Hastane ve duydugum seylerrr

Yalnız sizi bilgilendiren kişi yanlış bilgilendirmiş. Çünkü sami ulus hastanesi ilk açıldığı günden beri devlet hastanesi. Hiç bir zaman özel olmadı. kadın ve çocuk hastanesi diye geçiyor. Alanında çok iyi hocalar var. Bu yüzden diğer anlattığı şeylerim abartı olduğunu düşünüyorum. Ne yani orda Doğum yapan bir sürü insan var. Evet devlet hastaneleri kalabalık ama bu konularda çok özenli olduğunu düşünüyorum.
Yani hastane mikrobu kalabalık vs deseniz anlarımda çocuk kaçırma kayıp falan biraz bu zaman için saçma olmuş

Bilmiyorum ki ne derece doğru anlattı. Belkide Sami ulus a gideyim diye öyle dedi. Şuan sizler yazdıkça aslında rahatladım biraz daha. Hani madem eskisi gibi degil neden gelip anlattı bana. Neden korkuttu bu iki hastaneden. Neden Sami ulus icin tek bir kotu sey söylemedi.
Sakinleşince sanirim mantık hatalarını görür gibiyim

Zekai Tahir Burak’ta kontrolleri yaptırdım ama asla Doğum yapmayı düşünmem Suriyelilerden bana sıra gelmez zaten, herkes bezmiş bir halde.
Neden illa devlette normal doğumu düşünüyorsunuz özel hastane normal doğurtamıyor mu? Ayrıca bende normal istedim fakat olmadı sezeryanda karar kıldık, bu son dakikaya kadar bilinen birşey değil
Benden önce Özel hastanede doğum yapmış bir arkadaşım anlatıyordu. Normal doğum yaptım ama senden çok dikisim var demişti. Defalarca dikip patlatmislardi kadın yürüyemez hale gelmişti. Yani öyle özele güvenmekte olmuyor yaşayacağınız varsa yaşıyorsunuz.
Ben Devletten yanayım en deneyimli doktorlar ve hemşireler orda çok hasta ile karşılaştıklarından bütün risklere vakıflar.
Hasta doğum sırasında bir kalp sorunu yaşasa kalp doktorları anında müdahale eder ama özel. .Bilemiyorum yani çokta güvenemem. .

Cok teşekkür ederim cok cokkkk. Evet iste biliyorum ki yıl olmus bugün. Ama adam söyledikten sonra sanki ben geçmişte yaşıyorum. Nerden gördük o kişiyi de bana bunları anlattı .
Felaket tellallığına çok meraklıyız ya ondan oluyor böyle. Bi de doğum çok özel bir tecrübe. İnsanlar iyisiyle kötüsüyle her detayını anlatmak istiyor. Karşılarındaki masum hamileyi korkuttuklarını farkına varmadan :)

7 aylık hamileyken bi arkadaşım bana doğum videosunu izleymeye çalışmıştı :KK53: Bundan daha kötüsü olamaz herhalde. Kapat şunu dedim ya ne yapıyorsun hamile olduğumu görmüyor musun? :)

Hayattaki en büyük başarım doğum öncesi kendime olumlu telkinlerde bulunabilmiş olmamdır (dünyanın en karamsar insanı olarak bu bir mucizeydi). O yüzden lütfen bu dostane tavsiyemi dikkate al: felaket senaryoları yazma, kötü şeyler düşünme. Telaş yok, panik yok :KK51:

Yalnız sizi bilgilendiren kişi yanlış bilgilendirmiş. Çünkü sami ulus hastanesi ilk açıldığı günden beri devlet hastanesi. Hiç bir zaman özel olmadı. kadın ve çocuk hastanesi diye geçiyor. Alanında çok iyi hocalar var. Bu yüzden diğer anlattığı şeylerim abartı olduğunu düşünüyorum. Ne yani orda Doğum yapan bir sürü insan var. Evet devlet hastaneleri kalabalık ama bu konularda çok özenli olduğunu düşünüyorum.
Yani hastane mikrobu kalabalık vs deseniz anlarımda çocuk kaçırma kayıp falan biraz bu zaman için saçma olmuş
Yanlış değilde eksik bilgilendirme diyelim konu sahibinin bahsettiği hastane Turgut Özal hastanesi yanılmıyorsam Beştepe'de idi özeldi lakin devlete devrolup Sami Ulus' a bağlandı.

