Hashimoto Hiotiroidi ve Gebe Kalamama

hashimoto hipotiroidi dışında sorunu olmayıp ta gebe kalabilenler ve de kalamayanlar?

• Ankete Katılan
    35
  • Anket Kapalı .
Merhaba,

benimde 2tane gebelik kaybım oldu.28 yaşında 6,5 yıllık evliyim.2 yıl korunduk,2 yıldır istiyorum olmuyor.İstanbul da önerebileceğiz doktor varmıdır.2 aydır klomen kullandım yumurtam gelişmedi.Bu ay aşılama yapılcak sanırım

şişli memorial semra kahraman yorumlar genel olarak iyi bende 10 mayısa randevu aldım 3 senedir olmuyor geçen ay aşılama yaptırdım negatif malesef

Arkadaslar merhaba bu topigi uzun suredir takip ediyorum ama daha once yazmamistim bende hasimatoluyum 2 sene bebisimiz olmadi 1 asilama oldum negatif cikti bu hastalik icin bitkisel nasil ek tedavi olur diye arastirdigimda yogurt otu cayinin iyi geldigini buldum ve bir int sitesinden siparis verdim ve cayin yarisini gargara yapip yarisinida iciyordum anti tpo degerlerimi normale getirdi bu arada ilacimida duzenli kullandim 2.kez asilamayi dusundugum ay hamile kaldim suan 34 gunluk bi bebgim var.belki sizede bir faydasi olur. Hepinizin gonlune gore olur ins

Rabbim bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşaallah bizlere de dua edin

Rabbim bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşaallah bizlere de dua edin
Darisi sizlerin basina ins dualarim sizlerle bu hastalik bi engel degil dogum yaptigim hastanede tanistigim bir baska arkadasta hasimatoluydu o yuzden sureci uzattigi dogrudur ama engel oldugunu asla dusunmeyin yogurt otu cayinida burayi okuyan herkesin bir arastirmasini tavsiye ederim.

haşimato hastasıyım tsh ver antikorlarım yüksek eu ile başlayan ilaç kullandm ilaçtan sonra tsh düştü ve doğal yolla hamile kaldım antikorlarım düşmemesine rağmen yanlız bu süreçte gluteni hayatımdan tamamen çıkardm laktozu çook azalttm kullandığınız ilaçtaki bileşenlere bakın bnmkinde laktoz var dier tiroit ilacında eser mktarda gluten var o yüzden glutensiz beslenicekseniz buna dikkat edin hamile kamlam istediğim için doğal kristal kaya tuzunu kendim öğütüp kullandm içersinde iyot var diğer elemenlerle birlikte orantılı bi şekilde olduğu için diğer tuzlardan iyi d vitmini ampulu kullandm ve sürekli günese çkmaya çalştm d vitaminimi yükselttim omega 3 kapsül kulllandm bol organik ceviz doğal badem kabuklu zeytin vede yumurtayı çok tükettim organk olmasına dikkat edin sekeri hayatımdan tamamen çıkardm şeker pasta börek tatlı buhday un ekmek makarna irmik bulgur margarin vede marketlerde satılan sıvı aycicek vb yağları tamamen çıkarttm sadece doğal zeytin yağı ve tereyağı kullandm et yedim ama tavuk etini marketten alıp yemeyin doğal köy tavuğu değilse yemeyin yesil kırmızı mercimek kuru fasulye yedim kanadadan gelen değil trkiyede yetişen doğal bakliyatlar bezelye barbnya bol yeşillik tükettim haşimato beni kabız yaptıgı için keten tohumu yedim öğütülmemiş o bana baya fayda sağladı bunun dışında haftada 3 gün 20 25 dk düşük tempoda yürümeye tsh ilaçla düştü 0.89 oldu en son ve o ay ovulasyon testiyle yumurtlama günümü takip ettim o gün ve ard arda 4 kez ilişki oldu yumurtlamadan 13 gün sonra yerleşme kanaması yaşadm ve hamile olduğumu öğrendim rabbim tüm isteyenlere versin antikorlarım düşmediği halde tsh düştü ama o şekilde hamile kaldım haşimatolu olanlar umudunuzu kaybetmeyin

