Doğuma Hazırlık Hastane çantamızda neler olmalı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

hzeldlara

hazel dilaranın annesi
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
480
264
41
Arkadaşlar bebeğim ve benim için hastane çantamızda neler olmalı. mesela pijamamı gecelik mi tavsiye ediyosunuz. bebek için biberon emzik falan gerekli mi. kaç takım hastane çıkışı kafi geliyor. bebeği yıkamıyolar denildi banyo takımına gerek var mı. şampuanını falan koymalımıyım çantamıza. bazı arkadaşlarım bebek kaşığı bile koy dedi. bunlara gerek var mı. emmezse kaşıkla mı beslemek lazım. biberon olmaz mı?

bence sen kıyafet koy yeter..ama ikiniz içinde en az 2 şer tane..battaniye koy..

Eğer sezeryan doğum olucaksa gecelik tavsiye edebilirim. Sabahlığıyla birlikte..
Hanii pijemanın lastiği ameliyat yerine gelmemesi için..
Normal doğumda da pijema takımı sabahlığıyla birlikte..
Lohusa tacı.
Makyaj malzemesi, saç düzleştirici (eğer başınız açıksa)

Oğlunuz içinde 2 veya 3 takım kıyafet..
Çıt çıtlı iç badisi..
İnce bahtaniye, kalın bahtaniye...

Başka gelmedi aklıma

Bebek mama kaşığı koymanızı tavsiye ederim. Hatta hastane ebe ve hemşirelerinizi, size refakat edecek kişileri doğum öncesi bilgilendirmeniz ve uyarmanız nacizane tavsiyem.Eğer sezaryen durumunuz varsa ya da son anda gelişirse süt gelmeme durumu olabilir ilk başta. Mamayı kaşıklar vermeleri biberona alışamaması ve süt geldiğinde memeyi alması noktasında yardımcı olabilir.

öncelikle sezeryan mı yoksa normal doğum mu? sezeryansa pijama değil de gecelik daha kullanışlı oluyor, üzerine sabahlıkla. geceliğin önden düğmeli olması çok önemli emzirmek için.
sezeryan olduğunuzda en az iki gün kalınacağı için, kendiniz için bir iki takım çamaşır almanızı öneririm. kadın bağı malum zaten gerekli... sağma makinesi götürmüştüm ben her ihtimale karşı, iyiki de götürmüşüm işime yaramıştı. kağıt havlu da bulundurun.

bebek için iki üç takım hastane çıkışı şart, kaka olabiliyor kusabiliyor vs. bol çocuk bezi, biberon, kaşık, emzik yine de götürün bence, çok yer kaplamaz çantada. şampuan vs. gerek yok yıkanmıyor çocuk. çocuk için battaniye

ben bir çantayla çıkmıştım evden 6 gün hastanede kalınca 3 çantayla eve dönmüştüm...

teşekkür ederim canım. şimdilik sezeryan olmak istiyorum.

ben daha doğuma girmeden silikon kaşık ve mama almamızı söylediler. ilk etapta mama verildi ben stres olmamış oldum böylece süt oldu mu olcak mı aç mı diye. Olabildiğince bol bebek kıyafeti alın tam bezini açınca yapabiliyorlar malum. Bir günde 6 takım değiştirdiğimizi biliyorum bu sebeple. Diş fırçası macunu tarak ayna vs onlar var bide. Kendinize de en az iki üç gecelik alın bence, insan sürekli yatar pozisyonda olunca bi değiştirme ihtiyacı duyuyor kirlenmese bile

Siz kendiniz için bir takım pijama, bir gecelik ve mutlaka çorap koyun.
Çocuğa da iki takım yeterli olur.
Zaten ayağınızın altı her yer dükkan artık. Mahrumiyet bölgesinde yaşamıyoruz ya, ihtiyaç halinde on dakikada tedarik ediliyor her şey.

haklısınız. işte ben biraz herşeyi çok düşünen detaycı biriyim. bi de ilk bebeğimiz hiç tecrübem yok.

Ben olabildiğince çok koydum muhtemelen lazım olmaz dediklerimi ayrı poşet yapıp koydum. İhtiyaç olursa aramayalım, gerekmezse de temiz nasıl olsa eve gelince kullanırım diye. Bence arabanız varsa bagajda durabilir mesela. Aklıma gelen her şeyi koydum ben. Pet bardak, tabak vs. Abartmış olabilirim ama bir zararını da görmedim. Her şeyin yedeğini koydum mutlaka.

Ben kullandeığım ve almadığıma pişman olduğum şeyleri listeleyeyim;
Sizin için;
sezeryan oldum ama pijama takımı bana daha kullanışlı geldi geceliğimi hiç giymedim.
İdrar kaçırmalar için olan mesane pedlerinden aldım normal ped yerine. eğer kanamanız çoksa çok rahat kullanırsınız.
Göğsünüzden akan sütler üzerinizi ıslatmasın diye mutlaka göğüs pedi alın.(ben zırt pırt değiştirmek zorundakalmıştım)
İç çamaşırı, atlet, çorap, emzirme südyeni
Terlik.
Kesinlikle göğüs ucu kremi alın mutlaka!
Kağıt havlu ve ıslak mendil alın mutlaka çok kullanılıyo.
Kişisel malzemeleriniz (diş macunu fırça tarak göz kalemi falan da alabilirsiniz kullanıyosanız kendinizi iyi hissedersiniz)
Soğuk havada doğumyapacaksanız hastaneler serin oluyo şal gibi bişey alabilirsiniz.

