• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hashimoto Hiotiroidi ve Gebe Kalamama

hashimoto hipotiroidi dışında sorunu olmayıp ta gebe kalabilenler ve de kalamayanlar?

• Ankete Katılan
    35
  • Anket Kapalı .
nasıl moral oldun arkadaşım hayırlı olsun.ne ilaç kullanıyodun ve antikorlar için selenyum vs kullandın mı hiç lütfen daha ayrıntılı yaz.antikorların ve tsh ın kaçtı gebe kaldığında?Allah bebeğini kucağına almayı da nasip eder inşallah...

arkadaşlar kusura bakmayın,bi süredir internete giremediğim için sorduklarınıza anca cevap verebiliyorum,salı sabahı hafif bi lekelenmem oldu,doktora gittim,rapor yazdı şimdi annemde yatıyorum,düşük tehdidi olabilir dedi,dikkat etmeliymişim,ama Alllah'tan devam etmedi,biliyosunuz haşimato hastalarında düşük riski normalden 3-5 kat daha fazla,bu yüzden çok dikkat etmelisin dedi doktorum,ikiz bekliyomuşum,keselerini gördük ama kalp atışlarını ancak iki hafta sonra duyabiliriz dedi doktor
hamile kaldığım zamanki değerlerimi sormuşsunuz
tsh:1,26
st3:2,71
st4:1,07
anti triglobulin:274
anti tpo:580
daha önce anti tpo ve triglobulin değerlerim 1000'in üstündeydi,>1000 yazıyodu,yani laboratuvar 1000'in üstünü ölçmüyor,bu nedenle tam bilmiyorum,antikorlar için selenyum kullandım,bunu kendi doktorum kabul etmesede ben inandım ve kullandım,yaklaşık sekiz ay düzenli olarak kullandım,hiç bir yan etkisini görmedim,bazı doktorlar bunu kabul etmesede ben selenyumun antikorları baskıladığını düşünüyorum.
doğal yoldan hamile kaldım,eşimde hareket ve morfoloji problemi vardı,kendi doktoru enfeksiyondan şüphelendi ve kültür testi istedi,gerçektende eşimde yüksek oranda enfeksiyon çıktı hemen antibiyotik,klomen ve evicap tedavisine başladı,eşimin tedaviye başladığının 10'uncu gününde falan hamile kalmışım,bunun dışında herhangi bi problemimiz yoktu.benden şimdilik bu kadar,sürekli yattığım için siteye giremiyorum,ara ara yine bakıp sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım,hoşçakalın,Allah en yakın zamanda sizlerede nasip etsin.

arkadaşlar kusura bakmayın,bi süredir internete giremediğim için sorduklarınıza anca cevap verebiliyorum,salı sabahı hafif bi lekelenmem oldu,doktora gittim,rapor yazdı şimdi annemde yatıyorum,düşük tehdidi olabilir dedi,dikkat etmeliymişim,ama Alllah'tan devam etmedi,biliyosunuz haşimato hastalarında düşük riski normalden 3-5 kat daha fazla,bu yüzden çok dikkat etmelisin dedi doktorum,ikiz bekliyomuşum,keselerini gördük ama kalp atışlarını ancak iki hafta sonra duyabiliriz dedi doktor
hamile kaldığım zamanki değerlerimi sormuşsunuz
tsh:1,26
st3:2,71
st4:1,07
anti triglobulin:274
anti tpo:580
daha önce anti tpo ve triglobulin değerlerim 1000'in üstündeydi,>1000 yazıyodu,yani laboratuvar 1000'in üstünü ölçmüyor,bu nedenle tam bilmiyorum,antikorlar için selenyum kullandım,bunu kendi doktorum kabul etmesede ben inandım ve kullandım,yaklaşık sekiz ay düzenli olarak kullandım,hiç bir yan etkisini görmedim,bazı doktorlar bunu kabul etmesede ben selenyumun antikorları baskıladığını düşünüyorum.
doğal yoldan hamile kaldım,eşimde hareket ve morfoloji problemi vardı,kendi doktoru enfeksiyondan şüphelendi ve kültür testi istedi,gerçektende eşimde yüksek oranda enfeksiyon çıktı hemen antibiyotik,klomen ve evicap tedavisine başladı,eşimin tedaviye başladığının 10'uncu gününde falan hamile kalmışım,bunun dışında herhangi bi problemimiz yoktu.benden şimdilik bu kadar,sürekli yattığım için siteye giremiyorum,ara ara yine bakıp sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım,hoşçakalın,Allah en yakın zamanda sizlerede nasip etsin.

doğal yoldan ikiz ..süper bişey ya..Allah tamamına erdirsin hayırlısıyla pumpkinsciim.bizi de yalnız bırakmadığın için bu sayfada çok sağol.öpüyorum seni.arada uğra.bebeklerine iyi bak.düşük tehtidinin en etkili tedavisi kesin yatak istirahati yapmaktır.sakın tuvalet dışında ayağa kalkma.kanaman olursa altına bile sürgü verdir.(şaka değil ben ebeyim.hastalara hastanede yaptığımız ilk tedavi budur.)kendine ve bebeklerine iyi bak....

