• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hata Kimde?

demet_234

Çok şükür, bin şükür, seni bana verene...
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mart 2018
51
53
3
29
Artvin
Merhaba kızlar. Ben Demet,
Sırf bu konuyu açabilmek için buraya katıldım.
Öncelikle ben 23 yaşındayım anaokulu öğretmeniyim, artvinde bir özel bir kreşte öğretmenlik yapıyorum 6 aydır.
5 yıldır devam eden bir ilişkim var, erkek arkadaşımın ailesiyle filan da oldukça iyiyim, önümüzdeki kış nişanımız olucak, babamın sürekli ertelemeleri, 2019 dan önce nişan filan olmaz diye koyduğu katı kurallar yüzünden bu şekilde bekledik, e yavaş yavaşta yaklaşıyoruz. Erkek arkadaşım 28 yaşında.
Şunu söylemeliyim ki, ben üniversiteyi git gel yaparak okudum. 5 yıldır hiç pazar dışarı çıkmadım yalnız bir şekilde, yani ailemle çıkarsam çıktım o kadar. Babam erkek arkadaşımın varlığını bildiği halde yıllardır hiç bir pazar yada hiç bir gece 1 saatliğine bile olsa dışarı çıkamıyorum. Babamdan bu konuda izin bile isteyemiyorum düşünün yıllardır bu böyle. Cumartesi günü erkek arkadaşım 3 te çıkıyor işten, o zaman buluşuyoruz onda da saat 6'ya kadar vaktim oluyor. Bu konu böyle.
Şimdi asıl konuya gelirsem, erkek arkadaşımla aramızda elle tutulur bir tartışma sebebi şuana kadar hiç olmadı. Ancak işte ufak tefek meseleler büyüyor o kadar. Ama şu son zamanlarda iyice tartışmaya başladık. Açık söylemek gerekirse tartışma çıkaran tarafta ben oluyorum. Sebebine gelince, kendisi işten çıktıktan sonra (6 da çıkıyor) eve gelip yemeğini yiyor, tanıdığım bildiğim bir kaç erkek arkadaşı var onlarla dolaşıyor sonrasında. İşte ne biliyim bir cafede otururlar, arabayla turlarlar, kahveye giderler o tür şeyler. Ama gel gelelim ki bana bunların arasında cevap verme zahmetinde bulunmuyor. İşte gece 3 4 tane mesaj atıyor, 1 saat kadar aralıklarla. Ben kızınca da diyor çok takılıyorsun telefona bu kadar takılma, benim sevgimi bununla ölçme, birlikteyken benden yana bir şey görüyor musun hayır, sabret nişanlanınca hep birlikte olucaz, telefon kullanmayı sevmiyorum vb vb. şeyler işte. Bende son zamanlarda bu konuyu (cevap vermeme, geç yazma konularını) çok sık gündeme getirir oldum (her gece hatta) akşamda bir kavga ettik. Bana sen ne biçim bi insan oldun böyle, her akşam sorun, her akşam tartışma, sürekli aynı şeyler dedi. Bağırdı. Bende üzüldüm ve bu sabah güzel bir mesaj attım o da güzel bir karşılık verdi ve hallettik. Ama biliyorum ki bu akşam yada yarın akşam aynı şeyler yine olucak. Bu konuları onunla konuşmaya çalıştığım zaman da işte az önceki şeyleri sıralıyor bana. Bu konu dışında kavgamız çok şükür ki yok. Ama ilişkimizin o ilk zamanlardaki heyecanı ondan yana kalmadı, ben hala aynıyım. Biliyorum sürekli sık sık görüşsek böyle olmayacak ama o da olmuyor işte, şubata kadar da olmayacak. Elimden bir şey de gelmiyor, çünkü kendisi benim kadar önemsemiyor mesajlaşma muhabbetini. Bunda kafaya takılacak bir şey görmüyor, o yüzden de beni anlamıyor maalesef. Farkında olmadan ona sitem ederken biraz abartıp onu kırıyorum. Sonra hiç bişey olmamış gibi davranmasını bekliyorum ama o da olmuyor, aramızdaki soğukluk bir süre devam ediyor. Artık bişeyler yapmam gerekiyor, yoksa bu konu aramızda iyice büyük sıkıntılara yol açacak. Çünkü bu konuda aynı fikirde değiliz.
Aramızda bunu yaşayan veya tecrübe etmiş benden olgun kişilerde var. Sizlerden bir akıl bekliyorum, nasıl canlandırabilirim bizi, nasıl toparlayabilirim, aslında dağılmışta sayılmayız tek sorunumuz bu konu. Ama yine de moral bozukluğu yaratıyor ikimizde de, heyecanımızı kırıyor. Lütfen bana bir akıl, bir fikir verin. Şimdiden teşekkür ederim :)

