• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalık ve ölüm korkusu

İlaçta mideye vuruyor 3 gündür içiyorum henüz etki göremedim uyku ve ağırlık yapıyor şuan arasıra başımda sızılar oluyor
Düşük dozda başlamadı mı genelde iki hafta mide bulantısı baş ağrısı oluyor diye okudum çok aşırı rahatsız ediyorsa bi doktorunuza danışın isterseniz

Düşük dozda başlamadı mı genelde iki hafta mide bulantısı baş ağrısı oluyor diye okudum çok aşırı rahatsız ediyorsa bi doktorunuza danışın isterseniz
Çok aşırı değikde var yüne de epey yan etki siz kullanıyor musunuz ilaç

Ben çok uzun yıllar kullandım 1 yıldır kullanmıyordum ama bu bahar mevsiminde tepe taklak oldum eylül sonu başladı şikayetlerim halende toparlayamadım doktorum perşembe ilaç yazdı ama tekrar başlamak korkutuyor bi kaç gün daha bekleyeceğim durumuma göre başlayacam çünkü 13 yıl kullandım az değil ben hem zihnimi toparlayamıyorum hemde fiziksel ağrılarım çok bu sefer ağrı çok olunca acaba bu hastalık mı şu hastalık mı var bende diye kendimi yiyip bitiriyorum uykusuzluk iştahsızlık kilo verme baş ağrısı denge kaybı çarpıntı mide bulantısı sırt ve kürek kemiği ağrısı bunlar bende olanlar ve beni çok rahatsız ediyor

Bi an ben yazdım sandım. Yapı olarak, çocukluktan beri zaten endişeli ve evhamlı bir insandım. Ne olduysa covid döneminden sonra arttı. O dönem doğum yaptım birde. Hamileliğimde hiç bir şey yoktu. Doğum yaptım sonrasında zor toparladım derken covid başladı ondan kork, endişe derken aşılardan mı bilmiyorum kalbimde çarpıntı başladı. O dönem panik atakla tanıştım. Arkadaşlarımın yanında oldu neye uğradığımı şaşırdım, o dönem hiç bir şey yiyemedim ani kilo verdim doktora gittim hiç bir şeyim yok sonra psikoloğa gittim emdr terapisi falan iyi geldi. Kalbime de bu arada ektrasistol teşhisi konuldu. Sonra sürpriz 2. Bebeğime hamile kaldım. Bu hamileliğimde iyi geçti çarpıntılara rağmen ve doktorlar hamilelik önermiyordu bana ona rağmen. Doğuma yüksek tansiyonla girdim bi anda. Birde tansiyon problemim çıktı. 2-3 haftadır anksiyete pik yapmış durumda. Önceden bir şey olmayacak diye telkin ediyordum kendimi ama şimdi tansiyonum mu fırladı acaba, kalbim çok çarpmaya başladı gibi gibi kafayı yiyecek gibi oluyorum. Dün gece çok kötüydüm 2,5 aylık ve 4 yaşında oğullarım var. Artık eşim falan beni böyle görsün istemiyorum kendi kendime yaşıyorum daha 33 yaşımdayım. Kalpten ablasyon olacağım çekilecek yanı kalmadı artık. Bir yere bile gitmek istemiyorum bir şey olacak diye yanımda tansiyon çarpıntı hapı gezdiriyorum. Kendimden o kadar sıkıldım ki çalışmıyorum en büyük etken bu sanki çalışsam kafamı dağıtsam kendimi fazla düşünmesem daha iyi olacak.

