Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

Bende de çıktı haşimato hastalığı geçen ay drum daha değerler düşük olduğundan
ilaca başlamadı kasımda tekrar tahlil yapılacak ama ben de acaba diyorum hemen başlasamıydık diye. Benim de çok moralim bozulmuştu çünkü ömür boyu ilaç kullanmak gerekiyo. bende de acaib yorgunluk ve halsizlik var sürekli uyumak istiyorum :KK43:

bendeki yorgunluğu ve uykuyu ,gün yorgunluğu ,koşturmacası diye örtüyodum.saç dökülmesinide önemsemedim.kilom da yok ama en çok düzensizlik.yani dr; garip dedi, normalde bazı şikayetler yok sende herhalde gençliğinden,ama ilerki yaşlarda kesinlikle bu değerler çok ciddi sorunlar çıkarırdı dedi

Ben de ilk kez duydum ama marul güzel bilgilendirmiş bak senin yerine de kendi yerime de içim rahatladı canım.Üzülme dert veren Allah derman da verir.Vermiş bile.Allah o adını anmaktan korktuğumuz çaresiz derde düşürmesin.Moralini sağlam tut ki sen onu yen o seni değil.Bak stres tetikliyormuş,topla kendini hadi.Babam ne sert guatr geçirdi biliyor musun.Yaş ilerlemiş,eller kollar tir tir titrer.Kan sayımı yerlerde doktorlar lösemiden korktular ama şimdi turp gibi.Çapada onu canavar gibi tedavi edip yolladılar,şimdi Allaha şükür yanaklarından kan damlıyor.Kafana takmaya değmez.

Kızlar doktordan yeni geldim, benim hastalığım kronikmiş, yani ömür boyu hap tedavisi olcam....Moralim çok bozuk..Çünkü tahlillerim eskiye nazaran çok yükselmiş....senağlamasenağlama

cok üzüldüm canım umarım iyilesirsin. bende de hosimoto var. en son 1 sene önce baktırmıstım. bende kilo alma olmuyor ama degerler yüksek cıkıyor. aslında 6 ayda bir gidip baktırmam lazım

Kızlar çok teşekkür ederim, bu konuda yalnız değilmişim...şutarafagittiBenim gibi olan arkadaşlara acil şifalar dilerim..

tuliana, canım bana moral oldun...inşallah atlatıcam...
Ama ben de hipotiroit olduğu için kilo alma başladı kızlar , diyet ve spor yapıyorum , tık yok...bakalım inş. ilaçlarla birlikte yavaşlayan metabolizmam çalışır...:a015:

Allah'ım acil şifalar versin...Bence moralinizi yüksek tutun,bu herşeyden önemli inanın.Ancak böyle hastalığı yenebilirsiniz.Tekrardan çok geçmiş olsun.

sitarem hiç üzülme ilaçlarla beraber tiroid bezin düzgün çalışmaya başlıycak, haliyle kilon normal olacak. Kiloyu dert etme. Tiroidler tüm vücudun çalışmasını etkilediği için ordaki bi bozukluk insanın tüm yaşamını etkiliyor. İlaçlar etkisini gösterdikçe farkı görceksin. Geçmiş olsun canıma.s.

ben de haşimato hastasıyım. Ve nodüllerim var. Annem bir tanıdığından ceviz reçelinin iyi geldiğini duymuş. Denemekte fayda vardır diye 20 gün boyunca aç karna sabah akşam birer tane yedim. Tahlil yaptırdım. Ve doktorum çok iyi gelişmeler olduğunu söyledi. 20 gün boyunca bünyem çok iyi toparlandı. 40 kilodan 44 kiloya çıkabildim. Haşimato hastalarına tavsiye ederim.:)

ben de haşimatoluyum kilo vermek için diyet yapıyorum geçen yaz 141 dim de şimdi biraz gittiler şükür dr verdiği tefordan başka bişey yapmıyorum ben ama bi yerde okudum haşimato % 10-20 kendiliğinden geçebiliyomuş doktoruma bu konuyu danışıcam size de bilgi veririm öğrenince

hepimize geçmiş olsun

sitarecim okuyabildim tüm yazılanları şimdi
canını çok sıkma ben bu hastalığın üstüne ağır depresyon geçiriyorum can sıkıcı hakkaten sürekli ilaç içmek ama hayatımızı sürdürmek için ihtiyacımız var kafana takıp büyütme sakın ilaçları aldıktan 20 gün sonra herşey anca yoluna girmeye başlıyo anca etki ediyo yani mucize beklmesakın çok da üzülme Allah şifa versin canım

Arkadaşlar çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için..

Benim doktorumda bana bir ay süre verdi, vücut dinlensin dedi, sonra kan tahlili ve hemen ilaca başlıycaz dedi..Ömür boyu hap içeceğim doğrumu?doktor fazla açıklama yapmadı...

evet ömür boyu levotiron tefor gibi bir ilaç kullanacaksın muhtemelen.çünkü troid bezleri az çalışıyor. aynı problemler bendede var ben çok erken öğrendim hepsi bir arada desem daha doğru olur aslında.orta yaş hastalığı demek pek doğru değil gibime geliyor

çok geçmiş olsun arkadaşım amansız bi hastalık değil bildiğim kadarıyla beterin beteri var üzülme emi.

geçmiş olsun . teyzemın kızına da 2-3 ay once haşiyamo teshısı konuldu. sımdı hersey normale dondü.insallah sızın de en kısa zamanda ıyılesme olur.Allah sıfalar versın.geçecegıne ınanırsanız ve beynınıze bunu defalarca yerlestırırsenız en kısa zaman da geçecektır,insallah.