Arkadaşım öncelikle hayırlı doğumlar diliyorum.Öncelikle rahatlamaniz için yazıyorum.
Ben Ankara Zekai Tahir Burak hastanesinde doğum yaptım. Hemde sezaryen..
2 kişilik oda da kaldım doktorlar ve hemşireler mükemmel iyi davrandılar.
Oda temizliği çok iyiydi günde 2 veya 3 defa carsaflarimi değistiriyorlardi 2. Gün çıkış yapmıştım.
O size anlatılanlar bir efsane gibi anlatılır durur.Gerçekten yaşamış olanlar da olabilir fakat şimdi güvenlik önlemleri son derece iyi.
Siz dikkatli ve uyanik olmazsanız her şey her yerde olabilir.
İçinizi ferah tutun gidin doğumunuz Zekai Tahir Burakta yapın hem o hastane Bebek dostu bir hastane Ödülleri var.Şimdiden kolaylıklar diliyorum.

Evet . iste bu. Bu yorum . korkuttu bu kişi beki ya. Hani doğurmak üzereyim yani ben. Zaten korkuyorum. Yazık annem de duydu bunları. Şimdi annem benden daha cok korumuştur. Kim bilir neler dönüyor kafasında.

Ulan vara. Hani hayırlı doğumlar dile gec git yoluna ya.

Canım biz yani kızkardeşim Ankarada özel bayındır hastahanesinde doğurdu..epidural sezeryan ile..doğuma yakın girmedi,ama annenin zaten bilinci açıktı..15 dkk sonra kızımızı,45 dk sonra annemizi gördük..varsa paran özelde doğur,yoksa da bul ne diyeyim..ama yıl olmuş 2018 bunların olacağını sanmam..yinede kafan bulandı ise eşeğini sağlam kazığa bağla amiyane tabirle:KK66:hayırlı doğumlar,kuzunu sağlıkla kucağına almanı diliyorum

Normalde kontrollerinizi nerede yaptırıyorsunuz?
Canim op.Dr Mehmet Karakaya. Özel muayenesinde kontrollerimi yaptırdım hep.dogum icin d doktorum zekai Tahir i söyledi. Zaten o soylemese bile bende orayı isterdim. Çünkü avantajları cok diye bilgim var. Daha tecrübeli doktorlar i olduğunu duydum

Hastane icin eksik bilgi vermiş olabilirim. Aklımda kalanları özet gectim .

Dogum korkum var Tabiki. Her anne gibi. Ama şuan tek düşündüğüm bebeğim

Ben onun için demedim. Yeni bir hastane değil demek istemedim, hani binası yeni ama hastane eski. Tabii ki bebeğin sağlığı çok önemli, ama annenin sağlığı da önemli. Hayırlı doğumlar.

Umarım konumu mune abla hemen taşımaz. Çünkü dert mi deseniz bilgi alma isteği deseniz ne derseniz o iste.

Bugün sağlık bakanlığında çalışan bi memurdan duyduklarım hem kafamı karıştırdı hemde korkuttu açıkçası beni.

Kısaca özet geçiyorum.

Dogum yapmak icin artık gün sayıyorum .ve normal şartlarda kendi özel doktorumun yonlendirmesiyle zekai Tahir Burak hastanesinde dogum yapacağım.

Ama bugün sağlık bakanlığında çalışan bu kişi ;

Zekai Tahir Burak hastanesinde yaşanan cocuk kaçırma , öldü denilip parayla satılma, yahut yine ayni sebeple evlatlik verilme olaylarını anlattı. Karalamak icin degil evvelden böyle şeyler olmus şimdi biraz daha düzgün alınan tedbirler daha sıkı dedi . ayni şeylerin etlik Zübeyde de olduğunu fakat bunların geçmiş yıllarda olduğunu şimdi artık daha donanımlı olduklarını söyledi.

