Hastane çantasında neler olmalı herkes bisey diyor

Şimdiki aklım olsa ilk elektrikli pompamı koyardım. Yanıma almadım ve ilk gün hastanede perişan olduk, ememedi süt birikti, hastanede manuel pompa verdiler. Cak cak cak elim koptu sağarken. Ertesi gün eşim evden getirdi pompayı da rahata erdik.

Üzüldüm. Bana özelde koccaman en peluşlulardan getirmişlerdi. 🥺 hatta koca battaniyeye bu ne gerek yok sıcak burası dedim.çıkinca üşüyeceksin dediler. 🥺
Aah teşekkür ederim.uzulmeyin.ben bilerek gittim bunu.
Araştırıp sormuştum o yüzden hatta çok kalın değil ama orta kalınlıkta 2-3 adet battaniye koymuştum.acayip işe yaradı ya

PompA almayın demis birisi.ben ona takıldım.
Sezeryan sonrasi bebek hemen tutmadı.2 saat uğraştık .o esnada pompa ile ağız sütünü sagip kaşıkla bebeğin ağzına biraktik.sutun kokusunu ve tadını alan bebek daha azimle meme aradı.cok şükür tuttu.
Sezeryan sonrası pompaya ihtiyaç oluyor.normal doğumu biliyorum.
Lütfen sezeryansaniz battaniye alın kendiniz için.cunku üşüme çok oluyor
Rabbim sağlıklı sıhhatli doğum yapmanızı nasip etsin.sag salim kucağınıza alın inşallah bebeğinizi .bebeğiniz güzel ahlak li olsun.amin
Çok teşekkür ederim normal doğum deniyor şu anlık ama her ihtimale karşı alırım

Ben hazırlasam şu an alacaklarımı yazıyorum.
-Bebeye 5 kiyafet. (Bere eldiven çorap mendil filan dahil) Ne olur ne olmaz yetmeyeceğine artsın...
-20 kadar bez ve pamuk. Pamuğu bandırmak için bir kap alırdım. Bu oradaki karton bardak da olabilir hazır su koyup hallolur. Alt açma 10 adet kare olanlardan. Yenidoğan komple sığar ona zaten hijyenik hijyenik yatar
-2 penye battaniye 1 kalın battaniye. Welsoft bir şey alırdım.
Bunun haricinde mamadır şudur budur pompadır gerekirse o an eşimi yollar aldırırım. Hiç belli olmuyo o işler çünkü.

Kendimee
Çıkışta da giyebileceğim rahat eşofmanımsı bir şeyle hastaneye giderdim.
Takım takım ve pijamamsı şeyler hele güpürlü asla almazdım. Çok saçmaymis ilk doğumda aldım giymedim hiç. Zaten niye aldım bilmiyorum... 2 penye eşofmanımsı alt alırdım. 2 uzun kollu t-shirt 2 kısa kollu tshirt. Benim memeler çok küçük direkt atleti açıp emzirebiliyorum. Çamaşır işine girmem de boşunaymış.
Iki çorap bir kalın bir normal.
Bir orta kalınlıkta triko hırka olabilir bağlanabilir bi şey sabahlık niyetine kullanırım. Depresyon hırkası stayla
Bir terlik
Bir paket külot bez ben az kullandım ilk doğumda iki tane kullandım sezaryendi. Kanamam ayağa kalkınca neredeyse bitmişti pede geçmedim hemen belki yoğunlaşır diye ama geçebilirmişim. Bir kaç saat sonra geçtim. Farklı uzunluklarda ped. Olmazsa bebenin bezi de kullanılır. Lcwdan kocaman külotlar almistım onlar muhteşem çıktı hamile külodu diye geçiyor sanırım. O kocaman külotlardan alın mutlaka. Her türlü rahat sezaryen olursa hele çok daha rahat.
Teşekkür ederim evet bende aldım hamile külodu rahat oluyor dedi çoğu kişi teşekkürler usenmeden yazdığıniz için 😊🥰

Arkadaşlar merhaba ilk gebeligim olduğu için salak gibi her yazılanı okuyorum ama her yazılan değişik standart bir anne bebek çantasında neler olmalı tutumlar zıbınlar kaçar adet konmalı
Bebek için:iki takım elbise zıbın vb dahil.
Bir tane ince bebek battaniyesi eğer hava soğuksa bir de kalin battaniye. Bebek bezi, ıslak mendil.
Anne için: en az iki takım pijama ve iç çamaşırı, çorap, el havlusu, ince bir yelek tarzı üst, yetişkin bezi, islak mendil, peçete, terlik.

