Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Hashimoto Hiotiroidi ve Gebe Kalamama
- Konu Sahibi ezine77
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 10 Mayıs 2016
- 234
- 55
- 48
Merhaba arkadaşlar ben 3 kere kimyasal gebelik yaşadım yani kese oluşmadan düştü hatta en son 1200 kere kadar çıktı değerim bende infertilite bölümüne gittim tekrarlayan düşüklere test yapiyorlar bendende bir sürü kan aldılar sonuçları henüz alamadım randevum martta ama çıkan sonuçlar var ve bende hormon testleri normal TSH t3 t4 ve anti TG normal ama anti tpo yüksek 369 çıkmış acaba bende hasimatomuyum internetten baktım otoimmun hastalıklarda olabilir diyor bende tüm belirtilerde yok ayrıca hemoglobin testindede PCT testi ile PDW testi düşük yazıyor onlarda kandaki beyaz kan hücrelerinden çıkıyormuş acaba kanında enfeksiyon varda ondan yüksek çıkmış olabilir mi bu tpo illa hasimatoda mı yuksekliyor ki kafamda deli sorular düşükler bundan kaynaklanıyorsa yinede tiroid ilacı verirler mı ya bilen var mı kizlar
ben hiç hamile kalamadım senin gibi sadece anti tpo yüksek. gizli şeker var.ogtt de yaptır.sadece anti tpo yüksekliği başlangıç oluyor sanırım.ama ben selectra lamictal de kullanmıştım. antideprsanlarında düşürmesinden şüpheliyim.kilo vermede iradem yok.25 mg euthrox içiyorum ilacımı almayınca yorgün halsizim gözümü açamıyorum uyuklamaktan dikkat 0 oluyor.tüp bebek negatifi alınca tahlillerimde öğrendim.doktor çocuğunuz olur dedi.genel olarak düzenli ilaçla imkansız değil normal gebelik ama ne zaman olur. prof olan doktorum bile bilmeyebilir.düzenli takip ve ilaçla bebeğinize kavuşursunuz.vücut her türlü hazır değilse maalesef hiç bir şey olmuyor.Merhaba arkadaşlar ben 3 kere kimyasal gebelik yaşadım yani kese oluşmadan düştü hatta en son 1200 kere kadar çıktı değerim bende infertilite bölümüne gittim tekrarlayan düşüklere test yapiyorlar bendende bir sürü kan aldılar sonuçları henüz alamadım randevum martta ama çıkan sonuçlar var ve bende hormon testleri normal TSH t3 t4 ve anti TG normal ama anti tpo yüksek 369 çıkmış acaba bende hasimatomuyum internetten baktım otoimmun hastalıklarda olabilir diyor bende tüm belirtilerde yok ayrıca hemoglobin testindede PCT testi ile PDW testi düşük yazıyor onlarda kandaki beyaz kan hücrelerinden çıkıyormuş acaba kanında enfeksiyon varda ondan yüksek çıkmış olabilir mi bu tpo illa hasimatoda mı yuksekliyor ki kafamda deli sorular düşükler bundan kaynaklanıyorsa yinede tiroid ilacı verirler mı ya bilen var mı kizlar
- 23 Ocak 2017
- 4.217
- 5.571
- 158
- 32
tiroidin yavaş sanırım.tahlildeki normal aralıklarla karşılaştırdığında bu değerlerinin yanında "L" yada "H" harfi var mı?Kızlar prolaktin 64 tsh 5.04 cıkmıs dahiliyeye yönlendirdiler. Sizce sıkıntı ne?
- 23 Ocak 2017
- 4.217
- 5.571
- 158
- 32
Prolaktin H tsh L 1 yıldır bebek istiyoruz bana bu seviyede olmaz dedi dahiliyeye randevu al dedi doktorum. O da haftaya cuma anca randevu bulabildim. İcim icimi yiyortiroidin yavaş sanırım.tahlildeki normal aralıklarla karşılaştırdığında bu değerlerinin yanında "L" yada "H" harfi var mı?
- 23 Ocak 2017
- 4.217
- 5.571
- 158
- 32
Hipotiroidi var ama hasimato olup olmadigini anti tpo ve anti t baktirarak ayrica bi de ultrason çektirerek anlayabilirsinKızlar prolaktin 64 tsh 5.04 cıkmıs dahiliyeye yönlendirdiler. Sizce sıkıntı ne?