Ama

Bi kere gitti benim kafammm.

Normal dogum yapacağım Allah kısmet ederse. Hani sezeryan olsa sanirim doğumu evde tek basıma yapmayı bile düşünürdüm bu duyduklarımdan sonra.

Neyse.

Sonra konuşuyor falan bu kişi.

Sami ulus hastanesini duydunuz mu diye sordu.
Tabiki duymadım.

2 sene önceye kadar özel olan bu hastane bu siyasi olaydan sonra devlete geçmiş.
Insanlar hala özel olduğunu zannettikleri ve duyulmadigi içinde az kişi biliyormuş devlete geçtiğini.

Yani bu su demek oluyormus.

Sıra beklemek yok, diğer hastanelere nazaran tek odada 5 kişi degil 1 kişi kalıyormuş falan filan.

Kafam resmen çorba oldu.

İnanın dogum yapmaktan korkar oldum iyice. Zaten ilk dogumum ne yasicagimi da bilmiyorum. Bide bu duyduklarım. Şuan o olaylar olmasa bile kurt düştü içime yinede

Siz ne diyorsunuz bu duruma ? Bu Sami ulus hastanesini duyan var mi ? Veya yakını dogum yapmış olan.

Yada zekai Tahir Burak ile ilgili bana bu adamın söylediklerini unutturacak birseyler.

Bu arada bahsi gecen hastaneler Ankara'da.
Sana bişey deyim bende o hastanede doğum yaptım 3,5 sene önce, vip doğum dedikleri bi sistem var sancını tek kişilik odada yanında eşinvarken çekiyosun sonra hemen doğuma alıyolar, o çok rahat bin lira fark vardır en fazla onu araştır dedim, ben son dakka vazgeçtim eşim 15 saat haber alamamış benden ama öyle kaçırma falan zannetmiyorum dopum salonunda tek doğuruyosun çocuğu yanına koyuyolar ve çocuğun en ufak bi iğnesinde bile bilgilendiriyo doğum sırasında göbek kanı dursun diye iğne yaptı hemşire hemen bilgilendirmişti öyle el bebek gül bebek ilgilenmiyolar ama sonuçta para vermiyosun

Benim kardeşim 25 martta doğum yaptı zekai Tahir Burak ta. Normal doğum için çok uğraştılar ama bebek çıkmayınca sezaryana alindi. Ve biz gayet memnun kaldik çok güzel ilgilenmişler. 2 gün kaldı ve kaldığı süre icinde bebekle hep aynı odadaydılar. Biz de kötu şeyler duymuştuk ama gerçekten hepsi yersizmiş

Iyi de o zaman bu kişi neden beni panik yaptırdı. Şuan daha da sinirlendim. Kafamı karıştırdı gitti.

Kardeşiniz bide sezeryana alınmış. Cok sukur bi sıkıntı olmamış ki bebisine kavuşmuş. Allah analı babalı buyutmeyi nasip etsin insallah.

Felaket tellallığına çok meraklıyız ya ondan oluyor böyle. Bi de doğum çok özel bir tecrübe. İnsanlar iyisiyle kötüsüyle her detayını anlatmak istiyor. Karşılarındaki masum hamileyi korkuttuklarını farkına varmadan :)

7 aylık hamileyken bi arkadaşım bana doğum videosunu izleymeye çalışmıştı :KK53: Bundan daha kötüsü olamaz herhalde. Kapat şunu dedim ya ne yapıyorsun hamile olduğumu görmüyor musun? :)

