Hastane ve duydugum seylerrr

Patatesim

❤Patates ve Püresi❤
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2017
681
718
Umarım konumu mune abla hemen taşımaz. Çünkü dert mi deseniz bilgi alma isteği deseniz ne derseniz o iste.

Bugün sağlık bakanlığında çalışan bi memurdan duyduklarım hem kafamı karıştırdı hemde korkuttu açıkçası beni.

Kısaca özet geçiyorum.

Dogum yapmak icin artık gün sayıyorum .ve normal şartlarda kendi özel doktorumun yonlendirmesiyle zekai Tahir Burak hastanesinde dogum yapacağım.

Ama bugün sağlık bakanlığında çalışan bu kişi ;

Zekai Tahir Burak hastanesinde yaşanan cocuk kaçırma , öldü denilip parayla satılma, yahut yine ayni sebeple evlatlik verilme olaylarını anlattı. Karalamak icin degil evvelden böyle şeyler olmus şimdi biraz daha düzgün alınan tedbirler daha sıkı dedi . ayni şeylerin etlik Zübeyde de olduğunu fakat bunların geçmiş yıllarda olduğunu şimdi artık daha donanımlı olduklarını söyledi.

Ama

Bi kere gitti benim kafammm.

Normal dogum yapacağım Allah kısmet ederse. Hani sezeryan olsa sanirim doğumu evde tek basıma yapmayı bile düşünürdüm bu duyduklarımdan sonra.

Neyse.

Sonra konuşuyor falan bu kişi.

Sami ulus hastanesini duydunuz mu diye sordu.
Tabiki duymadım.

2 sene önceye kadar özel olan bu hastane bu siyasi olaydan sonra devlete geçmiş.
Insanlar hala özel olduğunu zannettikleri ve duyulmadigi içinde az kişi biliyormuş devlete geçtiğini.

Yani bu su demek oluyormus.

Sıra beklemek yok, diğer hastanelere nazaran tek odada 5 kişi degil 1 kişi kalıyormuş falan filan.

Kafam resmen çorba oldu.

İnanın dogum yapmaktan korkar oldum iyice. Zaten ilk dogumum ne yasicagimi da bilmiyorum. Bide bu duyduklarım. Şuan o olaylar olmasa bile kurt düştü içime yinede

Siz ne diyorsunuz bu duruma ? Bu Sami ulus hastanesini duyan var mi ? Veya yakını dogum yapmış olan.

Yada zekai Tahir Burak ile ilgili bana bu adamın söylediklerini unutturacak birseyler.

Bu arada bahsi gecen hastaneler Ankara'da.

Bence eşinizinde doğuma girebileceği bir hastane seçin. Neden içinize sinmeye sinmeye bu hastanelere gidesiniz ki? Kaçırılma falan artık şu devirde çok zor ama yinede gönül rahatlıyla yapın doğumunuzu.

Özel hastane degil bu dediklerimi. Özelde fiyatlar 4bin tl den 7 bin tl arası canim.

Zekai Tahir Burak’ta kontrolleri yaptırdım ama asla Doğum yapmayı düşünmem Suriyelilerden bana sıra gelmez zaten, herkes bezmiş bir halde.
Neden illa devlette normal doğumu düşünüyorsunuz özel hastane normal doğurtamıyor mu? Ayrıca bende normal istedim fakat olmadı sezeryanda karar kıldık, bu son dakikaya kadar bilinen birşey değil

Yanlış mi anladım düzelt lutfen beni. Özelde normal dogum yaparsam sigorta bunu karşılıyor mu ?

Bu hastaneler devlet hastaneleri doğuma eş yada başka biri gıremıyo Allah yardımcın olsun canım

2 sene önceye kadar özel olan bu hastane bu siyasi olaydan sonra devlete geçmiş.
Insanlar hala özel olduğunu zannettikleri ve duyulmadigi içinde az kişi biliyormuş devlete geçtiğini.
Ben de bu duyumla Sami Ulus' a gittim ama orası da yoğundu randevulu gittiğim halde 1 saat geç muayene oldum düşünün yavaşlığı. Ben de ZKTB düşünüyorum Allah muhafaza doğum sırasında komplike bi şey olsa daha tecrübeliler diye düşünüyorum. Sevdiğim ve randevularını kaçırmadığım 2 dr var inşaallah onlardan biri denk gelir doğumuma diye dua ediyorum.

Evet bende zekai Tahir icin riskli dogum konusunda daha tecrübeli donanımlı diye duymustum. Ama işte kafam resmen karıştı. Lutfen doktorların adını benimle paylaşır misin ?

