Köfteler Haşlamalı İçli Köfte (resimli)

yaren_76

mareşal
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
2.066
66
241446554204a74246e6ohn6.jpg

241446554204a74246e6ohn6.35839bc178.jpg

2414465822c0eee7e560mmy7.jpg

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=382&i=24

4 soğan
600 gram kıyma
500 gram ince bulgur
1,5-2 su bardağı un
3 yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
kimyon
karabiber
tuz
maydanoz

üzeri için;
2 kaşık tereyağı
1 yemek kaşığı pul biber

Küp şeklinde doğranmış soğanları kıymayla kavurun. Salçaları, kimyonu, karabiberi, tuzu ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bir miktar ince kıyılmış maydanoz ekleyin.

Bulguru bir kaba koyup tuz dökün, karıştırın. Üzerine sıcak su dökün, bir kapak kapatarak bekleyin. Bulgur şisince un ekleyip karıştırın. Yumurtaları teker teker kırıp yoğurmaya başlayın. Hamuru yumuşatmak için elinize sık sık su alarak yoğurmaya devam edin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp açın ve içine kıymalı harçtan doldurup kapatın. Tuzlu suda haşlayın. Üzerine biberli yağ dökerek servis yapın.

Unıversıtede arkadasımın annes yapıp yollamıstı bayram etmıstık valla...Annemler gurcu yemeklerı bılır ve muhacır Arkadas Malatyalıydı ...
Bayılmıstım ... Son ıkı senedır yapıyorum ve muthıs oluyor..Cok da seve seve yerler.Cumartesı gunu nasıpse yıne yapacagım foto eklerım ınsallah...Yaparsam:-) Hatta dusunuyordum benden once davrandın...:KK66:
Sevgıler;paylasım ıcın tesekkurler canım...

merhaba canım oruç oruç yutkunmak zorunda kalıyoruz sadece ellerine saglık bende paylaşayım bildiğimi yaparım arasıra çok ta güzel olur
3 bardak ince bulgur bir bardak irmik ıslatıyorum sonra bir bardaga yakın un salça baharat bir tane yumrta tatlım bu da benim tarifim dene istersen bir
acaba diyorum irmik olmadıgı içinmi yumurta bu kadar fazla ????

merhaba canım oruç oruç yutkunmak zorunda kalıyoruz sadece ellerine saglık bende paylaşayım bildiğimi yaparım arasıra çok ta güzel olur
3 bardak ince bulgur bir bardak irmik ıslatıyorum sonra bir bardaga yakın un salça baharat bir tane yumrta tatlım bu da benim tarifim dene istersen bir
acaba diyorum irmik olmadıgı içinmi yumurta bu kadar fazla ????

Merhaba Ebrulum, tarifin kolay geldi bana ama içini nasıl oyuyorsunuz pratik bir yolu var mı? Bir de ben çocukken biryerde yemiştim haşlamalı içli köfte ordaki kadın yatsı yatsı da yapmıştı. Yani yuvarlak ve yatsı.. Yapan var mı, nasıl oluyor? :uhm:

İçli köfteyi Malatyalılar haşlayarak,Diğer çoğu yörede kızartarak yapar.Mardinliler yassı yaparlar onlarda kızartırlar vede Eroh eruk oruh gibi isimlerle adlandırırlar.Bende Malatyalıyım vede herzaman haşlayarak yapmışızdr.Çok daha sağlıklı vede güzel .Bir özelliği haşlandıktan sonra tabağa alınır.Ortasından çatlatılan köfteye önceden yakılan tereyağ çoslatılır:):):)

hayatımda ilk kez içli köfte yaptım dün....eşime göre süper olmuşşş..öle dedi..tabii beni kandırmışta olabilirsırnaşık şey

ben önce haşladım..sonrada yumurtaya bulayıp kızarttım..ikisi bi arada oldu kanımca:lepi:

hemen mutfağa kendimi atıp içli köfte yapıyorum:)))
cokacimcoook

X