• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hashimoto Hiotiroidi ve Gebe Kalamama

hashimoto hipotiroidi dışında sorunu olmayıp ta gebe kalabilenler ve de kalamayanlar?

• Ankete Katılan
    35
  • Anket Kapalı .
Tüp Bebek Yaptırmadan önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

--------------------------------------------------------------------------------

Tiroit bezinin az çalışması veya fazla çalışması kadınlarda adet düzensizliği yapmakta ve gebe kalmayı önlemektedir.

Gebe kalamamak veya kısırlık sorunu kadınlarda genellikle endometriozis denen rahim içini örten tabakanın hastalığı (% 11), rahim tüplerindeki hastalık (% 30) ve yumurtalıkların iyi çalışmaması (% 59) nedeniyle oluşur.

Gebe kalamayan kadınların % 18’inde anti-TPO antikoru kanlarında yüksek
olarak bulunur. Buna karşılık endometriozis isimli rahim hastalığı olan kadınlarda ise anti-TPO antikoru % 50’sinde, yani her 2 hastadan birinde yüksek olarak saptanır. Bu antikor yüksekliğinin gebe kalmayı nasıl önlediği tam olarak bilinmemektedir. Bilinen bir mekanizma bu antikorların tiroit bezinin az çalışmasına neden olduğu ve bu nedenle yumurtlamayı bozduğu şeklindedir.

Anti-TPO antikoru yüksek olan kadınlarda ve tiroit bezi az çalışanlarda tüp
bebek başarı oranı düşüktür. Bu nedenle bu kadınların tüp bebek işlemi öncesi tedavi edilmeleri gerekir.

Tiroit bezinin az çalışması, adet sıklığını azalmakta ve adetlerde oluşan kanama miktarını artırmaktadır. Çok fazla oluşan adet kanamaları bu hastalıkta oluşan kan pıhtılaşmasındaki azalmaya veya kanın fazla sulanmasına bağlıdır.

Hipotiroidisi olan kadınların % 23.4’ünde ise adet düzensizliği vardır.

Tiroit bezi az çalışan kadınlarda cinsel istekte azalma olduğu gibi yumurtlama da bozulur ve gebe kalma şansı azalır. Hafif tiroit bezi yetmezliği olanlar (sadece TSH hormonu yüksek, fakat T3 ve T4 hormonu normal olanlar) gebe kalsalar bile düşük sıklığı fazladır.

Yukarıda belirtilen nedenlerle tüp bebek için başvuracak bayanlar veya kısırlık problemi olan kadınlar mutlaka TSH, T4 ve anti-TPO antikor ölçümlerini yaptırmalıdırlar.

Arkadaşlar internette bu yazıyı buldum ve şok oldum.bize sebebi açıklanamayan infertilite teşhisi kondu ve ben en az 3 yıldır bu sebebi araştırıyorum.ilk önce varikosel vardı,baba olamayacak kadar önemli değil denmesine rağmen eşim ameliyat oldu,3 aşılama 1 tüp negatif sonuçlanınca tekrar arştırmaya koyuldum.en son hashimoto hipotiroidi teşhisi kondu.sadece tsh ım yüksekti.endokrinci bu da engel değil demişti.acaba bu yazıdaki %18 lik kadın grubunda mı yeralıyorum.çünkü anti tpo yüksek çıktı.şimdi hipotiroidi için ilaç kullanıyorum ama gebe kalabilirmiyim acaba?yoksa bu anti tpo yu düşürebilecek bi şey duydunuz mu?böyle bi sorun yaşıyan yani hashimotolu olup ta başka sebebi olmadığı halde gebe kalamayan biri var mı acaba aranızda??

Merhaba bende 2 yıldır uğraşmama rağmen hamile kalamadım üstelik sebepsiz olduğu söylendi 1 kez aşılama bir kez iğne tedavisi denedim polip ameliyatı oldum ama hala gebelik gerçekleşmedi .
2 ay öncede haşimato hastası olduğumu öğrendim şuan ilaç kullanıyorum bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz sanırım hamilesiniz bunu nasıl başardığınızı bilmek isterim.