Sevgilinizin hoşlanmadığı davranışı ısrarla yapmazsanız bir sorun kalmaz bence.Arkadaşlarıyla muhabbet etmeye gidiyor sizinle mi mesajlaşsın sürekli.Severken boğmaya bıktırmaya gerek yok.O mesaj atmadan atma bence dışardayken.Bu kadar üstüne düşme.Acaba güvenmiyor musun ki sürekli mesajlaşmak istiyorsun?

Bende öyleydim. İşten sonra sende kendine farklı meşgaleler edin. Ama insan ilgi bekliyor ne yalan söyleyeyim. Ben baktım ki kavgalar bizi ayrılığa sürüklüyor kafamı meşgul edecek şeyler yaptım. Hayatın ondan ibaret değil ki.

Sevgilinizin hoşlanmadığı davranışı ısrarla yapmazsanız bir sorun kalmaz bence.Arkadaşlarıyla muhabbet etmeye gidiyor sizinle mi mesajlaşsın sürekli.Severken boğmaya bıktırmaya gerek yok.O mesaj atmadan atma bence dışardayken.Bu kadar üstüne düşme.Acaba güvenmiyor musun ki sürekli mesajlaşmak istiyorsun?
Kendisine güvenim çok şükür tam. Sadece haftada 1 gün buluşabiliyoruz. Başka şansımız yok, o yüzden mesajlaşmak yada araşmak tek çaremiz oluyor. Özlediğim için, konuşmak istediğim için bu beklentim. Dışardayken yazmayınca eve geliyor, biraz konuşuyoruz ardından uyuyakalıyor. Yani her şekilde bana az zaman ayrılıyor.

canım senin erkek arkadasınla daha çok vakit geçirmen gerekiyor.Babandan niye izin alıyorsun ki uydur birsey çık çıkamaz mısın.Erkek arkadasın senin gibi evde oturmak zorunda degil o yüzden dışarıda seni unutuyor gibime geldi.Çok bunaltmadan konuş kendini frenle yoksa ilişkine zarar verirsin ama bu bulusma muhabbetini ayarlamalısın

Bende öyleydim. İşten sonra sende kendine farklı meşgaleler edin. Ama insan ilgi bekliyor ne yalan söyleyeyim. Ben baktım ki kavgalar bizi ayrılığa sürüklüyor kafamı meşgul edecek şeyler yaptım. Hayatın ondan ibaret değil ki.
Hiç bir şekide dışarı çıkamadığım için iş dışında, kendime meşgale bile bulamıyorum. Ancak evde oturup ondan mesaj bekliyorum o kadar

canım senin erkek arkadasınla daha çok vakit geçirmen gerekiyor.Babandan niye izin alıyorsun ki uydur birsey çık çıkamaz mısın.Erkek arkadasın senin gibi evde oturmak zorunda degil o yüzden dışarıda seni unutuyor gibime geldi.Çok bunaltmadan konuş kendini frenle yoksa ilişkine zarar verirsin ama bu bulusma muhabbetini ayarlamalısın
Bir şey uydursamda farketmiyor. Adam geceleri ve pazarları asla salmıyor, öyle katı. Elim kolum bağlı.

Hiç bir şekide dışarı çıkamadığım için iş dışında, kendime meşgale bile bulamıyorum. Ancak evde oturup ondan mesaj bekliyorum o kadar
Aynı ben. Bende öğretmenim işten sonra direkt telefonun başında mesaj arama vs bekliyorum. Çünkü evde yapacak birşey yok bende baktım artık olacak gibi değil film izlemeye el işi yapmaya kitap okumaya başladım açıkçası.

