• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

Merhaba Arkadaşlar benimde t3 ve t4 normal çıktı sadece tsh 31 çıktı burun ameliyatı olacaktım ama olamadım..Burnum kırık nefes almakta zorlanıyorum biran önce ameliyat olabilmem için tsh değerinin düşmesi gerekiyormuş daha önce hiç ilaç kullanmadım acaba ilaç kullanmaya başlayınca tsh çabuk normale dönermi bilen var mı?

Kizlar merhaba ben de 5 aydir korunmadigim halde gebe kalamadigim icin doktora gittigimde hasimato hastasi oldugumu ogrendim.reglimin bittigi gun ilaci kulanmaya basladim 27 gun oldu. Reglim duzene girer saniyordum AMA yine gecikti, gebe kalmis olabilir miyim die hetcanlandim AMA o da negatif :( kizlar benim size danismak istedigim beni yiyip bitiren bi sorum var; uykum cok duzensiz kacta yattigim kacta kalktigim belli olmuyor. Bazen oglen 2 de kalktigim oluyor.uyaninca ilaci aliyorum 40 dk sonra yemegimi yiyorum. Yani ilaclarimi Sabah erken degil daha gec iciyorum, saatleri birbirini tutmuo Bunun bi sakincasi olur mu???? Yada Sabah 8 e kursam hep o saatte icsem AMA uyandigimda yemek yesem olur mu yoksa 40 dk sora yemem mi gerekiyor? Eger yardim ederseniz cok sevinirim...

sevsevil ilacı aslında hergün aynı saatte içmen lazım...ve mutlaka aç karnına bu yüzden bence kaçta kalktığının önemi yok...bende evde oldugum zamanlar kacta kalkarsam o zmn içiyorum 12-1 saat kaç olursa...işte oldugum gunler mecburen 8 de içiyorum..
ama saatı 8 e kurup ılacı ıcıp yatsan kalkınca yemek yesen yıne bısey olmaz çünkü 40 dk sonra bişeyler yemek zorunda değilsin...drlar ilac ac midede 40 dk anca eriyebildiği için 40 dk diyorlar...2 türlüde bi zararı olmaz bence...hiç içmemektense bu yollardan birini denersin..

tatlım merhaba sağlıkla yavruna kavusursun inşallah..sabah içmeyeceksin eğer kan vereceksen.kanını verdikten sonra içersin ilacını.Ben bunu birçok kere doktoruma sordum,doğrusunu yapıyorsun dedi..sevgiler..

Canım teşekkür ederim aydınlattığın için beni..
4 senedir hata yapıyormuşum senin sayende artık olması gerektiği gibi yaparım..Sağol hayatım tekrar

selam kızlar bende çok çekiyorum o hastalıktan yeni bir doktora başladık o dedi haşimato olmuşsun dedi ama bende hamile kalamıyorum 4 sene bitti 5 döndü hala bir bebişim yok ama çok istiyorum ne yapmak gerekiyor bende levotiron kullanıyorm kızlar adetlerim çok düzensiz bide şimdi enson haziran 27 sinde olmuştu o günden beri olmuyorddu 3 yeni başladı kizlar kusura bakmyın kaç senedeir hipotiroit dediler gitmediğim doktor kalmadı şimdide böyle olduğunu öğrendim bende doktorum bebeğin olur dedid inşallah allahım tüm isteyenlere vversin

selam kızlar bende çok çekiyorum o hastalıktan yeni bir doktora başladık o dedi haşimato olmuşsun dedi ama bende hamile kalamıyorum 4 sene bitti 5 döndü hala bir bebişim yok ama çok istiyorum ne yapmak gerekiyor bende levotiron kullanıyorm kızlar adetlerim çok düzensiz bide şimdi enson haziran 27 sinde olmuştu o günden beri olmuyorddu 3 yeni başladı kizlar kusura bakmyın kaç senedeir hipotiroit dediler gitmediğim doktor kalmadı şimdide böyle olduğunu öğrendim bende doktorum bebeğin olur dedid inşallah allahım tüm isteyenlere vversin
geçmiş olsun canım. haşimotoluların çoğu hipotiroid oluyo zaten canım bendede var ikiside=(
şu brezilya fındığına taktık kafayı yogun mıktarda selenyum varmış içinde, haşimotoya iyi geliyomus ama daha bulan olmadı türkiyede.
bi bak istersen sende

gecmiş olsun. bende de haşimato var ve cocugumun olmamamasından korktugum için korunmuyorum. 1 haftaya kadar adetim gelecek insallah hamileyimdir. ve insallah sende hamile kalırsın

kızlar ben solgarın seleno-6 selenyum hapına başlıycam.
100mcg. yani günlük besinlerle 200e yaklaşır, fazlasını almak istemiyorum zaten.
sabahtan beri araştırıyoum, doktora gidip selenyumun ölçülmesinin bi manası yok çünkü bir insana selenyum normalde60mcg gerekli.
ama haşimotonun bastırılması için fazla doz alımı şart.
bugün almaya gidicem 2 hafta sonrada tahlil istiycem.
umarım düşürürüm=((

