Hashimoto Hiotiroidi ve Gebe Kalamama

hashimoto hipotiroidi dışında sorunu olmayıp ta gebe kalabilenler ve de kalamayanlar?

• Ankete Katılan
    35
  • Anket Kapalı .

Geçmiş olsun canım. TSH kaç çıktı? 2,5 altında hamile kalabiliyorsun. Tüp bebek tedavisi içinde 2,5 altı olması aranıyor. Bebek işi ne malesefki bir şans işi. Herşey yolunda olan çiftlerde bile hemen hamilelik gerçekleşmiyor. O yüzden doktor doğal yolla olur dediyse zamana bırakıp doğal yolla ve takviye tedavileri deneyeceksin. Isı ölçme veya lh testi gibi yumurtlama tarihlerini takip edebilirsin.

Teşekkür ederim Kudüs , tsh 5,40 t3 t4 normal, total tpo 200 1 haftadır ilaç başladık

3 aşılama ve 6.tüp bebek tedavisi sonunda(1 i iptal edilmişti transferlerden gerçi ama onu da sayıyorum ben:))tüplerim sorunluymuş ve bugüne kadar hiç araştırılmamış meğer ..sebepsiz demek daha kolay nasıl olsa..extra bu tedavide tüplerim bağlandı:)iyi dileklerin için teşekkürler..darısı senin ve isteyen herkesin başına inşallah..

Ez
izine77 senin açtığın konu sayesinde mi desem Yüzünden mi desem haşimato hastası olduğumu öğrendim.

teşekkür ederim.inşallah, tüp bebek yapıcam çünkü normal seviyeye gelmesini bekliyorum

Hayırlısı ile inşallah bir an önce düşer. İnşallah bir an öncede bebeğine kavusursun. Hamile kalınca banada yazarsan çok sevinirim. Banada umut oluyor :)

Ez

izine77 senin açtığın konu sayesinde mi desem Yüzünden mi desem haşimato hastası olduğumu öğrendim.
öğrendiğin iyi,hashimato hastası çıkman kötü olmuş diyeyim ben de o zaman:)
şaka bi yana Allah daha büyük dertlerden saklasın hepimizi..farkında olup kontrol altında tutunca kötünün iyisi bi hastalık sonuçta..geçmiş olsun..

Teşekkür ederim, tüp bebeğe başlicaktık. 2 ay ertelemek zorunda kaldık. Artık umutlar bir dahaki aya kaldı

Selam sanirim ben de hasimatoluyum. Henuz doktora gitmedim ama tahlillerimi yaptirdim. Tsh 5 e yakin anti tpo 497 cikti. 2 yildir bebrk icin ugrasiyoruz. Diger hersey normal oldugu halde hamile kalmadim. Gecen sene aralikta tup bebek yaptirdim. 2 aylikken kalbi durdu. Belki de sebebi anti tpo degerimdi. Bilemiyorum. Endokronolojiye gidicem simdi. Bakalim nasil bi yol izlicek. Ne dicek. Acaba hamile kalamamam bu deger yuzunden mi. Kadin dogumcu bu degerin yuksekligi yumurtanin kalitesini bozabilir dedi. Bakalim endokronolog. Ne dicek.

Geçmiş olsun aynı durumdayız.bende 2 kez tüp bebek yaptırdım. Ilki 6 haftalık iken düştü 2.si negatif sonuçlandı. 2 ay önce haşimato olduğumu öğrendim. Tsh 5,5 anti tpo 200 anti tg 211.İlaç başladı dahiliyeci.1 ay sonra tekrar kontrol yaptırdım tsh 2,25 anti tpo 75 anti tg 200. Bende kadın doğumcuya sordum. Tüp Bebeğin tutmaması yüksek antikorlardan olabilir dedi. Endokrine danıştım o da kadın doğumcuyu yalanladı. Gebelikte tsh 2,5 Altın'da olması gerekir, yüksek antikorlar Hastalığı'n adı dedi. Bakalım gelecek aya tüp bebek yaptırmayı düşünüyorum

Canim simdiden hayirlisi olsun tup bebek niyetin. Umarim saglikla hamile kalip hayirli bi evladin olur. Ben daha gidemedim once dahiliyeye gitmek gerekiyomus devlet hastanesinde endokronoloji icin. Okuduklarima gore Antikorlarla ilgili doktorlar ikiye ayriliyomus. Kimisi ilgisi var diyomus kimisi sadece tsh dusuk olsun yeter diyen de varmis. Ama bence ilgisi var. Cunku hormonlarimda sadece bu degerler yuksek diger hersey normal. 2 yildir doktorlar hamile kalmaman icin sebep yok diyip duruyo. Ama zaman geciyo. Ve ben hamile kalamiyorum. Hakkimizda hayirlisi olsun. Bu arada degerimi 497 yazmisim ya onu yanlis yazmisim 197 olacak. Ama yine de yuksek tabi.
Tup bebek sureci onemli bi surec sen benden daha tecrubelisin tabi de , yine de soylemek isterim beslenmene psikolojinin rahat olmasina uykuna cok dikkat et. Bence bunlar cok onemli herseyin yolunda gitmesi icin.

Allah yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…