Bilgisi olan yok mu?
ANTİ Tpo 522.5
ANTİ Troglobulin antikor 83.1
Serbest t4: 0.78
TSH: 1.9963
Merhaba arkadaslar. Ben 3.kez tüp bebek tedavisine hazırlanıyorum. 6 yıldır gebelik hiç olmadı. 2.denemem ise düşükle sonuclandı
Tüp bebek merkezimi degiştirdim. Benden farklı olarak anti tpo anti ta testleri istendi referanslara gore cok yuksek cıktı sonuç. Diğer hormonlarım normal. Dahiliye uzm hiç önemsemedi ilac kullanacak kadar degil dedi
Kendi druma henuz gösteremedim sonucları
Sizce hasimato hastalıgı olabilir mi? Hasimato hastalıgı tanısı için bu değerle mi bakılıyor
ANTİ Tpo 522.5
Merhaba arkadaslar. Ben 3.kez tüp bebek tedavisine hazırlanıyorum. 6 yıldır gebelik hiç olmadı. 2.denemem ise düşükle sonuclandı
Tüp bebek merkezimi degiştirdim. Benden farklı olarak anti tpo anti ta testleri istendi referanslara gore cok yuksek cıktı sonuç. Diğer hormonlarım normal. Dahiliye uzm hiç önemsemedi ilac kullanacak kadar degil dedi
Sizce hasimato hastalıgı olabilir mi? Hasimato hastalıgı tanısı için bu değerle mi bakılıyor
Bir de hashimotoya selenyum çok iyi geliyor. Takviye olarak alabilirsiniz, dereotu da iyidir.
Bunu bilmiyordum ben de. Ama selenyumu zaten düzenli almıyorum neyse kiSelenyum ve Iyot kullaniminda cok dikkatli olmak gerekiyormus. Endokrin uzmanlari cok ciddiye aliyor. Selenyum sonucta bir metal ve fazlasi vucutta birikebiliyor. Iyotun eksikligi hormon uretimini engelliyor fazlasi ise troid bezlerine zarar verebiliyor. Bu nednele de iyot yeterli mi diye once 24 saatlik idrardan iyot degerine bakip gerekli dorurlerse takviye veriyorlar. Yani Bu hoshimato oldurmuyor ama surunduruyor gercekten zor bir hastalik. Dereotunun dsa kalp hastaliklarina faydali oldugu biliniyor ama troidle ilgili bilimsel calisma yokmus..
Amin cok teşekkür ederimMerhaba, Hashimoto teshisi icin T3, T4 ve TSH degerlerini birlikte yorumluyorlar. Gebelik icin de TSH degeri ve serbest T4 onemli diye biliyorum ve sizin TSH degeriniz de gayet iyi gorunuyor. 2.5 altinda olmasi gerekiyormus gebelik icin ve ben TSH`i 7 hatta 10 olup hamile kalanlari bile gordum burada. Insallah hayirlisiyla saglikli bebeginiz olur en en en kisa zamanda.
Benim hikayem soyle: ilk dogumumdan yaklasik 1 yil sonra Hashimoto teshisi kondu (6 yil once). O gundur bu gundur 50mg ile baslayip 100 mg`a kadar Euthrox kullandim. Degerlerim normale dondu ama tabi ilaca devam ettigim surece..
2.cocuk icin bu ay ilk kez deneyecegiz. Doktorum 2.yi dusundugumuzu soyleyince dozu dusurdu, nedeni hamilelik durumunda arttirabilecek bir tolerans kalsin diye. 2 aydir yeni dozu kullaniyorum. Bugun kan verdim. Sonuclarim Cuma cikacak. Cok merak ediyorum nasil cikacak ve ben hamile kalabilecek miyim. Ilk hamileligim cok sukur cok kolay olmustu. Amasimdi kosullar degisti, yasim 39, ve nur topu gibi Hashimotom var.
Amin cok teşekkür ederim
İlaçlarla antikorlar dyüşüyor mu?
Yoksa siz tsh için mi ilac kullanıyorsunuz
İnş cok bekletmeden gelir ikinci bebişte
Allah hepimizin yuzunu guldursun inş
Bu arada benim 3.tedavimde olumsuz oldu yumurtalarım hiç dollenmedi erkek infertilitesi var.. Tüp bebek drum fsh normal oldugu için ilaç vermedi troid için endokrine gitmemi onerdi sadece
Haklısın cnm Allah hayırlısını nasip etsin en dogru zamanda inşAmin. Her sey zamanini bekliyor eminim sizin bebisin de zamani var o gunu bekliyor. Insallah en kisa zamanda gelsin.
Ben ilac kullandiktan sonra hic antikor testi hic yaptirmadim, o nedenle bilmiyorum ama kullandigimiz ilac yapay hormon. Yani vucudun uretrmedigi hormonu disardan aliyoruz. Antikorlarla ilgili bir durum var mi bilmiyorum.
Endokrine mutlaka gidin. Size en dogrusunu onlar soyler sizin de iciniz rahat olur. En azindan o kismi (sorun varsa) cozmus olursunuz. Istanbul'daysaniz Yesim Erbil'i oneririm, taniyorsunuzdur belki. Dunya tatlisidir. Instagramda gorebilirsiniz. Yeni bir tedavi uyguluyor hashimatolular icin hatta.
Benşmde diğer değerlerim normaldi ANti tpo değerim 0-9 olması gerekirken (Hastaneden hastaneye değişiyor ) 80lerde çıkınca haşimato başlangıcı demişti doktor gebelik istediğim için de ilaç başlattı en düşük dozda bence kullan bebeğe zararı olan bir ilaç değil değerleride stabil tutuyorANTİ Tpo 522.5
Henuz endokrin gitmedim ama tüp bebek drum ilaç vermedi tsh normal oldugu için gerek gorulmuyormusBenşmde diğer değerlerim normaldi ANti tpo değerim 0-9 olması gerekirken (Hastaneden hastaneye değişiyor ) 80lerde çıkınca haşimato başlangıcı demişti doktor gebelik istediğim için de ilaç başlattı en düşük dozda bence kullan bebeğe zararı olan bir ilaç değil değerleride stabil tutuyor
Bana da endokrin verdiHenuz endokrin gitmedim ama tüp bebek drum ilaç vermedi tsh normal oldugu için gerek gorulmuyormus
Size verildiğine gore drdan dra degişiyor bu durum sanırım
Haklısın cnm Allah hayırlısını nasip etsin en dogru zamanda inş
Sizin tsh degeriniz kaç nodül var mı?
Ben ultrason cekilmek için gitmek istiyorum aslında. Nette okudugum kadarıyla antikor değerleri düşmüyormus. Tsh normal oldugu içinde herhangi bir ilaç verilmiyor
Henuz endokrin gitmedim ama tüp bebek drum ilaç vermedi tsh normal oldugu için gerek gorulmuyormus
Size verildiğine gore drdan dra degişiyor bu durum sanırım
Amin cok teşekkür ederim
İlaçlarla antikorlar dyüşüyor mu?
Yoksa siz tsh için mi ilac kullanıyorsunuz
İnş cok bekletmeden gelir ikinci bebişte
Allah hepimizin yuzunu guldursun inş
Bu arada benim 3.tedavimde olumsuz oldu yumurtalarım hiç dollenmedi erkek infertilitesi var.. Tüp bebek drum fsh normal oldugu için ilaç vermedi troid için endokrine gitmemi onerdi sadece