- 4 Ocak 2016
- 17
- 6
- 1
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
mrb ezine77 hamile kalmana çok sevindim Rabbim sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin. bende doğal yolla gebe kaldım 10 haftalık şuan bebişim.İyikide bu konuyu açmışsın Allah razı olsun senden.Bu arada arkadaşlar hamile olduğumu öğrendiğimde tsh t3 t4 anti tpo ve anti tg hepsi normal referans aralığındaydı.öğrendiğin iyi,hashimato hastası çıkman kötü olmuş diyeyim ben de o zaman:)
şaka bi yana Allah daha büyük dertlerden saklasın hepimizi..farkında olup kontrol altında tutunca kötünün iyisi bi hastalık sonuçta..geçmiş olsun..
Benim ilk deneme de tuttu çok şükür hashimoto gebeligi etkilemiyor doğal yolla da hamile kalanlar var ben selenyum takviyesi aldım. Selenyum ile hashimatonun alakasını nerden arastirabiliruniz kendin arastirmistim ama degerlerim değişmesin diye kullanmaya cesaret edememistim tup bebek doktorum tavsiye edince gönül rahatlığı ile kullandımCanım gebeliğin hayırlı olsun Allah kucağınıza almayı nasip etsin. .bende de haşimoto var 5 deneme yaptım tüp bebekte negatif hepsi. .sen normal yoldan mı gebe kaldın yoksa tedavi ile mi. .birde ekstra yaptığın bir şeyler var mı bu süreçte
Hayirli olsuuuuun değerlerin için ilaç dışında ekstra biseyler yaptın mi pekimrb ezine77 hamile kalmana çok sevindim Rabbim sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin. bende doğal yolla gebe kaldım 10 haftalık şuan bebişim.İyikide bu konuyu açmışsın Allah razı olsun senden.Bu arada arkadaşlar hamile olduğumu öğrendiğimde tsh t3 t4 anti tpo ve anti tg hepsi normal referans aralığındaydı.
Bana ozelden yazabilir misiniz bende hipotroidi var sormak istedigim seyler varçok sağol canım.ama ben ilacı kullanmaya başladıktan sonra polyanna gibi dolaşmaya başladım.meğer hayatımı ne kadar da zehir ediyomuş bu hipotiroidi.şimdi herşeye rağmen çok şükür pek relaxım.ne yapalım bu da çok güsel.huyum suyum değişti valla.eski etrafa saran ,ağlayan herşeyden alınan ben gitti yerine anlayışlı,espril hayat dolu ben geldi.e daha ne isteyelim di mi?
Merhaba, ben de uzun yillardir hashimotoluyum cocuk dusundugumuz an hamile kaldim, 2 bucuk yildir evliyim ama antikor dusuge sebep oluyor hamilelige engel diye diye bir an bile hamileligi dusunemedim stresten ama simdi kendime haksizlik yaptigim icin kiziyorum. Hem de bende anksiyete ve panik atak da var her gun dusugu konusuyorum en ufak sancida akintida suyum geldi diye feryat ediyorum artik kendimden yoruldum bu stresten dusuk yapacagim korkusuyla yasiyorum, her sey birbirini tetikliyor , simdi 18 haftaligiz vajinal enfksiyon var buyuk tuvaletimden sonra asiri derecede akintim oldu tuvalette bu enfeksiyon mu yoksa suyum mu azaliyor yeni derdim de bu oldu bu su azalmasi nasl oluyor eoktora gitmekten biktim daha 3 gun once gitmistim tekrar gitmek istemiyorun bu sorun da ilk defa oldu en azindan bu kadar yogun bunu bilen ya da yasayan var mi su azaldigini nasil anlarim kizlar ..
