• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hashimoto Hiotiroidi ve Gebe Kalamama

hashimoto hipotiroidi dışında sorunu olmayıp ta gebe kalabilenler ve de kalamayanlar?

• Ankete Katılan
    35
  • Anket Kapalı .
MERHABALAR....sayfanızı yeni gördüm,ilk sayfalara baktım..ben 2 yıldır hamile kalmaya çalışırken geçen kış adetlerimde şiddetli ağrıyla hastaneye yatırıldım..endometriozis 4.evreymiş..ameliyattan sonra hemen aşılama yaptı doktorum..bu arada aşılama işlemleri sırasında tsh 5,6 çıktı..t3-t4 normaldi.beni endokrine gönderdiler..ordada antkorlarım yüksek çıkınca hemen günde 50 mg.euthyrox başladılar..bikaçgün sonra aşılamam yapıldı fakat tutmadı..1 ay ara verip 2.aşılamaya geçecektik..bu 1 ay arada kendiliğimden hamile kaldım,1 kutu bile bitmemişti..(bu arada eşimin morfolojisi %3..hep sebebi bu zannederdik)..fakat 7 haftalıkken kalp atımı alınamadı ve kürtaj oldum..ilaca hala devam ediyorum ama hamile kaldığımda değerlerim takip edilmedi.doktorum bildiği halde troidlerine sık sık bakılacak demediler..şimdi şimdi aklım abşıma geliyo..benim öncedende hiç adet düzensizliğim olmazdı,ovülasyon olmadığımı farkedip doktorlara söylememe rağmen önemsemediler,her ay yumurtlayacaksın diye bişey yok dediler..ben troid ultrasonunada giremedim henüz,gebelik,kürtaj girdi araya..ama geçenyıl tam bir buhran geçirdim,etrafımı görmez halde,hergün sebepsiz ağlayan bi hale gelmiştim..şimdi gözüm açıldı.dünya varmışdedim resmen.çevremdeki herkes değişikliği farketti..önümüzdeki dönemde tekrar aşılama yaptırmayacağım...seneye yaza kadar beklycem..

benim tsh 3.80 iken hamile olduğumu öğrendim
2nin altında olmalı diye ben de çok duydum ,demek ki öyle değilmiş
.
endokrin doktorum hastaneden ayrıldğı için hamile olduğumu öğrendiğimde dahiliyeye gittim
doktor hiç bir tehlike yok ,bebek olmasa ilaca bile hiç gerek yok dedi
zaten normal değerler atıyorum 1 ile 7 iken niye ille de 2 den aşağı olmalı ki
doktor da öyle dedi üstelik profesördühihoyyyt

o yüzden arkadaşlar zamanı gelince olur bence çok da doktorları takmayın

dere otu kürü var ibrahim saraçoğlunun ben gene de onu yapıyorum çok faydalıymış ilaçsız düşürüyormuş troidi bi deneyin derim

MERHABALAR....sayfanızı yeni gördüm,ilk sayfalara baktım..ben 2 yıldır hamile kalmaya çalışırken geçen kış adetlerimde şiddetli ağrıyla hastaneye yatırıldım..endometriozis 4.evreymiş..ameliyattan sonra hemen aşılama yaptı doktorum..bu arada aşılama işlemleri sırasında tsh 5,6 çıktı..t3-t4 normaldi.beni endokrine gönderdiler..ordada antkorlarım yüksek çıkınca hemen günde 50 mg.euthyrox başladılar..bikaçgün sonra aşılamam yapıldı fakat tutmadı..1 ay ara verip 2.aşılamaya geçecektik..bu 1 ay arada kendiliğimden hamile kaldım,1 kutu bile bitmemişti..(bu arada eşimin morfolojisi %3..hep sebebi bu zannederdik)..fakat 7 haftalıkken kalp atımı alınamadı ve kürtaj oldum..ilaca hala devam ediyorum ama hamile kaldığımda değerlerim takip edilmedi.doktorum bildiği halde troidlerine sık sık bakılacak demediler..şimdi şimdi aklım abşıma geliyo..benim öncedende hiç adet düzensizliğim olmazdı,ovülasyon olmadığımı farkedip doktorlara söylememe rağmen önemsemediler,her ay yumurtlayacaksın diye bişey yok dediler..ben troid ultrasonunada giremedim henüz,gebelik,kürtaj girdi araya..ama geçenyıl tam bir buhran geçirdim,etrafımı görmez halde,hergün sebepsiz ağlayan bi hale gelmiştim..şimdi gözüm açıldı.dünya varmışdedim resmen.çevremdeki herkes değişikliği farketti..önümüzdeki dönemde tekrar aşılama yaptırmayacağım...seneye yaza kadar beklycem..
çok geçmiş olsun....
benim tsh 3.80 iken hamile olduğumu öğrendim
2nin altında olmalı diye ben de çok duydum ,demek ki öyle değilmiş
.
endokrin doktorum hastaneden ayrıldğı için hamile olduğumu öğrendiğimde dahiliyeye gittim
doktor hiç bir tehlike yok ,bebek olmasa ilaca bile hiç gerek yok dedi
zaten normal değerler atıyorum 1 ile 7 iken niye ille de 2 den aşağı olmalı ki
doktor da öyle dedi üstelik profesördühihoyyyt

