Hastane Şikayet

Küçücük bebek vardı 1 aylık gözüküyodu göbek çıplak klıma açık zahmet edipte o göbeği kapatmıyolardı bıle .Bıtanede fare zehiri içen 2 yaşlarında kız çocuğu vardı butun cocukların elini ayağı bağlanmış. BıaBıan kız ayaga kalktı hıcbi hemşire yoktu. Kız kendını yataktan atar dıe korktumkorktum ipini baglasammı dıe düşünürken içeri hemşire girdi yaklasma dedı bana bnde ayaga kalktı kendını atar dıe geldim dedım .Ben orda gördüklerim karşında dehşete dustum. onlara guvenıpte çocuğumu teslim edemem
bence asıl babasına güvenmeyin. çocuğu zehirleyen babası, suçlu hemşireler.

Hastane değil Dingo'nun ahırı mübarek.:KK12:
Elini kolunu sallaya sallaya herkes içeri giriyor,servis işleyişi, hemşirelerin performansını değerlendiriyorlar. Maaşını falan da kestirin en iyisi, bebek ağlamış nasıl olur, nerede görülmüş sigara izmariti yutmuş bir bebeğin ağladığı canımmmm.:olamaz:
Ondan aglamıyodu zaten tedavi edildi. Cocugum bensiz durmaz ben uyutup cıkıyodum bıara hemşireler uyumadıgı için benı sıkıstırıyodu uyutmadan cıktım 5.10 dk sonra benı içeri aldılar .10 aylık daha benim yoklumı fark edince aglar

Küçücük bebek vardı 1 aylık gözüküyodu göbek çıplak klıma açık zahmet edipte o göbeği kapatmıyolardı bıle .Bıtanede fare zehiri içen 2 yaşlarında kız çocuğu vardı butun cocukların elini ayağı bağlanmış. BıaBıan kız ayaga kalktı hıcbi hemşire yoktu. Kız kendını yataktan atar dıe korktumkorktum ipini baglasammı dıe düşünürken içeri hemşire girdi yaklasma dedı bana bnde ayaga kalktı kendını atar dıe geldim dedım .Ben orda gördüklerim karşında dehşete dustum. onlara guvenıpte çocuğumu teslim edemem
Etme canim, cocugu zehirle zehirle, sonra evde tedavi et. Yogun bakima yatirma.

Dokunmadımkı hiç cocuklara sadece kendı bebegımle ilgilendim .
Dokunmak değil zaten sorun .. her girdiğinizde dışardan içeriye havada asılı kalabilen ve enfeksiyonlar sebep olan mikroplar sokmuş oluyorsunuz .. çok çok çok geçmiş olsun , Allah size bağışlasın

Ama herkes kendi açısından değerlendirir .. bir anne biliyorum çocuğunu enfeksiyondan kaybetti .. kendini o anne yerine koy birde .. yoğun bakımda , durumu ağır ya da orta derecede bir çocuğun var ve başka bir anne bebeğim anne sütü ister , uyandığında beni görmeyi ister diyerek bir gün de bir kaç kere içeri giriyor .. ve senin çocuğun o günden sonra enfeksiyon kapıyor ve durumu ciddileşiyor .. ne düşünürsün ? Bazen hayatta bizlere birşeyler yasak dendiğinde , bir kerecikten bir şey olmaz diyip ısrar ediyoruz ve olmayacak işler olabiliyor o bir kerecikten ..

Şikayet etmek isterseniz hastane yönetimine , sağlık bakanlığına iletebilirsiniz ama İnanın bunun altından birşey çıkmaz .. ha şöyle olabilir hastane personeli sizi içeri aldığı için uyarı alabilir , bundan sonra da gerçekten annesine ihtiyacı olan başka bir çocuğun annesini, uyarı aldıkları için içeri almayacaklardır .

