• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hashimoto Hiotiroidi ve Gebe Kalamama

hashimoto hipotiroidi dışında sorunu olmayıp ta gebe kalabilenler ve de kalamayanlar?

• Ankete Katılan
    35
  • Anket Kapalı .
canım gebeliğe etki edıyor mu anti tpo gözlerin aydın
Canım ben hep ondan şüphelenmiştim ama bilimsel olarak bir bağlantı yok ikisi arasında ama ben tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım en sın gittiğim endokrinci anti tpo yüksek olanların rahim ağzındaki sıvıda antisperm antikorunda yüksektir oda spermleri öldürüyordur ya kortizon tedavisi ya da tüp bebek dedi çünkü tüp bebek de direk rahme yerleştirdikleri için o sıvıyı atlıyor, benim de çok şükür ilk denemem de Rabbim nasip etti ama haşhimato olup doğal yoldan gebe kalanlar da var umarım sen onlardan olursun , Rabbim herkesenasip eder inşallah :KK66: Antisperm antikorları için de sadece büyük laboratuvarlar test yapıyor kortizon tedavisi uzun olduğu için ben tercih etmedim o testi de yaptırmadım yani aslında bu da bi ihtimal net bişey değil, senin de sadece bu rahatsızlığın mı var?

eylul7158eylul eylul7158eylul sen daha önce gebelik yaşanılsın sanırım değerinde 200 civarı anladığım kadarıyla bunda kafanı takacak birşey yok emin ol gönlünü ferah tut bi de bunu kafana takma çünkü takılacak bi değer değil ben hamile kalamıyorken çok yüksekti sonra 250 e düştü o arada tedaviye başladım ve çok şükür oğlum benimle umarım biran önce sende yaşarsın bu duyguları :)

Canım ben hep ondan şüphelenmiştim ama bilimsel olarak bir bağlantı yok ikisi arasında ama ben tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım en sın gittiğim endokrinci anti tpo yüksek olanların rahim ağzındaki sıvıda antisperm antikorunda yüksektir oda spermleri öldürüyordur ya kortizon tedavisi ya da tüp bebek dedi çünkü tüp bebek de direk rahme yerleştirdikleri için o sıvıyı atlıyor, benim de çok şükür ilk denemem de Rabbim nasip etti ama haşhimato olup doğal yoldan gebe kalanlar da var umarım sen onlardan olursun , Rabbim herkesenasip eder inşallah :KK66: Antisperm antikorları için de sadece büyük laboratuvarlar test yapıyor

kortizon tedavisi uzun olduğu için ben tercih etmedim o testi de yaptırmadım yani aslında bu da bi ihtimal net bişey değil, senin de sadece bu rahatsızlığın mı var?

canım ben gebe kalabiliyorum çok şükür onda bir sıkıntı yok ama erken düşük oluyor kımyasal düşük 2 dir kimyasal oluyor. hormonlarım iyi durumda rahım filmi çekındım onda hafif bır keıl bzuklugu var ama gebe kalmayı etkıleyecek bir şey değilmiş birde kan pıhtılaşmam heterizigot çıktı onunda goruştgum doktorlar iğneye gerek görmediler zaten görseler bile benım ki daha adet gunum gelmeden 5 gun once lekelenme başlıyor gebe kalınca :(

eylul7158eylul eylul7158eylul sen daha önce gebelik yaşanılsın sanırım değerinde 200 civarı anladığım kadarıyla bunda kafanı takacak birşey yok emin ol gönlünü ferah tut bi de bunu kafana takma çünkü takılacak bi değer değil ben hamile kalamıyorken çok yüksekti sonra 250 e düştü o arada tedaviye başladım ve çok şükür oğlum benimle umarım biran önce sende yaşarsın bu duyguları :)
yok canım hiç 200ü görmedi degerim 113 ü gördü en fazla bu seferkı kımyasalda şuan halen kanamam var degerim sıfırlanmadı 2 güne bır kan veriyorum

yok canım hiç 200ü görmedi degerim 113 ü gördü en fazla bu seferkı kımyasalda şuan halen kanamam var degerim sıfırlanmadı 2 güne bır kan veriyorum
Normal bir kadın doğumluya gitme bence tüp bebek merkezine git oraya gidince illa tüp bebek yapılacak diye bir şart yok doktorları çok daha deneyimli oluyorlar daha iyi yönlendirir seni, bir de tabiki hayırlı vakti zamanı vardır emin ol kavuşacaksın mucizene ki senin ufacık bir desteğe ihtiyacın var sadece mesela kan pıhtışalması için iğneye gerek yoksa corasprin verdi mi doktorun en azından onu kullanabilirsin ne biliyim rahimde sıkı tutunmasını sağlayan bi progestan iğne ile hamileliğini destekleyenilirsin

