Ben muayene sırasında özel hastanelerden ZKTB' ye yönlendirilen hastalara denk geldim. Bence önemli olan tecrübeli ellerde olmak. Bebek kaçırma/çalma konusuna gelince bu hadiseler yoğunlukla 90larda olmuş hem hastanenin bu konuda adı çıkmış daha dikkatli olacaklarını düşünüyorum.
Seval Sarıaslan ve Demet Kokanalı bu ikisinden hangisi benim istediğim tarihe uygunsa kaçırmıyorum.
Maddi olanak varsa d şıkkı, yani hiçbiri. Memlekette insan gibi doğum yapıp güvende olmak istiyorsan cebinden tonla para çıkması gerekiyor ne yazık ki.
Anne-bebek eşleştirme özel hastanelerde çok ciddiye alınıyor. Bebeklerin karışması, kaçırılma vb olaylarda hep bahsi geçen hastaneler haber oluyor.
Benim doğum yaptığım hastanede kızım yanımdan sadece topuk kanı için götürüldü. Onda da babannesini dahi kabul etmediler. Anne veya baba gelecek dendi. Bunu duyunca rahatladım çünkü kendimi hazırlamıştım. “Biz bunu yıkayıp getiricez” filan denirse ortalığı ayağa kaldırmak üzere programlanmıştım (psikopatlık). Öyle bir şey olmadı. Son derece titiz çalışıyorlar.
Sağlıklı doğumlar dilerim şimdiden.
Ben İstanbul'dayım keşke bilsem de yardım etsem. Ama özel hastane tercih etmiştim ben. Hani doğum beklendiği gibi gelisemeyebiliyor diye yazdım.Offf. Yokmu hic zekai icin güzel şeyler soylicek birisi. Valla oturdum gelecek iki güzel yorum bekliyorum cocuk gibi. Ağlamaya ramak kaldıSinirlerim alt üst oldu
Ben İstanbul'dayım keşke bilsem de yardım etsem. Ama özel hastane tercih etmiştim ben. Hani doğum beklendiği gibi gelisemeyebiliyor diye yazdım.
Umarım konumu mune abla hemen taşımaz. Çünkü dert mi deseniz bilgi alma isteği deseniz ne derseniz o iste.
Bugün sağlık bakanlığında çalışan bi memurdan duyduklarım hem kafamı karıştırdı hemde korkuttu açıkçası beni.
Kısaca özet geçiyorum.
Dogum yapmak icin artık gün sayıyorum .ve normal şartlarda kendi özel doktorumun yonlendirmesiyle zekai Tahir Burak hastanesinde dogum yapacağım.
Ama bugün sağlık bakanlığında çalışan bu kişi ;
Zekai Tahir Burak hastanesinde yaşanan cocuk kaçırma , öldü denilip parayla satılma, yahut yine ayni sebeple evlatlik verilme olaylarını anlattı. Karalamak icin degil evvelden böyle şeyler olmus şimdi biraz daha düzgün alınan tedbirler daha sıkı dedi . ayni şeylerin etlik Zübeyde de olduğunu fakat bunların geçmiş yıllarda olduğunu şimdi artık daha donanımlı olduklarını söyledi.
Ama
Bi kere gitti benim kafammm.
Normal dogum yapacağım Allah kısmet ederse. Hani sezeryan olsa sanirim doğumu evde tek basıma yapmayı bile düşünürdüm bu duyduklarımdan sonra.
Neyse.
Sonra konuşuyor falan bu kişi.
Sami ulus hastanesini duydunuz mu diye sordu.
Tabiki duymadım.
2 sene önceye kadar özel olan bu hastane bu siyasi olaydan sonra devlete geçmiş.
Insanlar hala özel olduğunu zannettikleri ve duyulmadigi içinde az kişi biliyormuş devlete geçtiğini.
Yani bu su demek oluyormus.
Sıra beklemek yok, diğer hastanelere nazaran tek odada 5 kişi degil 1 kişi kalıyormuş falan filan.
Kafam resmen çorba oldu.
