Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Hashimoto Hiotiroidi ve Gebe Kalamama
- Konu Sahibi ezine77
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?kızlar bende de hipotiroid var tedaviye başlayalı 8 ay oldu ama henüz hamilelik yok malesef senağlama inşallah en kısa zamanda hepimiz anne oluruz allahın izniyle :Saruboceq:
sitede tiroit hormonlarını kontrol altında tutarak (tsh:2 2,5 arası)gebe kalan kişiler var canım ben ümitliyim.tsh ım da 2,99 olmuş.umarım en yakın zamanda gebe kalabiliriz.aslında bi de şöyle düşünmek lazım bunu.ya tespit edilmemiş olsaydı da gelişme ya da zeka geriliği olan bebek doğursaydık ya da tekrarlayan gebelik kayıplarımız olsaydı!.bunu eminim benim gibi hipo tiroidi olup ta gebelik isteyen kimse istemezdi di mi?Allah inşallah hepimize vericek bi gün .ama bu hipo tiroidi biraz gebeliği geciktiriyo anladığım kadarı ile.ne diyelim.geç olsun da güç olmasın.
teselli olur mu bilmem ama bi örnek veriyim mesela..ben ebeyim .en son nöbetimde bir gebe geldi.8 yıldır bebek istiyolarmış.ve sonunda çanakkaleden tıpkı benim gibi izmir dokuz eylüle gitmiş çare aramaya..ve nihayetinde gebe de kalmış.doğum için suları gelmiş ve açıklığı başlamıştı bizim hastaneye geldiğinde ve ısrarla izmire ambulans vermemizi doğumu orda yapması gerektiğini söylüyodu bana.(bizim hastanemizde dr geceleri nöbetçi kalmıyor hastaları biz muayene ediyoruz)hatta kendi dr uyla görüştürdü beni ve dr bana telefonada bebeğin bağırsaklarının ve karaciğerinin dışarıda olduğunu bebeğin anomalili bebek olduğunu, zaten yaşamayacağını ama yine de büyük bi hastanede doğumun hasta açısından daha iyi olacağını söyledi.ama ben hastayı muayene ettiğimde bebeğin kalp atışları gayet güzel ve sağlıklıydı.hatta kadıncağız bebeğimin kalp atışları mı bu diyerek ağladı.neyse 1 2 gündür bu olayı düşünüyorum işte o kadıncağız o gün dokuz eylüle yetişmek üzere bebek herşeye rağmen belki de yaşar ümidi ile hastaneden ayrıldı.düşünüyorum da tam film gibi 8 yıl sonunda ,eve gelecek ,yaşayıp yaşayamacağı belli olmayan ,belki de yaşayıp bakıma muhtaç olacak bir bebek ....
bilmiyorum işte çok karışık duygular hissettim o an ve hala da karışığım sanırım.hani Kuran da da geçiyoya bazen sizin hayırlı bildiğiniz hayırlı değildir,bazen de şer bildiğinizde sizin için hayır vardır diye..:Saruboceq:
ne diyelim hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun
- 1 Kasım 2007
- 6.008
- 2.637
- 448
ezinecim benim 1 yıldır tsh ım sabit 1.5 ta...ideal aralık 1.5-2.5 arası zaten...ama neden olmuyo...ben ilaçsız yumurta takibi yaptırdım bu ay... yumurtam döllenicek büyüklüğe gelmeden çatladı...öbür ay ilaçla takip yapılacak belkide aşılama bilmiyorum
hiç üzülme canım tam 3 aşılama 1 tüp bebek geçirdim.hepsi negatif.1 kere bile gebelik elde edilemedi.ne yazık ki hiç pozitifi göremedim gebelik testlerinde.çoğunda da test yapılacak kadar günüm bile geçmedi.aynı gün randevulaşmış gibi geliyo adetim.ama gördüğün gibi hala yıkılmadım ayaktayım.ve hala ümitliyim.yumurtlama kalitesini arttırmak için sitedeki bi tüp bebek uzmanı var biliyosundur.infertilite forumunda konusu var.neyse onun bitkisel bi önerisi vardı.onu gördün mü sen ?bi denesen?
bak nix işte böyle demiş o forumda dr:
Kadınlarda yumurtlama artışına yardımcı olmak için Demir Dikeni adlı bitki önerilebilir. Bu attarlarda satılabildiği gibi, piyasada kolay alınabilmesi için kapsül halinde de satılmaktadır. Kapsül halinde alınırsa yemeklerden önce olmak üzere günde 3 defa, bitki olarak 1 çay kaşığı, yemeklerden önce, günde 3 defa öneririm. Tüp bebek tedavisi sırasında buna gerek yoktur. Zira doktorunuz size uygun dozlarda hormon takviyesi yapacak, yumurtlama artışı sağlayacaktır. Unutmadan söyleyeyim, bu verdiğim bitkisel destekler hiçbir zaman için ilaçlarınızın ya da tedavinin yerini tutmaz. Yalnızca biraz olsun destek olması amacıyla veriyorum. Sevgiler...
