Doğuma Hazırlık Hastane çantamızda neler olmalı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

haklısınız. işte ben biraz herşeyi çok düşünen detaycı biriyim. bi de ilk bebeğimiz hiç tecrübem yok.

Benim çocuğum yok ama etraftan genelde, mağazadan alınan şeyleri yıkmadan giydirenleri görmedim ben. Yani çarşıdan alıp bebeğe hemen giydirilir mi ki? Bence konu sahibi siz yine çantanıza ekstradan koyun. zaten bebek kıyafeti ne kadar yer kaplayacak. İllaki yanınızda birileri olur gerekirse 1 çanta yerine 2 çanta taşırlar.

kızlar benim merak ettiğimde terlik ? oraya nasıl bi terlik gider ? şu hastanelerde giyilen beyaz terliklerden mi ?
ablam yeni doğum yaptı o su tarz yumusak rahat bi terlik giymişti cunku sezeryandan sonra kaldırıp yürütüyolar kolidorda.

Eklentiler

• 10917773_10204872289665557_499049193_n.jpg
    85,6 KB · Görüntüleme: 554
ablam yeni doğum yaptı o su tarz yumusak rahat bi terlik giymişti cunku sezeryandan sonra kaldırıp yürütüyolar kolidorda.
canım bende böyle bi terlik düşündüm de . . bi tanıdığım bana suya giden bir terlik al tuvalete filan çıkıyorsun koridorda yürüyorsun beyaz renk ve su geçiren bişey alma demişti . . bende kararsız kaldım bu resimdeki terlikten alıcam da. . acaba böyle bi terliğede ihtiyacımız olur mu
?

1 adet gecelik
1 adet pijama takımı
iç çamaşırlarınız
çorap
terlik
sizin için bunlar kafi

bebeğiniz için eğer sezaryen olacaksanız
3-4 takım 5 li yeni doğan takımlarından alın yeni doğduğu için üşütme ihtimali çok yüksek ve 2 kat giydiriyorsunuz
hastane çıkışını bebeğiniz hastaneden çıkarken giydirin genelde bebek doğunca hemen onu giydiriyorlar heyecandan :)
hastane çıkışı battaniyesi haricinde 2 battaniye daha alın yanınıza 1 tanesi kalın olsun
takımların altına giydirmek için yeni doğan iç takımlarından alın çok işe yarıyorlar çıtçıtlı badi giydiremiyorsunuz bebeğin göbeğinden dolayı ve bebeğin kıyafetlerinin içinden belini saracak şekilde bir bez ayarlayın veya kenarları işlenmemiş bir tülbent belini göbeğinden hafif sararsanız üşütme ihtimaline karşı tedbir almış olursunuz
emzik biberon her ihtimale karşı bulundurun
bolca bez :)
ıslak mendik kullanmayın derim poposunu temizlemek için ilk zamanlar çok kaka yapıyorlar malum..... eczanelerde satılan bezle pamuk arası bir şey var tam bilmiyorum adını arkadaşımda gördüm çok beğenmiştim çok kullanışlıydı ve ıslak mendilden daha hijyenik.
şimdiden hayırlı doğumlarınız olsun

tercih meselesi ama ıslanınca altı kayan terliklerden olmamasına cok cok dikkat et canım. tırtıklı olanlar kaymıyor sanırım.

arkadaslar gerekli olanlari soylemis ben tekrar etmicem.sadece uyarmak istedim yanina hasta bezi bide pedin gece olanindan al cunku kanama cok oluyor.o normal pedler korumaz seni surekli pijama degistirirsin sadece bunu soylemek istedim.insallah kolay bi dogum yaparsin

