Tatlim bir zamanlar bizde esimle okadar zor durumdayizki, inan cebimde 10 lira var iki hafta idare etmeye calisiyordum, bir taraftan birdahaki kirayi nasil ödüyecegimizi bilemiyorduk, esim issizti ve bir sürü borclarimiz vardi, cünki bizde kendi evimizi kendimiz kurmustuk resmen, evimdeki nerdeyse tüm esyalar hep ikinci el, eskiydi, yenisine gücümüz yetmemisti, okadar yani.
Ozamanlar esimin ailesine yüklü bir miras kaldi ve esimde bende cok sevinmistik simdi durumlari iyi olunca bize yardim ederler diye. Hic ses soluk cikmayinca esimle telefon actik ve sorduk acikca yardim edebilirlermi diye, cevap aynen söyle:
Bir kisim zaten avukatlara gitti, sürdükleri arabanin bir üst modelini alacaklarmis babasi cok heveslenmis (bunun icin birde tekrar borc cekecek her ay 500 milyon para ödüyecek), geri kalan 20 milyarda görümcemin hakkiymis, o yarin birgün evlenirse ona harcanacakmis, dügününe vs.
Bu arada evlenince bende tüm bana takilan altinlari ve paralari kayinvalideme vermistim (istemisti, bende kuzu kuzu verdim annemde ver kizim deyince), bileziklerim bana kalmisti, ama onlarida bozdurup esimin kredi kart borclari varmis onlari ödedik.
Neyse daha görümcemin sevgilisi bile yoktu ozamanlar, ama onu bahane edip yardim etmediler bize. Benden cok esim sasirdi, ama tabii ailesinide birsey diyemedi fazla, senin esin gibi kendi kendine üzüldü. Sonra bir haber geldi, banyoyu yaptiyorlar, bir haber geldi, yeni mutfak yaptiriyorlar, en sonda babasi bir is kurmaya karar verdi. Sonuc olarak babasinin is yeri tam 3 ay acik kaldi sonra tüm elinde avucunda nekadar para varsa gitti. Is yerini batirdi ve 1 ay sonrada görümcemi istemeye geldiler görümcemde istedi ve hic para kalmamisti, borc harc yaptilar yinede tabii.
Ama söylüyecegim, zamaninda bize vermedilerde ne oldu, 3-4 sene icinde hicbirsey kalmadi onlarada. Tamam evlerinde en iyi esyalarla oturdular, ama insan ne yaparsa kendine yapar. Su anda onlar bize muhtac ve ben nekadar bu tüm olaylara sünger ceksemde, unutmuyorsun iste asla. Ozamanlar biz parasizliktan esimle tartisiyorduk, esim telefonda ailesine sikayet ediyordu beni (cok cahildik) ve tek söyledikleri sey cik gel oglum, bosanirsiniz böyle ömür gecermi, banada paragöz diyorlardi hic kendilerine bakmadan : ) Of ya, neler neler. Onlardan gelecek hayir Allahtan gelsin.