- 1 Aralık 2011
- 3.387
- 4.495
- 36
Kızlar merhaba. Ekim ayında Allah kısmet ederse doğum var. Malum zamları da göz önünde bulundurarak hastane çantasına koyacaklarimi yavaş yavaş alayım diyorum. Konu ile ilgili aklıma takılanları tecrübeli annelerime danışmak istedim. Öncelikle kısmet olursa doğumu normal istiyorum ama tabiki sezeryana dönme riski var. İlk sorum gecelik hakkında. Sezeryan ihtimalini düşünerek 2 parça değil de elbise şeklinde almayı düşünüyorum ancak adet ne olmalı? 1 tane yeter mi? Kirlenme,kan bulaşma vs gibi durumlar oluyor mu? 2.si bebeğe kaç takım koymalıyım? Hatta bu konuda şöyle bir parantez açmak istiyorum;bebeğe ay bazında genel olarak kaç takım kıyafet almalıyım? Çok bilmiş kaynanam alınanlar yeter diyor annem yetmicek diyor 3.su bir kaç yerden hasta pedi okudum. Normal pedler yetersiz mi oluyor? Hasta pedi almalı mıyım? 4.su yine çok bilmiş ve cimri kaynanam göğüs pedi yerine steril gazlı bez önerdi. O pedlere ne para vercen ev gazlı bez dolu dedi. Bu zihniyet sizce mantıklı mı? Bir de alt açma örtüsü gerçekten gerekli mi diye çok muallaktayim. Kafama takılan bu maddeler dışında sizinde çok bilinmez ama mutlaka koy yada al dediginiz şeyler varsa onları da paylaşırsanız sevinirim.