• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hashimoto Hiotiroidi ve Gebe Kalamama

hashimoto hipotiroidi dışında sorunu olmayıp ta gebe kalabilenler ve de kalamayanlar?

• Ankete Katılan
    35
  • Anket Kapalı .
merhabalar herkese, bugün ilk kez bu başlığın tüm sayfalarını okudum bazı sayfalarda umutsuzluğa kapıldım içim sıkıldı bazı sayfalarda müjdeli haber almış gibi sevindim içim ferahladı, içim umut doldu. herkesin durumu farklı, bir şeyler söylemek çok zor, ezine77 nin tecrübesinden de anlaşılacağı gibi günde 200 küsür hastaya bakan doktor bile olayı anlamış değil, bin türlü bakış açısı var ve tüm bunların dışında kendi adıma konuşayım; haziran 2009 da verdiğim kan tahlilinde
tsh:0,418 (0,4-4)
t3:3,53(1,57-4,71)
t4:1,33(0,85-1,78)
değerleri vardı ve bu tahlilde tiroitte 2 nodül olduğu söylendi biyopsi için eylül ayına randevu verildi, hastayım ameliyet olacağım korkusuyla eylül ayında verdiğim kan tahlilinde
tsh:0,3350 (0,35-4,94)
t3: 3,09(1,71-3,71)
t4: 1,11(0,7-1,48)
Anti TPO:1,14 (5,61 >)
Anti TG: 5,66 (4,11>) değerleri çıktı. görüldüğü gibi boğazımda 2 nodülün varlığı bilgisi hayatımda başka hiçbir değişiklik yokken hormon değerlerini alt üst etti, tsh normalin altında, antikor normalin üstünde. stres başka daha nelere mal olabilir düşünelim bakalım. tabiki araştırıyorum okuyorum soru soruyorum ama neticede olumlu odak noktaları bulup oralarda ısrarcı olmak gerekli, ben de kendimce yöntemler kullanmaya başladım, 2 gündür dereotuna başladım günde 3 öğün yemeklerden 15 dk önce. ama özellikle bugün boğazım daha rahatsız, boğazımda bir yumru var yutkunmakta bile zorluk çekiyorum, dereotuyla nodüllerim arasında bir etkileşim var kanaatimce. :) ayrıca iştahımı kapatıyor, dereotunu yiyince doyuyorum hemen zayıflamama gerek ama göreceğiz artık neler olacağını,
bilgisayarın başına her oturduğumda müjdeli bir haber almak heyecanıyla hemen kk yı açıyorum, her hamilelik mesajı çok sevindiriyor aksi de kötü yapıyor tabi ki, pozitif şeyler yazalım ve her öğrendiğimizi buraya aktaralım, dua edelim, farkına varmadan müjdeli haberler güçlendiriyor daha enerjik ve inançlı kılıyor, inşallah isteyen herkesin çocuğu olur, Allah hiç bir kulunu darda bırakmaz yeter ki ondan ve doğru isteyelim

yarın hasta olmam gerekiyor, cuma doktordayım tahlillere başlayacağım, gelişmeleri aktaracağım burdan
umutla kalın...

ben bu aralar kötüyüm,boğazım büyüdü,akşamları nefes darlığı ve çarpıntım oluyor...gece aniden nefessiz kalarak uyanıyorum.kilo aldım 2-3 kg kadar.perşembe gününe randevu aldım tahlıl yaptırıcam,usg ye giricem..bakalım neler olmş 6 aydır..