bu glukophage meselesi kafamı kurcaladı benim.bulantı yapması kötü değil işte kilo veririm biraz.nix di galiba kilo verdiğini söylemişti galiba.ama benimki neden vermedi.kimlere veriliyo tam olarak acaba?

ezine istersen dr a danısarak kullanabilirsin...ama ben ilk haşimato tedavısıne basladıgımda kullanmıstım..belki tsh ımın düzelmeside kılo vermeme yardımcı olmustur..
mide bulantısı bişey değil deme ayakta duramıyosun gözlerin kapanıyo basın donuyo ishal yapıyo cok fena

mide bulantısı öyle basit bulantı olup geçse kötü değilde.ben cidden hiç bişey yiyemez durumdaydım ne yesem çıkardım.öyle böyle değil.ben öyle herşeyde evham yapan canı tatlı biri değilimdir çok etkilemese bırakmazdım.tekrar denemek istiyorum ama şimdi doktorum gonaphene verdi onunla beraber kullanmak istemiyorum.

doktora gittiğimde sorayım bi.ama endokrine sormam lazım di mi?

evet ezine endokrine sorsan en iyisi olur.senin durumuna göre verecektir eğer sakınca yoksa kullanmanda.

sevgılı arkadaslar bende yenı uyeyım sıteye bende 8aylık evlıyım duzenlı reglı gunlerım ama 2007yılından berı levotıron kullanıyorum ustelık benım genetık mıs bu hastalıgım hemde ömur boyu kullanmak zorundayım bu hapı cunku hasımoto hastasıyım dert etmeyın cocuk ıcın streste kalırsanız emıınm daha etkısı kotu olcak benım cok yuksektı antıkorlarım ama su anda cok ıyı tıroıdım duzenlı reglı gunlerım hıc sasmıyo hersey gayet ıyı ama sakın hapları ıhmal etmeyın depresyona sebep oluyo cunku ve mutlaka kan takvıye yapın vucutunuza kansızlık yapıyo bol bol pekmez tuketın tabı aylık kontrollere devam ıns bende dusunuyorum bebek ama daha doktora gıtmedık korunmuyorum ama hayırlısı bı suprız beklıyoruz 1seneye kadar sonra doktora gıdıcez allah herkese acıl sıfalar versın aılesıyle
eyvallah kıb.

merhaba ikinci bebeğimin olmasını çok istiyordum. İki yıldır gebe kalamadım bir düşük yaptım şimdide haşimato hastası olduğumu öğrendim. Tedavim Başlayalı bir ay oldu. Yine gebe kalabilirmiyim bilmiyorum. Ne kadar süredir hasta olduğumuda bilmiyorum. Sizin anlayacağınız şaşkın ve moralsizim.

Kızlar ben artık neyi yesem neyi içsem karıştırdım.Dereotu tiroitler için,incir yumurtalıklar için,çörekotu zayıflamak için,kedi otu kökü sakinleşmek için..... delikafadulden of offff şeytan diyor ilaç milaçta kullanma artık o kadar sıkıldımki ilaçlardan doktorlardan. :dilcikar:

slm arkadaşlar
bende haşimatoluyum bende gebe kalmak istiyorum,bu hastalığımı martta öğrendim ve o zamandan beri ilaç kullanıyorum,ayrıca prolaktinimde yüksekti onuda ilaç kullanınca düşürdüm,gerçi kadın doğumcum ilacı verdi,şimdide endokronoloji doktorumda düşsede MR istiyor,bu arada cuma günüde biyopsi oldum,bakalım sonucum 15 gün sonra çıkacak,umarım temiz çıkar.siz hangi aşamalardan geçtiniz

sevgılı arkadaslar bende yenı uyeyım sıteye bende 8aylık evlıyım duzenlı reglı gunlerım ama 2007yılından berı levotıron kullanıyorum ustelık benım genetık mıs bu hastalıgım hemde ömur boyu kullanmak zorundayım bu hapı cunku hasımoto hastasıyım dert etmeyın cocuk ıcın streste kalırsanız emıınm daha etkısı kotu olcak benım cok yuksektı antıkorlarım ama su anda cok ıyı tıroıdım duzenlı reglı gunlerım hıc sasmıyo hersey gayet ıyı ama sakın hapları ıhmal etmeyın depresyona sebep oluyo cunku ve mutlaka kan takvıye yapın vucutunuza kansızlık yapıyo bol bol pekmez tuketın tabı aylık kontrollere devam ıns bende dusunuyorum bebek ama daha doktora gıtmedık korunmuyorum ama hayırlısı bı suprız beklıyoruz 1seneye kadar sonra doktora gıdıcez allah herkese acıl sıfalar versın aılesıyle
eyvallah kıb.
mrb su26.hoşgeldin aramıza..umarım en kısa zamanda bebişleimize kavuşuruz.kansızlık yaptığı konusunda emin değildim.sen söyleyince emin oldum.çünkü benim kan değerlerim oldukça iyiydiçşimdiyse sadece normal diyebilirim.ha bi de unutmadan kalsiyuma da baktırmak gerkli çünkü benim kalsiyumumu da ilaçlar düşürdü, şimdi sandozlardan kullanıyorum..
merhaba ikinci bebeğimin olmasını çok istiyordum. İki yıldır gebe kalamadım bir düşük yaptım şimdide haşimato hastası olduğumu öğrendim. Tedavim Başlayalı bir ay oldu. Yine gebe kalabilirmiyim bilmiyorum. Ne kadar süredir hasta olduğumuda bilmiyorum. Sizin anlayacağınız şaşkın ve moralsizim.