Yanlış mi anladım düzelt lutfen beni. Özelde normal dogum yaparsam sigorta bunu karşılıyor mu ?
Hastane anlaşmalı mı değil mi tespit etmen lazım, şimdiye kadar halletmen gerekirdi o konuyu, bu saatten sonra özel hastane kabul eder mi o da ayrı mesele, bir kaç hastane ile konuş, özel sigortan karşılar mı bu sigorta şirketi ile konuşacağın bir durum, karşılayacağını sanmam ama bunun için ayrı paket satıyorlar tüm kontroller, muayene, labatatuvar ve Doğum dahil.

Ben bugüne kadar hep zekai Tahir de dogum yapacağım diye hazirlandim. Ki kendi doktorum yönlendirdi. Iyi bi doktordur. Güveniyorum doktoruma. Ama duyduklarım iste. Her anne gibi beni de endişelendirdi.

Ben zekai tahirde aşılama tedavisi görüyordum fakat hamile kalırsam asla burda doğum yapmam diyordum. Bir arkadaşım bizzat yaşadıklarını anlattı bahsettiği olay 10 sene öncesi erkek bebeği oluyor ve eline kız bebek verip göndermek istiyorlar kadın direniyor benim bebeğim erkek diye yanında kimse yok tabi kimseyi almıyorlar kadın ortalığı yıkıyor polisi arayacağım dediğinde zorla alabiliyor bebeğini. Bunlar yaşanmış evet ama hala bu kadar gündemde iken yaşanır mı bilemem ama bende güvenemiyorum. Allah yardımcımız olsun hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Ben sırf bu yüzden özeli tercih ediyorum ki eşim her aşamasında yanımda olabilsin diye.

Sezaryen olursa buralarda yapmazdım dediğiniz için şöyle bir yorum yapacağım caninizi sıkmak istemem inşallah tek avazda doğurup kucağınıza alırsınız hayırlısıyla. Benim her şey yolunda giderken sabaha kadar sancı çektim açılma olmadı suyum erken geldi çocuğun kalp ritmi bozuldu serum vs yaptılar normale dönmedi sabah apar topar ameliyata alındık. Her şeyi göz önünde bulundurmak lazım bu yüzden iyice inceleyip kararınızı öyle verin içinize sinsin. İnşallah hayırlısıyla kucağınıza alırsınız bebeğinizi.

Evet bende zekai Tahir icin riskli dogum konusunda daha tecrübeli donanımlı diye duymustum. Ama işte kafam resmen karıştı. Lutfen doktorların adını benimle paylaşır misin ?
Ben muayene sırasında özel hastanelerden ZKTB' ye yönlendirilen hastalara denk geldim. Bence önemli olan tecrübeli ellerde olmak. Bebek kaçırma/çalma konusuna gelince bu hadiseler yoğunlukla 90larda olmuş hem hastanenin bu konuda adı çıkmış daha dikkatli olacaklarını düşünüyorum.
Seval Sarıaslan ve Demet Kokanalı bu ikisinden hangisi benim istediğim tarihe uygunsa kaçırmıyorum.

Evet adam belirtti zaten yıllar önce duyuldu bunlar yaşandı artık eskisi gibi degil. Dedi ama duydum bi kere bunu ben. Şimdi dogum korkum yerini bebegimin karışması veya o olaylardan birini yasama korkusu sardı.

Hani yapacak birsey yok. Dogum zekai de olacak gibi mecbur. Sezeryan olmaması tek tesellim suan

Maddi olanak varsa d şıkkı, yani hiçbiri. Memlekette insan gibi doğum yapıp güvende olmak istiyorsan cebinden tonla para çıkması gerekiyor ne yazık ki.

Anne-bebek eşleştirme özel hastanelerde çok ciddiye alınıyor. Bebeklerin karışması, kaçırılma vb olaylarda hep bahsi geçen hastaneler haber oluyor.

Benim doğum yaptığım hastanede kızım yanımdan sadece topuk kanı için götürüldü. Onda da babannesini dahi kabul etmediler. Anne veya baba gelecek dendi. Bunu duyunca rahatladım çünkü kendimi hazırlamıştım. “Biz bunu yıkayıp getiricez” filan denirse ortalığı ayağa kaldırmak üzere programlanmıştım (psikopatlık). Öyle bir şey olmadı. Son derece titiz çalışıyorlar.

Sağlıklı doğumlar dilerim şimdiden.

Offf. Yokmu hic zekai icin güzel şeyler soylicek birisi. Valla oturdum gelecek iki güzel yorum bekliyorum cocuk gibi. Ağlamaya ramak kaldı Sinirlerim alt üst oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…