ArkadaŞlarrrrrrrrrrrrrrr yarın

(tÜp bebek fıyatlarında ındırım ıstıyoruz )

topıĞınde maıl gÜnÜ lÜtfen topıĞe uĞrayıp hazırlanan dılekÇeyı gereklı yerlere maıl olarak atarmısınız

lÜtfen herkese haber verelım

ben bu aralar kötüyüm,boğazım büyüdü,akşamları nefes darlığı ve çarpıntım oluyor...gece aniden nefessiz kalarak uyanıyorum.kilo aldım 2-3 kg kadar.perşembe gününe randevu aldım tahlıl yaptırıcam,usg ye giricem..bakalım neler olmş 6 aydır..

inş sonuçların iyi çıkar :Saruboceq:
tsh düştü ama,boğazımdaki dolgunluk duruyor hala
nefes alışveriş şeklimden sanırım,bazen olmuyor,ama daha öncede yoktu :sinifsinif:

merhabalar herkese, bugün ilk kez bu başlığın tüm sayfalarını okudum bazı sayfalarda umutsuzluğa kapıldım içim sıkıldı bazı sayfalarda müjdeli haber almış gibi sevindim içim ferahladı, içim umut doldu. herkesin durumu farklı, bir şeyler söylemek çok zor, ezine77 nin tecrübesinden de anlaşılacağı gibi günde 200 küsür hastaya bakan doktor bile olayı anlamış değil, bin türlü bakış açısı var ve tüm bunların dışında kendi adıma konuşayım; haziran 2009 da verdiğim kan tahlilinde
tsh:0,418 (0,4-4)
t3:3,53(1,57-4,71)
t4:1,33(0,85-1,78)
değerleri vardı ve bu tahlilde tiroitte 2 nodül olduğu söylendi biyopsi için eylül ayına randevu verildi, hastayım ameliyet olacağım korkusuyla eylül ayında verdiğim kan tahlilinde
tsh:0,3350 (0,35-4,94)
t3: 3,09(1,71-3,71)
t4: 1,11(0,7-1,48)
Anti TPO:1,14 (5,61 >)
Anti TG: 5,66 (4,11>) değerleri çıktı. görüldüğü gibi boğazımda 2 nodülün varlığı bilgisi hayatımda başka hiçbir değişiklik yokken hormon değerlerini alt üst etti, tsh normalin altında, antikor normalin üstünde. stres başka daha nelere mal olabilir düşünelim bakalım. tabiki araştırıyorum okuyorum soru soruyorum ama neticede olumlu odak noktaları bulup oralarda ısrarcı olmak gerekli, ben de kendimce yöntemler kullanmaya başladım, 2 gündür dereotuna başladım günde 3 öğün yemeklerden 15 dk önce. ama özellikle bugün boğazım daha rahatsız, boğazımda bir yumru var yutkunmakta bile zorluk çekiyorum, dereotuyla nodüllerim arasında bir etkileşim var kanaatimce. :) ayrıca iştahımı kapatıyor, dereotunu yiyince doyuyorum hemen zayıflamama gerek ama göreceğiz artık neler olacağını,
bilgisayarın başına her oturduğumda müjdeli bir haber almak heyecanıyla hemen kk yı açıyorum, her hamilelik mesajı çok sevindiriyor aksi de kötü yapıyor tabi ki, pozitif şeyler yazalım ve her öğrendiğimizi buraya aktaralım, dua edelim, farkına varmadan müjdeli haberler güçlendiriyor daha enerjik ve inançlı kılıyor, inşallah isteyen herkesin çocuğu olur, Allah hiç bir kulunu darda bırakmaz yeter ki ondan ve doğru isteyelim

yarın hasta olmam gerekiyor, cuma doktordayım tahlillere başlayacağım, gelişmeleri aktaracağım burdan
umutla kalın...
hayırlı haberlerle dön topiğe inşallah abc cim...
umarım iyi sonuçlar alırsın nix arkadaşım..
inş sonuçların iyi çıkar :Saruboceq:
tsh düştü ama,boğazımdaki dolgunluk duruyor hala
nefes alışveriş şeklimden sanırım,bazen olmuyor,ama daha öncede yoktu :sinifsinif:

benim de tsh ım 11,7 lere çıkmış 0 küsurlardan birden...ilk defa bu kadar yükseldi..neden böyle dalgalanmalar oluyo anlamıyorum...ilacı da düzenli alıyorum ..bi sıfırlıyo bi yükselişe geçiyo....şişmeler,yorgunluk,kabızlık had safhada...

