merhaba arkadaşlar 2 ay önce hıpotreoid yuzunden ılk bebegımı 7 haftalıkken duşurdum. hemen ılaca başladım degerlerım cok duşuk cunku. ılk 3 ay bebegın troıdlerı olmadıgı ıçın annenın troıdlerını emıyor bızde de troıd hormonu olmadıgı için dşüyor. tahlıl takıp şart arkadaşlar.
merhaba
ben burayı daha yeni gördüm :uhm:
bende hipo ve haşimato var
4aydır ilaç kullanıyorum
benim enzimler normal st3 ve st4,tsh yüksek
doktor bana,asıl enzimler vücudu etkiliyor tsh ın yüksek olması önemli değil dedi
hatta bana ilaç vermeyecekti bebek düşündüğümüz için çeyrek doz verdi
fatma26 asıl bebek düşünenlere veriliyo hap ve gebelik süresince çoğu zaman dozu arttırılarak kullandırtılıyo sıkı takiplerle.neden ilaç kullanmamız gerektiğini de gulkurusuu açıklamış zaten benim yerime.benim de t3 t4 normal tsh ise normalin biraz üstündeydi amahemen eutrox 50 1*1 başlandı.tiroit usg isendi ve bu takiplerin gebelik öncesi 3 ayda 1 gebelikteyse daha sık yapılması istendi.sen endokrinoloğa gitmedin mi?
dahiliye ye gittim ben ,her ay da kontrol e gidiyorum az da olsa azalma var değerlerde.
ultrason da çekildi.guatr nodül çıkmadı elhamdulillah.
yavaş düştüğü için ilk çeyrekle başlamıştım şimdi yarıma çıktı
ilk gittiğimde değerin fazla yüksek değil beklenebilir dedi ama bebek düşündüğümüz için hemen başlandı fakat dozu azdı
benim t3- ve t4 hiç düşmedi normal sınırlar içerisindeydi...tsh çok dalgalandı ama 1 senedir sabit 1.5 ta...
antikorlarım yüksekti 2 sene önce ama şu an bilmiyorum...jinekolog sende hiçbir problem yok diyo...eşimdede 3% morfoloji olmasına rağmen o da problem değil diyo...yani şu an ikinizdede problem yok diyo tek sorununuz stres diyo...problem yoksa neden olmuyo 4 senedir ...şu an ilaçsız yumurta takibindeyim yumurtam istenilen büyüklüğe geliyomu erkenmi çatlıyo diye bakılıcak...c.tesi dr dayım yine ultrasonla kanka oldum
hashimotoluyum.ilaç kullanmaya başlayalı 6 12 ay veya daha fazla süre oldu.hala gebe kalamadım...
hashımatoluyum.ilaçtan ziyade (ilaçımı cok önceden kullanıyodum) korunmayı bıraktıktan sonra hemen hamile kaldım diyeyim.
gebelikte ilaç miktarı artıyo diyolar ya canım sen hiç mi kullanmıyosun şimdi o zaman
slm kızlar bende 4 dusuk yaptım tahlıllerım dr fakslanıyodu degerlerım normal bı ılac tedavısı gereksız dıyodu esımde ve bende butun tahlıllerı yenıden yaptırdık genetık tesler vs. dr degıstırdım bugun testlerı aldım t3 ve t4 normal ama tsh 9,00 cıkmıs yanı degerlerı asmıs dr haber beklıyorum sızın degerler kactı aklıma dusuk sebebbı bu olabılırmı geldı rabbım yardımcımız olsunnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?