Bebekli evde sigara içen mi kaldı bu devirde? Artık bebek olsun olmasın kimseler evinde sigara içmiyor,içmemeli. Sorunuza gelirsek şikayatçi olmaya hakkınız yok bence. Yoğun bakımda görevli personel sayısı bellidir. İlaçlarını,makinaları,hastaları kontrol ederler. Bebekleri keyfi olarak kucaklarına alıp pışpışlayamazlar bence. Sizin oraya girip mikroplara açık hastalarla aynınortamı paylaşmanız bile risk. Sadece kendi evladınızı düşünürken başkalarının hayatını riske atmışsınız. Olmamış.

Bi dk ya yoğun bakıma girdiğiniz kısmı atlamışım diğer çocukları düşünmedim ne demek? İyi o zaman herkes girsin yoğun bakıma herkesinki evlat değil mi? Benim çocuğum yoğun bakımda yatarken bir başka kadın girecek enfeksiyon bulaştırma riskiyle bir de "çocuğumdan ayrı kalamazdım bahane buldum" diyecek. Ya eşinize ne demeli? Nerden tutsam elimde kalıyor. Dediğim gibi ben devlet olsam çocuğu babadan uzak tutardım. Eğer eşi sigara içen biri olarak ufak çaplı bir araştırma yapıp okusaydınız bebek için ne zararlı olduğunu, yoğun bakımda yatan diğer bebeklere nefes yoluyla enfeksiyon bulaşabileceğini bilirdiniz "ama bebeklere dokunmadım ki" demezdiniz. Ne desek boş

Dokunmak değil zaten sorun .. her girdiğinizde dışardan içeriye havada asılı kalabilen ve enfeksiyonlar sebep olan mikroplar sokmuş oluyorsunuz .. çok çok çok geçmiş olsun , Allah size bağışlasın

Ama herkes kendi açısından değerlendirir .. bir anne biliyorum çocuğunu enfeksiyondan kaybetti .. kendini o anne yerine koy birde .. yoğun bakımda , durumu ağır ya da orta derecede bir çocuğun var ve başka bir anne bebeğim anne sütü ister , uyandığında beni görmeyi ister diyerek bir gün de bir kaç kere içeri giriyor .. ve senin çocuğun o günden sonra enfeksiyon kapıyor ve durumu ciddileşiyor .. ne düşünürsün ? Bazen hayatta bizlere birşeyler yasak dendiğinde , bir kerecikten bir şey olmaz diyip ısrar ediyoruz ve olmayacak işler olabiliyor o bir kerecikten ..

Şikayet etmek isterseniz hastane yönetimine , sağlık bakanlığına iletebilirsiniz ama İnanın bunun altından birşey çıkmaz .. ha şöyle olabilir hastane personeli sizi içeri aldığı için uyarı alabilir , bundan sonra da gerçekten annesine ihtiyacı olan başka bir çocuğun annesini, uyarı aldıkları için içeri almayacaklardır .

.ben vazgeçtivazgeçtim zaten sikayetten olan oldu önümüze bakacağız .ve gerçekten o annenin yerinde olmak istemezdim haklsıın

Çoğumuz günlük hayatımızda sigara kullanabiliyoruz,bu gayet doğal birşey.
Burada "neden bebekli evde sigara içtiiii?!?!?!?" diye söylenmenin yersiz olduğunu düşünüyorum.
Sonuçta dumanı çocuğun yüzüne yüzüne üflememiş,odada içmiş ki eminim havalandırıyor koku gidince antibakteriyel oda spreyi falan sıkıyorsunuzdur. Ama keşke odada içmeseydi.
O yüzden ben eşine söylenmeyeceğim ama içtiği sigarayı ortada bırakması da çok yanlış. Tek hatası bu. Daha dikkatli olmalıydı.
Konunuza gelince;
Yoğun bakıma insan almıyorlar,çünkü orası ateril bir ortam dışarıdan içeriye enfeksiyon taşınabilir,oradaki hassas bebekleri daha da hasta olabilir.
Bu yüzden alınmaması daha mantıklı.
Ama keşke hemşireler daha "insancıl" davransaydı da bebeğiniz bu kadar ağlamak zorunda kalmasaydı.
İki pış pış yapmak zor olmamalı onlar için,yine de çok geçmiş olsun size.
Umarım bir an önce atlatırsınız bu kötü deneyiminizi.