Merhaba bende 2 yıldır uğraşmama rağmen hamile kalamadım üstelik sebepsiz olduğu söylendi 1 kez aşılama bir kez iğne tedavisi denedim polip ameliyatı oldum ama hala gebelik gerçekleşmedi .
2 ay öncede haşimato hastası olduğumu öğrendim şuan ilaç kullanıyorum bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz sanırım hamilesiniz bunu nasıl başardığınızı bilmek isterim.
mrb. arkadaşım .6. tüp bebek tedavimde şişli memoriale gittik.sorunun tüplerde olduğunu buldular.tüpler bağlandı ve hamilelik oluştu.ilaç kullandığın sürece hashimato sorun olmuyor bence,.

mrb. arkadaşım .6. tüp bebek tedavimde şişli memoriale gittik.sorunun tüplerde olduğunu buldular.tüpler bağlandı ve hamilelik oluştu.ilaç kullandığın sürece hashimato sorun olmuyor bence,.
Teşekkür ederim bende bugün o merkezle görüştüm acaba bir kaç ay beklesem mi yoksa aşılama mı denesem kararsız kaldım

KIZLAR YARDIM
SONUÇLAR :
FSH 7.19
LH 4.51
PROKLATİN 4.74 ARALIĞI 3.8-26,7
ESTRODLOL 35
TOTAL TESTESTERON 0,33
TSH 2.14

PROKLATİN FAZLA GİBİ NE DEMEK BİLEN VARMI?

KIZLAR YARDIM
SONUÇLAR :
FSH 7.19
LH 4.51
ESTRODLOL 35
TOTAL TESTESTERON 0,33
TSH 2.14

Prolaktin çok normal çıkmış niye takıldı aklına. .yaş kaç yaşa göre daha doğru bir değerlendirme yapılabilir aslında

KIZLAR YARDIM
SONUÇLAR :
FSH 7.19
LH 4.51
ESTRODLOL 35
TOTAL TESTESTERON 0,33
TSH 2.14

Merhaba bence her şey normal prolaktin süt hormonu yüksek olduğunda gebeliği engelleyebiliyor ama sizin değerler normal görünüyor.

Sevindim gerçekten geç bulunmuş ama olsun... Bulunmuş ya istanbulda bir tek şişlide var bu merkez galiba :)

Merhaba, ben de uzun yillardir hashimotoluyum cocuk dusundugumuz an hamile kaldim, 2 bucuk yildir evliyim ama antikor dusuge sebep oluyor hamilelige engel diye diye bir an bile hamileligi dusunemedim stresten ama simdi kendime haksizlik yaptigim icin kiziyorum. Hem de bende anksiyete ve panik atak da var her gun dusugu konusuyorum en ufak sancida akintida suyum geldi diye feryat ediyorum artik kendimden yoruldum bu stresten dusuk yapacagim korkusuyla yasiyorum, her sey birbirini tetikliyor , simdi 18 haftaligiz vajinal enfksiyon var buyuk tuvaletimden sonra asiri derecede akintim oldu tuvalette bu enfeksiyon mu yoksa suyum mu azaliyor yeni derdim de bu oldu bu su azalmasi nasl oluyor eoktora gitmekten biktim daha 3 gun once gitmistim tekrar gitmek istemiyorun bu sorun da ilk defa oldu en azindan bu kadar yogun bunu bilen ya da yasayan var mi su azaldigini nasil anlarim kizlar ..

Arkadaslar merhaba 2. Tup bebek tedavime baslahacagim dr anti tpo ma baktirmami istedi tsh 1.71 iyi cikti ancak anti tpo 18.3 sizce yuksek mi ??
tsh normal anti tpo ya yorum yapmak için referans değerlerini bilmek gerek ilk defa bir merkezin bu testi istediğini duydum okuduğunuzda dönerseniz sevinirim

tsh normal anti tpo ya yorum yapmak için referans değerlerini bilmek gerek ilk defa bir merkezin bu testi istediğini duydum okuduğunuzda dönerseniz sevinirim
Merhaba.. Suan arsligi hatirlamiyorum ama trioidim biraz yuksekmis dr 3 aylik bir tedavi verdi tb oncesi ve bu tedavinin icinde dusuk doz trioid ilacida var.. Buda kaliteyi etkilermis.. Ve benim normaldir dedigim d vitaminimde biraz dusuk onada vrrdi...

