Hastane konusunda ki kararsızlığım ve hamilelik hassaslığım... :(

kiraz_mevsimi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2007
279
46
643
uyku tutmuyo yattım kalktım durdum saat sabahın 5 i ve canım patatesli bezelye istiyo hiçte sevmezdm aslında bu aşerme galiba anlamadım ki.
Neyse konu bu değil aslında.7 buçuk haftalık hamileyim.Eşimle sorunlarım vardı diğer konularda çok bahsetmiştim.
Allaha şükür son günlerde çok değişti bana çok yardımcı oluyor bi dediğimi iki etmiyor.Şu günlerimde beni gerçekten anlıyo.Maşallah diyimde.
Ama ben ilk hamileliğim olduğu için çok tecrübesizim.Annem çalışıyo çok yanımda bulunmuyo eşimde öyle yoğun çalışıyor bu aralar ben zaten eşimle aynı işte olduğum için gevşek saatlerim.

Hele bu hastaneymiş falan konusunda hiç bi fikrim yok çevremdekileri araştırıyorum hep olumsuz şeyler duyuyorum.Tedirgin oluyorum uzağa gitmek istemiyorum kışa geliyo hamileliğim ve bende reynound diye bi hastalık var karda kışta yürüyemiyorum ellerimi kullanamıyorum.O yüzden yakın bi hastane hiç olmasa bi vasıta ile kolay gidebileceğim bi hastane olsun istiyorum.Eşim çünkü çok bana refakat edemiycek.

İki kez özel bi kliniğe gittim kesemi falan gördüm Allaha şükür bu arada sigortamızda yok bize biraz pahalıya patlıyo.Ama ben sağlık ocağında yaptırdım tüm testlerimi.Annemle konuştum hastane konusunda hala bi emin olduğum yer yok diye oda bana devlete git dedi hiç olmazsa olanakları daha çok bi kaç mantıklı şey daha söyledi eşimde söylemişti eşim bana ama çekinerek kabul etmeyeceğimi düşündü çünkü.Bide yakınımdaki devlette kadın doğum bölümünde kuzenimin eşi çalışıyo.Buda biraz etken oldu.Sağolsun numara falan o o kadaaar kalabalık olduğu halde önceden girebildim.

Amaaa işte çok eski yıpranmış bi hastane çok perişanlık oralar.Ben yatarken başkası birden giriyo o soyunuyo falan bide ultrasn eski kalp sesini ben duyamadm doktor var dedi makina eski olduğu için sana yansımaz dedi ve ultsn resmi bembeyaz bişey hiç bişey görünmüyo.Neyse 1 ay sonraya gün verdi.Eşim kolaylıkla işlerimi hallettiğime çok sevindi hiç parada vermedim tabi onunda işine geldi.Aslında özel istesem hiçbişey demezde tabi gönlü bundan yana.

Akşam eltime kaynım bu konuyu konuşuyoruz o kadar övüyolar ki bana devleti.Eltimin kendi 4 ay önce buranın en özel hastanesinde doğum yaptı ama içinde plesanta eşi unutulmuştu çok sorun yaşadılar.Benimki milyarlara geldi en iyisi devlet diyo falan.Tamam sorun yaşadı ama kendisi iki çocuğu içinde özellere gitti gezdi beğenmedi değiştirdi.Her hafta özellikle kontrole gitti.Onun biraz zor geçti resmen haftanın 2 günü hastaneydi.kussa çok garip bişeymiş gibi arar hastaneye götürürmüsünüz beni derdi.Eşimin dükkanı onun üzerineydi onun için sigortası görünmüyodu eşim mecburen hastane parası veriyo bazen 100 bzen 85.Neyse şuan benim üstüme olduğu için dükkan sgk yönünnden aynı durumdayım.Sürekli devletin tek hastane olduğundan bahsediyolar.Eşimde onlarla bana anlatıyo falan filan en iyisini yapıyosun en iyisi bu ise o neden acaba 2 çocuğu içinde gitmedi.Hatta hastane sonrası bakım yok diye kaç hastane değişti.En son doğum sonrası makyaj yapılıyo diyo o hastane karar kılmıştı.