Her hipotiridi hasimato demek değildir
Aslinda tahliler ayni gün cikar baktirirsan
Prolaktin biraz yüksek büyük ihtimalle doktorun ilac vericektir dusurmek icin. Prolaktinin yuksekken herhangi bir kısırlık tedavisi göremezsin. Kısırlık tedavisi derken hormonal tedaviden bahsediyorum. Bu konuda dikkatli ol çünkü bazı merkezler hastayı bulmusken para kazanmak adına asilama veya direkt tüp bebek yapıyolar bu da hastanın prolaktin seviyesini daha da yükseltiyor. Yani muhtemelen doktorun hem prolaktini hem de tsh seviyesini normale çekmek isteyecektir. Sanirim tsh seviyesinin de 2.5 den düşük olması gerekiyor yani benim doktorum öyle demişti.
Ayrica prolaktini 49ken tüp bebek yapilmis ve sonrasinda prolaktini 100ün üzerine yükselmiş bir hastaya şahit olduğum da oldu.
- 23 Ocak 2017
- 4.217
- 5.571
- 158
- 32
Peki tiroid tedavisi kokay bisi mi yani cocukta zeka geriliği düşük riski okudum cok korktum.. bide saracoğlu dereotu kürü var tsh için ama bu da prolaktini yükseltir diyorlarHipotiroidi var ama hasimato olup olmadigini anti tpo ve anti t baktirarak ayrica bi de ultrason çektirerek anlayabilirsin
Her hipotiridi hasimato demek değildir
Aslinda tahliler ayni gün cikar baktirirsan
Prolaktin biraz yüksek büyük ihtimalle doktorun ilac vericektir dusurmek icin. Prolaktinin yuksekken herhangi bir kısırlık tedavisi göremezsin. Kısırlık tedavisi derken hormonal tedaviden bahsediyorum. Bu konuda dikkatli ol çünkü bazı merkezler hastayı bulmusken para kazanmak adına asilama veya direkt tüp bebek yapıyolar bu da hastanın prolaktin seviyesini daha da yükseltiyor. Yani muhtemelen doktorun hem prolaktini hem de tsh seviyesini normale çekmek isteyecektir. Sanirim tsh seviyesinin de 2.5 den düşük olması gerekiyor yani benim doktorum öyle demişti.
Ayrica prolaktini 49ken tüp bebek yapilmis ve sonrasinda prolaktini 100ün üzerine yükselmiş bir hastaya şahit olduğum da oldu.
- 23 Ocak 2017
- 4.217
- 5.571
- 158
- 32
Tiroid eger takip edilmezse risk olusturur. ilac tedavisi aslinda vucutta eksik olan tiroid hormonunu yerine koyma tedavisidir. Hic bir zarari yoktur. Gebelikte de tiroid hormonları olmasi gereken degerlerde tutulur ve sürekli takip edilir. Düşük konusunun baska sebepleri olabilir. Eğer hasimato iseniz kan pıhtılaşması veya çok yuksek antikor düzeyinden kaynakli düşük oluştuğu rastlanan durumlardan. Ama herkeste olacak diye bisey yok seyrek görülüyo bildigim kadariyla. Tabi uzmanlar daha iyibilir.
Ama tiroid hormanunuz düşük yada yüksek diye korkmayin çünkü ikiside gebelikte tedavi ve takip edildiği sürece sıkıntı yaratmaz.
Özellikle hipotiroidi denilen tsh duzeyinin yüksek t3 t4 duzeyinin düşük olduğu durumda tedavi sasece eksik hormonu yerine koyma tedavisidir ve bebek açısından alinan ilacin hiç bir zarari yoktur.
Sizin tiroidinizin durumu zaten bu.
Ama tiroid hormanunuz düşük yada yüksek diye korkmayin çünkü ikiside gebelikte tedavi ve takip edildiği sürece sıkıntı yaratmaz.
Özellikle hipotiroidi denilen tsh duzeyinin yüksek t3 t4 duzeyinin düşük olduğu durumda tedavi sasece eksik hormonu yerine koyma tedavisidir ve bebek açısından alinan ilacin hiç bir zarari yoktur.
Sizin tiroidinizin durumu zaten bu.
Bu arada ben eczaciyim ve bitkisel tedavi önermem. Kaldı ki sizin probleminiz çok yönlü. Doktor takibi şart. Bitkiler doğaldır ama rastgele aşırı kullanimi istenmeyen bi takım durumlara sebep olabilir. Bilimsel etkinliği kanıtlanmış bitkiler gerekli durumlarda baska rahatsizliklari olmayan hastalarda tercih edilebilir. Ancak bu durumda bile bir uzmana danismanin faydasi var.
Kendinizi hiç strese sokmayın prolaktin düzeyi günümüzde kontrol altina alinabilen bir durum. Ayrıca birçok hastanın ne kosullarda çocuk sahibi oldugunu görüyoruz. Bu işler gerçekten vaktini bekleyen işler. Koşulların olgunlaşmasını bekler. Bizlerin yapması gereken kendimize zarar vermeden tedavimizi dikkatle sürdürmek gerisi Allah a kalmış.