arkadaşlar son zamanlarda bitki uzmanlarndan hep ruşeymi bitkisinin zikredildiğini duyuyorum bende araştırayım derken aslında bizimde hastalığa iyi geldiğini öğrendim..özellikle zayıflamak isteyen kişiler içinde formül söylemişti uzman..ve bizim gibi hastalarda en çok şikayet yorgunluk vs. bu ruşeymi enerji veriyor ve bağışıklığı güçlendiriyormuş veeee en önemlisi kısırlığa faydası oluyormuş.. şunu da belirteyim ki haşimato hastalığının bitkisel bir çözümü yokmuş..fakat bu hastalığın yan tesirlerini indirgeyecek çözümler var özelikle amaç tsh yi dengelemek ve bunun üzerinde bitkilerle şifa verici besinleri kullanmak

Ruşeym doğanın altın sırrı olarak biliniyor ve faydaları saymakla bitmiyor. Doğanın altın sırrının ismi RUŞEYM… Buğdayın işlenerek una dönüştürülmesi sürecinde özel ayrıştırma işlemleri sonucunda 1 tonundan sadece 1 kilogram elde ediliyor. E vitamini deposu olan ‘‘ruşeym”, gramlarla satılıyor.

Dünyada ”wheat germ” olarak bilenen ruşeym, buğdayın en tepesindeki embriyosu… Bu madde tohumun üremesini ve çimlenmesini sağlıyor. Yani buğdayın kalbi ve hayat kaynağı. ”Doğanın altın sırrı” olarak sunulan ruşeym, lif değeri yüksek, tokluk hissi veren lezzetli bir besin maddesi. Dayanıklılık süresi çok az. Piyasada 250 gramı 5 YTL’den satılıyor. Türkiye’de tüketimi çok az ve fazla bilinmiyor. Avrupa ülkeleri ve ABD’de ise tüketimi oldukça yaygın… Ruşeym her yaş için tüketimi önerilen bir besin.

Yalnızca ”çölyak hastaları” ve lif kullanımında sakınca bulunanlar tarafından tüketilmemesi vurgulanıyor.

NASIL TÜKETİLİYOR: Ruşeym, soğuk süt veya yoğurt ile karıştırılabiliyor, taze ya da kuru meyveye ilave edilerek zenginleştirilebiliyor. Çorba, salata gibi yiyeceklerin üzerine serpilerek kullanılabiliyor. Yemek pişirirken baharat yerine vitamin olarak kullanabilecek bu ürün, aynı zamanda dünya mutfağındaki çeşitli yemek tarifleri için tercih ediliyor.

NELERE İYİ GELİYOR?

AFRODİZYAK: Ruşeym Doğal afrodizyak özelliğine sahip. Yakın zamanda ruşeymden vitamin tabletleri üretimi de planlanıyor.
YAŞLILIĞI GECİKTİRİCİ: E vitamininin yaşlılığı geciktirici özelliği ve vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlaması dolayısıyla bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynar. Ruşeym ise E vitami deposu.
KALBE YARAR: Ruşeymin koroner kalp hastalığı riskini azaltması, pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor.
SİNİRE BİREBİR: Ruşeymin sinir sistemi hastalıklarında olumlu etki gösterdiği, gözde katarakt oluşumunu geciktirdiği biliniyor.
GÜZELLİK İÇİN: Doğanın bu altın sırrı güzelliğe de güzellik katıyor. Özellikle de cilt kırışıklıkları için birebir. Hem kırışmayı önlüyor, hem de azaltıyor.
KISIRLIK: Buğdayın embriyosu olarak nitelenen Ruşeym, kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanılıyor. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sertaç Özer’de beslenme açısından yararlı olan ruşeymin, her yaşta tüketilebileceğini söyledi.

Özellikle genetik ve çevresel faktörlerin etkileşimi sonucu ortaya çıkan bağışıklık sistemine bağlı bağırsak problemi olan ”çölyak hastaları” ve lif kullanımında sakınca bulunanlar tarafından tüketilmemesi gerektiğine dikkati çeken Özer, kepeğe ve buğday ununa oranla daha zengin olan bu ürünü, bazı firmaların tablet yapma girişiminde bulunduğunu kaydetti.

