• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

canım verdiğimiz linkte tuna canned 68 yazıyo.(ton konservesi)
ondada baya selenyum var ama hergün yenmez işte üstelik sevmem ben:sinifsinif:

evet normalde balık severim ama ton pek sevmiyorum ben de
ama işte doktor balık konusunda bana haftada en fazla iki gün dedi,ayda iki diyen,hiç yeme diyen var,kafam karışık bu konuda.

:uhm:

balıkta selenyum var ama iyotta var kızlar dikkat edin..iyot haşimatoluya yasak

Kızlar ben doktoruma sormustum bu iyot meselesini.yemeklerin içine katılan yani kaynayan,pişen tuzun iyotu zaten ölür demişti.Domates vb...şeylerin üstüne serpeceğin tuzun iyotsuz olması gerekir demişti..Umarım şinize yarar..

hmmm ilginç ama iyice kafam karıştı :)
son gittiğimde de doktor yemekleri tuzsuz yapın herkes kendi tuzunu atsın demişti
valla bu farklı bilgiler arasında kaybolduk yani

anlamadığım şu,söz konusu tıp,tek bir doğru olmalı
neden farklı bilgiler var anlamıyorum

Vallaa ben 2yıldır bu şekilde yapıyorum değerlerimde hep aynı değişmiyor..Bence bu kadar kasmayın kendinizi,ve çok takmayın arkadaşlar.yada yemeklerinize sadece ıyotsuz tuz kullanın..Becelin iyotsuzunu kullanıyorum ben ,çok da memnunum..

antikorlar için sadece iyotsuz tuz kullanmak tek çözüm değil diye düşünüyorum ben de,olsaydı şimdiye kadar olurdu zaten

ev halkı için yemeklerin iyotsuz tuz ile yapılması sağlıksız diye biliyorum

bu arada hayatcım değerlerim değişmedi derken,değerlerin normal aralıkta mı yoksa sınırın üstünde mi ?

Son düzenleme:
dr. lar antikorlara fazla takılı kalmayın diyorlar..dr.dan yeni geldim antikor değerlerimi ölçtürecektim acaba kaç olmuşlar diye o değeri almadı...önmli olan tsh diyor...ayrıca haşimato gebe kalmaya engel değil, sadece düşük olasılığı diğer hamilelere göre daha fazla dedi...selenyun konususnu da sordum kanıtlanmış bişey yok dedi...bu tür şeyleri kafayı çok takmayın diyor....antikorlar düşmez dedi yani....şimdi diğer kan değerleri sonuçlarımı alacam..umarım bu sefer de sonuçlar iyidir...herkese sağlıklı günler..a.s.

ev halkı için yemeklerin iyotsuz tuz ile yapılması sağlıksız diye biliyorum

bu arada hayatcım değerlerim değişmedi derken,değerlerin normal aralıkta mı yoksa sınırın üstünde mi ?

iyotsuz tuz herzaman sağlıktır tabi abartmadıkçaa..[sağlıklı insanlar için konusuyorum] ara da iyotlu yemek lazım..Benim normal sınırlarda sadece antikorum yüksek oda 2 senedir hep aynı

dr. lar antikorlara fazla takılı kalmayın diyorlar..dr.dan yeni geldim antikor değerlerimi ölçtürecektim acaba kaç olmuşlar diye o değeri almadı...önmli olan tsh diyor...ayrıca haşimato gebe kalmaya engel değil, sadece düşük olasılığı diğer hamilelere göre daha fazla dedi...selenyun konususnu da sordum kanıtlanmış bişey yok dedi...bu tür şeyleri kafayı çok takmayın diyor....antikorlar düşmez dedi yani....şimdi diğer kan değerleri sonuçlarımı alacam..umarım bu sefer de sonuçlar iyidir...herkese sağlıklı günler..a.s.

Evet benimde doktorum aynısını söyledi.Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler..

ya iyotsuz tuz yasaklanmıştı biara kızlar hatırlıyosunuzdur.
çocukların yemesi lazım ama bize yasak işte

Bugün doktorumu aradım .ılacımın dozunu bebek istediğim için arttırmıstı [2,67 idi bu arada] ama bende çarpıntı yaptı biraz düşürdü doktor ilacın dozunu,umarım devam etmez..

ben tsh ımı 5.6lardan 1.2lere düşürmüşüm allah sükür...
ama 1.0 hedefim

arkadaşlar dr. yeni geldim sonuçlarım ii çok şükür...antikorlarlı ölçmedi zaten...onlar düşsede düşmese de tsh daha önmli diyor...tsh uzun zaman sonra 1.01 e düştü..uzun zamandır 8 lerdeydi...karaciğer fonksinlarımda da feriittinde de düzelmelr oldu..şimdi diğer hormon testleri yapılacak onu da kadın doğum uzmanıyla görüşecem...kullandığım iyotlu tuz ve balık meselesini sordum farketmez diyor dr. ilcı kullandıktan sonra ilaç korur dedi..ben de anlamadım biri kullan diyor diğeri kullanma... ben yınede iyotlu kullanıyorum...ama iyottan ziyade moral daha mühim... inş. bu hastalık bizlere sağlığın ve hayatın anlamını daha etkin hale getirip biraz daha dikkatli olmamızı sağlar..başka çıkar yol yoksa daha kötü durumda olan insanlar var ....evet yaşam kalitemiz diğer insanlara göre daha yavaş ama beterinde beteri var...hayat hep pozitip yda hep negatif olmuyor...

Back