arkadaşım cevabı için çok sağol.merak ettiklerimin hepsini yanıtlamışsın.ben de hashimotoluymuşum.benim de o antikorlarldan 1 i 600 lerde çıktı.selenyum olayı çok kafama takılıyodu.ama kendi kafama göre kullanmak istemiyodum.başka yan etkisi filan olur ya vücuduma fazla doz selenyum almış olabilirim bilmeden diye.çünkü selnyum düzeyimi ölçtürmedim.bazı dr lar ölçtürüyormuş.benimki istememişti.neyse bizim infertilitenin de sebebi yok.bi zamanlar varikosel vardı.ama ameliyat olduk o da geçti.ama hiç gebelik yok bu zamana kadar bakalım 2. tüp denemesinde nolucak.umarım bu sefer olur.belki ben de selenyuma başlarım o zamana kadar.cevabın ve iyi dileklerin için çok sağol....canım ben haşimato hastasıyım,yaklaşık bir yıl önce öğrendim hastalığımı,öğrendiğimde değerlerim çok yüksekti,10 aydır falan da ilaç kullanıyorum,tsh değerim normale döndü ilaçla,ama tabii bu ilacı ömür boyu kullanıcam,doktorun bana söylediği özellikle haşimato hastalarının zor gebe kaldığı ve kaldıklarında da düşük riskinin normal insanlara göre daha fazla olduğuydu bende iki yıldır gebe kalmak için uğraşıyorum ama malesef olmuyo,gerçi bizde eşimde de sorun var,şimdi eşim tedavi oluyo,inşallah bundan sonra olur diye umuyorum,bu arada malesef anti tpo değerlerini düşüren bi ilaç yok diyor doktorlar,ama ben kendi araştırmalarım sonucunda selenyumun antikorları baskıladığını öğrendim,ve uzun zamandır kullanıyorum selenyumu,hastalığımı ilk öğrendiğimde anti tpo değerim 1000'in üzerindeydi,öyleki sonuç kağıdına 1000 üzeri olunca rakam yazmıyolarkafamçokkarıştı sadece >1000 yazıyolar,ancak geçen ay yapılan testimde anti tpo değerim 246 çıktı,üstelik testi yaptırmadan önce doktora selenyum kullandığımı söyledim,doktor güldü ve kullanma öyle şeyler,faydası olsa biz verirdik dedi,ama ben faydasını gördüğüme inanıyorum,o yüzden de kullanmaya devam edicemsanırım sen haşimatolu değilsin ama şüpheleniyosun,hormonlarına baktırırsan ortaya çıkar zaten,ama umarım bişeyin yoktur ve en yakın zamanda bebeğine kavuşursun:Saruboceq:
merhaba canım geçmiş olsun .ben de haşimato hastasıyım ..adetlerım cok duzenlı ..hamıle kalabılıyorum ancak 3 tane duşugum var ... dr lar pek alakası yok dıyor ama ben bu sebebe bağlıyorum . esen kal
bende 2 yıldır haşimatoyum...1 senedir tsh ım normal..1.5 civarında seyrediyo..4 yıldır hamile kalamıyorum...eşimdede küçük bi problem var..ama dr engel değil diyo...adetlerim cok düzenli...hiç şaşmaz...banada ilk endokrincim senin bu halde hamile kalman mucize demişti...ama bu adette yumurta takıbıne baslıcaz....hayırlısı olsun bakalım...
bende hashimato hastasıyımm.ama hiç hamile kalmada zorluk cekmedim cok şükür .suan 3,5 aylık bi oğluşum var.beni hiç etkilemedi bu hashımatoo.umarım sizlerde kolay hamile kalırsınız.kaydirigubbakcemile5
merhaba.ben de hashimoto hastasıyım.2005 yılından bu yana ilaç kullanıyorum.annemde de aynı tahatsızlık var.günlük 75 mikrogram ilaç alıyorum.2 yıllık evliyim.4-5 aydır bebek istiyoruz.geçen ay adetim 1 hafta gecikti.idrar testi kan testi yapıldı.gebelik vardı,ama 2-3 gün sonra düştü.kimyasal gebelik denilen şeyi yaşadım sanırım.düştü derken normal adet kanamam oldu ve onunla birlikte bebek de gittibu arada benim sadece antikor değerlerim yüksek.tsh,t3,t4 değerlerim normal.adetim de düzenlidir.doktorlara danıştığımda gebe kalmama engel bir durum olmadığını yada düşük ihtimalinin de normal kadınlara göre çok çok az daha fazla olabileceğini söylüyorlar.ama gebe kalamama yada düşük ile ilgili o kadar çok şey okuyorum ki(haşimatolu hastalarla ilgili) gerçekten korkmaya başladım.bu hastalıkla hamile kalmış,hamile kalmaya çalışan arkadaşlar birbirimize bilgi verirsek bence faydalı olabilir.
evet canım ya ben de konunun biraz daha ilgi görmesini isterdim ama maalesef sağolsun birkaç kişi dışında ilgilenen olmadı.belki bi anket bile yapabilirdik konuyla ilgili ama yeterince kişiye ulaşamadık galiba.ilgine teşekkürler.çok geçmiş olsun
kızlar sizleri cok iyi anlıyorum zamanında aynı stresleri ben de yaşamıştımm.keşke bi kaç kişi daha bilgi verseydi sizlere en azından rahatlardınız.en güzel relaks olun kızlar inanın o zamna herşey daha güzel oluyooo.bu hormon işleri hep bunlara bağlı....kaydirigubbakcemile5
ay ne güsel inşallah biz de böyle gebelik takvimi yapabiliriz.Allah analı babalı büyütsün canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?