Hashimoto Hiotiroidi ve Gebe Kalamama

hashimoto hipotiroidi dışında sorunu olmayıp ta gebe kalabilenler ve de kalamayanlar?

• Ankete Katılan
    35
  • Anket Kapalı .
nelke benim tsh ım biraz yüksek çıkmıştı.diğerleri normaldi.hatta cihaz bozuk filandır şimdiye kadar hiç normalin üstüne çıkmadı dedim kadın doğum dr umuza.o da önemli olabileceğini söyleyip endokrine gitmemi istedi.sonra endokrinci antikorlarıma baktırdı.ve anti tg antitpo denilen tetkikler yüksek tespit edildi.tiroit usg bakıldı.burada da 1cm in altında (1 cm altındaki nodüllere biyopsi ye gerek yokmuş)multi nodüller bulundu.sonuçları dr gördüğünde bana yaptığı açıklama şuydu:bazen bağışıklık sistemi tiroit bezini yabancı hücre olarak algılamaya başlayıp onu yoketmek için bu beze saldırmaya başlıyomuş.tiroit bezinin bu şekilde harabiyeti sonucunda tiroit te vücuttaki hormon salgısını dengeleyebilmek için tsh yükselerek bağışıklık sisteminin eksilttiği tiroit hormonunu yerine koymaya çalışıyormuş.işte biz de tiroit hormonunu dışarıdan vücuda veriyoruz hazır olarak dedi.yani bağışıklık sistemine yemesi için haplarla hazır hormon sağlıyoruz.hipotiroidinin en bilindik sebeplerinden biri hashimoto oluyo ve teşhisi de bu antikorlara baktırmakla konuluyo.kimi zaman hormon düzeyi dalgalanmalar da gösterebiliyomuş ayrıca yani bazen hormonlar da ani düşme ya da yükselmeler de görülebiliyomuş hashimotoda.endokrinci olan bi yerde antikorlarına bakılmadıysa baktırmalısın.biraz uzun oldu ama yaşadıklarımı anlatarak paylaştım..

hoşgeldin arkadaşım aramıza.tedaviye başlayınca ruh halin çok düzeliyo merak etme.inanırmısın bizim eve dün hırsız girdiğini farkettik ne zman olduğunu bile bilmiyoruz.bütün gün polis ifade vs uğraştık.ona bile hiç ağlayıp kendimi parçalamadım.belki de şoktan çıkamadım.ama eskiden o kadar alıngan,karamsar,kavgacı bi halim vardı ki.kendimi tanıyamıyorum.resmen huy değiştirdim.bu ilacı kullanmaya başlayıp ta ne zaman tsh ım düştü iş hayatımda da özel de de çok rahatladım ben.tiroit evliliği bile öldürebiliyo diye okuyodum doğruymuş.kocam ve arkadaşlarım iyi sabretmiş
bana.gerçi geçen gün gene bi ağlama krizi yaşadım ama neyse en azından en azından artık daha relax bi insan oldum ya o da yeter.ne sinsi bi hastalık bu böyle insanı içten içe kemiriyo.ben çocuk üzerinde de kesin etkili ve bu sefer tüp bebek tutucak diye düşünmeye çalışıyorum.sen de eminim bi süre sonra sen de rahatlayacaksın ve bebişlerimiz de sonrasın da kendiliğinden gelicek tamam mı canım...

canım teşekkür ederim paylaşımın için.ben en baştan beri endokrine gidiyorum bir sürü bişeyler yapıldı ultrasondan tut sintigrafiye kadar.bendede nodül var fakat doktorum önemsemedi sorun teşkil edecek bişey değil dedi.zaman zaman aklıma geliyor acaba doktormu değiştirsem bu yeterli herşeye bakıyormu acaba diye ama antalyada en iyilerden biri aylar önceden randevu alman gerekiyor.genel olarak ben çok memnunum güveniyorum ama .......bana uygulanandan farklı bişey duyduğumda banada yapılmalımı gereklimiki diye düşünüyorum.doktorum yeterince iyimi şüphesine düşüyorum.aynı şey kadın doğumcum içinde geçerli buna karar verene kadar gitmedik doktor bırakmadım ama hala acabamı diyorum.Ya bu bir tek bendemi var yoksa herkes yaşıyormu bunu.Sanırım istediğim sonucu alamıyorum ya doktordan şüpheleniyorum

geçmiş olsun canım umarım zarar çok değildir.bende hala bu alınganlık ve sinir devam ediyor.olmadık şeylere bir anda sinirlenip parlıyorum durup dururken ağlıyorum.(Gerçi ağlama olayı tamamen bebekle ilgili olarak psikolojimden kaynaklanıyor.)Bu siniri nasıl yeneceğim bilmiyorum herşey ama herşey sinirlerimi bir anda zıplatıp beni çıldırtabiliyor... senağlama

olmaz olur mu aylardır bunun çelişkisini yaşıyorum ben.yeterince ilgilenmiyo kadın doğumcum diye.sebepsiz infertiliteyiz ya bi de.niye sebebi araştırmıyo bu adam ben meraktan araştırmaktan yoruldum,adam 2. tüp bebeği yapıcaz,tıbbın da çözemediği bi infertilite grubu var siz bu gruptasınız,önemli olan tedavi diyo başka bi şey demiyo.bana kızmasına bile razı olup bağışıklama genetik pıhtılaşma gibi tetklerimizi neden istemiyoruz diye sordum ve yapılmasını teklif ettim.başka isteğiniz var mı deyip beni tersledi ama yine de istedi tetkiklerimi.amaaa bunlarda da hiç bi şey çıkmadı.sonunda dr a güvenmeye ve bütün tetkiklerimin ve bilgilerimin olduğu hastaneyi değiştirmemeye karar verdim.yaaaaa işte böyle arkadaşım.artık kk nın infertilite ve tüp bebek bölümünün abonesi oldum.hergün burdayım...:çok üzgünüm:

