Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Prof.Dr.Osman Müftüoğlu yazısından alıntı..
Kızlar ilgnizi çekeilir...
SORU 1: HAŞİMATO HASTALARI GEBE KALABİLİR Mİ
Haşimato tiroiditi geçiren birinin eğer klinik bir hipertiroidisi ve bu nedenle tedavi altında olmasını gerektiren özel bir durum söz konusu değilse gebe kalmasına engel olacak herhangi bir tehdit söz konusu değildir. Özellikle aç karnına tiroid hormonu kullanarak haşimato hipotiroidisi kontrol altına alınmış olan kadınların TSH düzeyleri normal olduğu sürece hamile kalmaları herhangi bir problem yaratmaz. TSH düzeyi normal olduğu sürece doğacak çocuk için de herhangi bir tehlike söz konusu olmaz. Yine TSH düzeyi normal olduğu sürece düşük tehdidi, hamilelikte gereğinden fazla kilo alma ya da hamilelik sonrasında kilo verememe gibi bir problem yaşanmaz. Nedendir bilmiyorum ama bazı hekimlerin haşimatolu hastaları gereğinden fazla korkuttuğunu düşünüyorum. Eğer ilaçlarınızı düzenli kullanır, kontrollerinizi zamanında yaptırırsanız haşimato tehlikeli bir hastalık değildir.
SORU 2: HAŞİMATO HASTALIĞINA YAKALANANLAR NELER YAPMALI
Eğer haşimato hastalığınız varsa sigara içmeyin çünkü sigara içenlerde hastalığın kontrolü zorlaşıyor. Ayrıca anneniz, ablanız ya da teyzenizde haşimato hastalığı varsa sigara kullanmanız haşimatoya sizin de yakalanma olasılığınızı yükseltiyor. Haşimato hastalarının iyotlu yiyeceklerden uzak durmalarında da fayda var. İyotlu ilaçlardan, iyot ihtiva eden radyolojik kontrast maddelerinden, iyotlu tuzdan uzak kalmaları gerekiyor. Ama bu dikkati “iyot içerdiği için deniz ürünlerini, mesela balığı bile yememek” gibi anlamsız noktalara sürüklememek gerekiyor. Bu hastalığa yakalananların tiroid papiler kanserine yakalanma olasılıkları arttığı için belirli aralıklarla özellikle nodül varsa- ultrasonografik kontrollerden de geçmeleri gerekiyor. Selenyum desteği kullanmak haşimato hastalığının kontrolünü kolaylaştırıyor. Bu nedenle günde 50 mikrogram kadar selenyum kullanmak yeterli oluyor.
dün hormonlarıma baktırdım.tsh ım 2.93 olmuş,2 aylık ilaç kullanımı ve de dereotu ile.daha önce 5 civarında idi.
Arkadaşlar topic canlansın biraz ,nerelerdesiniz?Hamile haberleri yok muuuu????
mafoldumben
ben da oncedende yazmıştım ben hasimito değilim subklinik hipotiroidim tsh hafif yüksek diğer hersey normal
4.23 çıktı ilk deger 8 haftalık falan hamileydim herhalde o zaman
yarım euthyrox kullandım 2.79 düştü Dr tama çıkardı 2.69 düştü 25 mg kullanıyorum bugün yine tsh olcturucem bakalım kaç oldu şimdi 25 haftalık hamileyim
merhblar forumu baştan sona okuyamadım ama biri bana haşimato hakkında bilgi vereblir mi
1.5 yıldır hastanelerde uğraşıyorum bende ve aynı zamanda 1 yıldırda eutrox alıyorum....
bide bişey daha tiroid testini adetin 3.günü mü yaptrmadk gerek benim bugün 2.günüm haftasonuna geldi şansızlık epeydirde yeniletmedim tahlilerimi..pazartesi versem kan doğru çıkar mı aç vermem gerek değil mi birde?