Kadınlarda yumurtlama artışına yardımcı olmak için Demir Dikeni adlı bitki önerilebilir. Bu attarlarda satılabildiği gibi, piyasada kolay alınabilmesi için kapsül halinde de satılmaktadır. Kapsül halinde alınırsa yemeklerden önce olmak üzere günde 3 defa, bitki olarak 1 çay kaşığı, yemeklerden önce, günde 3 defa öneririm. Tüp bebek tedavisi sırasında buna gerek yoktur. Zira doktorunuz size uygun dozlarda hormon takviyesi yapacak, yumurtlama artışı sağlayacaktır. Unutmadan söyleyeyim, bu verdiğim bitkisel destekler hiçbir zaman için ilaçlarınızın ya da tedavinin yerini tutmaz. Yalnızca biraz olsun destek olması amacıyla veriyorum. Sevgiler...
kızlar bende haşimatoluyum ve 5 haftalık hamileyim,1 sayfada daha önce yazdıklarımı okuyabilirsiniz,ümidinizi kaybetmeyin lütfen,güç ta olsa biz de hamile kalabiliyoruz,ben hamile kaldığımda antikorlarım önceye göre çok düşmüştü ve tsh'ım birbuçuğun altındaydı,ben bunların etkisi olduğunu düşünüyorum,umarım en yakın zamanda sizlerden de güzel haberler alırız:CüvCüv:
kızlar bende haşimatoluyum ve 5 haftalık hamileyim,1 sayfada daha önce yazdıklarımı okuyabilirsiniz,ümidinizi kaybetmeyin lütfen,güç ta olsa biz de hamile kalabiliyoruz,ben hamile kaldığımda antikorlarım önceye göre çok düşmüştü ve tsh'ım birbuçuğun altındaydı,ben bunların etkisi olduğunu düşünüyorum,umarım en yakın zamanda sizlerden de güzel haberler alırız:CüvCüv:
nasıl moral oldun arkadaşım hayırlı olsun.ne ilaç kullanıyodun ve antikorlar için selenyum vs kullandın mı hiç lütfen daha ayrıntılı yaz.antikorların ve tsh ın kaçtı gebe kaldığında?Allah bebeğini kucağına almayı da nasip eder inşallah...
nasıl moral oldun arkadaşım hayırlı olsun.ne ilaç kullanıyodun ve antikorlar için selenyum vs kullandın mı hiç lütfen daha ayrıntılı yaz.antikorların ve tsh ın kaçtı gebe kaldığında?Allah bebeğini kucağına almayı da nasip eder inşallah...[/QUOTyazdıklarını tekrar okudum da ben de kullanmak istiyorum senin selenyum hapından adı ne?
bende hipotiroidi hastasıyım 2,5 yıldır tedaviye devam ediyorum ama hala hamile kalamadım.doktorum bunun engel olmadığını söylüyor herşey normal diyor,baktırmadığım bişey kalmadı herşey normal ama hala olmuyor işte....[/QUO
hashimoto var mı sende nelke?
- 1 Kasım 2007
- 6.008
- 2.637
- 448
ben deseninle aynı durumdayım işte canım.ama benim hashimoto yeni tespit edildi ve benim çabalamalarımla yoksa dr lara kalsa ben de sorun yok eşimde yok lay lay lom.e iyi de 3 aşılama 1 tüp neden negatif o zaman di mi?kesin bu hashimotodan bence.senin endokrincinin dedğini anlamadım biraz daha anlatsana.tam olarak ne demişti?
merhaba arkadaşım beni doğru yere yönlendirmişsin teşekkürler.
bu yazdıklarını yaşadım ben de . dr a kalsa önümüzdeki ay aşılmaaya gel dedi. sakın ihmal etme yaiın geçiyr. şimdi bir kez daha olmazsa benim psikolojimin altından nasıl kalkacak,nedenleri araştırmadan tedavi etmeden hastayı işin içine atıyorlar.
bana gittiğim başka bir dr. otoümmin hastalı deniyor bunlara bu varsa vücüdunuz eşinizin spermleri kabul etmiyordur demişti.ben de bu yüzden iyi bir kadın doğum uzman dr araştırması sonucunda tedavi yöntemi tercih ettim. dün başladım ilaca , eşim içinde E vitamini verdi dr. bir yandan beni tedavi etmek bu yandan da eşimin spermlerini güçlendirmek için.
şimdi bu hastalığa mı yoksa bebeğe mi kendimi vercem bilemiyorum. en azından bir tedaviye başladık, sonuca ulaşıcaz diye telkin etmeye çalışıyorum kendimi.
Allah hayırlısıyla en kısa zamanda hepimizin yüzünü güldürsün,