Yemek pişirirken baharat yerine vitamin olarak kullanabilecek bu ürün, anı zamanda dünya mutfağındaki çeşitli yemek tarifleri için tercih ediliyor.

E vitamininin yaşlılığı geciktirici özelliği ve vücutta hücre zarının dayanıklılığını sağlaması dolayısıyla bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynadığı, bu açıdan zengin olan ruşeymin koroner kalp hastalığı riskini azaltması, pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor.

Ruşeymin sinir sistemi Hastalıklarında olumlu etki gösterdiği, gözde katarakt oluşumunu geciktirdiği, cildi güzelleştirip kırışıklıkları önlediği ve kısırlık tedavisinde etkin olarak kullanıldığını bilimsel çalışmalarla tespit edildiği kaydedildi.

ya lalehancım başka bilgin varsa paylaş ben ilk kez duyuyorum,nerden bulup nasıl kullanıcam tam anlamadım...kobay olmak ta istemiyorum,kullanan var mı o nasıl kullanmış,biliyosan anlatsana...

Serbest T3 2.89
Serbest T4 0.77
TSH 2.594
kızlar dünki sonuçlarım...t3 ile t4 üm hep normal sınırlar içindeydi zaten..tsh ımda normal sayılır..usg de çektirdim değişen kötü bişey yok.

Serbest T3 2.89
Serbest T4 0.77
TSH 2.594
kızlar dünki sonuçlarım...t3 ile t4 üm hep normal sınırlar içindeydi zaten..tsh ımda normal sayılır..usg de çektirdim değişen kötü bişey yok.

e çok iyi maaşallah..sen bu tiroit konusunu uzun bi süre aklından çıkarabilirsin öyleyse...

ya lalehancım başka bilgin varsa paylaş ben ilk kez duyuyorum,nerden bulup nasıl kullanıcam tam anlamadım...kobay olmak ta istemiyorum,kullanan var mı o nasıl kullanmış,biliyosan anlatsana...

bu konu hakkında fazla bilgiyesahip değilim..bir tv programında aktar bahsediyordu bu bitkiden...ben aktara gittim bulamadım ...bulmak sanıırm biraz zor olacak ist. gibi büyük illerde vardır umarım...bu bitki tazeliğini fazla koruyamadığından çabuk tüketilmesi gerekmiş ..o yuzden bulmak ta zor olabilir...ama dr. anlattığına göre bi çok rahatsızlığa iyi geliyor...tavsiye ediyodu yani..bir yan etkisi yok sonuçta lif yönünden zengin bir bitki...ve yabancı ülkelerde hayli kullanılıyor...bulursam bende kullanacam...

Arkadaşlar yeni cıkacak olan tüp bebek genelgesi tedavi olacak çiftler icin oldukça sıkıntılı bir durum yaratıyor.aynen kopyalıyorum.
(7) Merkezlerde birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Birinci uygulamada yaşa bakılmaksızın tek embriyo, 35 yaş üzerinde ikinci uygulamada iki embriyo, sonraki uygulamalarda ise yaşa bakılmaksızın iki embriyo transfer edilebilir.
8) Merkezlerde, doğacak çocuğun cinsiyetini belirleme amaçlı gonad ve/veya embriyo seçimi ve transferi yapılamaz.
(9)Üremeye yardımcı tedavi teknikleri kullanarak oluşan çoğul gebeliklerde embriyonal ya da fetal redüksiyon yapılamaz. Ancak tıp fakülteleri ve Bakanlığa bağlı eğitim hastanelerinden alınan durum bildirir heyet raporuna göre redüksiyon işlemi yapılabilir. Tıbbi endikasyon dışı redüksiyon yapan merkezlerin üç ay süre ile yeni hasta alımı durdurulur. Tekrarı halinde faaliyet izin belgesi iptal edilir.

