yaptığım ettiğim konustuğum direk göze batıyor. Artık herkes hata yapacağımı bildiği için iş yaparken basımda bekliyor gibi hissediyorum.
bu seferde adım leylaya cıktı yok leylamısın demeye basladılar. ekip arkadaslarımla sorunum yok ama bir ikisi yanıma gelip, çok dikkat cekıyosun böyle yaparak, göze çarpıyosun demeye basladılar.. kimseye bi kötülüğüm yok sanki bilerek yapıyorum gibi algılanıp böyle yorumlar duymak gercekten cok can sıkıcı oldu benim için, cunku bu işe cok mutlu girdim o kadar isteyerek girmiştim ki suanda utancımdan işi bırakma noktasına bile geldim. küçükken dikkat eksiliği problemim vardı hala daha devam ettiğini dusunuyorum acaba buyuzden mi böyleyim yoksa öğrenme guclu tarzı bir problemim gibi bişey mi var bilmiyorum. bir psikologtan terapi-danısmanlık tarzında yardım almak bile istedim ama seansı olmus 500 tl onu cıkaracak butcem suan ıcın yok, fakat butcemı ayarladığım anda bir sekilde ilk yapacağım sey danısmanlık almak olacak.
işte böyle içimi dokmek ıstedim size, umarım sıkmamısımdır buraya kadar okuduğunuz için tesekkur ederim
Bunda bir sıkıntı yok. Herkes her işi anne karnında öğrenmiyor. Etrafınızdakilere kendinizden emin bir duruş göstermeniz gerekir. Siz sürekli panik ve çekingen halde bir tavır takınırsanız tepenize binerler. Zamanla yaptığınız işe alışacaksınız. En fazla işten atarlar benden kıymetli mi düşüncesinde olun. Sonunda ölüm yok ya. Sanırım biraz da yapı olarak panik birisiniz. Telaşlı hallerinizi minimuma indirmek için bir yardım alabilirsiniz tabi ama diğer söylediklerinize katılmıyorum. Ne leylasınız ne de beceriksiz. Kendinize güvenin. Sevgilersevgili hanımlar içimi dökmeye dertleşmeye o kadar ihtiyacım var ki farklı yorumlar okumaya cunku son bir kaç haftadır ben kendımı cok yıpratmaya basladım.
Satıs danısmanı olarak yaklasık 1.5 ay önce işe girdim ev tekstili mobilya üzerine bu sektörde yeni değilim daha önce deneyimim oldu fakat açıkca konuya girmem gerekirse dokunduğum hersey kuruyor diyebilirim sizeherseyde bir hata yapıyorum ve bunu aşamıyorum.
Gösteriyolar nasıl yapmam gerektiğini, bana bıraktıklarında illa ya eksik ya hata yapmıs sekilde geri veriyorum onlara bu sürekli tekrarlanınca artık iş yaparken elim ayağım titremeye basladı yine hata yapma sakın diye diye iç sesimi susturamaz hale geldim buda öz güvenimde ciddi çöküntüye sebep açtı özellikle bir kaç gundur. yeni girdim işe belki normaldir sürekli böyle telkinlemeye calısıyorum kendimi fakat 4 kişi çalısıyoruz biz, ekip kalabalık olmadığı için yaptığım ettiğim konustuğum direk göze batıyor. Artık herkes hata yapacağımı bildiği için iş yaparken basımda bekliyor gibi hissediyorum.
bu seferde adım leylaya cıktı yok leylamısın demeye basladılar. ekip arkadaslarımla sorunum yok ama bir ikisi yanıma gelip, çok dikkat cekıyosun böyle yaparak, göze çarpıyosun demeye basladılar.. kimseye bi kötülüğüm yok sanki bilerek yapıyorum gibi algılanıp böyle yorumlar duymak gercekten cok can sıkıcı oldu benim için, cunku bu işe cok mutlu girdim o kadar isteyerek girmiştim ki suanda utancımdan işi bırakma noktasına bile geldim. küçükken dikkat eksiliği problemim vardı hala daha devam ettiğini dusunuyorum acaba buyuzden mi böyleyim yoksa öğrenme guclu tarzı bir problemim gibi bişey mi var bilmiyorum. bir psikologtan terapi-danısmanlık tarzında yardım almak bile istedim ama seansı olmus 500 tl onu cıkaracak butcem suan ıcın yok, fakat butcemı ayarladığım anda bir sekilde ilk yapacağım sey danısmanlık almak olacak.
