Hashimoto Hiotiroidi ve Gebe Kalamama

hashimoto hipotiroidi dışında sorunu olmayıp ta gebe kalabilenler ve de kalamayanlar?

• Ankete Katılan
    35
  • Anket Kapalı .
ezine benimde kanım düşük ve kronik demir eksikliği var...kalsiyuma hiç baktırmadım...

en son tedaviye başlarken kanım iyidi.demir eksikliğim yoktu.
bi daha hiç baktırmadım hep tiroid baktırdım mirmirmirmir

ben eutrox kullanıyorum kıslar.diğer ilaçlar da yapıyo mu bilmem ama beni bu ilacın etkilediği kesin yani.kalsiyum ilacı kullanmaya başladım...siz de ölçtürün mutlaka bence

kızlar kalsiyum ve demire baktırınca buraya yazın da kesinleştirelim tamam mı?

Arkadaşlar ben bekarım hipotroit rahatsızlığım var.ılacımı her gün yarım kullanıyorum değerlerim normal kadın doğuma gittim prolaktin,rahim duvarı vs. hepsi normal olmasına rağmen adet olamıyorum ama yumurtalıklarımda yumarta çok demişti doktor bu na rağmen ilerde nasip olursa hamile kalına bilirmi arkadaşlar mutlaka adet olmak mı gerekiyor sanırım ben stres yüzünden edet olamıyorum.Benim gibi olupta hamile olan varsa lütfen yazarsanız memnun olurum.allah herkese sağlıklı bebek verir inşallah.AMıNNNNNNNNNNNNN.

bence dr değiştir arkadaşım.başka bi drun da fikrini al.eğer başka sebep yoksa strestendir o zaman.bi de adet olabilmek ve varsa bir kist vs atılması için şu meşhur soğan kürünü yap derim.işe yarıyo kesinlikle.bu sitede pek çok kişi tarafından test edildi.hamile kalmaya gelince bence daha şimdiden buna odaklanma.nasip kısmet bunlar.bizim hiç bi sebebimiz olmamasına ve kaç ilaç denemesine rağmen 5 yıldır olmuyo,ama olacak olanın da hipotiroidi olduğunu bilmemesine rağmen ya da aylarca adet olmuyo olmasına rağmen hemen oluyo bazen.yine de fikir edinmek adına başlıktaki ankete bakabilrsin bence.görüşmek üzere...

slm arkadaşlar benim tsh 2.98 şuanda tüp bebek tedavisindeyim ilaç falan kullanmıyorum doktorumda vermediğine göre sorun görmedi.ama okuduğum yazılar kafamı çok karıştırdı bana yardım edin lütfennnnnnn free t3 5.01 free t4 18.41

ilgin için teşekkürederim canım.Haklısın aslında şimdi bekarım ama 31 yaşındayım bu işler kısmet ama yinede insan ilerisinide düşünüyor.Soğan suyunu 15 gün denedim ben adet olmadım.ayrıca kist falan var demediler sadece çok her şeyi kafaya takan biriyim sanırım stresten dolayı olamıyorum.hormon hapı veriyor dr. o zaman adetimi ağrısız sızısız oluyorum aslında adetimde çok şükür hiç ağrım faln olmazdı zaten ama şimdiden hormon hapıda kullanmak istemiyorum bakalım evlenirsem falan o zaman neler olacak hayırlısı.inşallah herkese rabbim bebek verir.:ecrin_bebek:

ezine bende 5 yıllık evliyim...evliliklerde yıllar geçtikçe hamile kalma şansının azaldığını okudum geçenlerde....sinirim bozuldu...