mrb ayselaykiri.hoşgeldin aramıza geçmiş olsun canım.sana moral olur mu bilmem ama en azından gebe kalabilmişsin 1 kere. bana tam 3 aşılama ve 1 tüp bebek yapıldı.hiç biri tutmadı.bu ay 2. için start vericez.ne yapalım imtihan dünyası.Allah kuluna çekebileceği yükü verirmiş.dah büyük keder vermesinn.artık ben hep olumlu düşünücem ki hayatımda olumlu şeylerle karşılaşayım.şimdiye kadar hep olumsuz ve karamsarlıkla geçti hayatım,hiç faydasını görmedim.bi de böyle düşünücem.bu sefer tutucak hatta ikiz üçüz olucak inşallah diyorum.sen de böyle düşünmeye çalış olur mu?nolur ki en fazla hayalkırıklığı olur ..e zaten her ay zaten yaşamıyormuyuz ki bunu ?ne kaybederiz?di mi?

Kızlar ben artık neyi yesem neyi içsem karıştırdım.Dereotu tiroitler için,incir yumurtalıklar için,çörekotu zayıflamak için,kedi otu kökü sakinleşmek için..... delikafadulden of offff şeytan diyor ilaç milaçta kullanma artık o kadar sıkıldımki ilaçlardan doktorlardan. :dilcikar:
nelkeciiiiim yalnız değilsin.hepimiz yaptık dediklerini nolmuş ki?yapıcaz tabi..bi amacımız var yapıyoruz..ya yapıcak bişeyi kalmıyanlar ne yapsın?okuyomusun başka forumlarda genetik boz. ya da spermsizlik,yumurtasızlık nedeni ile vs vs çocuğu olma ihtimali hiç olmayanları ya da çok düşük olanları..ümidimiz var ki yapıyoruz.Allah kimseye umudunu yitirtmesin.tamam mı?hadi bakalım devam devam kürlere ve ilaçlara....
slm arkadaşlar
bende haşimatoluyum bende gebe kalmak istiyorum,bu hastalığımı martta öğrendim ve o zamandan beri ilaç kullanıyorum,ayrıca prolaktinimde yüksekti onuda ilaç kullanınca düşürdüm,gerçi kadın doğumcum ilacı verdi,şimdide endokronoloji doktorumda düşsede MR istiyor,bu arada cuma günüde biyopsi oldum,bakalım sonucum 15 gün sonra çıkacak,umarım temiz çıkar.siz hangi aşamalardan geçtiniz

inşallah hayırlısı ile sonuçların tertemiz çıkar pamukb..hayırlı haberlerini bekliyoruz.biz şu an 2. tüp bebek aşamasındayız.bu ay başlıyoruz Allahın izniyle..:kahve:

eee öyle diyorsan ezinecim tam gaz devam otlara kürlere.....kedi otu kökünü alamadım hala bugün fırsatım olursa alayım bari yaaa.sakinleşirsem daha rahat kullanırım herhalde herşeyi.
canım tabiki yaaa allah dermansız dert vermesin.halimize binlerce şükürler olsun....

kızlar merhaba banada 1 ay önce teshis kondu hashimoto troidi euthyrox ilaçı kullanıyorum sabahları ölene kadar ilaç kullanıcam biliyorum peki bu hastalığı olanların gebe kalması cok mu zor ?

kızlar merhaba banada 1 ay önce teshis kondu hashimoto troidi euthyrox ilaçı kullanıyorum sabahları ölene kadar ilaç kullanıcam biliyorum peki bu hastalığı olanların gebe kalması cok mu zor ?

mrb ARKADAŞŞŞ.hoşgeldin aramıza..evet anladığım ve de anketin de yansıttığı sonuçlara göre zor ama nihayetinde imkansız değil.önemli olan gebe kaldıktan sonra tiroiti kontrol altında tutmak ve düşüğe neden olmasını önlemek ..ilaç kullanıp 2-3 ayda 1 tetkik yaptırıp dr a gitmek yeterli...

arkadaşlar hemogram ve kalsiyumlarımızı da arada ölçtürmek önemli benim ilaç kullanmaya başladıktan sonra düştü.kullandığımız ilaç ya da hastalığın kendisi kemik erimesi ve kansızlığa meyili arttırıyor,ben bunu daha önce bi yerde okumuştum.kendi tetkiklerimle de maalesef teyit ettirmiş oldum.lütfen siz de bi kontrol ettirmeyi ihmal etmeyin..

Back