Kendinizi hiç strese sokmayın prolaktin düzeyi günümüzde kontrol altina alinabilen bir durum. Ayrıca birçok hastanın ne kosullarda çocuk sahibi oldugunu görüyoruz. Bu işler gerçekten vaktini bekleyen işler. Koşulların olgunlaşmasını bekler. Bizlerin yapması gereken kendimize zarar vermeden tedavimizi dikkatle sürdürmek gerisi Allah a kalmış.
- 23 Ocak 2017
- 4.217
- 5.571
- 158
- 32
Cok tesekkur ederim icimi serinlettiniz... 1 yıldır korunmadık ve olmuyordu sebep bundanmıs. Benim t3 ve t4 normal cıkmıs tsh 5.04 ve prolaktin 64.. sizce tedavisi uzun sürer mi yani ilaçlara cevap kolay alınabiliyor mu? Bir de tiroid dengelenmeden korunmalıyım diye duydumBu arada ben eczaciyim ve bitkisel tedavi önermem. Kaldı ki sizin probleminiz çok yönlü. Doktor takibi şart. Bitkiler doğaldır ama rastgele aşırı kullanimi istenmeyen bi takım durumlara sebep olabilir. Bilimsel etkinliği kanıtlanmış bitkiler gerekli durumlarda baska rahatsizliklari olmayan hastalarda tercih edilebilir. Ancak bu durumda bile bir uzmana danismanin faydasi var.
Korunmak iyi olur çünkü o okuduğunuz bebekteki anormallikleri yuksek veya düşük tiroid yapabilir. Ama normale donmesi için 1 ay yeterli olur genellikle. Prolaktin için de bu sure 1-2 ay oluyor sanirim. Prolaktin yuksekliginin nedenini bilmek gerekir ama bunun için. Zaten doktorunuz bunun icin gerekli tahlil tetkik ve görüntüleme yöntemlerini kullanacaktir. Genellikle hastalarda sadece hormonal bozukluk olarak görüyoruz bunu ve ilaç tedavisiyle kontrol altina alinabiliyor.
Yani hormon seviyelerinizi kontrol altina almak icin oyle çok uzun bir süreç gerekmiyor. Telaşlanacak bir durum yok.
Yani hormon seviyelerinizi kontrol altina almak icin oyle çok uzun bir süreç gerekmiyor. Telaşlanacak bir durum yok.
- 23 Ocak 2017
- 4.217
- 5.571
- 158
- 32
Bir de yumurtlamayı engelliyormus sanırım t
cok tesekkur ederim gercekten sağolunKorunmak iyi olur çünkü o okuduğunuz bebekteki anormallikleri yuksek veya düşük tiroid yapabilir. Ama normale donmesi için 1 ay yeterli olur genellikle. Prolaktin için de bu sure 1-2 ay oluyor sanirim. Prolaktin yuksekliginin nedenini bilmek gerekir ama bunun için. Zaten doktorunuz bunun icin gerekli tahlil tetkik ve görüntüleme yöntemlerini kullanacaktir. Genellikle hastalarda sadece hormonal bozukluk olarak görüyoruz bunu ve ilaç tedavisiyle kontrol altina alinabiliyor.
- 22 Eylül 2016
- 2.853
- 3.384
- 133
- 32
Yumurtlamayı herkeste engellemiyor ben haşimato troidiyim ve yumurtam çoook şükür gelişiyor çatlıyor ama bebiş olmuyorBir de yumurtlamayı engelliyormus sanırım t
cok tesekkur ederim gercekten sağolun
t3,t4 ve tsh değerlerim hep normal ama
anti TPO: 437 ve anti TG: 174 çok yüksek çıkıyor 3 haftada bir kan verip baktrıyorum..
son gebeliğimdede 8 haftalıklı kalp atışını alamadık..
kızlar bilginiz var mı?
tek başına antikorların yüksek olması düşük yapar mı?
doktor ilaç vermiyor endokrin gerek yok diyor..
ilaç kullanan var mı?
anti TPO: 437 ve anti TG: 174 çok yüksek çıkıyor 3 haftada bir kan verip baktrıyorum..
son gebeliğimdede 8 haftalıklı kalp atışını alamadık..
kızlar bilginiz var mı?
tek başına antikorların yüksek olması düşük yapar mı?
doktor ilaç vermiyor endokrin gerek yok diyor..
ilaç kullanan var mı?
- 23 Ocak 2017
- 4.217
- 5.571
- 158
- 32
Kızlar 20 subattan beri ilaca basladım euthyrox 50mg. Acaba düsmüsmüdür normal seviyeye tsh? Erken mi?Yumurtlamayı herkeste engellemiyor ben haşimato troidiyim ve yumurtam çoook şükür gelişiyor çatlıyor ama bebiş olmuyor