Ben arkadaslarimla bulussam yada ailemle vakit gecirsem bende istemem sevgilim bana durmadan yazsin. Sizde sabredin baska seylerle ilgilenin.

Bir şey uydursamda farketmiyor. Adam geceleri ve pazarları asla salmıyor, öyle katı. Elim kolum bağlı.
aynı benim babam ya valla bak ben nişanlıyken bile buluşturmuyordu.Hatta bir kere annemden izin alıp nişanlımla yarım saat buluştum diye eve gelince bir dayak yedim bide telefonumu kırmıştı.Nişanlımdı bide bizdede bu çok sıkıntı oluyordu.Ama ben yine bişeyler uydurup 1 saa bile olsa çıkıyordum.

Aynı ben. Bende öğretmenim işten sonra direkt telefonun başında mesaj arama vs bekliyorum. Çünkü evde yapacak birşey yok bende baktım artık olacak gibi değil film izlemeye el işi yapmaya kitap okumaya başladım açıkçası.
Artık bende o tarz şeylere yönelicem heralde. Çünkü başka bir şey yaptığı yok çocuğun, ısıtıp ısıtıp bunu koyuyorum önüne. Tamam o da biraz değiştirebilir kendisini ama benim gibide evde oturamaz ki her gece.

aynı benim babam ya valla bak ben nişanlıyken bile buluşturmuyordu.Hatta bir kere annemden izin alıp nişanlımla yarım saat buluştum diye eve gelince bir dayak yedim bide telefonumu kırmıştı.Nişanlımdı bide bizdede bu çok sıkıntı oluyordu.Ama ben yine bişeyler uydurup 1 saa bile olsa çıkıyordum.
Valla sizinki de zormuş. İnsan bir şey yapıcak olduktan sonra illa ki yapıyor, bu sıkmak nedendir hiç anlamadım. Kız dürüstçe baba ben bir saat çıkıp geliyim mi derse, tamam de yani, artık çocuk değiliz ki.

Ben arkadaslarimla bulussam yada ailemle vakit gecirsem bende istemem sevgilim bana durmadan yazsin. Sizde sabredin baska seylerle ilgilenin.
Ailesiyle yada arkadaşlarıyla vakit geçirebilirken, sevgilisiyle vakit geçiremeyince insan maalesef mesaja umut bağlıyor.

Artık bende o tarz şeylere yönelicem heralde. Çünkü başka bir şey yaptığı yok çocuğun, ısıtıp ısıtıp bunu koyuyorum önüne. Tamam o da biraz değiştirebilir kendisini ama benim gibide evde oturamaz ki her gece.
Ya bu adamlar böyle değişeceğim der sonra ertesi gün bakarsın yine aynı şeyleri yapıyor. O yüzden bu meselelerin üstüne düşüp hem kendini hemde ilişkiyi yıpratma. Bu adam böyle. Güveniyorsan sıkıntı yok.

Valla sizinki de zormuş. İnsan bir şey yapıcak olduktan sonra illa ki yapıyor, bu sıkmak nedendir hiç anlamadım. Kız dürüstçe baba ben bir saat çıkıp geliyim mi derse, tamam de yani, artık çocuk değiliz ki.
evlenmemi hiç istemiyordu babam.Bide bana düşkündü kıskandı herhalde ama nişanlıyken bana yapmadıgını bırakmadı hatta bir kere duştayken sıcak suyu kapatmıştı kışın ortasında.Adamın karsısına çıkmak istemiyordum çünkü ne zaman çıksam hep azarlıyordu hep birsey buluyordu.

Git teyzende falan kal, akşam da çık. Ben iş çıkışı arkadaşlarla çıkar, gecenin bir yarısı dönerdim teyzeme. Ne eğlenirdik arkadaşlarla :eğlence:

Ya bu adamlar böyle değişeceğim der sonra ertesi gün bakarsın yine aynı şeyleri yapıyor. O yüzden bu meselelerin üstüne düşüp hem kendini hemde ilişkiyi yıpratma. Bu adam böyle. Güveniyorsan sıkıntı yok.
Aynen ya .Bu konuda değişmiyorlar.Bir gün senin dediğini yapsa ikinci gün yine eski haline dönüyor.

Back