Bununla ilgili görüşlerinizi buraya yazmanızı önemle rica ediyorum.
Belçika da devlet tek embiryo koyduruyor ama sınırsız olarak tedavi imkanıda sağlıyor. Türkiyede hem ödememizi biz yapıyoruz devlet tedavinin neydeyse ancak 2/3 üni destekliyor hemde hemde hamile kalma sansı tamamen azalıyor.
Bize göre 40 yaş öncesi her defasında en az 2 embiryo mutlaka koyulmalı.
40 yaş sonrasıda 3 embiryo ya kadar müsaade edilmeli.
canım yeni genelge ne yapacağız bilmiyorum ama bir an önce bir şeyler yapalım en önemlisi ben bu işlerden hiç anlamıyorum topik açalım diyorum topik açack bit tek arkadaşımız bile çıkmadı

BU YAZIYI SıZLERE DAHA ÖNCEDE YAZDIM DÜN BıR TÜP BEBEK TOPLANTISINA GıTTıM ORADAKı DR SÖZ ETTı EĞER BU GENELGE KABUL EDıLıRSE (DR EN KISA ZAMANDA HAYTA GEÇEK DıYOR ) TÜP BEBEK TEDAVıLERıNDE GEBE KALMA OARANLARI %50 DÜŞER DıYOR ARKADAŞLAR BU KONYDA TOPıK AÇALIM DıYORUM VE BıRŞEYLER YAPALIM BEN KONU AÇMAYI BıLMıYORUM

inanmıyorum ya devletimiz bu işi iyice ticarete cevirdi ..tabi tek emriyonun tutma ihtimali çok az...belki 6-7 kere tüp denicez onlarında cepleri dolacak..lanet olsun diyorm başka bişey demiyorum . bizim bu durumumuzu ciddiye almayanların,zorlastıranların,kınayanların aynısı başına gelsin..allahım bizede normal yolla hamile kalmayı nasip etsin ..bu fırsatcıların elne dusmekten kurtarsın bizi.

canlarım ben de bir haşimotolu olarak arada sizi takip ediyorum,henüz çocuk için özel bir çalışma yapmadık,kısmetse yaza düşünüyorum

ben şifalı taşlar kısmına da başlık açmıştım,yeşim taşı yatağı ile ilgili
her gün gitmeye başladım,bir ay olacak
neyse bugün bi konuşma geçti,sizi ne kadar ilgilendirir bilmiyorum,çünkü hamileliğin teknik kısımlarına pek hakim değilim
orda görevli bayan anlattı,oraya düzenli gelen bir bayandan söz etti,o bayanın yumurtaları çatlamıyormuş,başka nesi varmış bilmiyorum açıkçası,hamile kalamıyormuş yani,neyse son tahlillerde yumurtaların aktif duruma geçtiğini söylemiş doktor.
bizim açımızdan haşimotonun yumurta kısmıyla ne kadar ilgisi var bilmiyorum tabi.
görevli bayan yatağın kısırlığı da iyi geldiğini söyledi ve şirinyer ve bozyaka şubelerimizde olan bir sürü çocuğumuz var dedi.
yani ne kadar inanırsınız,araştırırsınız bilmiyorum da ben duyduğumu ileteyim dedim araştırmak isteyen olursa diye.

inanmıyorum ya devletimiz bu işi iyice ticarete cevirdi ..tabi tek emriyonun tutma ihtimali çok az...belki 6-7 kere tüp denicez onlarında cepleri dolacak..lanet olsun diyorm başka bişey demiyorum . bizim bu durumumuzu ciddiye almayanların,zorlastıranların,kınayanların aynısı başına gelsin..allahım bizede normal yolla hamile kalmayı nasip etsin ..bu fırsatcıların elne dusmekten kurtarsın bizi.
aynen katılıyorum sana..
canlarım ben de bir haşimotolu olarak arada sizi takip ediyorum,henüz çocuk için özel bir çalışma yapmadık,kısmetse yaza düşünüyorum