arkadaşım benim gittiğim drlar hamile kalma ile ilgisi olmadığını hamile kaldıktan sonra hamileliğin devmı ile ilgili sorun çıkardığını söyledi.ama ben de o kadar çok şey okudum ki ve hatta anketten de kısmen de olsa anlaşıldığı üzere bence herkeste olmasa da bazı insanlarda gebe kalmayı da zorlaştırıyo hipotiroidi.benim değerlerim de tsh ım normalin az üzerindeydi ve 2 aylık ilaç kullanımı ile yaklaşık olarak seninle aynı civarlara düştü.kadın doğumcum da normal sınırlara geldiğinde 2. tüp bebek tedavisi için start verebiliriz dedi.şimdilerde adet olucam ve Allah izin verirse yeniden tedaviye geçicez.ama ben 1,5-2 gibi olsun tsh ım istiyorum.çünkü sanki en sağlıklı değerler bu aralıkmış gibi anlıyorum okuduklarımdan...sanki normal aralıklar çok geniş belirlenmiş gibi..çünkü benim tsh değerlerim en fazla 5,2 olduğu halde metabolizmam altüst olmuştu.sinirlilik,halsizlik,kabızlık,kilo verememe,üşüme had safhadaydı.belki de ben tiroit yetmezliğinden bünye olarak fazla etkileniyorumdur ve çocuk olmamasının da nedeni budur...bilemiyorum..çünkü biz sebepsiz infertiliteyiz ve ortadaki bence tek elle tutulur sebep bu..ama senin kafanın karışmasına sebep nedir anlıyamadım.drun değerlendirmiştir bu sonuçları ve ilaç vermediyse sende hipotiroidi teşhisi konmamış demektir.senin için ne dedi dr başka bir nedenden ötürü tüp bebek yapılıyo yanlış anlamadıysam değil mi canım?
amiiin canım Allah senin de kalbine göre verir inşallah.strese yönelik sakinleştirici etkisi olan bazı hafif antidepresanlar var.gerçekte allerji için kullanılıyo ama yanetkisi sakinleştirici olduğu için drlar bu özelliğinden yararlanıyo ve bu tür ilaçları öneriyo stresli hastalara.bizim ailede herkese verdi bu antiallerji ilaçlarından.hepimiz accık -tatlicadiarzu- böyle galiba.ben de uykusuzluk yaşadığım zamanlar da alıyorum iyi rahatlatıyo valla.düzenli kullanımla daha uzun etkili oluyomuş hayat kalitesi üzerinde.bi de rahatlatıcı bitki çaylarından kullanmayı düşünüyorum ben şahsen melisa ve papatya gibi.bunlar naçizane benim düşüncelerim.ama elbetteki iş insanın kendisinde kendi kafasında bitiyo.ne yazık ki stres her hastalığın kaynağı günümüzde..kendine iyi bak canım...
ezine bende 5 yıllık evliyim...evliliklerde yıllar geçtikçe hamile kalma şansının azaldığını okudum geçenlerde....sinirim bozuldu...

nixcim şimdi ben felaket tellalın gibi olup sana neeee yazık ki daha sinir bozucu bi istatistik vericem.bunu söylemek istemezdim ben de duyunca yıkıldım bayağı bi ama ,kadın doğum dr um olan doçent bana 3 yıl korunmasız ilişkiye rağmen gebe kalamamış bi hastanın kendi kendine gebe kalma ihtimalinin ancak %3 olduğunu söyledi.o yüzden geç kalmadan belki önümüzdeki ay olur demeden sırasıyla tedavi basamaklarını geçmektir yapılması gereken..şahsen biz öyle yaptık ve geçen yıl 3 aşılama 1 tüp bebeği 1 yıl içinde hızlıca geçirdik maalesef.ama yine sonuç yardımcı üreme tekniklerini kullanmış olmamımza rağmen olumsuz oldu bizim için.umarım bundan sonrası senin benim ve tüm bebek isteyenler için hayırlı ve de olumlu olur canım.....:CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv:

ezine bende biliyorum bu teoriyi...mantıklıda geliyo bana haziranda aşılamaya gidicem...

Tiroid Bezi Hastalığı, Kansızlık ve Tiroid Belirtileri

Kansızlık veya tıp dilindeki adıyla anemi, özellikle tiroit bezi yetmezliğinde sık görülür. Kandaki kırmızı kan hücrelerinin (eritrosit sayısı), hemoglobin ve hemotokrit tetkiklerinin düşmesine kansızlık denir. Tam kan sayımı tetkikiyle bu durum anlaşılabilir.