Normal bir kadın doğumluya gitme bence tüp bebek merkezine git oraya gidince illa tüp bebek yapılacak diye bir şart yok doktorları çok daha deneyimli oluyorlar daha iyi yönlendirir seni, bir de tabiki hayırlı vakti zamanı vardır emin ol kavuşacaksın mucizene ki senin ufacık bir desteğe ihtiyacın var sadece mesela kan pıhtışalması için iğneye gerek yoksa corasprin verdi mi doktorun en azından onu kullanabilirsin ne biliyim rahimde sıkı tutunmasını sağlayan bi progestan iğne ile hamileliğini destekleyenilirsin
çok haklısın canım evet en son gittiğim doktor coraspirin kullanabılırsın dedi ama iğneye gerek yok dedi. ben spermle yumurta bırleşip döllenip rahme geldiğinde kanama başlıyo adetten 5 gün önce başlıyo kanama bazı kımyasal gebelik geçiren arkadaşların adetleri bir kaç gün geçince kanama başlıyormuş benım rahım iç paısında mı bı bozukluk var nedir dediğin gibi şu kanama bıtsın ıyı bır prof. tüp bebek uzmanına gideyim

çok haklısın canım evet en son gittiğim doktor coraspirin kullanabılırsın dedi ama iğneye gerek yok dedi. ben spermle yumurta bırleşip döllenip rahme geldiğinde kanama başlıyo adetten 5 gün önce başlıyo kanama bazı kımyasal gebelik geçiren arkadaşların adetleri bir kaç gün geçince kanama başlıyormuş benım rahım iç paısında mı bı bozukluk var nedir dediğin gibi şu kanama bıtsın ıyı bır prof. tüp bebek uzmanına gideyim
Bende tüp bebek doktoruna tüp bebek aşamasına gelince gittim çok pişmanım daha öncekinde boşuna vakit kaybetmişim tüp bebek doktorum hemen tüp bebek yapmadı zaten beni yönlendirdi ekstra vitaminler verdi aşılama yaptı hemen pat diye tüp bebek yapılmıyor onların tecrübelerinden yararlanmanda fayda var mesela tüm tüp bebek yapanlar pıhtılaşmaya tedbir olarak corasprin kullanır şansa bırakmıyorlar yani tüm önlemler alınıyor hangi şehir desin canım?

Bende tüp bebek doktoruna tüp bebek aşamasına gelince gittim çok pişmanım daha öncekinde boşuna vakit kaybetmişim tüp bebek doktorum hemen tüp bebek yapmadı zaten beni yönlendirdi ekstra vitaminler verdi aşılama yaptı hemen pat diye tüp bebek yapılmıyor onların tecrübelerinden yararlanmanda fayda var mesela tüm tüp bebek yapanlar pıhtılaşmaya tedbir olarak corasprin kullanır şansa bırakmıyorlar yani tüm önlemler alınıyor hangi şehir desin canım?
ankaradayım canım ben coraspirine başlamadım ben bı kanamam bıtsın belki çogaltır kanmamı dıye almadım

ankaradayım canım ben coraspirine başlamadım ben bı kanamam bıtsın belki çogaltır kanmamı dıye almadım
Tabi şimdi olmaz corasprin ben transferden üç gün önce başlamıştım mesela, Ankaradasın alternatifin çok mutlaka tüp bebek merkezine git canım ben Hakan şatıroğlu hastasıyım ;)

Tabi şimdi olmaz corasprin ben transferden üç gün önce başlamıştım mesela, Ankaradasın alternatifin çok mutlaka tüp bebek merkezine git canım ben Hakan şatıroğlu hastasıyım :KK66:
çok övmüşler doktoru hangi üniversitede şimdi hastaneden geliyorum degerim 55 düşmüyo salı gunude düşmezse kurtaj yapcaklarmış yinede düşmezse iğne yapcaklarmış deger düşsün diye