ben şifalı taşlar kısmına da başlık açmıştım,yeşim taşı yatağı ile ilgili
her gün gitmeye başladım,bir ay olacak
neyse bugün bi konuşma geçti,sizi ne kadar ilgilendirir bilmiyorum,çünkü hamileliğin teknik kısımlarına pek hakim değilim
orda görevli bayan anlattı,oraya düzenli gelen bir bayandan söz etti,o bayanın yumurtaları çatlamıyormuş,başka nesi varmış bilmiyorum açıkçası,hamile kalamıyormuş yani,neyse son tahlillerde yumurtaların aktif duruma geçtiğini söylemiş doktor.
bizim açımızdan haşimotonun yumurta kısmıyla ne kadar ilgisi var bilmiyorum tabi.
görevli bayan yatağın kısırlığı da iyi geldiğini söyledi ve şirinyer ve bozyaka şubelerimizde olan bir sürü çocuğumuz var dedi.
yani ne kadar inanırsınız,araştırırsınız bilmiyorum da ben duyduğumu ileteyim dedim araştırmak isteyen olursa diye.

hatırlıyorum konunu..yumurtlamayla hashimatonun çok ilgisi var..tedavi olmayan hipotiroidi yumurtlamayı bozuyo..izmirde olsam deeyebilirdim ben de yatak olayını...gerçi çok şükür yumurtlamamda sorun yok ama...sen ne zamandır gidiyosun..tiroit açısından faydalı oldu mu peki?

ezinecim biraz geç yazıyorum kusura bakma,sonuçlar netleşsin istedim

öncelikle benim için en en en çok sevindirici olan artık nodülüm yoooook :)
kaç ay önce bilmiyorum,ultrason çekilmişti,bir sürü nodül çıkmıştı,sonra sintigrafi çekildi,soğuk nodül var dendi.doktorum sonra dopler ultrason istedi,artık doplerin nesi farklı bilmiyorum,işte geçen hafta onu hallettim ve hiç bişey çıkmadı.çok şaşkınım gerçekten.boğazım tertemiz :)

bundan önceki tahlilde yanlış hatırlamıyorsam tsh normal aralıkta değildi ama kaçtı hatırlamıyorum.ve son tahlilimde tsh 2 civarı çıktı :) tam tamına ideal seviyede.tabi böyle gitmesi önemli olan.

ayrıca kan değerlerim düşüktü.bundan önce gittiğimde doktorum b12 ve ferritin içmemi söyledi,canım doktorum duymasın ama ben üşengeçlikten içmedim.son tahlilimde ise kan değerlerim yükselmiş çıktı :) doktoruma söylemedim içmediğimi kızmasın diye :) şimdi ise sadece haftada 3 gün et ye dedi o kadar.e onu da yerim,ilaçtan iyidir :)

ben de gizli şeker de vardı,açlık kan şekerim de normal çıktı.hatta bazen dışarda olup yemek yeme fırsatım olmuyor,akşam eve gelene kadar aç kaldığım bir kaç gün oldu ama hiç de yerle bir olmadım,gayet iyiydim hatta şaşırdım.ama önceden iptal oluyordum.

bunları anca hallettim.tabi doktorum antikorları ölçtürmedi.şimdi sırada antikorlar var.onları da bi şekilde bi yerden ölçtürcem,bakalım neler olacak.ama ben bu antikorları düşüreceğime inandım,onlar ya düşecek ya düşecek.şimdilik sabırlıyım.zaman gerekiyorsa ona da hazırım.
canım doktorum bu yazımı okursanız bana kızmayın olur mu,sizi seviyorum :) ama ben o antikorları düşürcem taktım kafaya .
(çok tatlı bi doktorum var da,begonyanın da ben olduğumu biliyo :) )

valla gelişmeler şimdilik bu kadar,beni en çok sevindiren nodülüm çıkmaması.sokakta sonuçları okur okumaz eşimi ve en yakın arkadaşımı aradım,o kadar mutluydumki :)

ben yatağa bir aydır gidiyorum.küçük bi aleti var onu sürekli boynuma tuttum.şu bir hafta gidemedim tahlillerle uğraşmaktan.pazartesi tekrar başlıyorum.yatağın faydası olduğuna inanıyorum ama ben sadece yatakla sınırlamadım kendimi,başka şeylerle de uğraşıyorum.ama boş yazmak istemiyorum,şu antikorları da halledeyim,yaptıklarım daha inandırıcı olur sanırım o zaman.