İşte buda benim kendi içimde zoruma gidiyo kızıyorum kendimi önemsemiyomuşum gibi geliyo bebeğimi.kendimi.Tamam eşimi düşündüğüm için bu kararı verdim ama çok tedirginim.Devlette doğum nasıl olur napılır iyimi.?O sıraları kalan tüm aylarımda bekliycekmiyim?Ayda. bir kontrol normal mi?Başka bi hastaneye gidip kalp sesini duymalımıyım?Bundan pişman olurmuyum bilmiyorum.
Sizin tecrübe ve fikirlerinizi merak ediyorum çünkü napıcağıma karar veremediimm.Hiç bişeyide zaten beceremiyorum her konuda bilgisi olan kızlarıda ayrıca kıskanıyorumm :/:5::5:

canım nerde oturuyosun bu önemli.. tamam devlet hastanesi takip yönünden detaylı ve güzeldir.. doğum da daha tecrübeli kişiler tarafından gerçekleşir oda güzel.. amaaaa güler yüz, ilgi, itina anlayış zerre kadar bekleme.. sırf bu yüzden devlet hastanesini tercih etmem.. benim açımdan sıkıntı yok ben zaten özel bi hastanede çalışıyorum takibimi de burda oluyorum inşallah doğumu da burda düşünüyorum.. ama devlete gitmek zorunda olsam bende senin gibi düşünürdüm.. doğum sancısı çeken kadını azarlayıp dövmekten beter ediyorlar.. ben katil olurum orda.. herşeyim dört dörtlük olacak diye ordaki edepsiz hasta bakıcıların hemşirelerin tavırlarını çekemem.. şöyle sölim benim bir ara işimle ilgili problemlerim vardı çok zorlu bir ilk 3 ay geçirdim gebeliğimde.. ve işten ayrılmayı düşünüyordum.. ayrılsaydım kontrollerimi devlet hastanesinde yaptıracaktım.. yada bizim evin yakınında tıp merkezi var muayene 25 tl oraya gidecektim fiyat uygun diye.. iş yerinden alacağım tazminatın bir kısmı ile de doğumumu yine çalıştığım hastanede yapacaktım.. öyle planlamıştım.. birçok tanıdığım öyle yapıyor.. takipleri devlette doğumu özelde yapıyorlar.. en azından biraz fazla para ödeyip kimsenin kaprisini çekmiyorsun.. mesela istanbulda 350 liraya doğum yaptıran özel hastaneler var.. çokta ilgili güler yüzlü çalışanları var.. işte evine yakın olması da önemli. sen şimdiden bunları kafana takma 9 ay boyunca takipler testler için dünya para vermene gerek yok.. doğum için bir yer araştır.. takipleri sağlık ocakları mükemmel yapıyor herşeyinle ilgileniyorlar.. ayda bir kontrol normal zaten her doktor ayda bir çağırır hemen hemen.. inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın canım.. bu arada ben 18 haftalık oldum hala gecenin bir yarısı kalkıp tarhana çorbası makarna falan yapıp yiyorum :1: oturduğun yeri söyle sana hastane araştırırız..

Canım ben hep devlete gittim hamileyken ayda bir gitmene gerek yok ki nezaman istiyosan git hatta ben farklı doktorlara da gittim özele 2 kere gittim bi cinsiyetini söylemedi devlet diye bide ayrıntılı ultrason yapmadılar diye doğumumuda Bakırköy devlet hastanesinde yaptım çok memnun kaldım gayet iyilerdi doktorlar hemşireler hastabakıcılar çok ilgilendiler doğumdan sonra giydiriler çok sıcak davrandılar yemekleri güzeldi ilaçlar vaktinde geldi hastane temizdi hiç bir sorun yaşamadım isrtanbuldaysan tavsiye ederim gebe takipte tuğba doktor var çok tatlıdır doğumuma da o denk gelmişti allaha şükür.