Bi an ben yazdım sandım. Yapı olarak, çocukluktan beri zaten endişeli ve evhamlı bir insandım. Ne olduysa covid döneminden sonra arttı. O dönem doğum yaptım birde. Hamileliğimde hiç bir şey yoktu. Doğum yaptım sonrasında zor toparladım derken covid başladı ondan kork, endişe derken aşılardan mı bilmiyorum kalbimde çarpıntı başladı. O dönem panik atakla tanıştım. Arkadaşlarımın yanında oldu neye uğradığımı şaşırdım, o dönem hiç bir şey yiyemedim ani kilo verdim doktora gittim hiç bir şeyim yok sonra psikoloğa gittim emdr terapisi falan iyi geldi. Kalbime de bu arada ektrasistol teşhisi konuldu. Sonra sürpriz 2. Bebeğime hamile kaldım. Bu hamileliğimde iyi geçti çarpıntılara rağmen ve doktorlar hamilelik önermiyordu bana ona rağmen. Doğuma yüksek tansiyonla girdim bi anda. Birde tansiyon problemim çıktı. 2-3 haftadır anksiyete pik yapmış durumda. Önceden bir şey olmayacak diye telkin ediyordum kendimi ama şimdi tansiyonum mu fırladı acaba, kalbim çok çarpmaya başladı gibi gibi kafayı yiyecek gibi oluyorum. Dün gece çok kötüydüm 2,5 aylık ve 4 yaşında oğullarım var. Artık eşim falan beni böyle görsün istemiyorum kendi kendime yaşıyorum daha 33 yaşımdayım. Kalpten ablasyon olacağım çekilecek yanı kalmadı artık. Bir yere bile gitmek istemiyorum bir şey olacak diye yanımda tansiyon çarpıntı hapı gezdiriyorum. Kendimden o kadar sıkıldım ki çalışmıyorum en büyük etken bu sanki çalışsam kafamı dağıtsam kendimi fazla düşünmesem daha iyi olacak.
Ah ne kadar zor bu hastalık ya. Resmen hayatının neşesini alıyor insandan. Bende 1 seneyi geçti bu hastalıkla tanışalı. Çocuğum var hayatı kalitesini o kadar düşürüyor ki bu hastalık insanın. Dünyaları önüne serseler eski neşeni bulamıyorsun

İyi geceler arkadaşlar şuan yine bir atak geçiriyorum yıllar evvel başladı benim yaklaşık 9 yıl önce ilk atağimi geçirdim ama en fazla yarım saatlikdi geçerdi 1-2 sene hiç olmadığı bile olurdu çok hafifdi 2023 ün başlarında grip olmamla fena bir hale ulaştım hala daha kurtulamadım ber gün sürüyor. Görmediğim kardiyoloji göğüs hastalıkları nöroloji psikiyatri kalmadı biraz psikolog desteği de aldım ama geçmiyor asla sürekli öleceğim sanıyorum, yok beyin kanaması yok kalp krizi elimde saturasyonla dolaşıyorum en ufak bir yerime bişey çıksa aklım çıkıyor acaba ağır bi hastalık mı Allah korusun koluma ağrılar giriyor göğsüme sancılar giriyor ekstrasistol var çarpıntım çok başım çok garip bi şekilde bazen ağrıyor bazen sanki sular damlıyor çok yoruldum artık bu beni tüketti tüketti tüketti.
Bende de ekstrasistol var be panik atağım da.. ablasyon olacağım tansiyonda çıktı. O kadar çok korkuyorum ki dün panik arakla uyudum gece nefesim kesindi yeter artık artık fiziksel problemlerimde çıktı. Panik sırasında başım ısınıyor karıncalanıyor gözümde kulağımda başımda basınç oluyor. Tansiyon mu acaba diyorum beyim kanaması mı diyorum gerçekten çok yoruldum.

Bende de ekstrasistol var be panik atağım da.. ablasyon olacağım tansiyonda çıktı. O kadar çok korkuyorum ki dün panik arakla uyudum gece nefesim kesindi yeter artık artık fiziksel problemlerimde çıktı. Panik sırasında başım ısınıyor karıncalanıyor gözümde kulağımda başımda basınç oluyor. Tansiyon mu acaba diyorum beyim kanaması mı diyorum gerçekten çok yoruldum.
Ben de öyleyim özellikle beyin konusunda

Back
X