ceragemin internet sitesinden baktım,çanakkalede yok.
bi de yeşim taşı yatağı konusuna bi arkadaş yazmıştı,onun gittiği yatağın markası ise choyang.onun sitesine de baktım,çanakkalede görünmüyor bayi.başka marka var mı bu alanda,o da çanakkalede açmış mıdır bilmiyorum.

ceragemin internet sitesinden baktım,çanakkalede yok.
bi de yeşim taşı yatağı konusuna bi arkadaş yazmıştı,onun gittiği yatağın markası ise choyang.onun sitesine de baktım,çanakkalede görünmüyor bayi.başka marka var mı bu alanda,o da çanakkalede açmış mıdır bilmiyorum.

çok sağol bilgilerin için..ben de çok şaşırdım ve çok sevindim senin adına..beni de böyle mucizeler bulacak mı acaba hayatta diye düşündüm kendi adıma,nodüllerim yok olurmuş,hamile kalıp bebiş sahibi olurmuşum..hayali bile güzel ki senin adına inan ki mutlu oldum umarım antikorlarını da düşürmeyi başarırısın çünkü çok azimlisin.ben de çok azimli ve araştırmacıyımdır aslında ama artık azimle başarılacak şeylerin çokluğuna inancım azaldı galiba...daha kaderciyim eskiye göre çünkü akıntıya kürek çekiyomuşum gibi geliyo artık..neyse canım ben adetim de bugün ondan böyle karamsar bakıyorum hayata...gelişmeleri paylaş benimle ve umut ol olur mu?benneyaptımki

merhaba arkadaslar
tup bebek hakkinda cikan yeni genelge icin tepkimizi gosterelim
tek yurek olalim
kimse bizden anne olma hakkimizi alamaz
lutfen yetkili yerlere mail gonderelim sesimiz ne kadar cok cikarsa etkimizde o kadar fazla olur

Mail adresleri..

bimer@basbakanlik.gov.tr Sayın Recep Tayyip Erdoğan,(Başbakan) adına
BİMER DOĞRUDAN BAŞBAKANLIK Sayın Recep Tayyip Erdoğan (Başbakan) adına

recep.akdag@tbmm.gov.tr Sayın Recep Akdağ ( Sağlık Bakanı) adına

cevdet.erdol@tbmm.gov.tr Sayın Cevdet Erdöl ( TBMM Sağlık,Ail eve Sosyal İşler Komisyon Başkanlığına
cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr Sayın Abdullah Gül (Cumhurbaşkanı) adına
fsahin@fatmasahin.net ; fsahin@akparti.org.tr ( Sayın Fatma Şahin (Gaziantep Milletvekili, Ak parti Kadın Kolları Başkanı,tüp bebek tedavisinin devlet tarafından karşılanması için Meclise yasa teklifi verip bizi desteklemişti.)

AKİM ak parti dilekçe başvuru formu (mutlaka cevaplandırılacağı bildirilmektedir.)

Gazeteler ve sağlık muhabirleri: ( sizin ayrıca tanıdıklarınız var ise onlara da lütfen yollayınız)

turkan.yılmazer@aksam.com.tr
mersan@hurriyet.com.tr
aarman@hurriyet.com.tr
aaydogan@milliyet.com.tr
agorgun@milliyet.com.tr
yasemin.altan@posta.com.tr
mmutlu@gazetevatan.com

Merhaba kızlar

Bende hipotiroid ve haşimato hastasıyım. 3 yıldır uğraşıyoruz bebek için ama yok. Ne düşük ne normal bi hamilelik geçirmedim. Umudum git gide azalıyor. Kimi doktorlar engel değil diyor kimisie oldukça zor hamile kalırsınız vs. diyor. Hangi doktorla gidip sonuç aldığınızı paylaşırsanız çok sevinirim. Her geçen gün dha çok özlüyorum anne olmayı. Rabbim hepimize nasip etsin. ( AMİN )

Back