türkiyeden bahsediyorum:) türkler derken genelde yabancılar bakıcılık yapıyorya türk bakıcıların ücretini söyledim:) yabancılar günlük gelmiyor zaten çok çok nadir. genelde aylık geliyorlar.Türkiye de nasıl peki?
aylık tutarsanız sigorta istiyor artık hepsi toplam maliyeti 1600 civarı oluyor. günlük 100 liraydı şimdi en fazla 150 olmuştur. aylık tutarsınız dediklerim yatılı kalıyorlar ev işi hasta veya çocuk bakımı yemek her işi yapıyorlar. yabancı bir bakıcım vardı 600 dolar alıyordu birde sigortasını veriyordum oturma izni içinde 2000 lira civarı tutmuştu işlemler gelişi falan. ama uzun vadeli düşünüyorsanız dolar üzerinden anlaşmayın size tavsiyem düşüyo çıkıyo sıkıntı oluyor. birde şirketler var onlardan tutun. ben çok şey duydum. hırsızlık yapanlar hastaya kötü davrananlar çocukları dövenler uyku ilacıyla uyutanlar.. önce 3 ay deneme süreniz oluyor zaten sigorta yapmadan önce. beğenmezseniz anlaşamazsanız yenisini istiyorsunuz. günlük bakımda da aynı şekilde bepenmezseniz değiştiriyorsunuz. hastanız hastanedeyse hasta bakıcılara sorun iyi biri varmı diye onlar tanıyorlar herkesi. tuttuğunuz kişiyide takip ettirin hasta bakıcılara hemşirelere diğer hasta yakınlara sorarak.. bu konularda çok istismar işkence hikayeleri var.. dikkatli olmak lazım.Biz de hiç bilmiyoruz ortalama tutarı. Hak geçmesin kimsenin kimseye dedik.
Eşimin annesi ayağını kırmış.Platin takılacak. Uzak yerdeyiz.Hastanede kaldığı süre boyunca altından almak dahil birini bulmak istiyoruz.Günlük bkım bedeli nedir? Bilgisi olan var mı
Turkiye'deki hastabakicilar ne is yapiyor sormasi ayip?