Anti tpo antikoru spermi yabancı sanıp öldürüyormuş bu yüzden gebelik zorlaşıyormuş.
Bu antikor yumurtalık kalitesini olumsuz etkiliyormuş bu durumda hamile kalanda var kalamayanda.

Arkadaşlar merhaba. Adetimin gecikmesi uzerine kadin doguma gittim kucuk kucuk kistlerim oldugunu soyledi ve adet olmam icin tarlusal verdi adetimin 3.gunu hormon tahlili yapti ve tsh 7,83 ve plolaktin(süt hormonu) 115 çikti ayrica pkos(polikistikover)lu oldugumuda ögrendim. 7 aylik evliyim ve çocuk cok istiyorduk. Akabinde vakit kaybetmeden endokrinolojiye gittim ve troitimi incelemeye aldi tahliller yapti anti TG 40,69 anti TPO 761,21 cikti ve doktor hashimotolu oldugumu ömrüm boyunca ilac kullanmam gerektigini söyledi:KK61: ilac olarakta Euthyrox 25 mcg verdi simdi sabahlari ac karina bunu içmeye başladim. Nolucak böyle herşey iyiye gidermi sizde ? 1 bucuk ay boyunca kesinlikle korun tsh ını 1 bucuk yada 2 ye indirmeden asla hamile kalma dedi hoş zaten kalamıyorum ki 7 aydir hic korunmadik :KK43:Allah yardimcimiz olsun. Rabbimden ümit kesilmezzz kendinize iyi bakınnn:KK200:

Arkadaşlar merhaba. Adetimin gecikmesi uzerine kadin doguma gittim kucuk kucuk kistlerim oldugunu soyledi ve adet olmam icin tarlusal verdi adetimin 3.gunu hormon tahlili yapti ve tsh 7,83 ve plolaktin(süt hormonu) 115 çikti ayrica pkos(polikistikover)lu oldugumuda ögrendim. 7 aylik evliyim ve çocuk cok istiyorduk. Akabinde vakit kaybetmeden endokrinolojiye gittim ve troitimi incelemeye aldi tahliller yapti anti TG 40,69 anti TPO 761,21 cikti ve doktor hashimotolu oldugumu ömrüm boyunca ilac kullanmam gerektigini söyledi:KK61: ilac olarakta Euthyrox 25 mcg verdi simdi sabahlari ac karina bunu içmeye başladim. Nolucak böyle herşey iyiye gidermi sizde ? 1 bucuk ay boyunca kesinlikle korun tsh ını 1 bucuk yada 2 ye indirmeden asla hamile kalma dedi hoş zaten kalamıyorum ki 7 aydir hic korunmadik :KK43:Allah yardimcimiz olsun. Rabbimden ümit kesilmezzz kendinize iyi bakınnn:KK200:
Bende troid haşimatoyum 1 ay sonra kontrole git bu doz az 50 ye falan çıkartırlar benimde çocuğum olmuyor ama bu durumu sorun olarak görmüyor doktorlar haşimato yumurtalık kalitesini etkilemiyorsa takip ve ilaç kullanmanız yeterli ultrason çektirdiniz mi nodül falan var mı başka hormon teşti falan yapıldı mı?

1 bucuk ay sonra gel dedi doktor. Ultrasonla baktilar nodül falan yokmuş. Az çalışıyor troitlerin dedi bu ilacida devamli kullancaz eger gebelik olursa dozunu arttircaz dedi :KK61:

1 bucuk ay sonra gel dedi doktor. Ultrasonla baktilar nodül falan yokmuş. Az çalışıyor troitlerin dedi bu ilacida devamli kullancaz eger gebelik olursa dozunu arttircaz dedi :KK61:
Aynen babada öyle söyledi prolaktin de yüksek senin ilaç verdi mi?

Back