canım nerde oturuyosun bu önemli.. tamam devlet hastanesi takip yönünden detaylı ve güzeldir.. doğum da daha tecrübeli kişiler tarafından gerçekleşir oda güzel.. amaaaa güler yüz, ilgi, itina anlayış zerre kadar bekleme.. sırf bu yüzden devlet hastanesini tercih etmem.. benim açımdan sıkıntı yok ben zaten özel bi hastanede çalışıyorum takibimi de burda oluyorum inşallah doğumu da burda düşünüyorum.. ama devlete gitmek zorunda olsam bende senin gibi düşünürdüm.. doğum sancısı çeken kadını azarlayıp dövmekten beter ediyorlar.. ben katil olurum orda.. herşeyim dört dörtlük olacak diye ordaki edepsiz hasta bakıcıların hemşirelerin tavırlarını çekemem.. şöyle sölim benim bir ara işimle ilgili problemlerim vardı çok zorlu bir ilk 3 ay geçirdim gebeliğimde.. ve işten ayrılmayı düşünüyordum.. ayrılsaydım kontrollerimi devlet hastanesinde yaptıracaktım.. yada bizim evin yakınında tıp merkezi var muayene 25 tl oraya gidecektim fiyat uygun diye.. iş yerinden alacağım tazminatın bir kısmı ile de doğumumu yine çalıştığım hastanede yapacaktım.. öyle planlamıştım.. birçok tanıdığım öyle yapıyor.. takipleri devlette doğumu özelde yapıyorlar.. en azından biraz fazla para ödeyip kimsenin kaprisini çekmiyorsun.. mesela istanbulda 350 liraya doğum yaptıran özel hastaneler var.. çokta ilgili güler yüzlü çalışanları var.. işte evine yakın olması da önemli. sen şimdiden bunları kafana takma 9 ay boyunca takipler testler için dünya para vermene gerek yok.. doğum için bir yer araştır.. takipleri sağlık ocakları mükemmel yapıyor herşeyinle ilgileniyorlar.. ayda bir kontrol normal zaten her doktor ayda bir çağırır hemen hemen.. inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın canım.. bu arada ben 18 haftalık oldum hala gecenin bir yarısı kalkıp tarhana çorbası makarna falan yapıp yiyorum :1: oturduğun yeri söyle sana hastane araştırırız..

işte bende ondan korkuyorum doğum esnasın azarlanmak falan duydum öyle şeyleri,o zaman öyle yapayım devlette kontrollerimi özelde doğumumu hem eşimin dediği olur hem benim.Ben istanbul bayrampaşada oturuyorum çokta araştırma yapamadım açıkcaşı 3-4 hastane gezdm ama ne biliyim..Sağol yaa valla beni biraz rahatlattın beni sıkıntı skıntı Medipol hastanesi için iyi şeyler duydum ama devlete gidenlerede özeller çok iyi davranmıyo diye söylediler bilemediimmm :/

Öncelikle belirtiyim bende özel hastanede yaptım doğumumu.

İlgi, alaka, davranış süper ama kabul etmemiz gereken bir gerçek varki devlet hastanelerinin özel hastanelerden malzeme ve sistem bakımından üstün oldukları. Öyle her özel hastane süper değil.

Ben özelde doğum yapmama rağmen (35+6) günlük doğdu bebeğim, idrarda +1 protein ve tansiyon problemim vardı doktorum eğer çok erken doğarsa buranın sistemi yetmezse devlete yönlendirebilirim bilgin olsun diye uyarmıştı.

Yani bulunduğun ildeki özellerle devleti kıyasla ona göre kararını ver derim.

Şimdiden sorunsuz bir 9 ay geçirmeni ve bebeğini sağlıkla kucağına almanı diliyorum.

Bu arada akşam yemeğine buyur gel, patatesli bezelye ve pirinç pilavı var. :9:

aynı şeyleri bende aklıma takar oldum şu sıralar:18:
takipteyim konuyu... :31:
banada, ankara etlik zübeyde hanım da iyi bir doktor tavsiyesi verecek olan olursa çok sevinirim...

