Hashimoto Hiotiroidi ve Gebe Kalamama

hashimoto hipotiroidi dışında sorunu olmayıp ta gebe kalabilenler ve de kalamayanlar?

• Ankete Katılan
    35
  • Anket Kapalı .
Daha önceden acıbadem kozyatağına gidiyordum ama özel sağlık sigortam bitince mecburen ssk ile anlaşmalı yerlere gitmek zorunda kaldım.Ama doğru bir tercihmiş gibi geliyor bana..Bu arada elbette çok iyi, bu işin ehli doktorlarda biliyorum ama çok pahallı oldukları için gidemiyorum maleseff.

evet hayat bende ilk prof. cumali aktoluna gitti..sonra pro..çetin önsele muayene ücretleri çok pahalı her gidişimde maaşımın yarısını orda bırakmam gerekiyordu şimdi devlete gidiyorum ama drum genel cerrah sadece nodülleri takip ediyo...

ilginç yani rakamların oynaması
acaba stresle falandamı alakalı diycemde,benimde stresli olduğum zamanlar oldu ama
oynamadı hiç CADIARZU
keşke bilsekte ona göre davransak yani

lalehan benim jinekologum bi hastasının tsh 45(kırkbeş) ile hamile kaldığını söylemişti...şaşırmıştım..

nix ben ebeyim biliyomusun bilmem ...geçen gün bi hasta geldi nöbetimde doğuma..daha önceleri guatr olduğunu ve tedaviyle düzeldiğini,bizim hastaneye gebeyken kontrole geldiğini ve bizim dr un onu üniversite hastanesine sevk ettiğini söyledi.baktım tetkiklerine tsh 60 larda iken bizim dr farkedip göndermiş endokrine,şimdi ilaç kullanıyomuş,30 lara düşmüş ilaçla şimdilerde..ilacının adını ve hastalığını bile tam olarak ne olduğunu bilmiyodu ve düşün ki doğum zamanı gelmişti...

kızlar biliyomusunuzz PETEK DıNÇÖZ de bu sebepten hamile kalamıyomuş guatr varmış ondada

ADET DÜZENSİZLİĞİ VE GUATR

Guatr'lı hastalarda adet düzensizliği oldukça yaygındır. Bu hastalarda tedavi ile tiroid hormonları normale dönene kadar kadınlık hormonları ile yapılan tedaviler genelde adet düzensizliğini çözmez. Adet düzensizliklerinin tetkikinde tiroid hormonları ölçülmelidir. Bu hastalardaki adet düzensizliği ve kısırlıkta Hipofiz-Tiroid-Yumurtalık ilişkisindeki bozulmanın rolü olduğu düşünülmektedir.

benimde adetim düzensiz hatta son zamanlarda senede birr en son tsh 7.dı tefor kullanıyodumm ama piyasada bulamadım teforu ilacı bıraktım dr gidemedim sigortam yoktu kasımda ist hasekiye endokrine gidicem güzel bir tedavi olmak istiyorum hem adetim düzelsin hem hamile kalıyım yeter 3 yıl bitti bebek olmuyo tsh yüzündenn

olabilir cnm ama troid sorunundanmış tam bilmiyorum

ezine senin için ne kadar zordur kimbilir hergün bisürü bebek doğurturken bi sürü hamile olurken senin görevini yaoman cok zordur eminim...
benim resmen hamile fobim basladı hamile gorunce gıcık oluyorum...

iklim benim adetlerim müthüş düzenli ya 28. günü aşmaz....ama benim eşimdede problem var

en zor kısmı da arkadaşlarımın bebeklerini ameliyathaneye almaya gitmek,sezeryan olduklarında onlara bakmak oluyo...en son iki arkadaşın bebeği oldu.arkadaşlar toplanıp evlerine gidecekler ziyarete...ben şimdiden gidip görmemek için mazeretleri sıralamaya başladım ama insanlar da anlamıyolar ki bi türlü,sorun diye söylediğim şeyleri çözüp,zamanı filan ayarlayıp onlarla birlikte gitmemi sağlamak için ellerinden geleni yapıyolar..en son gerçeği söyletecekler bana o olucak..bu sefer de üzülüyo değil de kıskanıyo diyicekler diye korkuyorum...arkadaşlarım sezeryana gelecekleri zaman nöbetçi olmıyayım diye dua ediyom nerdeyse,kimsenin bunlardan haberi yok tabiii.çocuklarını gördüğüm zaman filan sahte sahte sevmek hiç istemiyorum,ayyy canım ne şeker bu filan diye,,çünkü içimden oturup ağlamak geliyo ama ne yapabilirim ki insanlardan kaçmak da çözüm değil...çok mutluymuş havası yaratmak eve kapanmaktan bi derece daha iyi...

Ya arkadaşlar hipotiroid ve haşimato aynı şeyler mi?yardımcı olablir misiniz?

tsh yüksek olduğunda hipotiroidi oluyo,bu durumda antikorlara bakılıyo eğer antikorlar da yüksekse o zaman hashimato yüzünden hipotiroidi oluyo demek..hashimatoda vücut kendi dokusu olmasına rağmen tiroit bezini yabancı madde olarak algılayıp,ona savaş açıyo ve onu tahrip ederek yok etmeye çalışıyo...bu durumda tahrip olan tiroit bezi tsh ı yüksek miktarda salgılayarak vücuda yeteri kadar tiroit hormonu yetiştirmeye çalışıyor...

Ezine çok teşekkür ederim..

arkadaşlar ben de hashimoto hastasıyım 2006 dan beri düzenli ilaç kullanıyorum. ilaçla hormonal değerlerim normale girdi ama 2 sene denememize rağmen çocuk sahibi olamadık. bu esnada herhangi bir düşük atlatmadım. artık umudu kesmiş tüp bebek incemeleri için randevumuzu almıştık ki pzt randevuya gitmeden cuma günü şüphelenerek hamile olduğumu öğrendim. şu anda 22 haftalık hamileyim. 3 ayımı doldurmadan 2 kanama atlattım. ilkinde bir gün, ikincide 2 gün hastanede yattım. progestan takviyesi aldım son bir aydır kesilip takip edildi ama kanamalar tekrar etmedi. hamileliğimin başından beri kendi dr um tarafından 2 kere kan değerlerime bakıldı ona göre doz ayarlandı fazla da bir takip gerekmedi. şimdi sadece erken gelmemesi sağlıklı sıhhatli doğması için dua ediyorum. bunları size misal olsun diye yazdım lütfen çok kafanıza takmayın bebek bazen hiç beklemediğiniz anda geliyor. ben böyle dedikleri zaman inanmazdım. inancınızı kaybetmeyin ben hem 33 yasındayım hem 80 kilo hamile kaldım. Allah gönlünüze göre versin en kısa zamanda.

Melisa 33 çk teşekkür ederim,bir nebzede olsa ben çok rahatladım kaydirigubbakcemile5

ne güzel..Allah razı olsun umut verdiğin için...inşallah hayırlısı ile bebişine kavuşursun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…