Hashimoto Hiotiroidi ve Gebe Kalamama

hashimoto hipotiroidi dışında sorunu olmayıp ta gebe kalabilenler ve de kalamayanlar?

• Ankete Katılan
    35
  • Anket Kapalı .

çok geçmiş olsun arkadaşım.bunları dr um bana söylemişti düşük riskini arttırıyo vs ama benim merak ettiğim biz sebebibilinmeyen infertiliteyiz acaba antikorlar gebe kalmamı engelliyo olabilir mi?çünkü başta netten bulduğum yazıda öyle yazıyo?ne bileyim?forumlardan birinde birisi engelliyo gebeliği demiş.yazan kiş de hemşire yani..aklım karıştı.eğer öyleyse antikorları düşürmenin bir yolu da yokmuş ki.selenyum vs diyolar ama ispatlanmış bişey yok..

fatma26 asıl bebek düşünenlere veriliyo hap ve gebelik süresince çoğu zaman dozu arttırılarak kullandırtılıyo sıkı takiplerle.neden ilaç kullanmamız gerektiğini de gulkurusuu açıklamış zaten benim yerime.benim de t3 t4 normal tsh ise normalin biraz üstündeydi amahemen eutrox 50 1*1 başlandı.tiroit usg isendi ve bu takiplerin gebelik öncesi 3 ayda 1 gebelikteyse daha sık yapılması istendi.sen endokrinoloğa gitmedin mi?

dahiliye ye gittim ben ,her ay da kontrol e gidiyorum az da olsa azalma var değerlerde.
ultrason da çekildi.guatr nodül çıkmadı elhamdulillah.
yavaş düştüğü için ilk çeyrekle başlamıştım şimdi yarıma çıktı

ilk gittiğimde değerin fazla yüksek değil beklenebilir dedi ama bebek düşündüğümüz için hemen başlandı fakat dozu azdı

gebelikte değerin 1,5 2 arsında tutulması gerektiği için iyi ki ilaca başlamışsındediğin gibi yavaş düşebiliyomuş çünkü

ya kızlar yazıyı okudumda ben haşimatoluyum ama adetlerim düzenli ve hiç cnsel isteiğimde azalma olmadı.sadece adetlrimin günü 6 gün iken 3 güne düştü:sm_confused:

benim t3- ve t4 hiç düşmedi normal sınırlar içerisindeydi...tsh çok dalgalandı ama 1 senedir sabit 1.5 ta...
antikorlarım yüksekti 2 sene önce ama şu an bilmiyorum...jinekolog sende hiçbir problem yok diyo...eşimdede 3% morfoloji olmasına rağmen o da problem değil diyo...yani şu an ikinizdede problem yok diyo tek sorununuz stres diyo...problem yoksa neden olmuyo 4 senedir ...şu an ilaçsız yumurta takibindeyim yumurtam istenilen büyüklüğe geliyomu erkenmi çatlıyo diye bakılıcak...c.tesi dr dayım yine ultrasonla kanka oldum

canım seninle gerçekten çok ortak nokta var.biz de de drlara göre hiç sorun yok.ama ben de 3,5 4 senedir neden olmadığının cevabını ararken kendimi kaybettim gerçekten.tek bildiğimse bu cevabı dr ların veremediği.
nix ben bi anket başaltmak istiyorum.hashimotolu olupta gebe kalanlar ve kalamayanlar diye nereye açsak acaba konuyu;?fikir verir eminim bize.ne dersin?

anketi bu konuya açtı bile hadi hayırlısı bakalım.inşallah cevap veren olur.

hashimotoluyum.ilaç kullanmaya başlayalı 6 12 ay veya daha fazla süre oldu.hala gebe kalamadım...

hashimotoluyum.ilaç kullanmaya başlayalı 6 12 ay veya daha fazla süre oldu.hala gebe kalamadım...

benim daha 2 ay oldu o yüzden bişey diyemiyorum.ama heralde,önümüzdeki ay ben de kullanıcam bu gidişle 4 yıla yakın zaman oldu olmamış bu ay mı olucak dimi:içelim:

hashımatoluyum.ilaçtan ziyade (ilaçımı cok önceden kullanıyodum) korunmayı bıraktıktan sonra hemen hamile kaldım diyeyim.