Galiba ayni gunlerde dogum yapicaz Rabbim saglikli sihhatli hayirli bir evlat nasib eder ins
Hastane konusunda bende ozele gidiyorum ama ssvd icin galiba devlet veya fakulteye gidicem ozel risk almiyo. :49:

Kucukkoyde asya,saglik var normal dogum ucretsiz sezeryan 700 tl hakan beye gidiyorum dogumum ordami olur bilemiyorum ama hasekide dun 5 saat kadar yattim normal dogumda refakatci filan yok rezillillik yasaniyor orada

Buarada ben etciha da dogum yaptim ilkini hemsireler beni banyo yapti her tuvalete gidisimde hemsire geldi pedimi degisti taharetimi aldirdi cok sasirmistim cok ilgililerdi asyada o kadar olamaz brnce ama devlet hastanesinde gercekten durumu olmayanlar gidiyor ven 5 saat dogum katinda yattim can pazari diyebilirim

ilk doğumumu özel hastanede yaptım rezil oldum diyebilirim.evet herkes güler yüzlü,seni tersleyen bağıran falan yok.ama doğumu yaptım doktor doğumdan sonra ne uğradı ne birşey.sonra bebeğin kontrolü yapıldı yeterince ayrıntılı değildi.doğumdan sonra tatil günü hastalandım ateşim yükseldi acil hastaneme gittim hastanede bir tane kadın doğumcu yoktu.2-3 gün sonra yine doğum yaptığım hastanede kontroldeyken fenalaştım ameliyata aldılar,ameliyatta sorun büyüyünce tıpa yetiştirdiler.orda 2 gün kaldım da odada doğum yapan bir kız vardı.kız doğumdan çıktı profesörle öğrenciler kaç kere kontrole geldiler.benim bebeğim de yanımdaydı orda doğmuş gibi bütün kontrolleri yapıldı.
ben baya panik bir tipim.özellikle jinekolojik muayenede baya sorun çıkartıyorum.özel hastanede kaprisimi çekiyorlar ama tıpta baya sinirlendi doktor falan ama beni orda iyileştirdiler işte.ben doğumdan sonra kesinlikle devlette yapıcam artık diyordum.sonra yeniden hamile kaldığımda bir türlü karar veremedim.dediğim gibi çok sorun çıkaran biriyim.sonda takılırken bile 5-6 kişiyi başıma toplamıştım.sırf bu yüzden yine özel hastaneye karar verdim.bu daha iyi bir hastaneydi.ama mesela gece sıkıntım oldu kollarım felç olmuş gibi uyuştu.yine gece hastanede doktor yoktu.çağırdık geldi doktorum ama bir sürü sıkıntı çektim.ama bir doğum evinde bir tıpda olsan mutlaka gece hastanede bir sürü doktor bulunur.allah korusun daha acil birşey olsa şart zaten.sonra yeni doğan yoğun bakım çoğu özel hastanede olmuyor.
bir arkadaşım da erken doğum yaptı mecburen gece doğum evine gitti.erken olunca bir sürü sıkıntısı oldu.iyiki doğumevine gitmişim,hemşireler tecrübeliydi bir sürü avantajı verdı dedi.ama odada başkaları vardı kavga dövüş moral bozuyordu da dediler.bilemiyorum karar senin ama benim gibi çok nazlanan çok fazla ilgi bekleyen biriysen yine özel hastane düşün ama devletin de birçok avantajı var unutma.allah korusun acil birşey olsa kesinlikle daha güvenli.hem durumunuz da çok yokmuş.o kadar para dökmeye değen birşey yok emin ol.o paraya bebeğinin ihtiyaçlarını alırsın.