Çoğumuz? Neye göre bu örnek ?
Etrafındaki insanları düşünen onlara saygı duyan kapalı alanda sigara içmez..
Kaldı ki benim bebeğim var ve kimse de benim bebeğimin yanında onun hava soluduğu ortamda sigara içemez!
İçen ve o havayı soluyan aynı orantıda zehirleniyor kaldı ki bebek(!)'ten bahsediyoruz..
Biraz daha hassasiyet..
İnsanları da " için yeaa nolacak havalandırırsın gider" gibi yanlış bir tutumla yönlendirmeyin..

Bi dk ya yoğun bakıma girdiğiniz kısmı atlamışım diğer çocukları düşünmedim ne demek? İyi o zaman herkes girsin yoğun bakıma herkesinki evlat değil mi? Benim çocuğum yoğun bakımda yatarken bir başka kadın girecek enfeksiyon bulaştırma riskiyle bir de "çocuğumdan ayrı kalamazdım bahane buldum" diyecek. Ya eşinize ne demeli? Nerden tutsam elimde kalıyor. Dediğim gibi ben devlet olsam çocuğu babadan uzak tutardım. Eğer eşi sigara içen biri olarak ufak çaplı bir araştırma yapıp okusaydınız bebek için ne zararlı olduğunu, yoğun bakımda yatan diğer bebeklere nefes yoluyla enfeksiyon bulaşabileceğini bilirdiniz "ama bebeklere dokunmadım ki" demezdiniz. Ne desek boş
Yok yanlıs anladınız .ben o dk o ruh halindeyken kendı çocuğundan baska bısı gelmedi aklıma sadece cocumu düşünüyodum. Hanı oyle ince düşünmedim bu olur şu olur dıe sadece kendı bebeğim ıyı olacakmı o aklımdaydı

Çoğumuz? Neye göre bu örnek ?
Etrafındaki insanları düşünen onlara saygı duyan kapalı alanda sigara içmez..
Kaldı ki benim bebeğim var ve kimse de benim bebeğimin yanında onun hava soluduğu ortamda sigara içemez!
İçen ve o havayı soluyan aynı orantıda zehirleniyor kaldı ki bebek(!)'ten bahsediyoruz..
Biraz daha hassasiyet..
İnsanları da " için yeaa nolacak havalandırırsın gider" gibi yanlış bir tutumla yönlendirmeyin..
Yahu tamam.
Yanlış biliyordum öğrendim.
İnsanlara için diye birşey yazdığımı da hatırlamıyorum.
Çoğumuz böyle bir tutum sergiliyoruz dedim,hepimiz içebiliriz oo ye demedim.
Ne bu çemkirme allah aşkına.

Yok yanlıs anladınız .ben o dk o ruh halindeyken kendı çocuğundan baska bısı gelmedi aklıma sadece cocumu düşünüyodum. Hanı oyle ince düşünmedim bu olur şu olur dıe sadece kendı bebeğim ıyı olacakmı o aklımdaydı
Telaşınızı anlamıyorum o an kim olsa girmek ister ama diğer bebekler de zarar görebilirdi. Ben şikayet edin demekten vaz geçtim, hemşireler de karşılık olarak sizin ihmal ettiğinizi söyleyerek şikayet edebilir

Telaşınızı anlamıyorum o an kim olsa girmek ister ama diğer bebekler de zarar görebilirdi. Ben şikayet edin demekten vaz geçtim, hemşireler de karşılık olarak sizin ihmal ettiğinizi söyleyerek şikayet edebilir
Ben gerçektn sıkayetınde degılım hemşireler etsede umrumda değil ve gerçekten benımde bebegımınde bırbırmıze ihtiyacımız vardı .O an aklımdan buda geçti .Bı anne nasıl çocuğunu bırakıp eve gidebilir. Çünki beni içeri almasalardı bile hastanenin kapısında beklıcektım. Bilmiyorum ya ALLAH kimseye yaşatmasın cok zor .