hashımatoluyum.ilaçtan ziyade (ilaçımı cok önceden kullanıyodum) korunmayı bıraktıktan sonra hemen hamile kaldım diyeyim.

gebelikte ilaç miktarı artıyo diyolar ya canım sen hiç mi kullanmıyosun şimdi o zaman

slm arkadaşlar bende de anti tpo ve anti tg yüksek , diğer hormonlar normal. Ben üç aşılama bir tüp bebek tedavisi gördüm hepsi negatif olunca ben de ne problem var diye araştırırken antikorlarımın iki sene önce ki tahlillerde yüksek olduğunu gördüm dr a sorduğumda hamile kalamama sebebi olabileceğini öğrendim . Geçen hafta tekrar ölçtürdüm yine antikorlar yüksek diğerleri normal .Asistan Dr sana ilaç veremem tiroitler normal dedi bende ikinci tüp bebek tedavisi olacam vs deyince hoca bana tiroid ilaçı verdi haftada beş gün yarım kulanmamı söyledi.Bakalım ne olacak inş kendiliğimden hamiş kalabilrim

ben de seninle aynı durumdayım işte canım 3 aşılam 1tüp bebek negatif,2. tüp bebek denemesi için girişimlere mayısta başlıcaz işte.acaba sebep,bu antikorlar ya da hashimoto mu diyorum ben de çünkü biz de sebepsiziz.yarın tiroit hormonlarıma baktırıcam tekrar,2 ay oldu tespit edileli ve ilaç kullanmaya başlıyalı.bakalım görücez ne kadar değişmiş.ha bi de dereotu kullanıyorum extra..

merhaba arkadaşlar bende 2005ten beri aynı sıkıntıyı yaşıyorum benim doğumdan sonra ortaya çıktı aman arkadaşlar diyeyim ilaçlarınızı mutlaka düzenli olarak için benim unutup içmediğim zaman çok olmuştu ama şimdi sıkıntısını çekiyorum sabahları mutlaka aç karnına için hapınızı birde aranızda ceviz kürünü deneyen oldumu ben yapıcamda merak ettim sizlerdende yapan varmı?

gebelikte ilaç miktarı artıyo diyolar ya canım sen hiç mi kullanmıyosun şimdi o zaman

canım ben ilaç miktarımı gebelikten dolayı artırmadım.aksine gebeyken dahada az almıştım normalde yarım kullanıyoken gebelikte çeyreğe düşmüştü.hep kandeğerlerimin durumuna göre alıyorumm.yaklaşık 3 kez gebelik geçirdim malum hormonlar altüst oldu.şimdi artık yavaş yavaş hormonlar düzeliyo doğumdan sonra(daha doğum yapalı 4 ay oldu)

birde kızlar sizler aynı zamanda prolactnınizede baktırıyomusunuzmalum hashımotoda prolactınde önemli özellikle gebe kalmada

slm kızlar bende 4 dusuk yaptım tahlıllerım dr fakslanıyodu degerlerım normal bı ılac tedavısı gereksız dıyodu esımde ve bende butun tahlıllerı yenıden yaptırdık genetık tesler vs. dr degıstırdım bugun testlerı aldım t3 ve t4 normal ama tsh 9,00 cıkmıs yanı degerlerı asmıs dr haber beklıyorum sızın degerler kactı aklıma dusuk sebebbı bu olabılırmı geldı rabbım yardımcımız olsunnn

gebelikte 2 ile 2,5 arsında sabit tutulması gerekiyordiye biliyorum,dediğin gibi düşüğe bu tsh ın yüksek olması sebep olmuştur bence de.antikorlarına baktırdın mı hiç?anti tpo ve anti tg yüksek çıkarsa hashimotolu oluyosun o zaman.benim de dahan önce yüksek değildi ama en son 4,8 ve 5,2 gibi o civarda çıktı,(2 kere baktırdım üst üste) dr ilaç başladı,sadece tsh yüksek diye(endokrin dr u)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…