ben aslında çok uzun zaman önce buraya girmekten vazgeçmiştim daha çok kafam karışıyor strese giriyorum diye ama baktım başka konuşup paylaşacağım kimsem yok en iyisi burdaki aynı şeyleri yaşayan insanlarla olayım dedim ve döndüm:)Çevremde bir iki arkadaşım konuları biliyor kimseye anlatmıyorum daha çok kafa şişirecekler yoksa.Bilenlerde sadece teselli edip sakinleştirmeye çalışıyor oda işime yaramıyor.burası daha iyi sanırım bende artık hep burdayım ama umarım hiç birimizin burda bulunuş süresi çok uzamaz bir an evvel terfi eder başka bölümlere geçeriz mesela gebelik....:ecrin_bebek:

ben de de geçen gün bu eşimle yaşadığım( gerçi ben kendi kendime yaşıyorum adam bana uymuyor hiç ama)bi sorunla ilgili bi uykusuzluk,sinirlilik ve ağlama nöbeti tuttu ki sorma gitsin..

ezine birde endokrincim bana glukophage verdi yumurtlamayı arttırı diye ama ben kullanmıyorum çok bulantı yapıyor ne yesem çıkarıyorum.acaba gerçekten faydalımıki duydunmu hiç daha önce?

.tiroit usg bakıldı.burada da 1cm in altında (1 cm altındaki nodüllere biyopsi ye gerek yokmuş)multi nodüller bulundu...
ezine benim ilk drum para gözün biriydi benim haşimato olduğumu bile bile bana biyopsi yaptı 3 tane nodülün var diye beni ağlatarak biyopsi yaptı...çektiğim acıyı anlatamam..
6 ay sonra başka bi dr a gittim o da sen haşimatosun nodüllerin kistik değil iltihaplı ve içi su dolu dedi ve 1 cm nin altında olduğu için biyopsi yapılmaz dedi..şok oldum boşu boşuna çekmişim o acıyı...

ay canım benim ya.bu dr lara var ya gerçekten ne kadar böyle şeyleri duydukça güvenmekte zorlanıyo insan ya...

ezine birde endokrincim bana glukophage verdi yumurtlamayı arttırı diye ama ben kullanmıyorum çok bulantı yapıyor ne yesem çıkarıyorum.acaba gerçekten faydalımıki duydunmu hiç daha önce?

bu ilaç diabet için değil mi yanlış mı biliyorum ben?

nelke glukophageyi banada vermişti dr. 2 ay kullandım çok midem bulanıyodu benimde sürekli kusuyodum çalışamıyodum bıraktım bende...

ezine diyabet için aslında ama pkolularda kullanıyo bana dr zayıflamam için verdi..2 ayda 8 kilo verdim bu ilaçla...

ezine diyabet için aslında ama pkolularda kullanıyo bana dr zayıflamam için verdi..2 ayda 8 kilo verdim bu ilaçla...

peki hashimotoda insüline direnç bozuluyo ve diabete daha yatkın hale geliyolar.sen de diabete yatkınlığın var mı diye araştırma yapıldı mı hiç?

yapıldı...şeker yüklemesi yapıldı..bi sorun çıkmadı...
ama ben açken şekerimin düştüğünü hissediyorum.ellerim titriyo.. 2 saatte 1 acıkıyorum...yemeklerden sonra tatlı istiyorum...hipoglisemi olma ihtimalim yüksek..

bende şekerle ilgili bir sorun yok.banada hem zayıflamam hemde yumrutlama artışı için verdi ama kullanamıyorum bir ay kadar zorlayarak kullandım kilo falan veremedim ama hiç.sonrada bırakrım çünkü resmen eziyet oluyor.

ilginç benim yumurtlamamda bi sorun yok ama ondan mı vermedi acaba?zaten de tüp bebek yaptırdığımız için zaten başka ilaçlar kullanıyorum,yapılacağı zaman..

kıslar unutmadan bi de ben dereotu yiyorum tiroit hormonlarını dengeliyo ve nodülleri yok ediyo diyo.sizden kullanan var mı?bi de selenyumu kafaya takmış durumdayım şu aralar..

Geçmiş olsun hırsız için yani, umarım çok zaiyat yoktur.
Şİmdi senin yazdıklarından kendime pay biçtim. benim de kocam ve ailem iyi sabrediyor bana. ben bebek yüzünden zannediyordm ama sanırım bu hastalıktan sinirim,ağlama nöbetlerim,hırçınlığım, alınganlığım. tabi bana tüm bunları bulan kadın doğum doktorum. maalesef endokrinci dr. bu tahlilleri istemedi bile.

kıslar unutmadan bi de ben dereotu yiyorum tiroit hormonlarını dengeliyo ve nodülleri yok ediyo diyo.sizden kullanan var mı?bi de selenyumu kafaya takmış durumdayım şu aralar..

hadi ya ilk defa duydum
yiyelim bakalımm madem faydalı saol canımmmkaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…