O zaman kendi tecrübeme göre yazayım iki doğumda da bir gece kaldım. 2 tane Valiz içi organizer set alın iki farklı renkte olsun birisi sizin eşyalar birisi bebişin eşyaları olsun, üstlerine etiket alıp ne olduklarını da ayrıca yazın çünkü yanınızdakilerin heyecandan eli ayağı dolanıyor valiz hallaç pamuğuna dönmesin

Bence:
1. Doğumda bebek için verilecek minik çanta: kısa kollu çıtçıtlı body, tulum, şapka, çorap, eldiven, bez, battaniye yeterli
2. Bebeğe yedek giysi için bir çanta: kalış gününe göre değişir bana 3 tane fazladan tulum/alt üst takım ve 3-4 çıtçıtlı body, 2 çorap, 2 battaniye fazlasıyla yetti. Bir de minik bir el çantasına bol bol müslin ağız mendili koyun.
3. Bebek bakım çantası: 15 tane bez, 3 alt açma örtüsü, pişik önleyici jel, ıslak mendil(bebeğe kullanmadık kendimize kullandık) hastane vermezse bebek için pamuk
4. Anne bakım hurcu: göğüs ucu kremi, göğüs kalkanı veya gümüş kapak, diş fırçası, macun, tarak, toka, makyaj çantası, şarj aleti, fotoğraf çekimi olacaksa saç şekillendiriciler(bazı özellerde kuaför hizmeti de oluyor gerçi)
5. Fotoğraf çekimi olacaksa bir çantaya sizin ve bebişin çekim giysileri
6. Anne yedek giysi: 2 gecelik, 1 pijama takımı, 1 sabahlık, 3 çorap, rahat terlik, 1 paket depend, çıkış için rahat giysi. 2 tane Emzirme atleti ve sadece çıkarken giymek için 1 tane hamile külotu koydum çünkü hastanede sadece depend ile duruyordum. Üşüme konusunu bilemedim herkesin farklı oluyor ben sezeryanlardan sonra üşümedim sürekli ateş basıyordu ve terliyordum yanıyordum

sadece ilk doğumda çıkınca biraz titreme oldu o da üşüdüğüm için değil verilen ilaçtan dolayı oluyordu. Bebek olduğu için odaları da hamam gibi ısıtıyorlar..şal alabilirsiniz hem doğum sırasında hem sonrasında kullanırsınız belki.
7. Kirlileri koymak için bir tane size bir tane bebişe çöp poşeti
8. Kahve, minik su ısıtıcısı, french press, evde hoşaf yapıp termos ile götürdük
9. Süslemeler ve hediyelikler için ayrı bir çanta yapıp götürdük
10. Biberon, emzik vermeyeceğim için götürmedim. Sütüm hemen gelmedi gelmeyebilir çok normal o yüzden pompa ihtiyacım da olmadı bence boşuna taşımayın lazım olursa hastanedeki pompalar zaten daha güçlü oluyor ya da evden eşiniz getirir.Mama ihtiyacı olursa enjektör ile bebek hemşiresi veriyor ve size de öğretiyor. Bence ne süt ne mama vermek için hangi biberon olursa olsun kullanmayın bebeğin emmesi anında azalıyor red yapıyor keşke ilk gebeliğimde uyaran gözümü açan olsaydı bu yüzden ilk bebeğimde çok uğraştım.
11. Bunları yazarken yine çok duygulandım annelik çok güzel çok özel..kimsenin en mutlu gününüzü berbat etmesine izin vermeyin sağlıkla kavuşun inşallah