Hayattaki en büyük başarım doğum öncesi kendime olumlu telkinlerde bulunabilmiş olmamdır (dünyanın en karamsar insanı olarak bu bir mucizeydi). O yüzden lütfen bu dostane tavsiyemi dikkate al: felaket senaryoları yazma, kötü şeyler düşünme. Telaş yok, panik yok :KK51:
Seninki gene iyiymis beni dogurtan ebe motivasyon amacli bebegin kafasi gozuktugu an.. aa saci bile var ayna verelim mi? Gormek ister misin? Demisti:))) hihi neyseki kabul etmemisim:))

Sana bişey deyim bende o hastanede doğum yaptım 3,5 sene önce, vip doğum dedikleri bi sistem var sancını tek kişilik odada yanında eşinvarken çekiyosun sonra hemen doğuma alıyolar, o çok rahat bin lira fark vardır en fazla onu araştır dedim, ben son dakka vazgeçtim eşim 15 saat haber alamamış benden ama öyle kaçırma falan zannetmiyorum dopum salonunda tek doğuruyosun çocuğu yanına koyuyolar ve çocuğun en ufak bi iğnesinde bile bilgilendiriyo doğum sırasında göbek kanı dursun diye iğne yaptı hemşire hemen bilgilendirmişti öyle el bebek gül bebek ilgilenmiyolar ama sonuçta para vermiyosun

Vip olayını da duymustum. Bu konuda umarım boş oda bulabilirim. Şimdiden söylemek mi gerekiyor yoksa dogum başladığında mi oda olabiliyorsun? Sonuçta dogum ne zaman olur belli olmuyor. Rezervasyon gibi olmaz dimi

Canim op.Dr Mehmet Karakaya. Özel muayenesinde kontrollerimi yaptırdım hep.dogum icin d doktorum zekai Tahir i söyledi. Zaten o soylemese bile bende orayı isterdim. Çünkü avantajları cok diye bilgim var. Daha tecrübeli doktorlar i olduğunu duydum
Bence kalbini hiç bozma müsterih ol bol bol dua et. Doğumdan önce de istersen bahsettiğim drlardan biri 36 hafta ve üzerine baktığı günlerde randevu alıp bi muayene ol. 2.-3. Çocuğunu orada doğuran bir sürü kadın var insan memnun olmadığı kapıya bi daha gider mi? Geçenlerde haberlerde çıktı kadın özelde sezaryen olmuş içinde gazlı bez unutmuşlar bir kavanoz. Yani aksilik özelde de oluyor ve özelde olanların üstü daha çabuk kapatılıyor ben öyle düşünüyorum. ulasimiz ulasimiz ın da dediği gibi ben devlete daha çok güveniyorum hele hele ZKTB gibi bir hastaneye tecrübe yönünden fazlasıyla güveniyorum.

Evet . iste bu. Bu yorum . korkuttu bu kişi beki ya. Hani doğurmak üzereyim yani ben. Zaten korkuyorum. Yazık annem de duydu bunları. Şimdi annem benden daha cok korumuştur. Kim bilir neler dönüyor kafasında.

Ulan vara. Hani hayırlı doğumlar dile gec git yoluna ya.
Bakin her şeye inanıp takarsak yandık. Onun söylediklerini unut gitsin.
Doğuma kadar anneye neler söylemezler ki..Duya Duya artık takmamaya başlıyorsun.
Ben bir gün doktor kontrolündeyim Ankara hastanesinde kapıda benim gibi bekleyen bir sürü kadın var biraz yaşça büyük bir hatun yanıma geldi hamile degil kontrol amacli gelmis..kaç aylık bebeğin dedi
Bende 2 aylık dedim kadın direk bana ne desin Aa çok tehlikeli bir dönemdesin ben hep bebeklerimi 2 aylıkken kaybettim dedi
İçime ateşi düşürdü gitti.
O ikinci ayım bitene kadar içim içimi yedi.

Ve buna benzer çok hikaye anlatırlar kafan karman çorman olur.

Umarım konumu mune abla hemen taşımaz. Çünkü dert mi deseniz bilgi alma isteği deseniz ne derseniz o iste.