o yüzden arkadaşlar zamanı gelince olur bence çok da doktorları takmayın

dere otu kürü var ibrahim saraçoğlunun ben gene de onu yapıyorum çok faydalıymış ilaçsız düşürüyormuş troidi bi deneyin derim

teşekkürler arkadaşım zaten artık ben de çok takılmıyorum bu konuya...

Merhaba kızlar

Bende hipotiroid ve haşimato hastasıyım. 3 yıldır uğraşıyoruz bebek için ama yok. Ne düşük ne normal bi hamilelik geçirmedim. Umudum git gide azalıyor. Kimi doktorlar engel değil diyor kimisie oldukça zor hamile kalırsınız vs. diyor. Hangi doktorla gidip sonuç aldığınızı paylaşırsanız çok sevinirim. Her geçen gün dha çok özlüyorum anne olmayı. Rabbim hepimize nasip etsin. ( AMİN )

ben 6. yılımı bitirdim evliliğimde,hadi 1 yılını sayma ...yılları saymasam daha iyi galiba:(((((((((((

ezine bizimde 6.yılımız...
7 sene dolunca olur efsanesi varya artık ona inanmaya başladım..1 sene daha doktora gıtmıcem zaten cok sterslı goze alamıyorum asılamadan sonra... olmaya olmaya hevesim kaçtı ..maddı olarakta karsılıcak durumda degılız..30 uma kadar sabredıcem 5 senem var ..

benimde altı senem var 30 uma ama bu arada 5 seneyi devirdim artık takmayınnn kızlar hepimiz anne olucaz bu yollardan yürüdüğümüzü çok çabuk unutcaz
benim değerlerim bundan 4 ay önce 6.76 ıydı
salı günü yapılan tahlilde ise 0.77 çıktı bu ne hikmetse anlamadım gitti valla
kızlar dua edelimmm kendinize iyi bakın öptüm kader arkadaşlarım benimopuyorumnanaktan

ezine bizimde 6.yılımız...
7 sene dolunca olur efsanesi varya artık ona inanmaya başladım..1 sene daha doktora gıtmıcem zaten cok sterslı goze alamıyorum asılamadan sonra... olmaya olmaya hevesim kaçtı ..maddı olarakta karsılıcak durumda degılız..30 uma kadar sabredıcem 5 senem var ..
hadi ya 7 sene efsanesi mi var..hakkaten kayınvalidem de diyo"benim 7 sene sonra oldu,senin de öle olucak galiba " diye..şaka gibi..arkadaşım çok stresli biliyom da bizim 3 aşılama 2 tüp bebek oldu,hiç birinde gebelik yok ama bütün stresine rağmen bugün deseler ki gitmezmiydin diye,yine hiç vakit kaybetmeden giderdim derdim..çünkü çok uzun ve zorlu bi süreç..tüp bebek yapınca millet de hemen oluvericek zannediyo ama hiç te öle diil,benim kendi kendine 3 kez hamile kaldığı ve 2 sini doğurduğu halde 2 kez tüp bebek denemiş,(en methedilen doktorlardan biriyle)ve ikisinde de gebelik elde edilememiş bi arkadaşım var..ayrıca yaş yumurtaları, spermleri ve gebelik şansını olumsuz etkileyen,bi faktör..bu nedenle maddi durumumuzu topladığımız anda ilk fırsatta kısmetse 3. yü deniycez biz...ben çok korkuyorum yumurtalık rezervimde azalma olucak veya adet düzenimde bozulma olucak diye..şimdi herşey yolundayken denemekte fayda var diye düşünüyorum..her nekadar kendimi maddi yönünü bi tarafa bırak manevi yönden de hazır hissetmesem de bu konuda tek başına stresin etkili olmuyacağını da biliyorum..bu da bizim sınavımız ne yazık ki...Allah yardımcımız olsun..bütün bunların bana öğrettiği bir tek şey varsa o da artık,daha kaderci davranmayı bu kadar mücadeleci ve tezcanlı yapıma rağmen başarabilmemdir...
benimde altı senem var 30 uma ama bu arada 5 seneyi devirdim artık takmayınnn kızlar hepimiz anne olucaz bu yollardan yürüdüğümüzü çok çabuk unutcaz
benim değerlerim bundan 4 ay önce 6.76 ıydı
salı günü yapılan tahlilde ise 0.77 çıktı bu ne hikmetse anlamadım gitti valla
kızlar dua edelimmm kendinize iyi bakın öptüm kader arkadaşlarım benimopuyorumnanaktan