çok övmüşler doktoru hangi üniversitede şimdi hastaneden geliyorum degerim 55 düşmüyo salı gunude düşmezse kurtaj yapcaklarmış yinede düşmezse iğne yapcaklarmış deger düşsün diye
Canım inşallah hiçbirine gerek kalmaz kendiliğinden düşer değerin doktor gerçekten Ankara'nın en iyilerinden bir tanesi benim doktor çevrem çoktur iş yerimden dolayı onların hepsi ve aileleri de bu doktora gidiyorlar zaten en başarılı olduğu alan jinekolojinyanı sıra tüp bebek şu anda kendisi bir hastane açtı Gaziosmanpaşa'da şatıroğlu nar hastanesi fakat nette falan pek çıkmıyor dediğim gibi hastane çok yeni sanırım henüz altı ay falan oldu

arkadaşlar bilgisi olna var mı bu haşimato hastalığı yumurta rezervini etkiliyor mu muayenelerinizde yumurta sayınız az mı çok mu doktorlar rezerviniz hakkında ne diyor.

arkadaşlar bilgisi olna var mı bu haşimato hastalığı yumurta rezervini etkiliyor mu muayenelerinizde yumurta sayınız az mı çok mu doktorlar rezerviniz hakkında ne diyor.

Benim yumurta rezervinin etkilemedi. Doktor rezerv hakkında gayet iyi olduğunu belirtti. Arasında bir bağ olduğunu dusunmuyorum. İlacı kullandıktan sonra rezerve etki etmiyor.

Ben haşimato olduğumu bu ay öğrendim ama yumurta rezervimde sorun olmadığı söylendi üstelik regli düzenim normal her 2 günde bir regli oluyorum bende sadece yorgunluk unutkanlık halsizlik kilo alımı eklem ağrıları yapıyor.

Ben haşimato olduğumu bu ay öğrendim ama yumurta rezervimde sorun olmadığı söylendi üstelik regli düzenim normal her 2 günde bir regli oluyorum bende sadece yorgunluk unutkanlık halsizlik kilo alımı eklem ağrıları yapıyor.
Bende de aynı belirtiler var sabahları herrarafim agriyo ama rezervim de az hatta çok az

Amh mı baktırdınız tüp bebek denemeyi düşünmüyor musunuz ?
Rapor alıp bence zaman kaybetmeden tüp bebek deneyin.
amh baktırdım çok düşük çıktı bir tüp bebek yaptım olmadı. bu yaz yapacaktım yumurta göremedi doktor ilk ay 1 yumurta bu ay da hiç göremedi o yüzden başlayamadık tedaviye. tatil bitti artık çok yoruldum bıraktım tüp bebeği hiç doğal yoldan denemedik bide onu deneyelim akışına bırakalım dedik. zaten yumurta sayım bir kaç tane oluyordu doktor ilaç verdi artsın diye her ay daha da azaldı en son ayda hiç olmayınca ilaçları da bıraktım hiç bişey yapmıyorum şuan öyle bekliyorum..

amh baktırdım çok düşük çıktı bir tüp bebek yaptım olmadı. bu yaz yapacaktım yumurta göremedi doktor ilk ay 1 yumurta bu ay da hiç göremedi o yüzden başlayamadık tedaviye. tatil bitti artık çok yoruldum bıraktım tüp bebeği hiç doğal yoldan denemedik bide onu deneyelim akışına bırakalım dedik. zaten yumurta sayım bir kaç tane oluyordu doktor ilaç verdi artsın diye her ay daha da azaldı en son ayda hiç olmayınca ilaçları da bıraktım hiç bişey yapmıyorum şuan öyle bekliyorum..
Anladım canım aslında şuan aynı duyguları yaşıyorum ne yaparsam yapayım olmuyor artık uğraşacak gücüm kalmadı benimde

gebelikte değerin 1,5 2 arsında tutulması gerektiği için iyi ki ilaca başlamışsındediğin gibi yavaş düşebiliyomuş çünkü

Canım gebeliğin hayırlı olsun Allah kucağınıza almayı nasip etsin. .bende de haşimoto var 5 deneme yaptım tüp bebekte negatif hepsi. .sen normal yoldan mı gebe kaldın yoksa tedavi ile mi. .birde ekstra yaptığın bir şeyler var mı bu süreçte

Mrb arkadaşlar bende 1 haftadır haşimato olduğumu öğrendim. E. 25 mg başladık.3 Yıldır evliyiz. Negatif Aşılama ve 2 mikro denemem var.eşimde de morfoloji 3 . Hızlı ileri %70 sperm 60 milyon.sperm Dna hasarı yok.hekimlerimiz doğal yolla deneyin diyorlar.doğal yolla da tedaviyle de bebek olmuyor. Mutsuzum

Back