Of bacım hala ne dersindesin ya
Senin beben eşin yüzünden oralara düşmüş esin

Bu kadar hassassan eşine de güvenememe lazim
Maşallah tüm gece yaşanan olaylara şahit olmuşsun naptin geceyi yoğun bakımda mı geçirdin ya
Aklım almıyor öyle bir ortama nasıl bu kadar rahat girebildin

Ben yakinim yatarken beş dk zor girdim onda da boneler eldivenler filan

Bi de çocuğa mı yaklaşacaktın ya hangi hastane orası

Burda hemşirelerin en büyük suçu seni sürekli oraya almalari

Bir de sunu soyleyeyim bu tur sikayetlerden hicbir sey cikmiyor, ben hastanede calisiyorum, her gun yuzlerce sikayet geliyor hemsirelerimiz duymuyor bile. Kan alirken canimi acitti bile sikayet konusu oldugu icin kimse sikayetleri ciddiye almiyor :KK48:
Allah korusun bir hastada mortalite veya morbidite olustuysa, ancak o zaman ileri incelemeye tabi tutulur.
Yani sikayetin cevap bulabilmesi icin hastanin olmesi ya da islevselliginde/bedeninde kalici bir hasar meydana gelmis olmasi gerekir. O durumda da enine boyuna hastanenin sucu var mi diye arastirilir, oyle bir karara baglanir.

Sağlık çalışanları birer robot değil ,sohbet edebilir ,gülebilir, eğlenebilir ha ama sizin işinize gelmeyen bir şey olduğuna hemşire görevini yapmıyor olur .Ameliyathanede doktorlar ameliyat yaparken hiç konuşmuyor mu gülmüyor mu sanıyorsunuz.O yoğun bakıma siz her istediğiniz vakit girebilseydiniz o hemşirenin ettiği sohbeti gözünüz görmeyecekti.

Of bacım hala ne dersindesin ya
Senin beben eşin yüzünden oralara düşmüş esin

Bu kadar hassassan eşine de güvenememe lazim
Maşallah tüm gece yaşanan olaylara şahit olmuşsun naptin geceyi yoğun bakımda mı geçirdin ya
Aklım almıyor öyle bir ortama nasıl bu kadar rahat girebildin

Ben yakinim yatarken beş dk zor girdim onda da boneler eldivenler filan

Bi de çocuğa mı yaklaşacaktın ya hangi hastane orası

Burda hemşirelerin en büyük suçu seni sürekli oraya almalari
Esımede güvenmiyorum artık .Geceyıde yogun bakımda geçirdim sut veriyorum uyutuuyutup cıkıyodum .Rahat giremedim basta doktor kabul etmedi cok yalvardım etmediler .Sonra cocugun gercekten durmadını anlayınca içeri gırmemgırmemi kabul ettiler .Koridor benım Çocuğumun çığlıkları nı duyuyodum

Sağlık çalışanları birer robot değil ,sohbet edebilir ,gülebilir, eğlenebilir ha ama sizin işinize gelmeyen bir şey olduğuna hemşire görevini yapmıyor olur .Ameliyathanede doktorlar ameliyat yaparken hiç konuşmuyor mu gülmüyor mu sanıyorsunuz.O yoğun bakıma siz her istediğiniz vakit girebilseydiniz o hemşirenin ettiği sohbeti gözünüz görmeyecekti.
Sohbeti tabikide umrumda değil ama enazından cocuklar ağlarken bı el atmalarını beklerdim .Bukadar umursamazlık benı dehşete düşürdü .Ben bı yetişkin bıle ağlarsa onumde ben sohbet edemem dikkatim dağılır ne söylediğimi unuturum. Ama ordaki hemşireler bılmıyorım bı arkadaşta dedı çok ölüm o bu gördükleri içinmi bukadar umursama oldular

Back