Biberon vb. şeylerin önceden alınması bana mantıklı gelmiyor bunlar istendiğinde zaten eczanelerden rahatlıkla temin edilecek ve ihtiyacı kesin olmayan şeyler. Misal ben doğumdan önce almıştım ama daha hiç paketini dahi açmamışım. Bebeğim doğumdan sonraki gün apar topar farklı bir ile yoğun bakıma sevk edildi. Eşim gittiği yerden yoğun bakım hemşirelerinin istediği tarzda olani ve mama benzeri şeyleri alıp vermişti. Bunları ihtiyaç olursa almak daha mantıklı bence. Ama süt sağma makinası bence çok gerekli çünkü ilk günler bebek çok uzun ememiyor ya da Allah korusun bizim bebeğimiz de olduğu gibi anneden ayrılıyo bu durumda süt sağma makinesi baya kurtarıcı hem sağım yaparak süt artırılıyor hem de fazla sütünüzü saklayabiliyorsunuz benim süt arttırmada çok işime yaramıştı. Varsa hastane çantasına konulabilir ben çok pahalı bisy almamıştım manuel olanlardan almıştım.
Sırtına koymak için güzel bir yastık da büyük ihtiyaç oluyor dikislerden ötürü oturmak zor oluyor yastık emzirmeyi kolaylaştırıyor ayrıca medikal minderler de çok iyi onlar da baya rahat oturmayı sağlıyor medikal minder ayrıca eve dönüş sırasında arabada oturmayı da kolaylaştırıyor.

Daha belli değil desem 35 haftayim
O zaman kendi tecrübeme göre yazayım iki doğumda da bir gece kaldım. 2 tane Valiz içi organizer set alın iki farklı renkte olsun birisi sizin eşyalar birisi bebişin eşyaları olsun, üstlerine etiket alıp ne olduklarını da ayrıca yazın çünkü yanınızdakilerin heyecandan eli ayağı dolanıyor valiz hallaç pamuğuna dönmesin 😆
Bence:
1. Doğumda bebek için verilecek minik çanta: kısa kollu çıtçıtlı body, tulum, şapka, çorap, eldiven, bez, battaniye yeterli
2. Bebeğe yedek giysi için bir çanta: kalış gününe göre değişir bana 3 tane fazladan tulum/alt üst takım ve 3-4 çıtçıtlı body, 2 çorap, 2 battaniye fazlasıyla yetti. Bir de minik bir el çantasına bol bol müslin ağız mendili koyun.
3. Bebek bakım çantası: 15 tane bez, 3 alt açma örtüsü, pişik önleyici jel, ıslak mendil(bebeğe kullanmadık kendimize kullandık) hastane vermezse bebek için pamuk
4. Anne bakım hurcu: göğüs ucu kremi, göğüs kalkanı veya gümüş kapak, diş fırçası, macun, tarak, toka, makyaj çantası, şarj aleti, fotoğraf çekimi olacaksa saç şekillendiriciler(bazı özellerde kuaför hizmeti de oluyor gerçi)
5. Fotoğraf çekimi olacaksa bir çantaya sizin ve bebişin çekim giysileri
6. Anne yedek giysi: 2 gecelik, 1 pijama takımı, 1 sabahlık, 3 çorap, rahat terlik, 1 paket depend, çıkış için rahat giysi. 2 tane Emzirme atleti ve sadece çıkarken giymek için 1 tane hamile külotu koydum çünkü hastanede sadece depend ile duruyordum. Üşüme konusunu bilemedim herkesin farklı oluyor ben sezeryanlardan sonra üşümedim sürekli ateş basıyordu ve terliyordum yanıyordum 😀 sadece ilk doğumda çıkınca biraz titreme oldu o da üşüdüğüm için değil verilen ilaçtan dolayı oluyordu. Bebek olduğu için odaları da hamam gibi ısıtıyorlar..şal alabilirsiniz hem doğum sırasında hem sonrasında kullanırsınız belki.
7. Kirlileri koymak için bir tane size bir tane bebişe çöp poşeti
8. Kahve, minik su ısıtıcısı, french press, evde hoşaf yapıp termos ile götürdük
9. Süslemeler ve hediyelikler için ayrı bir çanta yapıp götürdük
10. Biberon, emzik vermeyeceğim için götürmedim. Sütüm hemen gelmedi gelmeyebilir çok normal o yüzden pompa ihtiyacım da olmadı bence boşuna taşımayın lazım olursa hastanedeki pompalar zaten daha güçlü oluyor ya da evden eşiniz getirir.Mama ihtiyacı olursa enjektör ile bebek hemşiresi veriyor ve size de öğretiyor. Bence ne süt ne mama vermek için hangi biberon olursa olsun kullanmayın bebeğin emmesi anında azalıyor red yapıyor keşke ilk gebeliğimde uyaran gözümü açan olsaydı bu yüzden ilk bebeğimde çok uğraştım.
11. Bunları yazarken yine çok duygulandım annelik çok güzel çok özel..kimsenin en mutlu gününüzü berbat etmesine izin vermeyin sağlıkla kavuşun inşallah ☘️

