Hastanede hastabakıcı tutmak

kedibadem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
317
38
Eşimin annesi ayağını kırmış.Platin takılacak. Uzak yerdeyiz.Hastanede kaldığı süre boyunca altından almak dahil birini bulmak istiyoruz.Günlük bkım bedeli nedir? Bilgisi olan var mı

türkler günlük, hastanede bakmak için bir günlüğüne 100 lira alıyordu bir sene önce.

Türkiye de nasıl peki?
türkiyeden bahsediyorum:) türkler derken genelde yabancılar bakıcılık yapıyorya türk bakıcıların ücretini söyledim:) yabancılar günlük gelmiyor zaten çok çok nadir. genelde aylık geliyorlar.

Biz de hiç bilmiyoruz ortalama tutarı. Hak geçmesin kimsenin kimseye dedik.
aylık tutarsanız sigorta istiyor artık hepsi toplam maliyeti 1600 civarı oluyor. günlük 100 liraydı şimdi en fazla 150 olmuştur. aylık tutarsınız dediklerim yatılı kalıyorlar ev işi hasta veya çocuk bakımı yemek her işi yapıyorlar. yabancı bir bakıcım vardı 600 dolar alıyordu birde sigortasını veriyordum oturma izni içinde 2000 lira civarı tutmuştu işlemler gelişi falan. ama uzun vadeli düşünüyorsanız dolar üzerinden anlaşmayın size tavsiyem düşüyo çıkıyo sıkıntı oluyor. birde şirketler var onlardan tutun. ben çok şey duydum. hırsızlık yapanlar hastaya kötü davrananlar çocukları dövenler uyku ilacıyla uyutanlar.. önce 3 ay deneme süreniz oluyor zaten sigorta yapmadan önce. beğenmezseniz anlaşamazsanız yenisini istiyorsunuz. günlük bakımda da aynı şekilde bepenmezseniz değiştiriyorsunuz. hastanız hastanedeyse hasta bakıcılara sorun iyi biri varmı diye onlar tanıyorlar herkesi. tuttuğunuz kişiyide takip ettirin hasta bakıcılara hemşirelere diğer hasta yakınlara sorarak.. bu konularda çok istismar işkence hikayeleri var.. dikkatli olmak lazım.

Bizimki o kadar uzun süreli bişey değil.sadece tuvalete gidemiyorum şu anda.Doktor ameliyat için ödemin geçmesini bekliyor. Ameliyat sonrası hastanede yattığı süre boyunca yani en fazla 10-15 gün olur sanıyoruz.

hastaneledeki hastabakıcılarla konuşun,bazıları belirli bir ücret karşılığında gece kalıyor.gündüz de yakınlarından biri bakar.geceliği 50-75 arası diye biliyorum.geçen sene böyleydi.belki fiyat artmıştır.bir de hastanın durumuna göre değişiyor.yani bakıma fazla muhtaçsa,daha fazla alıyorlar.

Turkiye'deki hastabakicilar ne is yapiyor sormasi ayip?

Çoğu yerde altından alınan hastalara refakatçi istiyorlar; hatta hasbelkader refakatçisi dışarı çıkmış; eve filan uğramış ise telefon edip geliiin altını değiştirin; buralar koktu diye telefon ediyorlar.

Yer bir büyükşehir üniversite hastanesi. Hastanın bir sıkıntısı da yok yemeğini vs yiyor; kırığı falan yok; sadece ayağa kalkması bir süre yasak.

özelde bile hastabakıcılar ek para vermeden işini yapmıyor ilgilenmiyor ne yazıkki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…