Arkadaşlar
39 haftalık bebeğimi dr ihmali yüzünden Etlik Zübeyde Hanım Hastanesinde kaybettim
Gidecekler dikkat

işte bende ondan korkuyorum doğum esnasın azarlanmak falan duydum öyle şeyleri,o zaman öyle yapayım devlette kontrollerimi özelde doğumumu hem eşimin dediği olur hem benim.Ben istanbul bayrampaşada oturuyorum çokta araştırma yapamadım açıkcaşı 3-4 hastane gezdm ama ne biliyim..Sağol yaa valla beni biraz rahatlattın beni sıkıntı skıntı Medipol hastanesi için iyi şeyler duydum ama devlete gidenlerede özeller çok iyi davranmıyo diye söylediler bilemediimmm :/
Allah bebeğinizi sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin
vokalist vokalist arkadaşımız çok güzel akıl vermiş
tam bilmiyorum ama bayrampaşa ile arasını nisa hastanesi iyidir doğum konularında :)
ama o yenibosna da tabi uzak yakınlığı hakkında bilgim yok

Ne ihmali şikayet ettnzmi basın sağolsun
Ettik ama neye yarar ki sözde Hastane Sağlık Bakanlığının zoruyla inceleme başlattı
Neye yarar ki , sadece gidecekler dikkat etsin istedim
O hastanede son zamana dek bebeğin iyi iyi dediler, şişmiştim kaşıntılarım vardı dr her gebelikte olur dedi git evinde dinlen ağrın sızın olursa gel dedi , evime gittim dinlendim ağrım sızım da olmadı hiç , son hastaneye rutin kontrole gittiğimizde bebeğim çoktan ölmüştü bu arada yaşım da 42'ydi. Bir tane kan tahlili bile almadılar meğer bebek sıkıntıdaymış, gelişim geriliği varmış (sonradan öğrendim kan pıhtılaşma sorunum varmış)
Dr bana 34 haftalık görünen bebek için 37 haftalık çalışamaz raporu dahi vermiş , cahil de bir insan değilim ama işte körü körüne inandık o doktora :(

Devlete bir kere gittim hamileyken, yeni açılmış ve donanimliydi. Ama ona rağmen ciddi hijyen sıkıntısı vardı. Muayene odalarına giren çıkan belli değil. Siz muayene olurken biri pat diye içeri giriyor. Doktorlar da bezmiş artık. Özel hastane secerken de iyi bir yer olmasına dikkat edin. Şu an için doğum yonteminiz belli değil ama anestezi ekibi önemli. Hemşirelik hizmetleri önemli. Bir de doktor önemli. Anlasabileceginiz ve ulaşabileceğiniz bir doktor olmalı. Eşiniz zaten özel de deseniz bir şey demeyecek gibi. O yüzden elti ne dedi takılmayın.

Ettik ama neye yarar ki sözde Hastane Sağlık Bakanlığının zoruyla inceleme başlattı
O hastanede son zamana dek bebeğin iyi iyi dediler, şişmiştim kaşıntılarım vardı dr her gebelikte olur dedi git evinde dinlen ağrın sızın olursa gel dedi , evime gittim dinlendim ağrım sızım da olmadı hiç , son hastaneye rutin kontrole gittiğimizde bebeğim çoktan ölmüştü bu arada yaşım da 42'ydi. Bir tane kan tahlili bile almadılar meğer bebek sıkıntıdaymış, gelişim geriliği varmış (sonradan öğrendim kan pıhtılaşma sorunum varmış)
Dr bana 34 haftalık görünen bebek için 37 haftalık çalışamaz raporu dahi vermiş , cahil de bir insan değilim ama işte körü körüne inandık o doktora :KK43:
Çok üzüldüm ifşa etmenizde çok mantıklı en azından öğrenmiş olur hamile bayanlar tercihlerinide o şekilde yaparlar tekrr basın sağolsun

Çok üzüldüm ifşa etmenizde çok mantıklı en azından öğrenmiş olur hamile bayanlar tercihlerinide o şekilde yaparlar tekrr basın sağolsun
Allah razı olsun, Allah böyle bir acıyı yaşatmasın kimselere
Dediğiniz gibi eski konuda olsa bayanlar bakıyor bilgileri olsun ona göre gitsin gidenler

Dr bana 34 haftalık görünen bebek için 37 haftalık çalışamaz raporu dahi vermiş , cahil de bir insan değilim ama işte körü körüne inandık o doktora :KK43:

Çok üzüldüm peki neden başka doktora gitmediniz? Çok ilgili yakın mı davrandı gerek duymadınız ?

Back
X