İnanın dogum yapmaktan korkar oldum iyice. Zaten ilk dogumum ne yasicagimi da bilmiyorum. Bide bu duyduklarım. Şuan o olaylar olmasa bile kurt düştü içime yinede
Siz ne diyorsunuz bu duruma ? Bu Sami ulus hastanesini duyan var mi ? Veya yakını dogum yapmış olan.
Yada zekai Tahir Burak ile ilgili bana bu adamın söylediklerini unutturacak birseyler.
Bu arada bahsi gecen hastaneler Ankara'da.
Ben de normal doğum yaptım. Hemen kucağıma vermediler. Ama hep aynı odadaydık.Şimdi normal dogum da. Insallah dogumum sırasında bi aksilik olmaz sa. Normal doğumda bebeğimi direk kucağıma veriyorlar dimi. Yani bebek odadan çıkıp geri gelmiyor
Sami ulus yemi bir hastane değil yalnız. Arkadaş yanlış bilgi vermiş. Eski bir hastane, sadece geçtiğimiz yıl el konulan binaya taşındı. Bina mükemmeldi, ben yeni el konduğunda gitmiştim, 5 yıldızlı otel halt etmişti yanında. O derece. Zekai tahir için aynı söylentileri ben de duydum. Benim tavsiyem bildiğiniz iyi bir hastane olsun. Normal doğum eskisi gibi kolay değil çünkü. Korkutmak gibi olacak belki ama epizyotomi yapıyorlar ve güzel dikilmesi lazım. Yoksa çok sıkıntı.
Ne yap ne et esinle girecegin bi yer olsun.. o an cok ihtiyacin olacak. Birde o halde bunlari mi dusuneceksin?
Anlıyorum sizi. Siz yine de kalbinizi ferah tutun sanmıyorum ki bu bebek kaçırma bu kadar gundemdeyken yapsınlar. Ama bilgim olmadığı için bu konuda çok yorum da yapamıyorum. Allah yardımcınız olsun demekten başka elimden bir şey gelmiyor.Ben bugüne e kadar hep zekai Tahir icin tecrübeli doktorlar ve riskli dogumda tam donanımlı diye duydum. Hani kafam hep rahattı kısacası.
Ama şimdi bide suriyeli ler çıktı. Iyice gitti sartellerim.
Arkadaşım öncelikle hayırlı doğumlar diliyorum.Öncelikle rahatlamaniz için yazıyorum.Umarım konumu mune abla hemen taşımaz. Çünkü dert mi deseniz bilgi alma isteği deseniz ne derseniz o iste.
Bugün sağlık bakanlığında çalışan bi memurdan duyduklarım hem kafamı karıştırdı hemde korkuttu açıkçası beni.
Kısaca özet geçiyorum.
Dogum yapmak icin artık gün sayıyorum .ve normal şartlarda kendi özel doktorumun yonlendirmesiyle zekai Tahir Burak hastanesinde dogum yapacağım.
Ama bugün sağlık bakanlığında çalışan bu kişi ;
Zekai Tahir Burak hastanesinde yaşanan cocuk kaçırma , öldü denilip parayla satılma, yahut yine ayni sebeple evlatlik verilme olaylarını anlattı. Karalamak icin degil evvelden böyle şeyler olmus şimdi biraz daha düzgün alınan tedbirler daha sıkı dedi . ayni şeylerin etlik Zübeyde de olduğunu fakat bunların geçmiş yıllarda olduğunu şimdi artık daha donanımlı olduklarını söyledi.
Ama
Bi kere gitti benim kafammm.
Normal dogum yapacağım Allah kısmet ederse. Hani sezeryan olsa sanirim doğumu evde tek basıma yapmayı bile düşünürdüm bu duyduklarımdan sonra.
Neyse.
Sonra konuşuyor falan bu kişi.
Sami ulus hastanesini duydunuz mu diye sordu.
Tabiki duymadım.
2 sene önceye kadar özel olan bu hastane bu siyasi olaydan sonra devlete geçmiş.
Insanlar hala özel olduğunu zannettikleri ve duyulmadigi içinde az kişi biliyormuş devlete geçtiğini.