işte böyle içimi dokmek ıstedim size, umarım sıkmamısımdır buraya kadar okuduğunuz için tesekkur ederim
Çok kötü iş çıkarıyor olsan çoktan kovarlardı. Yeni başlayan biri için normal halin. Patronlar, üstler ilk günden her şeyi dört dörtlük ve hep daha fazla verimli çalışarak yapmanı beklerler. Sadece not al, sürekli elinde notluk alsın. Artık kalem kağıtla mı not tutarsın yoksa telefonla onu bilemem. Gerekirse işle ilgili konuşurken ses kaydı al. Neyi nasıl yapacağını tekrar dinleyip hatırlarsın.sevgili hanımlar içimi dökmeye dertleşmeye o kadar ihtiyacım var ki farklı yorumlar okumaya cunku son bir kaç haftadır ben kendımı cok yıpratmaya basladım.
Gösteriyolar nasıl yapmam gerektiğini, bana bıraktıklarında illa ya eksik ya hata yapmıs sekilde geri veriyorum onlara bu sürekli tekrarlanınca artık iş yaparken elim ayağım titremeye basladı yine hata yapma sakın diye diye iç sesimi susturamaz hale geldim buda öz güvenimde ciddi çöküntüye sebep açtı özellikle bir kaç gundur. yeni girdin işe normaldir diye sürekli böyle telkinlemeye calısıyorum kendimi fakat 4 kişi çalısıyoruz biz, ekip kalabalık olmadığı için yaptığım ettiğim konustuğum direk göze batıyor. Artık herkes hata yapacağımı bildiği için iş yaparken basımda bekliyor gibi hissediyorum.
bu seferde adım leylaya cıktı yok leylamısın demeye basladılar. ekip arkadaslarımla sorunum yok ama bir ikisi yanıma gelip, çok dikkat cekıyosun böyle yaparak, göze çarpıyosun demeye basladılar.. e böyle yorumlar alınca da kendimi onlardan farklı hissetmeye basladım, ister istemez 'ya onlar normal ama bende ne anormallik var' diye oturup sorguladım resmen ne kadar kötü bir durum anlatamamkimseye bi kötülüğüm yok sanki bilerek yapıyorum gibi algılanıp böyle yorumlar duymak gercekten cok can sıkıcı oldu benim için, cunku bu işe cok mutlu girdim o kadar isteyerek girmiştim ki suanda utancımdan işi bırakma noktasına bile geldim. küçükken dikkat eksiliği problemim vardı hala daha devam ettiğini dusunuyorum acaba buyuzden mi böyleyim yoksa öğrenme guclu tarzı bir problemim gibi bişey mi var bilmiyorum. bir psikologtan terapi-danısmanlık tarzında yardım almak bile istedim ama seansı olmus 500 tl onu cıkaracak butcem suan ıcın yok, fakat butcemı ayarladığım anda bir sekilde ilk yapacağım sey danısmanlık almak olacak.
Kendiniz zaten yazmışsınız. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu ömür boyu devam eden fakat kontrol altına alınabilen bir bozukluktur. Yaptığınız işin kendinize uyygunluğunu kontrol edin, Psikiyatrist ve Psikolog yardımı almanız gerekir. Kendinizi tanımanız ve ilgi alanlarınızı belirleyip ona göre iş seçmenizi öneririm. Çünkü DEHB olanlar sevdikleri işlerde çok başarılı oluyorlar. Etraflarında sempatik ve sevecen olarak bilinirler ve popülerlerdir. Avantajları da var yani.küçükken dikkat eksiliği problemim vardı hala daha devam ettiğini dusunuyorum acaba buyuzden mi böyleyim
uzun suredır arastırıyorum bu konuyu zaten, acıkcası ilk tercihim ilacla tedavi değil, yinede yardım almak istiyorum ama dediğim gibi fiyatlar öyle bir artmış ki malesef biraz ertelemek zorunda kaldım bu isteğimi..Dikkat eksikliği erişkin yaşta da devam edebilen bir şeydir. Öncelikle erişkin psikiyatrisine gidip muayene olun bence belki dikkat eksikliği için ilaç başlanır
doğru söylüyorsunuz ben biraz sessiz ve cekingen kaldım işe ilk girişimde sanırım, kendimde de aynı seyi yorumluyorum. panik bir insan olduğum doğru bunu biraz kontrol altına almayı öğrendiğimde cok daha rahat olacağım çoğu konuda eminim.Bunda bir sıkıntı yok. Herkes her işi anne karnında öğrenmiyor. Etrafınızdakilere kendinizden emin bir duruş göstermeniz gerekir. Siz sürekli panik ve çekingen halde bir tavır takınırsanız tepenize binerler. Zamanla yaptığınız işe alışacaksınız. En fazla işten atarlar benden kıymetli mi düşüncesinde olun. Sonunda ölüm yok ya. Sanırım biraz da yapı olarak panik birisiniz. Telaşlı hallerinizi minimuma indirmek için bir yardım alabilirsiniz tabi ama diğer söylediklerinize katılmıyorum. Ne leylasınız ne de beceriksiz. Kendinize güvenin. Sevgiler