valla evlilik konusunda da öyle olmuştu benim ,bi çok çevremdeki arkadaşıma göre daha çok beklemiş olsam da evlenmek için Allaha sonsuz kere şükürler olsun ki şimdilerde hep beklediğime değmiş doğru bi evlilik yapmışım diyorum.(ufak tartışmaları saymazsak:smiley-cool:)inşallah çocuk konusunda da benim ve benim gibi bekleyen herkes için Allahım iyi ki bu kadar bekleyip uğraşıp durduğuma değecek bu hayırlı evladı verdin bana diyebiliriz...bazen en iyiye sahip olabilmek,ulaşabilmek için biraz zaman gerekirmiş insanoğluna...ben de umtsuzluğa düştüğüm zamanlarda bu sözü hatırlamaya çalışıyorum ve en iyisi için biraz daha var diyorumopuyorumnanaktan

kızlar haşimato başlığına yazmıştım ama buraya da yazayım dedim

anti tpo değerim normal referans aralığına düşmüş :)

yani düşebiliyormuş demekki !

kızlar haşimato başlığına yazmıştım ama buraya da yazayım dedim

anti tpo değerim normal referans aralığına düşmüş :)

yani düşebiliyormuş demekki !

en son napmıştın ya da özel bi şey yapmışmıydın begooonyacım?

en son napmıştın ya da özel bi şey yapmışmıydın begooonyacım?

evet canım bişeyler yapmıştım.ama uzun süredir ölçülmediği için hangisinin etkili olduğunu bilmiyorum ama belki de hepsi etkili olmuştur.çünkü hepsi aslında tek başına uygulansa bile etkili olabilecek şeyler.ama biraz farklı şeyler :) yani kim ne kadar inanır bilemem.o yüzden sorulduğu taktirde anlatırım demiştim :)

önce "the secret" isimli filmi izledim netten.önce bi gaza geldim,şöyle bi toparlandım,motivasyon kazandım,istemenin de yöntemleri olduğunu öğrendim.inandım.sonra bunla ilgili bi kitap olan R.Şanal isimli yazarın "kuantum sıçrama" kitabını aldım.sonra oturdum sağlığıma dair olumlamalar yazdım.antikorlarım normal aralıkta,bağışıklık sistemim çok sağlıklı çalışıyor gibi.olumlama yazmanın da kuralları var,bu filmde ve kitapta anlatılıyor.sonra yazdıklarımı her gün sabah akşam okudum.arada iş falan yaparken inanarak çok sağlıklıyım dedim ara ara.bir ay kadar yapmışımdır sanırım ama aslında sonucu görene kadar yapılması gereken bişey ama antikorlarım ölçülmediği için sonucu bilmiyordum ben de bir ay kadar yaptım bıraktım.
katkısı çok oldu;artık olumlu düşünmeye başladım,isyan etmeyi bıraktım,yaşadıklarımın bi sebebi vardır diye düşündüm.artık günlük hayatımda bile olumsuz cümle kurmuyorum.
Daha sonra reiki yapmaya başladım.reikide evrensel enerjiyi sağlığınız için kullanmayı öğreniyosunuz.uzun süredir yapıyorum.uyumlama almak şart.uyumlamadan sonra tek yaptığınız niyet edip kendinizi enerji akışına bırakmak.ama süper bişey.
bir ara da iki buçuk üç ay kadar yeşim taşından oluşan termal masaj yatağına gittim.bu yatak mucize gibi bişey,oraya gelenlerden biliyorum.taşlar forumunda konusu var.
en son uyguladığım ise ho'oponopono yöntemi."zero limit" isimli bir kitap okudum,orda anlatılıyor.kitap nette e-kitap olarak var,indirilebilir.bulamayan olursa mail atarım.muhteşem bir kitap mutlaka okumalısınız.bu yönteme göre akşam yatarken şöyle dedim;sevgili vücudum,sana olanlardan tamamen ben sorumluyum.seni seviyorum,özür dilerim,beni affet,teşekkür ederim dedim.bu cümleyi uyuyana kadar tekrarladım.başına "vücudum çok sağlıklı,bağışıklık sistemim çok sağlıklı" şekilde olumlamalar da ekledim arada.komik gelebilir ama mucize gibi bişey :))