Havlu terlik , çorap ( 2 kalın 2 normal ) , yelek veya hırka , 2 takım gecelik sabahlık 2 takım pijama , IC çamaşırı, Ped , tek kullanımlık hasta kulodu, çıkışta giymek için kıyafet , es için 1 takim pijama 1 günlük kıyafet , 2 adet emzirme sutyeni, meme ucu kremi , göğüs Pedi yada göğüs kalkanı, hurma , şampuan ve Duş jeli , dış fırçası ve macunu , deodorant, makyaj malzemeleri bunlar anne için. 3 hastane çıkışı , muslin bezler, 3 Penye battaniye, pisik önleyici, yedek şapka eldiven çorap , alt değiştirme örtüsü bunlarda bebek için. Ayrıca kimlik , doğum tercih formu , şarj aletleri , fotoğraf makinasi, doğum planı ve daha önceki dosyalar. Bide oda susleyeceksenz süsler :) benim çantam bu şekilde :)

canım hayırlı doğumlar:) ufff bi gelseler de görsek şu yaramazları. çok korkuyorum ama bi yandan da heyecanlıyım.

2 takım gecelik sizin için. Sabah lık.iç çamaşırı. Emzirme sütyen I. Göğüs Pedi. Sizin için çorap. Ayaklar üşüyor nedense
Çocuk için zıbın, çorap, eldiven, şapka, battaniye, (2 şer adet) .

bebek bezi, bebek altı silmek için yeni doğan ıslak mendil. Alt değiştirme bezi.

Tarak. Toka. El yüz havlusu. Pet. Terlik

Bebeğin her takım kıyafeyini bir paket yapın.
Mesela doğuma girmeden içeri vereceğiniz paket içinde bir bez zıbın tulum çorap eldiven şapka battaniye olsun. Bu paketi sizinle ilgilenecek kişiye gösterin. İçinden çıkarıp hemşireye versinler diye.

Hayırlısı ile kucağınıza alın inşallah sağlıkla

ben ev tipi terliklerden aldım
özel hastanede dogum yaptıgım için
wc banyo odadaydı kaymada yapmadı
çok rahat oldu

Iki ay once dogum yaptim. Hastane sicakti yinede bi kalin sabahlik li pijama bi gecelik uzerine ince sabajlikli. Dort tane ic camasir koydm kanama cikinxa çamaşırın birini attim hatta ords.. sutyen vs giynedm sezeryandi benmki. Bi terlik. Iki corap.. yanima toka aldim sacimi topladm falan.. ama makyaj malzemesi havlu s aldm hicbirini kullanamafm bebbekle ilgilenmktn.. gogus kremini al.. sana tavsiyem mutlaka aventm kalkanini al ve kullan gogus ucu yarasi katlanilmaz bir şey cunku.. bebege bi hastane cikisi ayrica uc tane takim ic zibini vs ile beraber. corqp falan koydum takim yaptim yani.. on tane agiz mendili..bi tane aventin biberonu anne göğsüne uyumlu. On bes tane bez. Islak mendil pisik kremi.. bebegein yatagnnicine bebek battaniyesi gotrdm serdik.. pusetini pusetinn icine battaniyesi koydum ayrıca. .bi tane kaagit havlu..kolonya gelenlere ikram icin lokum. .lokumu koymak icin tabak. .aklima Gelenler bunlar umarm unutmamisimdr canm.. hayırlı dogumlar.. hii bide humana still tea mutlaka ic sut yapiyo:)

ben sezeryan dogum yaptım
gecelik degil pijama giydirdi hemşireler
3 takım yeterli olur buda kanamanın yogunluguna baglı
ben birini giydim çıkarken degiştirdim batmadı üstüm
terlik ev tipi aldım
hırka
çorap
ped yerine hasta bezi daha iyi oluyor
sabun falan almadım hastanede vardı özel de yapacaksan alma zaten
atlet kilot

bebege banyo malzemeside götürmedim onlar ben ayılana kadar yıkamışlar dı kızımı
eve tertemiz geldi kızım
mama biberonda getirmeyin dediler
onlar alıp doyurdular kıızm durmayınca
bebege bol miktarda bez
ıslak mendil
bir kaç takım
iç zıbın
battaniye
hastane çıkış seti
çıkarken bebek çantası
agız mendili
çorap
yeterli
herşeyden 3 tane koysan yeter
sonra bide onları çantada aramak zorunda kalırsın

canım hayırlı doğumlar:) ufff bi gelseler de görsek şu yaramazları. çok korkuyorum ama bi yandan da heyecanlıyım.
Yaa bende hem çok sabirsizim hem odum kopuyor erken falan gelir diye bide doğumdan korkuyorum :) sana da hayırlı dogumlar canım bide bazı hastaneler oto koltuğu olmadan hani şu ana kucagi dedigimiz cikartmiyolarmis onuda ekliyim :) zaman geçmiyor az kalınca dimi