kesinlikle öyle hatta burda bir arkadasta gecen sene dehb ile ilgili konu açmıstı baya da ilgi görmüstü, bende sayesinde baya arastırma içine girmiştim o zamanlar, evet sevdiğimiz işlerde dikkat dağınıklığımız en minimum seviyeye iniyor hatta yok oluyor diyebilirim beyin tamamen full odak yapıyor işi fakat suan sadece hobi olarak yapabiliyorum maddi anlamda daha yüksek getirisi olan bir işte çalısmam gerektiğinden dolayı :/Kendiniz zaten yazmışsınız. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu ömür boyu devam eden fakat kontrol altına alınabilen bir bozukluktur. Yaptığınız işin kendinize uyygunluğunu kontrol edin, Psikiyatrist ve Psikolog yardımı almanız gerekir. Kendinizi tanımanız ve ilgi alanlarınızı belirleyip ona göre iş seçmenizi öneririm. Çünkü DEHB olanlar sevdikleri işlerde çok başarılı oluyorlar. Etraflarında sempatik ve sevecen olarak bilinirler ve popülerlerdir. Avantajları da var yani.
aslında iş yaparken hata yapacağım diye panik oluyorum ama bir o kadar da rahatta bir insanım yani ucunda ölüm yok ya ne onlara çalışan biter ne bana iş biter kafasındayım. normalde bu kadar kafama öyle takan biri değilim fakat bir kaç gundur surekli bu moddayım bununda sebebi sanırsam mudurumun son zamanlarda herkesle arası iyi olup bana surekli sesini yükseltmesi. buyuzden aynen yukarda arkadasın yazdığı gibi hata yapmaktan korkar hale geldim öyle olunca da ister istemez hem modumu dusuruyorum hemde duzgun yapabilecekken eksik yapıyorumEndişe bozukluğu gibi sanki. Geçer ama kendinize gülebildiğinizde, en kötü ne olabilir ki? dediğinizde
cok tesekkur ederim işte benimde olayın başında kaçırdığım nokta burası oldu tam anlamıyla, her firmanın tabikide farklılıkları var benim bir önceki çalıstığım firmayla benzer olduğu için rahattım başta böyle zorlanacağımı dusunmemıstım şunu biliyomusun dediler evet dedim bunu yapabiliyomusun dediler yapıyorum dedim, aslında yalan da söylemedim hakim olduğum şeylerdi fakat benim pembe olarak öğrendiğim bilgi onlarda mavi olarak geçiyor en yalın böyle yorumlayabilirim. buyuzden adım herseyi biliyorum diyip hic bişey bilmeyene çıktı kısaca.Öncelikle hayırlı olsun yeni işiniz. Daha önce de bu sektörde çalışmış dahi olsanız her firmanın kağıt kürek işleri ve süreci farklı olabilir. Bence hataya değil doğruya odaklanın. İşlemler nasıl yapılması gerekiyorsa adım adım not alın ve bunlar üzerinden işleminizi tamamlayın. Bir akış şeması oluşturabilirsiniz. Tedirginliğinizi de pek paylaşmayın iş arkadaşlarınızla. Üstüne gelmek isteyebilirler. Hata yapmanız çok normal bunu da unutmayın lütfen.
acıkcası bende anlamadım inanın yaptığım bişey yok bir iki defa biliyorum diyip yapamadım diye gelen yorumlar bunlar.. öyle bi ego filan da göstermedim öne cıkarmadım kendimiÇok dikkat çekiyorsun böyle yaparak derken neyi kastederek söylüyorlar, ne yapiyosun ki o sırada?
O kadar doğru ki dedikleriniz, aslında patronum böyle değil gercekten sıkmaz bunaltmaz ama müdür en ufak seyde patlama moduna geçiyor, herkesle muhabbeti sen sakrak benimle tek kelime konusmuyor buyuk ihtimalle dikkat eksikliğimin yanında, gördüğüm tavır beni sıkıyor oyuzden de panik haline geciyorumİşinizin detaylarını bilmiyorum ama hata yapa yapa öğreneceksin tabiki.
Kendini suçlama. Patron denen yaratıklar her iş hemen hallolsun ister. Çalışanlar da aman birini kurban seçelimde biz yırtalım.
Özel sektöre harcatma kendini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?