Sevgili steram Sakın üzülme bu rahatsızlık bendede var yaklasık 2 yıl once bogasıma dokundugumda elıme gelen sert bır cısım ve bırkaç belırtı sonrasında doktora gttım korkmama hıc gerek olmadıgını ancak omur boyu ılaç kullanacıgımı duydugumda bıle sevınmıstım cunku sukur dedım Allahıım’a dua ettım annem ve babamla gtmıstım doktora ve sonucları adıktan sonra arabada gıderken mutluluktan olecektık cunku Allaha’a sukur kotu bısey cıkmadı sadece ılaç kullanacaktım devamlı.. bunda hıcbırsey yok ılaç almak kac sanıyenı alırkı amelıyata gerek duymayan doktorum bunun amelıyatla gecmeyecegını ancak vucudumdakı eksıklıgı ılaçla doyurabılecegımı soyledı cunku amelyatla sadece cısımı alırmıs ama vucudum yıne ıyot ıstermıs cısım ordan almakta bı sonuc vermesmıs yaa işte bole steramm korkma ama kontrollerınıde aksatma ALLAH BUYUK DERTLER VERMESİNN… :)

Sevgili steram Sakın üzülme bu rahatsızlık bendede var yaklasık 2 yıl once bogasıma dokundugumda elıme gelen sert bır cısım ve bırkaç belırtı sonrasında doktora gttım korkmama hıc gerek olmadıgını ancak omur boyu ılaç kullanacıgımı duydugumda bıle sevınmıstım cunku sukur dedım Allahıım’a dua ettım annem ve babamla gtmıstım doktora ve sonucları adıktan sonra arabada gıderken mutluluktan olecektık cunku Allaha’a sukur kotu bısey cıkmadı sadece ılaç kullanacaktım devamlı.. bunda hıcbırsey yok ılaç almak kac sanıyenı alırkı amelıyata gerek duymayan doktorum bunun amelıyatla gecmeyecegını ancak vucudumdakı eksıklıgı ılaçla doyurabılecegımı soyledı cunku amelyatla sadece cısımı alırmıs ama vucudum yıne ıyot ıstermıs cısım ordan almakta bı sonuc vermesmıs yaa işte bole steramm korkma ama kontrollerınıde aksatma ALLAH BUYUK DERTLER VERMESİNN… :)

Sağol forevercım, destek olduğun için...

Bende kontrolden baktırdım ,fakat bu seferde yüksek olan değerlerim.. alt safalara yani 0 altına düşmüş.Bakalım 3 ay son ra tekar dedi...Banaa dua edermisin_:1hug:KK43:Şişkinlik hissi henüz geçedi )

Kendine iyi bakk...
?

sevgili sokak kedisi bunun nedeni su alabilir:hasimato hastaliginin nedeni belli degil ama olsiliklardan biri selenyum eksikligidir ve buda kanitlanmistir cevizdede selnyum fazlasiyla vardir. bana drum selenyumu tablet olarak verdi gunde 3 keree iciyorum.

Arkadaşlar ben de kasımda tekrar kontrole gittim 6 ay önce öğrenmiştim hastalığımı, değerler aynı çıktı dr.um yine ilaç vermedi çünkü değerler sınırdaymış, 6 ay sonra tekrar bakılacak ama ben de bu 6 ay boyunca hiç takmadım bu durumu, şu aralar o halsizliğim de yok bi ara hiç dinç olamıyodum. Bence hiç üzülmeyin ilaçla idare edebilecez belki de tamamen geçecek :)) O zaman ceviz yiyelim bol bol, biri de bana havuç ve kuru eriğin de çok iyi geldiğini söylemişti ama bilemiyorum..

Arkadaşlar ben de kasımda tekrar kontrole gittim 6 ay önce öğrenmiştim hastalığımı, değerler aynı çıktı dr.um yine ilaç vermedi çünkü değerler sınırdaymış, 6 ay sonra tekrar bakılacak ama ben de bu 6 ay boyunca hiç takmadım bu durumu, şu aralar o halsizliğim de yok bi ara hiç dinç olamıyodum. Bence hiç üzülmeyin ilaçla idare edebilecez belki de tamamen geçecek :)) O zaman ceviz yiyelim bol bol, biri de bana havuç ve kuru eriğin de çok iyi geldiğini söylemişti ama bilemiyorum..

geçmiş olsun canım bende 13 ay önce öğrendim yarın sabah dr randevum var bakalım ne çıkıcak

sana bir tavsiye vermek için yazmak istedim cevizi abartma sakın 2 tüm ceviz 1 tatlı kaşığı yağ kadar kalori taşıyo ama kahvaltıda zeytin yerine ceviz yiyebilirsin ama

geçmiş olsun canım bende 13 ay önce öğrendim yarın sabah dr randevum var bakalım ne çıkıcak

sana bir tavsiye vermek için yazmak istedim cevizi abartma sakın 2 tüm ceviz 1 tatlı kaşığı yağ kadar kalori taşıyo ama kahvaltıda zeytin yerine ceviz yiyebilirsin ama

teşekkürler canımm tavsiyen için, dikkat edicem, bi de bişi daha okudum bugün sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı keten tohumu, akşam da 1 tatlı kaşığı ısırgan tohumu yazmış bir aktar ama sanırım o nodülleri olanlar için ben de yok ama faydalı bişey sonuçta denesemmi acaba ama bu kadar şey, karıştırmak ta doğrumu bilemiyorumm CADIARZU

X