yani hepsi yapılmalı diye bişey demiyorum çünkü hepsi tek başına bu konuda iddialı ve örnekleri olan yöntemler.sadece ben biraz maymun iştahlıyım hepsine el attım :)

sonra kontrole gittim,normalde doktorum antikorları hiç ölçmez ama bu sefer içinden geldi heralde bilmiyorum :) antikor testi de yapıldı ve normal aralıkta çıktı.doktorum tekrar yükselebileceğini söyledi,ben de tekrar yükselmeyecek dedim,inşallah dedi :)

evet canım bişeyler yapmıştım.ama uzun süredir ölçülmediği için hangisinin etkili olduğunu bilmiyorum ama belki de hepsi etkili olmuştur.çünkü hepsi aslında tek başına uygulansa bile etkili olabilecek şeyler.ama biraz farklı şeyler :) yani kim ne kadar inanır bilemem.o yüzden sorulduğu taktirde anlatırım demiştim :)

önce "the secret" isimli filmi izledim netten.önce bi gaza geldim,şöyle bi toparlandım,motivasyon kazandım,istemenin de yöntemleri olduğunu öğrendim.inandım.sonra bunla ilgili bi kitap olan R.Şanal isimli yazarın "kuantum sıçrama" kitabını aldım.sonra oturdum sağlığıma dair olumlamalar yazdım.antikorlarım normal aralıkta,bağışıklık sistemim çok sağlıklı çalışıyor gibi.olumlama yazmanın da kuralları var,bu filmde ve kitapta anlatılıyor.sonra yazdıklarımı her gün sabah akşam okudum.arada iş falan yaparken inanarak çok sağlıklıyım dedim ara ara.bir ay kadar yapmışımdır sanırım ama aslında sonucu görene kadar yapılması gereken bişey ama antikorlarım ölçülmediği için sonucu bilmiyordum ben de bir ay kadar yaptım bıraktım.
katkısı çok oldu;artık olumlu düşünmeye başladım,isyan etmeyi bıraktım,yaşadıklarımın bi sebebi vardır diye düşündüm.artık günlük hayatımda bile olumsuz cümle kurmuyorum.
Daha sonra reiki yapmaya başladım.reikide evrensel enerjiyi sağlığınız için kullanmayı öğreniyosunuz.uzun süredir yapıyorum.uyumlama almak şart.uyumlamadan sonra tek yaptığınız niyet edip kendinizi enerji akışına bırakmak.ama süper bişey.
bir ara da iki buçuk üç ay kadar yeşim taşından oluşan termal masaj yatağına gittim.bu yatak mucize gibi bişey,oraya gelenlerden biliyorum.taşlar forumunda konusu var.
en son uyguladığım ise ho'oponopono yöntemi."zero limit" isimli bir kitap okudum,orda anlatılıyor.kitap nette e-kitap olarak var,indirilebilir.bulamayan olursa mail atarım.muhteşem bir kitap mutlaka okumalısınız.bu yönteme göre akşam yatarken şöyle dedim;sevgili vücudum,sana olanlardan tamamen ben sorumluyum.seni seviyorum,özür dilerim,beni affet,teşekkür ederim dedim.bu cümleyi uyuyana kadar tekrarladım.başına "vücudum çok sağlıklı,bağışıklık sistemim çok sağlıklı" şekilde olumlamalar da ekledim arada.komik gelebilir ama mucize gibi bişey :))

yani hepsi yapılmalı diye bişey demiyorum çünkü hepsi tek başına bu konuda iddialı ve örnekleri olan yöntemler.sadece ben biraz maymun iştahlıyım hepsine el attım :)

sonra kontrole gittim,normalde doktorum antikorları hiç ölçmez ama bu sefer içinden geldi heralde bilmiyorum :) antikor testi de yapıldı ve normal aralıkta çıktı.doktorum tekrar yükselebileceğini söyledi,ben de tekrar yükselmeyecek dedim,inşallah dedi :)