Bugün sağlık bakanlığında çalışan bi memurdan duyduklarım hem kafamı karıştırdı hemde korkuttu açıkçası beni.

Kısaca özet geçiyorum.

Dogum yapmak icin artık gün sayıyorum .ve normal şartlarda kendi özel doktorumun yonlendirmesiyle zekai Tahir Burak hastanesinde dogum yapacağım.

Ama bugün sağlık bakanlığında çalışan bu kişi ;

Zekai Tahir Burak hastanesinde yaşanan cocuk kaçırma , öldü denilip parayla satılma, yahut yine ayni sebeple evlatlik verilme olaylarını anlattı. Karalamak icin degil evvelden böyle şeyler olmus şimdi biraz daha düzgün alınan tedbirler daha sıkı dedi . ayni şeylerin etlik Zübeyde de olduğunu fakat bunların geçmiş yıllarda olduğunu şimdi artık daha donanımlı olduklarını söyledi.

Ama

Bi kere gitti benim kafammm.

Normal dogum yapacağım Allah kısmet ederse. Hani sezeryan olsa sanirim doğumu evde tek basıma yapmayı bile düşünürdüm bu duyduklarımdan sonra.

Neyse.

Sonra konuşuyor falan bu kişi.

Sami ulus hastanesini duydunuz mu diye sordu.
Tabiki duymadım.

2 sene önceye kadar özel olan bu hastane bu siyasi olaydan sonra devlete geçmiş.
Insanlar hala özel olduğunu zannettikleri ve duyulmadigi içinde az kişi biliyormuş devlete geçtiğini.

Yani bu su demek oluyormus.

Sıra beklemek yok, diğer hastanelere nazaran tek odada 5 kişi degil 1 kişi kalıyormuş falan filan.

Kafam resmen çorba oldu.

İnanın dogum yapmaktan korkar oldum iyice. Zaten ilk dogumum ne yasicagimi da bilmiyorum. Bide bu duyduklarım. Şuan o olaylar olmasa bile kurt düştü içime yinede

Siz ne diyorsunuz bu duruma ? Bu Sami ulus hastanesini duyan var mi ? Veya yakını dogum yapmış olan.

Yada zekai Tahir Burak ile ilgili bana bu adamın söylediklerini unutturacak birseyler.

Bu arada bahsi gecen hastaneler Ankara'da.
Kesinlikle zekai Tahir Burak hastanesini önermiyorum orada Doğum yapmış biri olarak hiç iyi şeyler yaşamadım orda iki gün sancı odasında bekledim sancı öektim ve sonunda sezeryan oldum ilgi sıfır ben memnun kalmadım

Bakin her şeye inanıp takarsak yandık. Onun söylediklerini unut gitsin.
Doğuma kadar anneye neler söylemezler ki..Duya Duya artık takmamaya başlıyorsun.
Ben bir gün doktor kontrolündeyim Ankara hastanesinde kapıda benim gibi bekleyen bir sürü kadın var biraz yaşça büyük bir hatun yanıma geldi hamile degil kontrol amacli gelmis..kaç aylık bebeğin dedi
Bende 2 aylık dedim kadın direk bana ne desin Aa çok tehlikeli bir dönemdesin ben hep bebeklerimi 2 aylıkken kaybettim dedi
İçime ateşi düşürdü gitti.
O ikinci ayım bitene kadar içim içimi yedi.

Ve buna benzer çok hikaye anlatırlar kafan karman çorman olur.

Size de en fenasi denk gelmiş. Vuraydin ağzının orta yerine saplagi.

Ilk defa bugün böyle birsey yaşadım. Hani insanlar hamile kadınlara tuhaf bakıyor buna alıştım. Bi keresinde bi kadin bana Allah kurtarsin dedi ama resmen gözlerime acıyarak baktı. Ne oluyor dedim kendi kendime.

Hani umursamamak en doğru olanı ama bu da yapılmaz ki.

Bana o kadar sey söyleyip şimdi artık daha güvenli deyip döğer hastaneyi de ovup kafamı karistirmasi.

X