Graves hastalığı ve Hashimoto hastalıklarında pernisiyöz anemi denen B12 vi­tamini yetersizliği sık görülür. Hashimoto hastalarının %10'unda, Graves hastaları­nın %5'inde B12 vitamini yetmezliği vardır. Yaşlılarda B12 vitamini eksikliği daha fazla olduğundan 60 yaşın üzerindeki tiroit hastalarında kanda B12 vitamini ölçtür­mek faydalıdır. B12 vitamin eksikliği varsa doktorunuz tedavinizi ayarlayacaktır.

Tiroit hastalarında trombosit adı verilen ve kan pıhtılaşmasını sağlayan kan hüc­resi sayısında azalma olabilir. Trombosit sayısı azaldıkça vücutta kolay morarmalar, kanama süresinin uzaması gibi durumlar görülebilir. Böyle bir durum varsa aspirin ve romatizma ilaçları almayınız ve doktorunuza başvurunuz.

Tiroit bezi az çalışan yani hipotiroidi hastalığı olanlarda %30 gibi çok yüksek bir oranda kansızlık görülür. Bu hastalarda tiroit yetmezliği olduğu akla gelmezse yıllar boyu demir tedavisi yapılır ve sonuç alınamaz. Hipotiroidinin tiroit hormon ilaçlarıyla yapılan tedavisi sonrasında kansızlık düzelir. Bu hastaların %2-15'inde demir yetersizliğine bağlı kansızlık (anemi) görülmektedir. Çoğunlukla adet kanamalarının sık olması veya midedeki asit yokluğu nedeniyle demirin bağırsaklardaki emilememesi nedeniyle kansızlık meydana gelmektedir. Ayrıca folat vitamini ve B12 vitamin eksikliğine bağlı kansızlık da gelişebilir. Kansızlığınız varsa tedavi için doktorunuza başvurunuz.

alıntıdır...

Tiroid hastalarının yüzde 85'i kadındır. Tiroidin bir çok yönü bugüne kadar kamuoyu ile paylaşılmasına rağmen bu hastalarda beslenmenin etkileri üzerinde durulmamıştır. Her şeyden önce şunu belirtmek gerekir ki hiç bir beslenme türü, tiroid hastalığını tedavi etmez; ancak tiroid hastalarında beslenmenin belirli hususları göz önüne alarak düzenlenmesi gerekir.

Ezberi bozmak: Tiroid ve iyot
Her tiroid hastalığında iyotlu tuz ve iyotlu besinlerin tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Halbuki, bazı tiroid Hastalıklarında iyotlu tuz ve iyotu bol besinler tüketmek zararlıdır. Zehirli guatr, tiroid'in Haşimato hastalığı ve tiroid kanserlerinde fazla iyotun zararlı olduğu son zamanlarda yapılan bir çok bilimsel araştırma ile ortaya konMuştur. Türkiye'de bu Hastalıkları (zehirli guatr, tiroid'in Haşimato hastalığı ve tiroid kanserlerinde) olan insan sayısı yaklaşık 1.5 milyon kişidir. Bu 1.5 milyon kişinin iyot'tan zengin besinleri ve iyotlu tuzu tüketmemesi gerekir. Tiroid hormonu yetmezliği (hipotiroidi) olan hastalarda idrarla atılan iyot az ise iyotu fazla olan besinlerin ve iyotlu tuzun tüketilmesi gerekir. Haşimato hastalığı, tiroidin papiller kanseri ve zehirli guatrı olan hastaların iyotlu tuzu kesmesi önerilir. Fazla iyotlu tuz tüketen toplumlarda tiroidin papiller kanseri haşimato hastalığı ve zehirli guatr daha sık görülmektedir.