O zaman kendi tecrübeme göre yazayım iki doğumda da bir gece kaldım. 2 tane Valiz içi organizer set alın iki farklı renkte olsun birisi sizin eşyalar birisi bebişin eşyaları olsun, üstlerine etiket alıp ne olduklarını da ayrıca yazın çünkü yanınızdakilerin heyecandan eli ayağı dolanıyor valiz hallaç pamuğuna dönmesin 😆
Bence:
1. Doğumda bebek için verilecek minik çanta: kısa kollu çıtçıtlı body, tulum, şapka, çorap, eldiven, bez, battaniye yeterli
2. Bebeğe yedek giysi için bir çanta: kalış gününe göre değişir bana 3 tane fazladan tulum/alt üst takım ve 3-4 çıtçıtlı body, 2 çorap, 2 battaniye fazlasıyla yetti. Bir de minik bir el çantasına bol bol müslin ağız mendili koyun.
3. Bebek bakım çantası: 15 tane bez, 3 alt açma örtüsü, pişik önleyici jel, ıslak mendil(bebeğe kullanmadık kendimize kullandık) hastane vermezse bebek için pamuk
4. Anne bakım hurcu: göğüs ucu kremi, göğüs kalkanı veya gümüş kapak, diş fırçası, macun, tarak, toka, makyaj çantası, şarj aleti, fotoğraf çekimi olacaksa saç şekillendiriciler(bazı özellerde kuaför hizmeti de oluyor gerçi)
5. Fotoğraf çekimi olacaksa bir çantaya sizin ve bebişin çekim giysileri
6. Anne yedek giysi: 2 gecelik, 1 pijama takımı, 1 sabahlık, 3 çorap, rahat terlik, 1 paket depend, çıkış için rahat giysi. 2 tane Emzirme atleti ve sadece çıkarken giymek için 1 tane hamile külotu koydum çünkü hastanede sadece depend ile duruyordum. Üşüme konusunu bilemedim herkesin farklı oluyor ben sezeryanlardan sonra üşümedim sürekli ateş basıyordu ve terliyordum yanıyordum 😀 sadece ilk doğumda çıkınca biraz titreme oldu o da üşüdüğüm için değil verilen ilaçtan dolayı oluyordu. Bebek olduğu için odaları da hamam gibi ısıtıyorlar..şal alabilirsiniz hem doğum sırasında hem sonrasında kullanırsınız belki.
7. Kirlileri koymak için bir tane size bir tane bebişe çöp poşeti
8. Kahve, minik su ısıtıcısı, french press, evde hoşaf yapıp termos ile götürdük
9. Süslemeler ve hediyelikler için ayrı bir çanta yapıp götürdük
10. Biberon, emzik vermeyeceğim için götürmedim. Sütüm hemen gelmedi gelmeyebilir çok normal o yüzden pompa ihtiyacım da olmadı bence boşuna taşımayın lazım olursa hastanedeki pompalar zaten daha güçlü oluyor ya da evden eşiniz getirir.Mama ihtiyacı olursa enjektör ile bebek hemşiresi veriyor ve size de öğretiyor. Bence ne süt ne mama vermek için hangi biberon olursa olsun kullanmayın bebeğin emmesi anında azalıyor red yapıyor keşke ilk gebeliğimde uyaran gözümü açan olsaydı bu yüzden ilk bebeğimde çok uğraştım.
11. Bunları yazarken yine çok duygulandım annelik çok güzel çok özel..kimsenin en mutlu gününüzü berbat etmesine izin vermeyin sağlıkla kavuşun inşallah ☘️
Çok teşekkür ederim cevabınız için insalah herkese sağlıkla kavuşmayı nasip etsin Rabbım 🙏🙏

Sondalı olma ihtimalinize karşılık boydan elbise şeklinde bi gecelik muhakkak olsun. Benim sondalı saatlerim kanama takibinden dolayı doğumhanede önlükle geçti ama odaya çıksam 6 saat kadar sondalı duracaktım. Sonda çıktıktan sonrası için alt üst rahat takım. Sabahlık. Ben lohusa pijaması olarak aldığım için hepsi setin içindeydi. Depend aldım ben, hastaneden çıkarken giyeceğim kıyafetler...Çocuğa 20 kadar bez, kare pamuklar, su koymak için saklama kabı. Bez o kadar kullanılmıyor tabi ama içim öyle rahat etmişti. Ben yaz günü doğum yaptım müslin örtü ve penye battaniye almıştım ama hastane serindi nereden estiyse havlu koymuşum duş alacak gibi 😃 havluyu çocuğun üstüne örttük gece. Ertesi gün de eşimden süt sağma makinemi istedim. Çocuğa da bir kaç takım kıyafet, bir kaç şapka zaten koymuşsunuzdur.

Back
X