Merhaba. Oncelikle cokk uzgun oldugumu belirtmek istiyorum ben de bu surecten gectim oyle boyle derken cok sukur kucagima aldim su an oglum 7 aylik oldu Allahim size de en dogru en hayirli zamanda nasip etsin. Cok skntili zamanlwr gecirdim 31. Haftada suyum geldi sonra plasenta kendini onardi suyum tekrat artti ve 39. Hafta dogum gerceklestirdim. hamileliginizde endokinolojiye gorundunuz mu ben surekli kontrole gidiyordum ilac duzenlemeleri icin . sakin kendinizi umutsuzluga dusurmeyin ben bu surecte sorunsuz sekilde dogum yapan o kadar cok hasimotolu insan tanidim ki kendi psikolojimi bosuna bozdugumu farkettim su bir gercek ki enfeksiyonlar da bu sonuclara sebep olabiliyor . benim tecrube ettigim kadariyla size tavsiyem eger hamilelik dusunuyorsaniz yakin zamanda uzunca bir surcte asla ama asla antibiyotik kullanmayin bu bagisikligi dusurup hamilelikte enfeksiyona yatkin hale getiriyor ve mutlaka bir kadin doguma muayene olun benim hatalarim bunlar oldu zaten hasimoto hastasi oldugumuz icin bagisikligimiz oldukca dusuk bir de antibiyotikler mantara yatkin hale getiriyor. Dedigim gibi en hayirli zamanda Allahim size evladinizi kucginiza almayi nasip etsin her seyin hayirlisi olsn kebdinizi hep pozitif tutunmerhaba uzun zaman olmuş siz bunu yazalı benimde siz gibi oldu yanlız 17. haftada bebeğimi kaybettim. suyu geldi. sizin bebeğiniz dünyaya sağ sağlim geldimi
TEŞEKKÜR EDERİM. SİZİN GİBİ ARKADAŞLAR BANA MORAL OLUYOR. DEMEK Kİ DİYORUM OLABİLİYOR, AMA BAZENDE UMUDUM AZALIYOR. BENİM ARTIK NORMLA YOLLA GEBE KALMAM ZOR GİBİ CÜNKÜ TEK TÜPÜM VAR ONDA DA YUMRTAM ZAYIFMerhaba. Oncelikle cokk uzgun oldugumu belirtmek istiyorum ben de bu surecten gectim oyle boyle derken cok sukur kucagima aldim su an oglum 7 aylik oldu Allahim size de en dogru en hayirli zamanda nasip etsin. Cok skntili zamanlwr gecirdim 31. Haftada suyum geldi sonra plasenta kendini onardi suyum tekrat artti ve 39. Hafta dogum gerceklestirdim. hamileliginizde endokinolojiye gorundunuz mu ben surekli kontrole gidiyordum ilac duzenlemeleri icin . sakin kendinizi umutsuzluga dusurmeyin ben bu surecte sorunsuz sekilde dogum yapan o kadar cok hasimotolu insan tanidim ki kendi psikolojimi bosuna bozdugumu farkettim su bir gercek ki enfeksiyonlar da bu sonuclara sebep olabiliyor . benim tecrube ettigim kadariyla size tavsiyem eger hamilelik dusunuyorsaniz yakin zamanda uzunca bir surcte asla ama asla antibiyotik kullanmayin bu bagisikligi dusurup hamilelikte enfeksiyona yatkin hale getiriyor ve mutlaka bir kadin doguma muayene olun benim hatalarim bunlar oldu zaten hasimoto hastasi oldugumuz icin bagisikligimiz oldukca dusuk bir de antibiyotikler mantara yatkin hale getiriyor. Dedigim gibi en hayirli zamanda Allahim size evladinizi kucginiza almayi nasip etsin her seyin hayirlisi olsn kebdinizi hep pozitif tutun
HAŞİMATO İÇİN ANTİ TPO+TSH+T3+T4 BAKILIYOR ZATEN HAŞİMATO İSENİZ ANTİ TPO DEĞERİ ÇILDIRMIŞ GİBİ YÜKSEK ÇIKIOR :) BENİM 10000000 GİBİMerhabalar haşimato olduğunuzu nasıl anladınız hangi testler yapıldı benim tsh 9.5çıkmıştı şimdi 1.80 normal şimdi ben haşimatomuyum hipotroid mi cevaplarsanız çok sevinirim
Teşekkür ederim benim tsh 9.3671637 küsür çıktı t3 t4de de baktılar fakat anti tpo ya bakılmadı hiç olduğum yer küçük endokrinoloji yok dahiliye bakar mı acabaHAŞİMATO İÇİN ANTİ TPO+TSH+T3+T4 BAKILIYOR ZATEN HAŞİMATO İSENİZ ANTİ TPO DEĞERİ ÇILDIRMIŞ GİBİ YÜKSEK ÇIKIOR :) BENİM 10000000 GİBİ
EVET BAKABİLİR ZATEN ANTİ TPO YÜKSEK ÇIKMAZSA BU TANIYI ALAMAZSINIZ. UMARIM HAŞİMATO DEĞİLSİNİZİDİR.Teşekkür ederim benim tsh 9.3671637 küsür çıktı t3 t4de de baktılar fakat anti tpo ya bakılmadı hiç olduğum yer küçük endokrinoloji yok dahiliye bakar mı acaba
İnşaallah güzel duanız için teşekkür ederim umarım sizde en sağlıklı seviyeye inebilirsiniz internetten araştırdığım kadarıyla kilo alımı adet düzensizliği ve tüylenme fazla oluyormuş bende bunların hiç biri Yok çok şükürEVET BAKABİLİR ZATEN ANTİ TPO YÜKSEK ÇIKMAZSA BU TANIYI ALAMAZSINIZ. UMARIM HAŞİMATO DEĞİLSİNİZİDİR.
AHHH BENDE NERDEYSE HEPSİ VARİnşaallah güzel duanız için teşekkür ederim umarım sizde en sağlıklı seviyeye inebilirsiniz internetten araştırdığım kadarıyla kilo alımı adet düzensizliği ve tüylenme fazla oluyormuş bende bunların hiç biri Yok çok şükür
Bebek var mı pekiAHHH BENDE NERDEYSE HEPSİ VAR
MALESEF CANIM SAĞ YOK İKİ GEBELİĞİM VAR AMA BİRİ 5. AYDA BİRİDE DIŞ GEBELİK SEBEBİYLE ÖLDÜ.Bebek var mı peki