hastane ziyareti

öncelikle kanseri birebir görmüş biri olarak kemoterapi sırasında ise eğer kesinlikle polen bal tüketmemesi gerektiğini söylemişti profesör doktorumuz ki alternatif tıbba inanan bi adamdı. bu arada hastane ne olursa olsun hastanın ihtiyaçları değişmez ben farkı açıkçası anlayamadım ki bende kıdemli hastayım :) yanı sıra çiçek kanser hastalarına serbestti düzgün yaptırılmış bi çiçek lüks hastaneye de çok uygun olur sanırım sakıncası neymiş ki? taç toka da kesinlikle götürmemenizi tavsiye ederim hastanızın saçları dökülecektir kemoterapi esnasında daha fazla moral bozar. dergi kitap fikri de iyi aslında sosyal bi insansa. geçmiş olsun..

Herkese fkirleri için teşekkürler ,bu tip hastanelerde herşeyi temin ediyorlar ,ihtiyaç olmuyor ,ben bavulumu açmadan geri dönmüştüm ...

o yüzden farklı bişiler istemiştim sağolsun fikirler geldi ....

bende hastanede kanser tedavisi görmüştüm...bilmyrm çiçek süt vs..o tür şeylr deilde bi hasta yakını bana peluş oyuncak vermişti baş ucuma koyar onla konuşurdum hala saklıyrm 12 sene oldu hala baş ucumda ve evliyim hemde.bilmyrm çok hoşuma gitmişti .kadın verirken ben böyle şeylerin uğur getirdiğine inanırım inş sanada uğur getiri demişti..çok şükür atlattım..sevimli yastık,peluş ayı filn o tür kalıcı şeylr .çok anı oluyor ve sakalnıyr tavsiye edermm.geçmiş olsun dileklerimle ALLAH acil şifalar versin arkdşına inş.

Ne goturecegini bilemem ama ne goturmeyecegin konusunda yardimci olabilirim. Bu hasta kemoterapi gormus ya da gorecekse kesinlikle cicek, meyve, sebze goturmeyin. Bu hastalarin vucut direnci cok dusuk oldugu icin hemen herseyden mikrop kapip hasta olabiliyorlar.

Ne goturecegini bilemem ama ne goturmeyecegin konusunda yardimci olabilirim. Bu hasta kemoterapi gormus ya da gorecekse kesinlikle cicek, meyve, sebze goturmeyin. Bu hastalarin vucut direnci cok dusuk oldugu icin hemen herseyden mikrop kapip hasta olabiliyorlar.

aynn cnm yasak zaten banada çiçek getirşmlrdi canlı çiçek özellikle yasaktı..

ben de kıdemli bir hastayım :)

ben uzun süre kalmıştım ve en çok ihtiyacım olan şey hastane geceliği olmuştu,çok çabuk kirleniyor.arkadaşınızın operasyon

geçirdiği bölgeye bağlı olarak pamuklu ve bol iç çamaşırı da götürebilirsiniz.saçları hala uzunsa taç,toka gibi şeyler olabilir,onlar da

çok gerekl.,ama hastanede kısa kalacaksa eğer seveceği herhangi bir hediye olabilir.süt götürmeyin,yoğurt,sütlaç,bebe bisküvisi

gibi gıdalar götürün.pasta,börek,kurabiye ya gelenlere ıkram edılıyor,ya da refakatçi yiyor,ona da yemek verıldıgı ıcın kalıyor

genelde o tıp seyler.çiçeğim hiç eksik olmamıştı,doktorlarım da çiçek konusunda bir şey söylemediler.sen neden çiçek götürmeyin

dedin lullaby?

çünkü canlı çiçekte pseudomonas mikrobu bulunur. sağlıklı kişilerde hiçbir hastalık yapmazken direnci düşük olduğu için kanser hastalarında tedavisi çok zor ve ağır antibiyotikler isteyen hastalıklar yapar. sepsisten hasta kaybedilebilir bile. bunu bilmeyen izin veren hastaneler varsa bu onların ihmalkarlığı.

istanbul tıp fakültesi köklü bi hastanedir bizim doktorumuz da profesördü çiçeğe izin vardı hastaya göre değişken olabilir mi acaba arkadaşlar?

Bol miktarda ıslak mendil, havlu kağıt, havlu, terlik, pijama- gecelik, şal götürebilirsiniz. Aslında orada bulunanlar için de plastik bardak, meyve suyu vs götürebilirsiniz.

Onu mutlu edecek birşey götürmelisiniz.
Kek, meyve suyu v.b şeyler ameliyattan sonra çokta akla gelmiyor o durumda.
Renkli, tatlı mutlu edecek cici bir sabahlık,pijama olabilir.
Götüreceğiniz şey ne olursa olsun, evvela tebessüm ve acımayan gözler götürün yanınızda.

çünkü canlı çiçekte pseudomonas mikrobu bulunur. sağlıklı kişilerde hiçbir hastalık yapmazken direnci düşük olduğu için kanser hastalarında tedavisi çok zor ve ağır antibiyotikler isteyen hastalıklar yapar. sepsisten hasta kaybedilebilir bile. bunu bilmeyen izin veren hastaneler varsa bu onların ihmalkarlığı.

Bilmiyordum,sağol :) İnşallah ihtiyacım olmaz ama aklımda olsun.Zaten herşeyden uzak yaşamıştım ama canlı çiçeğe karşı hiç bir doktorum uyarmadı açıkçası.Operasyonlarım sırasında ise kemo görmüyordum zaten,belki ondandır;yoksa pek çok şeye karşı uyarmışlardı.

iki yıl önde 2 kez hastaneye yattı oksijen için ikisinde gelenler meyva suları ıslak mendiller elma ve muz getirmişlerdi hastaya ne çok ne gerekirse onu götür derim

arkadasini cok seviyorsan ziyaretin az ve öz olsun en büyük hediyeee
havlu picama terlik bana kalsa cicek derimde
bu devirde ne meyva suyu ne kurabiyesiiiii birde sorarsin neye ihdiyaci varsa ooooo
islak mendil süper olurrr gecmis olsun tekrar
ben amaliyat oldugumda oturup saatlarsa sohbet edenleri kovasim gelmisdi ben canimlami ugrasim onlarlamii

Back