Bebek için;
Ben 4 tane hastane çıkışı aldm.(Herkes fazla dedi ama bebeğiniz çok kusarsa değiştirmeniz gerekiyo)
Çoarap
Ağız mendili bol bol
Bebek bezi ıslak mendil.(Bezi paketle alın bence yanınıza ilk günler çok kaka yapıyolar)
2 tane battaniye .(yelek vb bişey almanıza bence gerek yok zaten bebek çokküçük olduğu için sürekli battaniyeye sarılı duruyo.
sezeryan olacaksanız sütünüz hemen gelmeyebilir ve mama vermek zorunda kalabilirsiniz. Bu yüzden yanınıza bir biberon ve mama kaşığı alın yumuşak silikon olanlardan. Biberonun içine mamayı yapıp kaşıkla yedirirseniz daha iyiolur. Çünkü bazı bebekler biberona alışınca anne göğsünü almıyolar tedbirli olmak lazım.
Bebekler hastanede siliniyolar ama orda yıkamayın zaten bu tüzden banyo takımına ihtiyacınız olmaz.

Bebek için
önlük,
çorap
eldiven
şapka
pijama takımı
bebek göbek bakım seti oluyor onlardan öneririm bir eczacı olarak
yelek-hırka falan
battaniye
havlu
ağız mendili
zıbın vs. vs.
biberon.
meme ucunda problem var mı bilmiyorum bazı kişilerde olabiliyor her ihtimale karşı meme ucuna takılan silikon başlık oluyor onlardan alırsan en azından vakit kaybetmeden emzirmiş olursun.
kendin için
gecelik al ne olur ne olmaz yedekte al istersen, terlik, iç çamaşırı, emzirme sütyen, göğüs pedi, makyaj malzemesi , göğüs ucu kremi, havlu, tarak, kulak pamuğu, sabun ben titizim ablamın valinizi ben tamamlamıştım çok ince düşünürüm :) aklıma bunlar geldi

Arkadaşlar gerekli şeyleri yazmış zaten. Bende henüz hazırlamadım ama aklımda olanlar yazilanlar disinda inanç durumunuzu bilemicem ama bebegin ağzına hurma ve zemzem i dokundurmak sünnet ilk onları tatsin dudagjna hafif sürülecek sadece. Antibakteriyel temizlik jeli ve bir kutu çikolata yada lokum. .

Normal veya sezeryan fark etmez zaten ilk etapta size ameliyat elbisesi giydiriyorlar ben normal doğum yaptim hemşireler yatis ta giydirdi doğum dan sonraki için gecelik pijama koyun çok terliyorsunuz cikinca gerekli yelek alin mutlaka çorap rahat yürümek için terlik hasta bezi hastanede verirler diye ihmal etme kalmamista ola biliyor battaniye havlu peçete bebek içinde bez bol bol iki takim hastane cikisi ayrıca bir iki takim alin kusuyor bebisler emzik vermeyi düşünürsen al mutlaka alisirsa orda alir cikist için bebeği koymaya portbebe İslak mendil yaninzda kim kalicak sa onun içinde bir terlik alin ben anneme koymuştum göğüs pedi göğüs kremi alin hatta göğüs kremi ni şimdiden kullanirsaniz yara olmaz aklima gelenler bunlar hayirli doguar olsun inşaallah

Canim sezeryan olacakssan yanina su ufak bonbon sekerlerden almani oneririm.ameliyattan sonra doktorlar belli bir zaman bisey yiyip icmene izin vermiyor ve narkozdan dolayi bogazin cok kuruyor.habire oksurmek istiyorsun o kuruluktan.o sekerler tukuruk bezlerini calistirir ve oksurmezsin.cunku oksurunce dikislerin cok aciyabilir.ayrica yanina gecelik yerine yumusak lastikli pijama almani oneririm.gecelikle gelen misafirlerin yaninda oram buram acildi diye dert etmezsin.ayrica gecelik giysen bile doktor veya hemsire onu karnina kadar siyiracaktir yarani gormek icin.o halini bi dusunsene:)

Ben almanyada kaliyorum , Bebek icin sadece hastane cikisi bir takim kiyafet demisti hemsire. Hastanede kaldigim gunler bebek kiyafetlerini gerisini onlar hal ediyormus..

Kendim icin
2 pjama takimi
7-8 ic camasiri
Hastanede cikis kiyafeti
Terlik
Kosmetik esyalari sampuan krem vs , dis fircasi dis macunu..
Bornuz bir havlu ..
Bunlari liste olarak bana vermisti hastane gorevlisi , hepsini cantaya koyduk bekliyoruz:)

kızlar benim merak ettiğimde terlik ? oraya nasıl bi terlik gider ? şu hastanelerde giyilen beyaz terliklerden mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…