Yani bu su demek oluyormus.
Sıra beklemek yok, diğer hastanelere nazaran tek odada 5 kişi degil 1 kişi kalıyormuş falan filan.
Kafam resmen çorba oldu.
İnanın dogum yapmaktan korkar oldum iyice. Zaten ilk dogumum ne yasicagimi da bilmiyorum. Bide bu duyduklarım. Şuan o olaylar olmasa bile kurt düştü içime yinede
Siz ne diyorsunuz bu duruma ? Bu Sami ulus hastanesini duyan var mi ? Veya yakını dogum yapmış olan.
Yada zekai Tahir Burak ile ilgili bana bu adamın söylediklerini unutturacak birseyler.
Bu arada bahsi gecen hastaneler Ankara'da.
Ben de normal doğum yaptım. Hemen kucağıma vermediler. Ama hep aynı odadaydık.
Hastaneden hastaneye değişebilir bu. Yenidoğan bakım üniteleri var. Benim doğum yaptığım hastanede her doğum odasında bunlardan bir tane vardı. Doğum yapar yapmaz önce o üniteye aldılar (yanıbaşımdaydı) sonra kucağıma verdiler. Ondan sonra da dediğim gibi topuk kanı hariç hiç ayrılmadık.
Doğuma ramak kalmışken bu kadar olumsuz düşüncelere dalma sen. İçini ferah tut. İçine sinmeyen bir hastanede doğum yapacak olmak sinir bozucu evet ama her gün onlarca kadın bu hastanelerde hiçbir sorun yaşamadan bebek sahibi oluyor. Senin de öyle olacak.
Tavsiyem konunu kapattır :) Olumsuz hiçbir şey okumaya ihtiyacın yok şu anda. Kendini boşu boşuna telaşlandıracaksın. Merak etme 2018 yılında kimse Ankara’nın en ünlü kadın doğum hastanesinde bebeğini kaçırmayacak. Mutlu mesut doğurup evinize gideceksiniz.
Sana doğumların en güzelini diliyorum :))
Ozelde yapin bi caresini bulup. Bu kdr icine sinmeye sinmeye nasil olacakMaalesef devlet hastanesi olunca almıyorlar. Özelde ise resmen soygun yapıyorlar. Cok ters bi zamana denk geldi. Hersey üst uste
Normalde kontrollerinizi nerede yaptırıyorsunuz?Allah'ım bizi insanların eline koysun demekten başka birsey gelmiyor bu noktada elimden : (
Zamanında malesef bu tarz olaylar olmuş o zamanki sistem boslugundan yapan yapacagini yapmış çoğu kisinin cani yanmis ..Günlerce esra Erol'un programında ozellikle Adana da yaşanan olaylar ve davaminda istanbul da Ankara da ve diğer illerde neler neler olmuş bi 20 25 yıl önce .Şimdi yoktur diye düşünüyorum çok zor gibi tabi yapan yine kilifina uydurup yapabilir.....Ben Trabzon da 8 yıl önce kızımı dogrururken ya karistirilarsa diye çok korkmustum mesela... ama spinal sezeryandi kizimi gördüm ona has tipini odaya gelen bebekle ayniydi:) sonuç olarak gönlünü ferah tut ve yanında esin olacak ailen falan.o dönemde malum olaylar olurken eş anne baba odaya alınmaz eğer ölü doğumsa sözde , bebeği direk gomduklerini soyluyorlarmis mesela aile cenazesini almıyor ...ha onlar gommus ha hastane farketmez gibi düşünüyorlar şimdi bebek ölü doğarsa pesini bırakmıyor aile patolajiye falan gidiyor yani millet eskisi gibi cahil değil.
Cok teşekkür ederimmm.Anlıyorum sizi. Siz yine de kalbinizi ferah tutun sanmıyorum ki bu bebek kaçırma bu kadar gundemdeyken yapsınlar. Ama bilgim olmadığı için bu konuda çok yorum da yapamıyorum. Allah yardımcınız olsun demekten başka elimden bir şey gelmiyor.