Son düzenleme:
burcu bende solgarın selenyumunu kullanmıstım...bende bıraktıgı etkılerı yazmıstım ağızda metal tadı,mide bulantısı filan yaptı ve iğrenç kokuyor ben 2-3 ay kullandım hiçbir faydası olmadı canım..ama sende bi dene bakalım belki sende etki eder..

burcu bende solgarın selenyumunu kullanmıstım...bende bıraktıgı etkılerı yazmıstım ağızda metal tadı,mide bulantısı filan yaptı ve iğrenç kokuyor ben 2-3 ay kullandım hiçbir faydası olmadı canım..ama sende bi dene bakalım belki sende etki eder..
hatırlıyorum canım, ama şikayetlerimden bıktım bide tahlillerim çok kötü çıktı...
peki doktormu önermişti kendinmi almıstın canım? tahlil yaptırmamıştın demi

geçmiş olsun canım. haşimotoluların çoğu hipotiroid oluyo zaten canım bendede var ikiside=(
şu brezilya fındığına taktık kafayı yogun mıktarda selenyum varmış içinde, haşimotoya iyi geliyomus ama daha bulan olmadı türkiyede.
bi bak istersen sende

inşallah bulurum canım ya ama size nasıl gönderirm onu bilemem valla neyse bulursam haber verrim sağolun kızlar yorumlarınız için neden bizi buluyor bu hastalık bilmem:1no2::1no2::1no2:

gecmiş olsun. bende de haşimato var ve cocugumun olmamamasından korktugum için korunmuyorum. 1 haftaya kadar adetim gelecek insallah hamileyimdir. ve insallah sende hamile kalırsın

inşalah gelmiştir minigin neyse hayırlısı olsun canım elbet birgün gelecekler ama ne zaman onu bilmiyorum işte bende kaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile

arkadaşlar brezilya fıstıgını bulan var mı? bulan varsa bizleride unutmasın

Arkadaşlar ben brezilya cevizi olarak buldum onu bi bakın bakalım..
Brezilya Cevizi hakkında ve Faydaları
Brezilya cevizi Brezilya, Paraguay, Bolivya, Peru ve Venezuela'da çoğunlukla bulunan bir türdür. Brezilya Cevizi Avrupa'da bilindi çünkü ıspanyol bir memur,
açlıktan ölmek üzere olan çalışanlarını bu cevizle besledi ve onları ölümden kurtarabildi. ıçeriğindeki yüksek enerji veren vitamin ve mineraller ile
oldukça yüksek bir besin değerine sahip olduğu yüzyıllardır bilinen bir gerçek… ıçeriğindeki yüksek miktardaki protein ve selenyum sayesinde oldukça
sağlıklı bir cevizdir..Brezilya cevizinin içeriğindeki proteinler diğer proteinlerden farklı olarak insan büyüme hormonunu tetikleyen ve gelişimi sağlayan amino grup asitleri içerir… ıçeriğinde ki Selenyum, hem kanser hem de kalp hastalığının oranlarını düşürmek için çok güçlü bir antioksidandır. Brezilya cevizi aynı
zamanda çinkonun çok iyi bir kaynağıdır. Sindirim ve metabolizmaya yardımcı olur.Kalp ritminin düzenlenmesine ve kalp damarlarının güçlenmesine
katkıda bulunur… Günde en az 2 adet tüketilmesi insan sağlığında oldukça olumlu gelişmelerin gözlemlenmesini sağlamıştır

Günde 400 mcg'den fazla selenyum alındığında vücutta toksik reaksiyona sebebiyet verebilir. Ancak bir Brezilya cevizinde 100 mcg selenyum bulunmaktadır.
Buradan bulabilirsiniz sanırım emir kuruyemis

Son düzenleme:
ınternet adresi var ama buradan yazmak yasak sanırım yazamadım onun için..
Bende şans eseri brezilya cevizi resmi yazdım arama motoruna görsellede ki resmine tıklayınca çıktı karşıma..
Kuruyemişçilerde kuruyemiş çeşidi olarak var sanırım..

Son düzenleme:
inşalah gelmiştir minigin neyse hayırlısı olsun canım elbet birgün gelecekler ama ne zaman onu bilmiyorum işte bende kaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile

İNSALLAH canım. ne oldugunu bilmeden diger adet zamanını beklemek cok sinir bozucu

inşallah bulurum canım ya ama size nasıl gönderirm onu bilemem valla neyse bulursam haber verrim sağolun kızlar yorumlarınız için neden bizi buluyor bu hastalık bilmem:1no2::1no2::1no2:
canım gönderme zaten yerini bulalım yeter yurtdışından getirmek çok zor olcak çünkü...

İnternet adresi var ama buradan yazmak yasak sanırım yazamadım onun için..
Bende şans eseri brezilya cevizi resmi yazdım arama motoruna görsellede ki resmine tıklayınca çıktı karşıma..
Kuruyemişçilerde kuruyemiş çeşidi olarak var sanırım..
bakalım canım saol.

Back