Cantanizi , dogum olacagi tarihden 6-7 hafta once hazirlaminizi tavsiye ederim.Ben zamanim cok yavas yavas hazirlarim derken 36.hafta da sezeryan ile dogum yaptim.Sadece bebegimin kiyafetleri hazirdi ,kendime emzirme sutyeni dahi almamistim.Acil hastaneye gidip de sanci odasina yatirilinca ,esim gidip tum eksiklerimi almisti.
Hayirli dogumlar olsun.

ÇATAL KAŞIK BARDAK BEBEK BEZİ KALIN İNCE BEBEK BATTANİYESİ HASTANE ÇIKIŞI SENİN İÇİN DEEPEND VARYA GİYİLEBİR KÜLOT ONDAN 3 ADET PİJAMA SENİN İÇİN İÇÇAMŞIRI NE OLUR OLMAZ BİRDE YENİDOĞAN MAMA EVOLVİA VAR ŞİMDİ GAZ YAPMIYORMUŞ İYİ DİYORLAR HERYERDE YOK...KOLONYA TERLİK BABET NORMAL GİYSİLERİN BUNLARI RAHAT KIYAFETLER SEÇ NUFÜS CUZDANIPARA...HASTANE KONTROL RAPORLARIN TELEFON ISLAK MENDİL EĞER ALMADIYSAN SÜT POMPASI ELEKTRİKLİ ALABİLİRSİN BEBEK ŞAMPUANI ALA ALTINI TEMZİLEMEK İSTEYEBİLİRSİN ONUNLA YIKAMANDA FAYDA VAR BEBEK TAKIMINI VER VALİZİNİ VERMESİNLER İÇERİYE KARIŞIKLIK OLABİLİR BİZİM GELİNİN VALİZİ VERMİŞLER ALINANA ÜRÜNLERİ BAŞKASINA GİYDİRMİŞLER AKLINDA BULUNSUNISLAK PAMUK AL ÇOCUĞUNA UNİ BABYİN VAR...KAĞIT HAVLU ...BEN DOĞUM YAPTIM VE BUNLAR LAZIM OLUYOR...

çocuğa 2 takım hastane çıkışı almıştım biri yetti. hastane çıkışını hazırlayın battaniyesini bohça gibi yapıp içine bir bebek bezi koyun. ebeye verirsiniz öyle. yanınıza 10 tane falan bez alın nolur nolmaz. ıslak mendil, pişik kremi..
battaniye ve portbebe çok işime yaradı.
emziğe alıştırmak istiyorsan götür yanında. bir daha doğum yaparsam kesinlikle emzik alıcam yanıma. sonra tutmadı sıpa
biberon da dr browns alın. doğal akışlı olandan. hem gazı önlüyor hem de damla damla geldiği için çocuk memeyi bırakmaz. inş biberona gerek kalmaz.. bunlar bebek için yeterli..

ben bir gecelik bir pijama aldım. sadece gecelik yetti bana.
terlik olmazsa olmaz. tarak çorap ve iç çamaşırı alın.
göğüs pedi, emzirme sütyeni çok gereksiz. hasta bezi de kaldı bende. hastane verdi.
geri kalan herşey yanıma yük olmuş.

Sahi yanınıza pet bardakda bişey içmeyi sevmiyosanız bardak çatal kaşık çay kaşığıda alın.
Hastane yemeğinin tuzsuzluğunu kırmak için tuz alın hiç bişey yiyemiyo insan yoksa

hiç geçmiyo hem de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…