nelke benim tsh ım biraz yüksek çıkmıştı.diğerleri normaldi.hatta cihaz bozuk filandır şimdiye kadar hiç normalin üstüne çıkmadı dedim kadın doğum dr umuza.o da önemli olabileceğini söyleyip endokrine gitmemi istedi.sonra endokrinci antikorlarıma baktırdı.ve anti tg antitpo denilen tetkikler yüksek tespit edildi.tiroit usg bakıldı.burada da 1cm in altında (1 cm altındaki nodüllere biyopsi ye gerek yokmuş)multi nodüller bulundu.sonuçları dr gördüğünde bana yaptığı açıklama şuydu:bazen bağışıklık sistemi tiroit bezini yabancı hücre olarak algılamaya başlayıp onu yoketmek için bu beze saldırmaya başlıyomuş.tiroit bezinin bu şekilde harabiyeti sonucunda tiroit te vücuttaki hormon salgısını dengeleyebilmek için tsh yükselerek bağışıklık sisteminin eksilttiği tiroit hormonunu yerine koymaya çalışıyormuş.işte biz de tiroit hormonunu dışarıdan vücuda veriyoruz hazır olarak dedi.yani bağışıklık sistemine yemesi için haplarla hazır hormon sağlıyoruz.hipotiroidinin en bilindik sebeplerinden biri hashimoto oluyo ve teşhisi de bu antikorlara baktırmakla konuluyo.kimi zaman hormon düzeyi dalgalanmalar da gösterebiliyomuş ayrıca yani bazen hormonlar da ani düşme ya da yükselmeler de görülebiliyomuş hashimotoda.endokrinci olan bi yerde antikorlarına bakılmadıysa baktırmalısın.biraz uzun oldu ama yaşadıklarımı anlatarak paylaştım..