ben de bugünlerde tv8 de sanırım nilda diye bi bayanın yaptığı kuantum sıçraması programını keşfetmiş durumdayım.bahsedilenler senin dediklerine benziyo..yatmadan önce ve kalkmadan önce bilinçaltına telkin vermekle ilgili..en etkili yöntem yazmak ve yazdıklarını okumakmış.21+7 gündü sanırım bi süresi vardı bu telkinlerin..gerçi tam olarak teknikleri dinleyemedim ama ilgileniyorum ben de bu konuyla...hatta bu sabah eşimle birlikte gerçekleşmesini istediklerimizi ayrıntılarıyla hayal kurup anlattık birbirimize..devam ettirebilirsek ne alaaa...yeşim yatağını senden duyduğumu hatırlıyorum ama burda yok sanırım ondan..

mrb arkadaşlar..bugün kan verdim;tsh:5,32(0,35-5,5) çıktı.. t4 değerimde 0,74(0,76-1,4)..nasıl sizce?

birde adetimin 21.günü bugün progesteron bakıldı;5,63........ ovülasyon olmamış anlamında galiba..siz ne dersiniz?

mrb arkadaşlar..bugün kan verdim;tsh:5,32(0,35-5,5) çıktı.. t4 değerimde 0,74(0,76-1,4)..nasıl sizce?
t4 biraz düşük çıkmış ama..belki de daha önce bozulmuştu,şimdi düzelmek üzeredir..
birde adetimin 21.günü bugün progesteron bakıldı;5,63........ ovülasyon olmamış anlamında galiba..siz ne dersiniz?

evet ovulasyon olmamış anlamında bildiğim kadarıyla gulemcim..

t4 biraz düşük çıkmış ama..belki de daha önce bozulmuştu,şimdi düzelmek üzeredir..

evet ovulasyon olmamış anlamında bildiğim kadarıyla gulemcim..

t4 üm ilk defa anormal çıktı:( yarından sonra gideceğim inşallah doktora.endokrinde doçent bi doktor buldum.inşallah düzene girer:((
ovülasyon olmamışım bencede..zaten ovülasyon olduğumu hiç hatırlamıyorum.aşılamadan sonraki ay doğal yolla gebe kaldığımda ilk defa ovülasyon oldum,ondada hamile kaldım.Allah büyük işte...
sizlerde tsh olayına rağmen ovülasyon hep olurmu?bide fsh ım yüksek benim;12
sizin kaç fsh ınız?

t4 üm ilk defa anormal çıktı:( yarından sonra gideceğim inşallah doktora.endokrinde doçent bi doktor buldum.inşallah düzene girer:((
ovülasyon olmamışım bencede..zaten ovülasyon olduğumu hiç hatırlamıyorum.aşılamadan sonraki ay doğal yolla gebe kaldığımda ilk defa ovülasyon oldum,ondada hamile kaldım.Allah büyük işte...
sizlerde tsh olayına rağmen ovülasyon hep olurmu?bide fsh ım yüksek benim;12
sizin kaç fsh ınız?

benim kinde sorun yok çok şükür.anak soğan kürü yaptığım bir dönemde fshın 1-2 birim düştüğünü görmüştüm.fikrin olsun istedim.tiroit hormonları ise ilaç kullanımı ile düzene giriyo,böylelikle ovulasyonunda olabilir diye düşünüyorum.çünkü bunların bozuk olması yumurtlamayı bozuyo direkt..

kızlar meraba sizlere bişey soracam bilenler cevap verebilirmi benim 3 tane düşüğüm var anti tiroglobulin antikor 196 çıkmış 0 ile 40 arası olması gerekirken acaba düşüklerimin nedeni bu olabilirmi

geçmiş olsun..bende gebe kaldım ve kalp atımı olmadı alındı,beklesem düşük yapacakmışım..sebebi haşimato olabilirmi diye sorduğumda kimse evet demedi..antikorlara gelince,kontrollerde benim antikorlarım 90 larda iken 400lere çıktı,fakat antikorlara her zaman bakılmaz dedi doktor.yani antikor sık sık değişiklik gösterir,bu yüzden hastalığın takibinde antikorlara bakılmaz dedi..tsh ımda ilaç kullanmama rağmen habire değişiklik oluyo..kanama pıhtılaşma ile ilgili bi sorunun olabilirmi?kadın doğumcun ne yorum yapıyo?bana öbür hafta aşılama yapılacak..korkuyorum.

Back