şunuda sölemeyi unuttm yogut peynir ve sütü yok denecek kadar az tükettim çok aşırı azallttm

Bende hashimoto tiroitliyim malesef ve 3 dusuk yaptim. Ilk gebeligimde bu sorunu bilmiyodum. Ikinci gebeligimde tiroit ilacimi kullanmama ragmen kimyasal gebelik gecirdim. Son gebeligime gayet dikkatli hazirlandim. Hersey cok guzel giderken kese tam olusmadi ve bu sirada tiroitim 4 civariydi (gebeligi ogrendigimde 2 civariydi) ve kurtajla alindi. Endokrinoloji uzmani anti tpo degerim 100 civarinda ve dusuk tehdidi yok dedi. Bebekler 6 haftalik dustugu icin kesin bisey soylenemez dedi. Kadin dogumcu ise bebegin tiroit bezi 3. Ay olusuyo bebeklerin erken dusuyo tiroitle ilgisi yok dediler. Ilacimi kullanmaya devam ediyorum. Sorun esimde cikti. Saglikli dollenme olmuyomus ama yine de tiroit ilaclarima devam ediyorum. Doktor glutensiz beslenmeyi onermedi. Dereotunu cok tuketmeye calis dedi. Allah hepimizin sifasini ve hayirli saglikli sekilde bebeklerimizi versin.

Merhaba asilamaniz oldu mu? Benimde hashimotom var ve normal yolla olusan 3 dusugum var. Esim semen analizi yaptirdi ve sperm cikisinda enfeksiyon ciktigi icin asilama karari verildi. Benim dusuklerim 6 haftalikti. Doktorlar bu kadar erken dusuklerde tiroitin etkili olmadigini soyluyolar. Sorunun esimden kaynakli oldugunu soyluyolar.

İlk çocuğumda sıkıntı olmadı ikincide sorun yaşıyoruz haşimato var rabbim herkezin yardımcısı olsun olmayan herkese evlat nasip etsin inşallah

Ben de haşhimato hastasıyım. 2012 gibi teşhiş kondu. Annemin doktoru kızınızda test yaptırsın deyince yaptırdım. Öncesinde varmıydı bilmiyorum. 2005-2009 arası sayısız yumurta takibi 1 aşılama 3 tüp bebek denemesi sonucu bir oğlum oldu. 2013 tekrar tüp denedik olmadı. Şimdi tekrar deneme yapnayı düşünüyoruz. Oğlum kardeşi olmasını çok istiyor. Bebek gördümü gözleri doluyor resmen. İnşallah kardeşi kendisi gibi çok bekletmez. 13 yıldır evliyim hiç korunmadık ve 1 hamilelik dışıda (o da tüp) hamile kalmadım.
Levitron 50 mg kulöanıyorum.

Ben hashimiti ile dogal yoldan 4 gebelik gecirdim 3unde hep tiroit yuksekti ama kadin dogumcularin bunu onemsememsinden dolayi daha kalp atisi bile olmadan dusurdum 4. Bebekte kalp atisi oldu tiroit ilaclarimi duzenli kullaniyordum ama bebek tüpe yerlesmis kalbi orda atti o yuzdne ameliyatla tupumu de aldirdim simdi tuo bebek dusunuyorum hayirlisi olsun

ben de aşılama tedavisine başladım. tiroit hastaları bunu çok önemsemiyor ama tüm vücudu etkileyen bir şey sonuçta.

Kızlar aşılamam var bugün dualarınıza talibim

Allah hayirli evlat nasip etsin insallah gebe oldugunuzda tiroitinize mutlaka dikkat edin 2.5u gecmemeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…