- 6 Ağustos 2016
- 6.008
- 9.729
- Konu Sahibi florence_N
Merhaba arkadaşlar. Dun hayvanlar bölümüne konu açtım ama pek gorulmedi. Buraya da acmaya karar verdim. Hemen konuya gireceğim. Köyde oturuyorum. Başıboş gezen, imkanımız olduğu ölçüde evden yemek verdiğimiz bir köpek vardı. İki gündür ishal ve halsiz. Dün akşam bahçeye aldım, bağladım. Kucağıma alıp tahmini kilosuna baktım. Ufak oğlumla aynı gibi. İnternetten baktım ve inşallah doğru yaptım, bilmiyorum. Calpol şurup verdim kilosuna göre, siringayla ağzına sıktım. Çoğunu içti. İlaçtan sonra su da içti. Dün tüm gün su içmemişti. İshal için de reflor şase vardı oğlumun, ondan verdim 1 paket. Biraz daha su içti. Bu sabah oldu. Hala keyifsiz. Kıyma kavurdum, yağını aldım, patates hasladim, karıştırdım. Yemeğin yüzüne bile bakmadı. Sevdim, zorladım, elime biraz alarak ağzına degdirdim falan ama hiç yemedi. Calpol verdim yine. Biraz daha su içti sonra. Bulunduğum ildeki dohayko bürosunu aradım, ulaşamadım. Belediyeyi arasam gelip alıp goturuyorlarmis. Ama alıp goturmelerini istemiyorum. Ne yapacakları malum. Dohayko'nun barınağını aradım telefon sürekli meşgul, ulaşamadım. Bana ne önerirsiniz? Veterinere gotursem tedavisini ödeyecek durumda değilim. Hayvan hastanesi ücretsiz bakıyor sokak hayvanlarına ama kazali olursa sanırım, 1 saat mesafede ve aracım yok.
Kusması yok, az da olsa su içiyor, yemek yemiyor, bizi görünce hoplayip zıplayan o köpek gitmiş yerine başka bir köpek gelmiş sanki. Ağlar, inler gibi ses çıkarmıyor. Hafifçe karnına dokundum karnını biraz içe çekti. Ağrıdan mi çekindi mi bilmiyorum. Dışkısı az miktarda, çimen yesilinden az koyuca ve parlak. Sümüksü değil ve kan yok. Hareketsiz olunca çözdüm. Saklanıyor gibi uzaklara yatıyor. Oynamak için bahçeye aldığımızda balkon merdiveninin önüne yatardı. Yanımıza gelmiyor şimdi.
Dohaykonun barinagindan muayeneye gelirler mi? Götürüp iyilestirip geri verirler mi? Benim evde yapabileceğim neler var?
Köpeği köye bu köyde tanıdığı olan birileri bıraktı. 3 aylıktı. Şuan tahmini 7-8 aylık. Ayağa kalkınca benim kadar ama. Kurt Kangal kırma demişlerdi.
Yardımcı olursanız çok sevinirim .
Kusması yok, az da olsa su içiyor, yemek yemiyor, bizi görünce hoplayip zıplayan o köpek gitmiş yerine başka bir köpek gelmiş sanki. Ağlar, inler gibi ses çıkarmıyor. Hafifçe karnına dokundum karnını biraz içe çekti. Ağrıdan mi çekindi mi bilmiyorum. Dışkısı az miktarda, çimen yesilinden az koyuca ve parlak. Sümüksü değil ve kan yok. Hareketsiz olunca çözdüm. Saklanıyor gibi uzaklara yatıyor. Oynamak için bahçeye aldığımızda balkon merdiveninin önüne yatardı. Yanımıza gelmiyor şimdi.
Dohaykonun barinagindan muayeneye gelirler mi? Götürüp iyilestirip geri verirler mi? Benim evde yapabileceğim neler var?
Köpeği köye bu köyde tanıdığı olan birileri bıraktı. 3 aylıktı. Şuan tahmini 7-8 aylık. Ayağa kalkınca benim kadar ama. Kurt Kangal kırma demişlerdi.
Yardımcı olursanız çok sevinirim .