Karbonhidratı azaltın
Bütün tiroid hastaları için geçerli tek düze bir beslenme şekli yoktur. Tiroid hastalarının protein (et, yumurta ve peynir) grubu yiyecekleri bol tüketmesi, şeker (karbohidrat) grubu yiyecekleri azaltması gerekir. C vitamini, folik asit ve kalsiyumu bol yiyecek ve içecekler sıklıkla kemik erimesi yaşayan tiroid hastalarında çok önemlidir. Çünkü Hastalık da ilaç da kemik erimesi yapar.

Hangi besinler zararlı?
Tiroid hastalığının çeşidine göre hastaların beslenme şekli düzenlenmelidir. A vitamini bol besinler (havuç) bazı tiroid hormon yetmezliği (hipotiroidi) hastalarında zararlı olabilmektedir. Fazla şekerli gıdalar, tiroid hastaları için zararlı olabilmektedir. Tiroid hastaları kiloya eğilimli olduğu için yağlı besinleri azaltmalı, sadece zeytinyağı yemelidir.
Kaynak: Takvim

Tarih: 0113 20.05.2009

arkadaşım ne yiyip ne içeceğimizi,kanda neye baktıracağımızı şaşırdık valla.benim endokrinci iyot konusunda bi sınırlama getirmedi.ilgisiz dedi.
bi de ben demiştim ya hastalık mı yaptı kalsiyum eksikliği ve anemiyi yoksa ilaç mı anlayamadım diye..
demk ikisi de yapıyomuş." Çünkü Hastalık da ilaç da kemik erimesi yapar."ibaresi dikkatimi çekti.bence benimkini ilaç yaptı,çünkü daha önce 13,5 larda ola hb birden 12 lere düştü,kalsiyumda öyle alt sınırının da altına düştü,kalsiyum ilacı almaya başladım.hastalığın etkilerinden kurtulmak için ilaç alıyoz,ilaçın yanetkilerinden kurtulmak için de başka ilaçları alıyoz.bu nasıl bi kısırdöngü anlayamadım,bi tarafı doğrultayım derken öbür taraf bozuluyo,bu hastalık tek başına bütün sistemleri çökertmeye yetiyo yani
bilgiler için teşekkür ederim nixcim.bakalım senin sonuçlar nasıl çıkcak?seninkiler zaten iyiydi galiba hatırladığım kadarıyla değilmi?umarım bu sefer senin için de herşey yolunda gider.ben de yarın saat 13:30 da izmirde 2. tüp bebek için randevu aldım.inşallah artık bu sefer talih bize gülecek diye düşünüyor,öyle hissetmeye çalışıyorum.dualarınızı bekliyorum.

evet en son ocakta yaptrımıstım 1.52 filandı....bakalım ancak yarın alırım sonucu heralde...bende c.tesi aşılama için görüşmeye gidicem 16 haziranda adet oluncam ...

slm arkadaslar herkese oncelıkle saglıklı ve mutlu gunler dılıyorum ben 3 aydır test yaptırıyodum tsh hep 9,00 falan cıkıyodu bu son yaptırdıgımda tsh normala ınmıs fakat hıcbır ılac kullanmadım bıde bu tahlıllı basım donunce bıseyler atıstırıp oyle yaptırdım ac karnınamı yoksa tok karnınamı yaptırmmamız gerekır farkaedrmı bıde ben 4 dusuk yaptım tahhlılerde herseyın normal cıktıgı soylendı dogum dr benı endrıkolojı uzmanına gonderdı o da dusuk degılde hamıle kallamamak gıbı sorunlara yol actıgını soyledı ama her ıhtımalae karsın cok dusuk bır sevıyede bır ılac yazduı bıde boyla deneyelım dedı bakalım hayırlısı olsun sonuc ne olacak....

çok geçmiş olsun
ben tahlil yaptırmaya hep aç gitmiştim ama onunla ilgisi varmı bilmiyorum CADIARZU
inş değerlerin normale döner ve hamilelik haberlerini en kısa zamanda alırsın
bende hamile kalamamada etkili diye biliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…